MTB Streetraces

Streetrace Odiliapeel krijgt Johan van de Ven op de erelijst

De 47-jarige Johan van de Ven heeft zaterdagavond de Streetrace van Odiliapeel op zijn naam geschreven. Na een bliksemstart van Ties van Roode, nam van de Ven het commando over in de derde van dertien ronden. Vanaf dat moment bouwde de renner uit Uden zijn voorsprong stelselmatig uit op Lars van de Haterd. Deze keek aan de finish tegen een achterstand aan van 57 seconden. De rest gaf bijna twee minuten of meer prijs. Sander Dijkink uit Odiliapeel werd negende.

Funklasse met meer dan vijftig renners
In de funklasse stond een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start, 54 renners. In deze wedstrijd over elf ronden stond geen maat op Twan van de Brand uit Uden. Hij was als snelste weg en zou gedurende de hele wedstrijd de leiding niet meer afgeven. De spanning zat in deze categorie meer in de strijd om de tweede plaats. Het duo met Thijs van de Berg en de Belg Stijn Siebens duelleerde tot in de laatste ronde. Uiteindelijk mocht van de Berg als tweede het podium op, met een achterstand van 1:40 minuten. De winnaar van de streetrace in Vessem, Stijn Siebens had acht seconden meer nodig en werd dus derde. Jan Rijt werd op de achtste plaats de beste renner uit Odliapeel.

Licentiehouders:
1. Johan van de Ven (Uden) 51:21; 2. Lars van de Haterd (Geffen) op 57 sec,; 3. Wilco Verwegen (Melderslo) op 1:50 minuten; 4. Edo Appelhof (Schaijk) p[ 2:25 en 5. Lars Janssen (Uden) op 2:33.
Aantal vertrekkers: 14

Funklasse: 
1. Twan van de Brand (Uden) 42:27 minuten; 2. Thijs van de Berg (Uden) op 1:40 minuten; 3. Stijn Siebens (Baal,Bel) op 1:49; 4. Frank Janssen (Boekel) op 2:54 en 5. Rob Verbruggen (Boekel) op 2:57. Aantal vertrekkers: 54

Jeugd
De jeugdwinnaars waren: Pim van der Linden uit Zijtaart (13 tot 15 jaar), Daan Sterken uit Helmond (groep 7 en 8), Cas Janssen uit Boekel (groep 5 en 6), Luuk van Roosmalen uit Uden (groep 3 en 4) en Lenn Wijnen uit Odiliapeel (tot en met groep 2). In totaal stonden er 65 deelnemers aan de start bij de vijf jeugdcategorieën. Een mooie score!

Streetrace Odiliapeel op zaterdag 2 september

Toerclub De Peeltrappers organiseert op zaterdag 2 september tussen 16 en 19 uur opnieuw een MTB Streetrace. De Streetrace wordt in Odiliapeel gehouden en vindt opnieuw plaats op de dag voor de Peel Missie Toer. Deze spectaculaire mountainbikewedstrijd wordt dit jaar al voor de zesde maal georganiseerd. Het parcours met zowel natuurlijke als kunstmatige obstakels gaat helemaal door het dorp. 

Vanaf 16 uur gaat het los en wordt er gestart met de jeugd. Hierin mag iedereen meedoen tot en met vijftien jaar, verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Na deze fanatieke kinderen zijn om 18 uur de volwassenen aan de beurt, verdeeld in de zogenaamde ‘Funklasse’ en de licentiehouders.

Vorig jaar won Twan van den Brand bij de funklassers. Hij werd op het podium vergezeld door Stijn Siebens (dit jaar winnaar van de streetrace in Vessem) en Fausto van Tuyl. Bij de licentiehouders won junior Guus van de Eijnden, hij nam op 10 augustus nog deel aan het wereldkampioenschap in Schotland. Lars van de Haterd werd een jaar geleden tweede. Juul van Loon was de nummer drie.
 

Programma:
16.00 uur - 16.25 uur:       Jeugd 13 t/m 15 jaar en kinderen groep 7 en 8
16.30 uur - 16.55 uur:       Kinderen groep 5 en 6
17.00 uur - 17.25 uur:       Kinderen groep 3 en 4
17.30 uur - 17.45 uur:       Kinderen tot en met groep 2
17.45 uur - 18.00 uur:       Parcoursverkenning Funklasse en licentiehouders
18.00 uur - 18.40 uur:       Funklasse en licentiehouders (vanaf 15 jaar)

Voor meer info en inschrijvingen:  www.tcdepeeltrappers.nl 
 

Belgische streetrace-specialist Siebens primus in Vessem

De Belg Stijn Siebens won overtuigend de MTB streetrace in Vessem. De wedstrijd werd verreden in twee aparte manches over 25 minuten. De Belg uit Baal won zowel de eerste als tweede reeks. Jorrit de Haas (Eersel) was ook twee maal tweede op respectievelijk 14 en 18 seconden. Zijn plaatsgenoot Martijn Verhoeven werd derde in het klassement over twee manches.

De 37-jarige Siebens is geen onbekende in de streetraces. Al enkele jaren laat de mountainbiker zich zien in streetraces in Brabant en Limburg, en meestal met succes. Vaak bezoekt hij deze wedstrijd met zijn koppelgenoot Stijn van den Bosch, die er vandaag niet bij was. Siebens: “Ik houd wel van deze wedstrijden en het parcours sprak me ook aan. Verder is de sfeer hier in Nederland altijd gezellig en sfeervol, dat motiveert me. Het is mijn eerste overwinning van dit jaar. Heb wel wat goede resultaten gehaald, maar dat waren meestal lokale wedstrijdjes”. Siebens komt uit dezelfde woonplaats als de wel bekende Sven Nijs, die in Baal het Sven Nijs Cycling Center heeft opgericht.

Uitslag Funklasse: 1. Stijn Siebers (Baal, Bel) 2 punten; 2. Jorrit de Haas (Eersel) 4; 3. Martijn Verhoeven (Eersel) 6; 4. Stan de Looff (Bladel) 9; 5. Jan Symens (Brugge, Bel) 11; 6. Roy van den Brand (Volkel) 12; 7. Joost van Aaken (beste deelnemers uit Vessem); 8. Dirk Senden (Waalre) 19; 15. Monique van den Broek (beste vrouw); 20. Rosita Steltenpool, tweede vrouw (beste deelneemster uit Vessem); 21. Anke Spruit en Miranda Verbaant (Vessem) en derde vrouw,

Spektakel tijdens 2e Streetrace op 2 juli in Vessem

Wat is er nou leuker dan met een mountainbike, door het centrum van Vessem scheuren op een parcours vol uitdagingen en obstakels? Inderdaad, vrij weinig. Zondag 2 juli is je kans dit te doen. Want dan vindt de tweede editie plaats van de Streetrace.

Na jaren van voorbereidingen en uitstel door corona-lockdowns, was de eerste editie van de Streetrace vorig jaar een groot succes. Volgens de organisatoren moest er wat meer reuring komen in het dorp tijdens de zondag met Vessem Kermis. Een echte wielerronde was niet mogelijk, dus werd het idee voor een Streetrace geboren. Inmiddels is de Streetrace niet meer met de kermis, maar lekker in de zomer.

Uitdagend parcours

Het parcours belooft weer uitdaging genoeg. Via het kermisterrein en het schoolplein wordt koers gezet naar het evenemententerrein. Daar gaat de route door de zandbak, via het evenemententerrein achter de kerk en D’n Boogerd terug richting het centrum. Maar voordat ze het start/finish-gedeelde oprijden, gelegen op de Jan Smuldersstraat, moeten ze eerst nog door de binnentuin van de “Mout & Hout”, waar de koude biertjes al op de deelnemers te wachten staan. Onderweg komen de fietsers rotsen, balken, containers en een kombocht tegen. Om de spanning wat te verhogen zijn er meer inhaalmogelijkheden gecreëerd. Over de uitslag wordt niets aan het toeval overgelaten. Door middel van transponders wordt de tijd nauwkeurig bijgehouden en ook dit jaar zal de plaatselijke ‘Willem Pieter’ de wedstrijd van vakkundig commentaar voorzien.

Ook MTB streetrace in Vessem ervaren als een gezellig evenement

Na vele jaren stond er weer een MTB streetrace op het programma van de NWB. Het was even afwachten hoe dit ontvangen zou worden door de renners.

De organisatie was in handen van Stichting Wielerevenementen Vessem die alles in het werk hadden gezet om een leuk evenement met afwisselend parkoers op te zetten. Ze begonnen al in 2019 met de voorbereidingen en moesten vanwege de bekende problemen steeds weer uitstellen. Op 25 september 2022 was het dan eindelijk zover.

Het weer was die dag de organisatie zeer gunstig gezind. Het zonnetje scheen volop. 

De jeugd mocht de spits afbijten. Ze reden fanatiek het parkoers rond en konden hierbij steeds kiezen of ze de hindernissen meenamen of ze links lieten liggen. Fanatiek als ze zijn, gingen er veel over de hindernissen.

Daarna was het tijd voor de volwassenen. In een van de twee te rijden manches kwamen ze allemaal aan de beurt. Vervolgens reden de besten van iedere manche nog eens tegen elkaar in de finale.

Iedereen vond het een geslaagd evenement en we kijken al weer uit naar de editie van volgend jaar.

Voor de volledige uitslagen klik hier: Jeugd Manche 1Manche 2Finale

Laatste wegwedstrijd van het seizoen in Vessem

Stichting Wielerevenementen Vessem heeft voor zondag 25 september een prachtige streetrace georganiseerd. Het parkoers is 1600 meter lang en loopt geheel in het centrum van Vessem. Vanuit het terras van de permanence is een flink deel van het parkoers te overzien.
De organisatie heeft er alles aan gedaan om een sfeervolle, gezellige, uitdagende wedstrijd neer te zetten.

Het programma start om 12 uur met een streetrace voor Kids. De kids kunnen op een gewone alledaagse fiets meedoen. Een MTB of crossfiets mag ook.

Om 14:30 is het tijd voor de funklasse. Die rijden 30 minuten. Daarna om 16:00 kunnen de wedstrijdrijders, de licentiehouders van start gaan. Zij rijden 45 minuten.

Je kunt voor deze MTB streetraces inschrijven op onze site.

Bas Peters wint Streetrace, Belgen winnen nightride Baarlo

Mountainbiker Bas Peters won zaterdagavond in Baarlo de MTB-streetrace voor wedstrijdrenners. De renner uit Heythuysen versnelde na vijf van de twaalf ronden en liet zijn medevluchters Liwald Doornbos uit Berlicum Yannick Smedts uit Baarlo achter zich. In deze volgorde werd het duo tweede en derde op ruime achterstand van Peters.

De koppelnightride die voor het eerst op het programma stond werd meteen het hoogtepunt van de avond. Koppels uit de regio moesten het opnemen tegen koppels uit Brabant en er was zelfs een koppel uit België. De renners scheurden in het donker door de straten van Baarlo. Deze werden nog verlicht door de straatverlichting maar in het park het Kempke moesten de renners hun weg door de duisternis zoeken. De meesten waren goed voorbereid en hadden voor voldoende verlichting gezorgd. Het was een mooi tafereel, de lichtbundels die hun weg door het park vervolgden. De winnaars van deze eerste nightride werden uiteindelijk Stijn van den Bosch en Stijn Siebens uit het Belgische Baal. Tweede en derde werden respectievelijk het koppel Yannick Smedts/ Hans Joore en Michel van Hemmen/Eric van Overbeek.

Het voorprogramma bestond uit wedstrijden voor de jeugd. Bij de jongste categorie, die 15 minuten wedstrijd voor de wielen kregen was Sjoerd Spanjaard uit Geleen de snelste voor de Wout van Enkevoort uit Baarlo en Lars Wijnakker uit Gemonde.
Finn Keunen uit Baarlo zorgde voor de enigste Baarlose overwinning van de dag. Bij jeugd 2 was hij primus voor Meadow Willems uit Geleen en Jaida Nagy uit Brunssum.
Bij jeugd 3 lukte het Tim Janssen uit Kessel niet om Bram van Eijsden uit Maastricht van de overwinning te houden. Derde werd hier Rik Peeters uit Blerick.

Al met al weer een geslaagde editie van de MTB Streetrace in Baarlo.

Uitslagen:
Licentiehouders: 1. Bas Peters Heythuysen, 2. Liwald Doornbos Berlicum, 3. Yannick Smedts Baarlo, 4. Arno Bouten Blerick, 5. Finn Canton Sittard, 6. Stef Hendriks Haelen, 7. Rob Meeuwessen Goirle, 8. Harrie Peeters Blerick, 9. Leon Daniels Baarlo, 10. Miel Storms Grevenbicht, 11. Dion Dabekhausen Geleen, 12. Glen Caumans Blerick,

HOFFZ.nl MTB streetrace 2017 met spectaculaire koppelnightride

Op zaterdag 2 september is het dan weer zover de HOFFZ.nl mtb streetrace in Baarlo. Het wordt dit jaar al de 12e uitgave dat door twc Olympia georganiseerd word. Wederom zullen de mountainbikers door het centrum van Baarlo racen.
Dit jaar voor de funklasse een geheel nieuw evenement. Speciaal voor deze recreanten organiseren wij een koppelnightride. Dit is een wedstrijd voor koppels die verreden wordt als de zon al onder is. Met andere woorden deze wedstrijd wordt voornamelijk in het donker verreden. De deelnemers worden geacht zelf voor voldoende verlichting te zorgen. Alleen de finishlocatie en de wisselplaats worden extra verlicht. De bedoeling van deze koppelnightride is dat de renners uit een koppel om de beurt een ronde rijden. Hiervoor wordt er een speciale wisselzone ingericht. Voor het volledige reglement verwijzen we naar de website en onze facebook pagina. Deze koppelnightride zal rond 20.45 uur starten voor een wedstrijd van ongeveer een uur. Voordat het zo ver is ziet het programma er als volgt uit: 18.00 uur jeugdwedstrijden, 19.00 uur licentiehouders vanaf 15 jaar. Na afloop van de funklasse wedstrijd is er nog een ‘Radler’partij in de permanence. Deze is gevestigd in het trefcentrum aan de Hoogstraat in Baarlo.
Daarnaast zal het parcours ook flink wat wijzigingen ondergaan. Het wordt iets compacter en het Sjiwa aan de Hoogstraat wordt de vervanger van cafe de Zwaan. Start en Finish komen op de markt. Verder in het parcours: de Hoogstraat, de Bolleberg, de Sprunk, en natuurlijk ook het Kempke.
Inschrijven voor de jeugd en de licentiehouders via de wielrenbond.nl. Koppels voor de koppelnightride kunnen een mailtje sturen naar: hoffzmtbstreetrace@gmail.com. Vermeld hierin de naam van het koppel, de namen en geboortedatums van beide renners. Een koppel kan bestaan uit 2 heren, 2 dames of een dame en een heer. Het motto van de wedstrijd is ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Het inschrijfgeld voor de koppelnightride bedraagt €15 per koppel. Daarnaast wordt er ook €10 borg per koppel gevraagd voor het stuurbordnummer.

Pages