MTB Streetraces

Ook MTB streetrace in Vessem ervaren als een gezellig evenement

Na vele jaren stond er weer een MTB streetrace op het programma van de NWB. Het was even afwachten hoe dit ontvangen zou worden door de renners.

De organisatie was in handen van Stichting Wielerevenementen Vessem die alles in het werk hadden gezet om een leuk evenement met afwisselend parkoers op te zetten. Ze begonnen al in 2019 met de voorbereidingen en moesten vanwege de bekende problemen steeds weer uitstellen. Op 25 september 2022 was het dan eindelijk zover.

Het weer was die dag de organisatie zeer gunstig gezind. Het zonnetje scheen volop. 

De jeugd mocht de spits afbijten. Ze reden fanatiek het parkoers rond en konden hierbij steeds kiezen of ze de hindernissen meenamen of ze links lieten liggen. Fanatiek als ze zijn, gingen er veel over de hindernissen.

Daarna was het tijd voor de volwassenen. In een van de twee te rijden manches kwamen ze allemaal aan de beurt. Vervolgens reden de besten van iedere manche nog eens tegen elkaar in de finale.

Iedereen vond het een geslaagd evenement en we kijken al weer uit naar de editie van volgend jaar.

Voor de volledige uitslagen klik hier: Jeugd Manche 1Manche 2Finale

Laatste wegwedstrijd van het seizoen in Vessem

Stichting Wielerevenementen Vessem heeft voor zondag 25 september een prachtige streetrace georganiseerd. Het parkoers is 1600 meter lang en loopt geheel in het centrum van Vessem. Vanuit het terras van de permanence is een flink deel van het parkoers te overzien.
De organisatie heeft er alles aan gedaan om een sfeervolle, gezellige, uitdagende wedstrijd neer te zetten.

Het programma start om 12 uur met een streetrace voor Kids. De kids kunnen op een gewone alledaagse fiets meedoen. Een MTB of crossfiets mag ook.

Om 14:30 is het tijd voor de funklasse. Die rijden 30 minuten. Daarna om 16:00 kunnen de wedstrijdrijders, de licentiehouders van start gaan. Zij rijden 45 minuten.

Je kunt voor deze MTB streetraces inschrijven op onze site.

Bas Peters wint Streetrace, Belgen winnen nightride Baarlo

Mountainbiker Bas Peters won zaterdagavond in Baarlo de MTB-streetrace voor wedstrijdrenners. De renner uit Heythuysen versnelde na vijf van de twaalf ronden en liet zijn medevluchters Liwald Doornbos uit Berlicum Yannick Smedts uit Baarlo achter zich. In deze volgorde werd het duo tweede en derde op ruime achterstand van Peters.

De koppelnightride die voor het eerst op het programma stond werd meteen het hoogtepunt van de avond. Koppels uit de regio moesten het opnemen tegen koppels uit Brabant en er was zelfs een koppel uit België. De renners scheurden in het donker door de straten van Baarlo. Deze werden nog verlicht door de straatverlichting maar in het park het Kempke moesten de renners hun weg door de duisternis zoeken. De meesten waren goed voorbereid en hadden voor voldoende verlichting gezorgd. Het was een mooi tafereel, de lichtbundels die hun weg door het park vervolgden. De winnaars van deze eerste nightride werden uiteindelijk Stijn van den Bosch en Stijn Siebens uit het Belgische Baal. Tweede en derde werden respectievelijk het koppel Yannick Smedts/ Hans Joore en Michel van Hemmen/Eric van Overbeek.

Het voorprogramma bestond uit wedstrijden voor de jeugd. Bij de jongste categorie, die 15 minuten wedstrijd voor de wielen kregen was Sjoerd Spanjaard uit Geleen de snelste voor de Wout van Enkevoort uit Baarlo en Lars Wijnakker uit Gemonde.
Finn Keunen uit Baarlo zorgde voor de enigste Baarlose overwinning van de dag. Bij jeugd 2 was hij primus voor Meadow Willems uit Geleen en Jaida Nagy uit Brunssum.
Bij jeugd 3 lukte het Tim Janssen uit Kessel niet om Bram van Eijsden uit Maastricht van de overwinning te houden. Derde werd hier Rik Peeters uit Blerick.

Al met al weer een geslaagde editie van de MTB Streetrace in Baarlo.

Uitslagen:
Licentiehouders: 1. Bas Peters Heythuysen, 2. Liwald Doornbos Berlicum, 3. Yannick Smedts Baarlo, 4. Arno Bouten Blerick, 5. Finn Canton Sittard, 6. Stef Hendriks Haelen, 7. Rob Meeuwessen Goirle, 8. Harrie Peeters Blerick, 9. Leon Daniels Baarlo, 10. Miel Storms Grevenbicht, 11. Dion Dabekhausen Geleen, 12. Glen Caumans Blerick,

HOFFZ.nl MTB streetrace 2017 met spectaculaire koppelnightride

Op zaterdag 2 september is het dan weer zover de HOFFZ.nl mtb streetrace in Baarlo. Het wordt dit jaar al de 12e uitgave dat door twc Olympia georganiseerd word. Wederom zullen de mountainbikers door het centrum van Baarlo racen.
Dit jaar voor de funklasse een geheel nieuw evenement. Speciaal voor deze recreanten organiseren wij een koppelnightride. Dit is een wedstrijd voor koppels die verreden wordt als de zon al onder is. Met andere woorden deze wedstrijd wordt voornamelijk in het donker verreden. De deelnemers worden geacht zelf voor voldoende verlichting te zorgen. Alleen de finishlocatie en de wisselplaats worden extra verlicht. De bedoeling van deze koppelnightride is dat de renners uit een koppel om de beurt een ronde rijden. Hiervoor wordt er een speciale wisselzone ingericht. Voor het volledige reglement verwijzen we naar de website en onze facebook pagina. Deze koppelnightride zal rond 20.45 uur starten voor een wedstrijd van ongeveer een uur. Voordat het zo ver is ziet het programma er als volgt uit: 18.00 uur jeugdwedstrijden, 19.00 uur licentiehouders vanaf 15 jaar. Na afloop van de funklasse wedstrijd is er nog een ‘Radler’partij in de permanence. Deze is gevestigd in het trefcentrum aan de Hoogstraat in Baarlo.
Daarnaast zal het parcours ook flink wat wijzigingen ondergaan. Het wordt iets compacter en het Sjiwa aan de Hoogstraat wordt de vervanger van cafe de Zwaan. Start en Finish komen op de markt. Verder in het parcours: de Hoogstraat, de Bolleberg, de Sprunk, en natuurlijk ook het Kempke.
Inschrijven voor de jeugd en de licentiehouders via de wielrenbond.nl. Koppels voor de koppelnightride kunnen een mailtje sturen naar: hoffzmtbstreetrace@gmail.com. Vermeld hierin de naam van het koppel, de namen en geboortedatums van beide renners. Een koppel kan bestaan uit 2 heren, 2 dames of een dame en een heer. Het motto van de wedstrijd is ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Het inschrijfgeld voor de koppelnightride bedraagt €15 per koppel. Daarnaast wordt er ook €10 borg per koppel gevraagd voor het stuurbordnummer.

Jeroen Boelen wint 11e editie van de Hoffz Streetrace

Al voor de 11e keer organiseerde TWC Olympia deze mooie streetrace door het centrum van Baarlo. De vrijwilligers hadden er weer een mooi parcours van gemaakt met wederom een passage door Café de Zwaan. Maar ook stukken onverhard zaten erin zoals het lokale parkje ’t Kempke. Daarnaast, zoals vaak aanwezig op streetrace’s een oplegger, pallets en een wasbordje.

Het festijn begon omstreeks 18.00 uur met de jeugdige renners. Ook deze jongens en meisjes mochten dit jaar de sfeer in Café de Zwaan proeven. Speciaal hiervoor had Olympia het parcours aangepast. De jongste renners geboren tussen 2006 en 2008 mochten zich 10 minuten uitleven en het was meisje Jaïda Nagy uit Hoensbroek die als eerste over de streep kwam en de jongens achter zich liet! De Baarlose telgen Gijs Kluthausen en Wout van Enckevort maakten het podium compleet.

Daarna was de jeugd uit de bouwjaren 2004 en 2005 aan de beurt voor 15 minuten koers. Hier was het Bryant Boogert die als eerste over de streep kwam. 2e werd Freek Bouten en 3e lokale renner Finn Keunen uit Baarlo die een sterke wedstrijd reed.

De jeugd uit 2002 en 2003 sloot af voordat de grote renners begonnen. Miel Storms uit Grevenbricht bleek na 20 minuten wedstrijd de sterkste voor Tim Janssen en Rik Peeters. Maar het belangrijkste voor deze jonge deelnemers was het plezier aan de wedstrijd, en dat was duidelijk zichtbaar!

Omstreeks 19.15 uur was het tijd voor de funklasse. Je zou verwachten dat de funklasse voornamelijk zou bestaan uit regionale renners, maar niets is minder waar. Ze komen van heinde en verre voor de streetrace in Baarlo. Woonplaatsen als Tremelo (België) en Hoogblokland zijn geen uitzondering op de deelnemerslijsten. Bij de funklasse 16+ was regionale renner Erik Nellen ook weer aanwezig om z’n winst van vorig jaar te evenaren. Maar na de start was het al snel duidelijk dat er meer renners dit plan hadden. Michel van Hemmen uit Sint-Michielsgestel, vorig jaar 2e, was dit jaar terug gekomen naar Baarlo voor niets minder dan de overwinning. Hij bleek niet onder de druk te bezwijken, hij reed een keurige wedstrijd en kon na 30 minuten koers z’n handen in de lucht steken! Marcel Ruyten uit Panningen won de sprint om de 2e plaats en Stijn Siebens uit Tremelo (Be) kwam met een wheely als 3e over de streep. Roy Joore uit Baarlo werd 4e, en Erik Nellen uit Maasbree kon z’n prestatie van vorig jaar helaas niet evenaren en werd 7e.

Jeroen Boelen domineert in kletsnatte MTB-race in Melderslo

Het parcours van de tiende editie van de van de Pulse mountainbike streetrace in Melderslo veranderde kort na de start van de jeugdcategorieën van een snel, technisch parcours in een grote modderpoel. Nadat de plensbuien ruim tweeëneenhalf uur hun werk hadden gedaan, ging het deelnemersveld van de licentiehouders van start. Nijmegenaar Rens de Bruijn nam de kopstart, maar werd al snel voorbij gestoken door Micki van Empel. De renner uit Sint Michielsgestel probeerde een gat te slaan, maar Jeroen Boelen (Drunen) was attent en meldde zich bij van Empel. Boelen werd eind mei in Goirle de eerste officiële Nederlands Kampioen streetrace. In juni was hij daarna ook de beste in Baarlo. Hij heeft de streetrace 'smaak' duidelijk te pakken. De renner uit het team van Bart Brentjens was veel te sterk voor de rest van het veld. Na 25 minuten trok hij door en duldde nog slechts zes renners in dezelfde ronde, de rest kreeg minimaal één ronde aan de broek. Achter Boelen kwam veldrijder Patrick van Leeuwen sterk opzetten. Hij werd tweede voor van Empel. "Het was ondanks de regen goed te doen. Ik had gekozen voor banden met flinke noppen. Dat pakte prima uit, aldus winnaar Boelen.

Bron: Dagblad De Limburger, door Ger Hermans

Pages