Nieuws

Limburg Cycling Chrono Trofee in Well (3e wedstrijd)

Precies 107 deelnemers aan de start in de derde wedstrijd om de Limburg Cycling Chrono Trofee in Well. De wedstrijd - onder auspiciën van de KNWU -,  stond ook in het teken van het Nederlands kampioenschap voor de Studenten.
Vrouwen
Anneleen Bosma won haar derde wedstrijd op rij. Ze bleef bij de vrouwen Juliët Eickhof zes seconden voor met een gemiddelde van bijna 43 kilometer per uur. Een mooi veld met twintig deelnemers.
Ook amateur Jody Jochems uit Sint Anthonis reed een knappe tijdrit met een gemiddelde van 47,5 km p/uur. En dat was 42 seconden sneller dan Martin van de Pol. Ook hier 26 deelnemers.

Weer parcoursrecord
Barista Brian Megens uit Maastricht lijkt op koers in voorbereiding op het NL, over drie weken in Elsspeet/Nunspeet. Het parcoursrecord ging opnieuw aan diggelen. Hij liet 28:58 afdrukken. Vorig jaar was dat nog 29:18 minuten. Quinten Veling was de opvallende tweede vóór Boris Romers.

Spannende strijd
De spanning zat vooral bij de junioren. Vier renners binnen veertien seconden. Ed Uptegrove won in 31:57. Daarna volgde Camiel Klignet op 5 seconden, de Zuid-Afrikaanse kampioen Jose Kleinsmit op 13 en Sven Joosten uit Meijel op 14 seconden.

De andere winnaars waren Britt Jeucken (nieuweling-meisjes), Tom Huissoon (nieuwelingen), Yaydee van Sinaey (junior vrouwen), Inge Pustjens (vrouwen 30+) en de Belg Filip Speybrouck (masters). De laatste wedstrijd in de Limburg Cycling Trofee wordt op donderdag 15 juni verrreden in Voerendaal (Fromberg).

NK Studenten
Bij de vrouwen werd Henriette Eijking Nederlands kampioen bij de rensters met een startlicentie. Juliët Eickhof bij de wedstrijd-licentiehouders.
Quinten Veling was de nieuwe kampioen in deze categorie bij de mannen. Kai van den Brink won bij de startliciehouders.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Sterk optreden van de junioren in LCCT-tijdrit Herkenbosch

Het podium van de junioren kwam in de 13,8 kilometer lange tijdrit in Herkenbosch sterk voor de dag. Winnaar Sjoerd van der Linden won in 17:59 minuten, wat goed was voor een gemiddelde van 46 km p/uur in deze tweede tijdrit voor Limburg Cycling Chrono Trofee. De nummer twee, Renzo Moretti kwam slechts 0,19 tekort. Ook Sven Joosten uit Meijel zat binnen de 2 seconden. Zelfs Ed Uptegrove en Thom van Herwaarden moesten maar respectievelijk 8 en 14 seconden toegeven.

Bij de junior-vrouwen was Nikki Souren uit Meerssen de beste in 20:35. Zij bleef Muireann Green en Sara Sonnemans een half minuutje voor. Bas van Heeswijk won bij de nieuwelingen ook deze tweede tijdrit. In Panheel won hij ook al de beste. Sander Tullemans werd tweede op 21 seconden en Michiel Fluite derde op 32 seconden. Bij de meisjes won Megan Arens ruim voor Emilie Fransen en Noï Moes. Arens klokte 20:58 minuten.

Anneleen Bosma won eveneens haar tweede tijdrit in deze competitie. Ze bleef Noa Janssen met 56 seconden voor. Pem Hoefmans (Doltcini-Watersley) werd derde. Inge Pustjens won bij de vrouwen 30+ in een gemiddelde van precies 40 kilometer per uur.

Brian Megens (Maastricht) liet zijn snelheidsmeter stoppen na de 13,8 kilometer met een gemiddelde van 50,09 kilometer per uur. Opnieuw de beste en hij lijkt langzaam naar de juiste vorm toe te groeien. In juni gaat hij zijn nationale tijdrittitel bij de Elite-renners zonder contract verdedigen. De Duitser Phlippe Schmitt hield knap stand op 31 seconden en werd tweede. De laatste podiumplaats was voor ABloc-renner Stijn Appel. Hij verloor weer 16 seconden op de Duitser.

Ook bij de masters een snelle tijd van de Belg Flip Speybrouck, 17:46 minuten. Erwin Bakker uit Neerkant en Niels van Kempen werden verwezen naar de tweede en derde plek. De in Buggenum geboren Stefan Joosten won bij de amateurs in 18:22. Hij bleef Jeffrey Bakker en Michael-Angelo Romana voor.

Op 23 mei tweede tijdrit Limburg Cycling Chrono Trofee in Herkenbosch

Op dinsdag 23 mei wordt de tweede tijdrit georganiseerd in het kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee. Op 9 mei werd de eerste tijdrit in Panheel verreden. Nu is het de beurt aan Herkenbosch. In het Nationaal Park Meinweg wacht een tijdrit over 13,8 kilometer.

Inschrijven, wacht niet!
Ook nu verloopt de inschrijving vlotjes en zijn er nog maar enkele startplekken vrij. Inschrijving kan tot en met vrijdag 19 mei of tot het maximum is bereikt. De organisatie laat maximaal 120 starters toe. De eerste renner start exact om 18.30 uur.

In totaal vier tijdritten
Na Herkenbosch volgt op dinsdag 30 mei Well met een tijdrit over 25 km. Deze wedstrijd is tevens het NK tijdrijden voor studenten. De slottijdrit wordt op donderdag 15 juni verreden in Voerendaal (Fromberg). Deze tijdrit gaat over 9,5 km.

Categorieën
In de volgende categorieën wordt gestreden om de dagprijzen en punten voor een klassement over de vier tijdritten: Jongens jeugd categorie 7 & Nieuwelingen, Meisjes jeugd categorie 6 & Nieuwelingen, Elite/beloften/amateurs vrouwen 35+, Elite/beloften/amateurs vrouwen 35-, Junioren mannen, Junioren Vrouwen, Amateurs/Sportklasse mannen 40-, Masters/Sportklasse mannen 40+ en Elite/beloften mannen.

Sponsor klassementen
De Limburg Cycling Chrono Trofee kan worden georganiseerd dankzij financiële ondersteuning van Limburg Cycling, als ook van CUBE Store in Venlo. Voor het eindklassement worden in elke categorie drie prijzen ter beschikking gesteld.

Inschrijving juli-wedstrijden geopend

De vorige week hebben we ook de wedstrijden in de maand juli opengezet. De renners kunnen dus digitaal inschrijven voor deze koersen. Voor de wedstrijd op zondag 18 juni, de 44e Omloop van de Heidehof in Someren-Heide kon eerder worden ingeschreven.

Het gaat in juli om de navolgende koersen:
-    Zondag 2 juli 2e MTB Streetrace in Vessem
-    Zaterdag 8 juli Ronde van St. Tunnis in St. Anthonis
-    Zondag 16 juli Ronde van Belfeld

Wacht niet met inschrijven
Op onze website komen jullie via de kolom ‘Digitale inschrijving’ terecht bij de inschrijfmodule, waarin de inschrijving wordt geregeld. Klik hier: https://wielrenbond.nl/wielrenbond/node/1
Wacht ook niet tot het laatste moment met inschrijven. Maar zorg juist dat je tijdig inschrijft zodat de organisatie en de wielerbond een duidelijk en tijdig overzicht heeft van de deelnemers in de diverse categorieën.

Wedstrijd Netersel afgelast!
De wedstrijd op maandag 5 juni in Netersel gaat niet door. De Presto Pedale kermiskoers gaat in verband met wegwerkzaamheden dit jaar niet door. In 2024 komt deze koers gewoon weer terug op de wielerkalender.
 

Tijdrijder Brian Megens mist op twee seconden het parcoursrecord

De 33-jarige Brian Megens uit Maastricht maakte zijn favorietenrol volledig waar. In de eerste tijdrit om de Limburg Cycling Chrono Trofee (LCCT) in Panheel liet de barista een tijd klokken van 16 minuten en 58 seconden. Daarmee miste hij het parcoursrecord (van 14 juli 2021) op slecht twee seconden. Vorig jaar klokte hij 17:04 minuten. Vooral door een sterk optreden in de laatste zeven kilometer (terugweg) verwees hij in de categorie Elite/Beloften Nils Sinschek en Wouter Toussaint met 17:43 en 17:54 naar een tweede en derde plaats.

Bij de Elite/Beloften-vrouwen was Marleen Bosma met 19:29 minuten veel sneller dan de rest van het veld. Ellie Patty (Doltcini-Watersley) kwam 51 seconden tekort en werd tweede en bleef op haar beurt Scarlett Souren weer met 37 seconden voor. Inge Pustjens won bij de Vrouwen 30+.

De tijdrit was 14,2 kilometer lang en bestond simpelweg uit twee lange rechte stukken van 7,1 kilometer, langs het kanaal van Wessem richting Weert. De Belg Fabio Porco was met 19:14 de snelste Amateur en verwees Kai van den Brink met 12 seconden naar plek twee. De derde plaats was voor Jeffrey Bakker.

De winnaar van de LCCT 2022 bij de Masters, Niels van Kempen was ook nu weer de snelste. Met 18:56 was het wel vrij nipt, omdat Carlo Porco slechts vijf seconden tekort kwam. De Nederlands kampioen MTB bij de Masters 40+, Erwin Bakker werd derde op 12 seconden.

In de junioren-categorie won Camiel Klignet in 18:25 en klopte Sven Joosten en Sjoerd van der Linden, die hij dus wel meenam op het podium. De Brabantse Sara Sonnemans won bij de meisjes in 21:29 minuten. Duidelijk sneller dan de Nieuw-Zeelandse Muireann Green en provinciegenoot Fenny Coppelmans.

Emilie Fransen won bij de nieuwelingen-meisjes vóór Noï Moes en Britt Jeucken. Bij de jongens was Bas van Heeswijk de rapste in 20:42 minuten. Michel Fuite en Sjuul Vleugels werd respectievelijk twee en derde. Handbikester Chantal Haenen uit Sevenum had 23 minuten en 4 seconden nodig voor de 14,2 kilometer. Een knappe tijd voor de meervoudige medaillewinnares op EK en WK.