Nieuws

NWB-seizoen van start in 33e Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide)

Op zondag 21 april start het wielerseizoen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB). In Someren-Heide staat de 33e editie van de Sint Jozefklassieker op het programma. De wedstrijden worden verreden op een ‘open’ omloop van 5600 meter. Open omdat de wind bijna overal vrij spel heeft. TWC De Zwaluw organiseert de wielerklassieker met start en finish aan de Kerkendijk in Someren-Heide,
Er is startgelegenheid voor amateurs, junioren, masters en nieuwelingen met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma
12.00 uur Masters 40+ (40-49 jaar) en Nieuwelingen, 11 ronden (61,6 kilometer)
12.02 uur Masters 50+ (50 jaar en ouder) en Nieuwelingen, 9 ronden (50,4 kilometer)
14.00 uur Amateurs/Sportklasse en Junioren, 16 ronden (89,6 kilometer)

Inschrijven
Kan tot en met 14 april via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 15 april zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement
Bij de Amateurs kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. Hiervoor zijn extra prijzen.

Deelnemers
Vorig jaar won de Belg Fabio Porco uit Genk. Hij had na 2:03,35 uur een voorsprong van 5 seconden op Addy van Stiphout (tweede) en Niels Vreys (derde). Zijn broer Carlo Porco maakte er een lange solo van. Hij kwam met 1:49 minuten voorsprong aan de meet bij de Masters 40+. Edwin Raats won tenslotte in een sprint de koers bij de Masters 50+. Hij was sneller dan de Belg Benny Claes. In totaal stonden 88 renners aan de start van deze eerste wielerklassieker in 2023.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 21 april!
 

Wedstrijdprogramma NWB 2024 compleet; inschrijven kan!

Het wedstrijdprogramma van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) zal dit jaar bestaan uit dertien wedstrijddagen. Samen met de KNWU wedstrijden voor amateurs en masters zal in Zuid-Nederland voldoende startgelegenheid zijn. Ook de nieuwelingen (bij de masters) en de junioren (bij de amateurs) mogen zoals in voorgaande jaren deelnemen.

In totaal zorgen de NWB-organisatoren voor vier grote omlopen (St. Jozefklassieker, Omloop van de Peelrijt, Omloop van de Heidehof en de Grensland Klassieker) en vier criteriums (Ronde van de Gansbeek in Belfeld, Netersel, Sint Anthonis en Sambeek. Verder drie tijdritten (Panheel, Meinweg in Herkenbosch en Maasduinen-Well) en tot slot MTB-streetraces in Odiliapeel en in Vessem.
Het wegseizoen wordt geopend op zondag 21 april in Someren-Heide met de St. Jozefklassieker; de laatste wedstrijd is op 22 september de GrensLand Klassieker in Someren-Eind.

Inschrijven
Voor de wedstrijden tot en met juni kan al worden ingeschreven. Kijk daarvoor op de website of klik hier. Voor de wedstrijden, die TWC De Zwaluw organiseert (Sint Jozef Klassieker, Omloop van de Peelrijt en Heidehof en de GrensLand Klassieker) krijgt je 10% korting als je snel inschrijft. Bij late inschrijving (in de laatste week) wordt het inschrijfgeld verhoogd. Wacht daarom niet te lang en schrijf gewoon in!

Informatie
Alle nieuwsberichten kunt u vinden op onze website. Alle uitslagen kunt u terugvinden op www.rennerz.nl. Verder houden wij u ook op de hoogte via ons Facebook-account. Mocht u daarnaast vragen hebben, stuur een e-mail bericht aan info@wielrenbond.nl

De Belg Vinny Bzdenga wint vierde Grensland Klassieker.

Meteen na vrijgave werd er gepoogd om een gat te slaan. Al snel een kopgroep van 6 man met de latere winnaar erin. In de tweede ronde, na zo'n 15 km, werd die groep weer ingelopen. Bzdenga liet het er niet bij zitten en wist meteen weer weg te springen en kreeg gezelschap van Zwollenaar Heini Koornberg. 

Dit tweetal had de smaak te pakken en wisten het peloton nog voor halfweg koers op bijna twee-en-een-halve minuut te zetten. Een tweetal achtervolgers Robert de Vries en Peter Stienstra wist ze niette bereiken. Die zaten maximaal 25 tellen voor het peloton. 

Toen begon het peloton zich te roeren. Een zestal wist goed samenwerkend de voorsprong van de vluchters langzaamaan terug te brengen. Een ronde later sprongen er nog eens vier man vanuit het peloton naar de achtervolging. 
De leiders schudden hun hoofd toen ze hoorden dat er nog maar 1 minuutje over was van de voorsprong en ze zetten nog een tandje bij. Ondertussen brak het peloton door de flink opgevoerde snelheid in stukken. 

Bij de finish was er  van de grote voorsprong nog maar 11 seconden over. Bzdenga won, Koornberg werd twee en Tom Govaerts werd derde.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.rennerz.nl

Grens Land Klassieker | Vierde editie; laatste editie was in 2019!

In Someren-Eind wordt op zondag 17 september de 4e editie van de Grens Land Klassieker georganiseerd. TWC De Zwaluw organiseert deze wielerklassieker onder auspiciën van de Nederlandse Wielrenbond (NWB).
De wedstrijd wordt verreden op een groot open parcours van ruim elf kilometer in en om Someren-Eind. De start en finish is gelegen op de Bennenbroekstraat. Er is startgelegenheid voor amateurs/sportklasse, masters en junioren met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma
12.00 uur Amateurs/Sportklasse/Junioren, 9 ronden, 99 kilometer

Inschrijven
Kan tot en met 11 september via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 12 september zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement
Er kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. De zesde renner van een ploeginschrijving start gratis. Er zijn extra prijzen voor dit klassement.

Deelnemers
De eerste drie edities werden in achtereenvolgens 2017, 2018 en 2019 verreden. De coronapandemie gooide vanaf 2020 flink wat roet in het eten. De laatste editie van vier jaar geleden werd gewonnen door Nol van Loon uit Tilburg. Hij versloeg Dirk van Leuken (winnaar in 2018), Koen Wulterkens, Roy Steuten (winnaar 2017) en Leon Strötker in de sprint. Zij maakten deel uit van een kopgroep van zeven renners, die bijna 2,5 minuut voorsprong had op een uitgedund peloton.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 17 september!
 

Streetrace Odiliapeel krijgt Johan van de Ven op de erelijst

De 47-jarige Johan van de Ven heeft zaterdagavond de Streetrace van Odiliapeel op zijn naam geschreven. Na een bliksemstart van Ties van Roode, nam van de Ven het commando over in de derde van dertien ronden. Vanaf dat moment bouwde de renner uit Uden zijn voorsprong stelselmatig uit op Lars van de Haterd. Deze keek aan de finish tegen een achterstand aan van 57 seconden. De rest gaf bijna twee minuten of meer prijs. Sander Dijkink uit Odiliapeel werd negende.

Funklasse met meer dan vijftig renners
In de funklasse stond een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start, 54 renners. In deze wedstrijd over elf ronden stond geen maat op Twan van de Brand uit Uden. Hij was als snelste weg en zou gedurende de hele wedstrijd de leiding niet meer afgeven. De spanning zat in deze categorie meer in de strijd om de tweede plaats. Het duo met Thijs van de Berg en de Belg Stijn Siebens duelleerde tot in de laatste ronde. Uiteindelijk mocht van de Berg als tweede het podium op, met een achterstand van 1:40 minuten. De winnaar van de streetrace in Vessem, Stijn Siebens had acht seconden meer nodig en werd dus derde. Jan Rijt werd op de achtste plaats de beste renner uit Odliapeel.

Licentiehouders:
1. Johan van de Ven (Uden) 51:21; 2. Lars van de Haterd (Geffen) op 57 sec,; 3. Wilco Verwegen (Melderslo) op 1:50 minuten; 4. Edo Appelhof (Schaijk) p[ 2:25 en 5. Lars Janssen (Uden) op 2:33.
Aantal vertrekkers: 14

Funklasse: 
1. Twan van de Brand (Uden) 42:27 minuten; 2. Thijs van de Berg (Uden) op 1:40 minuten; 3. Stijn Siebens (Baal,Bel) op 1:49; 4. Frank Janssen (Boekel) op 2:54 en 5. Rob Verbruggen (Boekel) op 2:57. Aantal vertrekkers: 54

Jeugd
De jeugdwinnaars waren: Pim van der Linden uit Zijtaart (13 tot 15 jaar), Daan Sterken uit Helmond (groep 7 en 8), Cas Janssen uit Boekel (groep 5 en 6), Luuk van Roosmalen uit Uden (groep 3 en 4) en Lenn Wijnen uit Odiliapeel (tot en met groep 2). In totaal stonden er 65 deelnemers aan de start bij de vijf jeugdcategorieën. Een mooie score!