Nieuws

Geen Ladies Course in Merum-Herten

Helaas is het aantal aanmeldingen voor de Ladies Course in Merum-Herten zo laag dat in overleg met de organisatie is besloten deze te laten vervallen.
Vrouwen mogen overigens wel meerijden met de recreanten of de masters.

Het programma zal dus zijn:
16.30 uur Jeugd Dikke Banden Race
17.30 uur Niet-Licentiehouders/Recreanten 25 km.
18:30 uur Masters/Nieuwelingen 40 km
19:45 uur Amateurs/Sportklasse/Junioren 50 km 

 

De bal ligt bij de renners. Schrijf je in voor de NWB wedstrijden

Diverse gemeentes hebben de afgelopen jaren aangegrepen om veel strengere eisen te stellen aan evenementen en om minder te faciliteren.
Daarnaast wekken de deelnemerslijsten van afgelopen wedstrijden de indruk dat de renners niet meer willen rijden.
Hierdoor zijn veel organisatoren zeer  terughoudend om wedstrijden te organiseren.

De NWB maakt zich echter sterk om deze organisatoren over de streep te trekken. Door ze te ondersteunen met raad, daad en materieel.

Zo ligt het nu in de planning dat de volgende wedstrijden nog verreden worden.

16 augustus Wielerronde van Merum-Herten
Jeugd DBR
Niet-Licentiehouders
Ladies Course
Masters/Nieuwelingen
Amateurs/Sportklasse/Junioren

28 augustus Ronde van Sambeek
Jeugd DBR
Niet-Licentiehouders
Ladies Course
Masters/Nieuwelingen
Amateurs/Sportklasse/Junioren

18 september Grens Land Klassieker
Amateurs/Sportklasse/Masters/Junioren 100 km

25 september MTB Streetrace Vessem
Diverse categorieën

DE BAL LIGT NU BIJ DE RENNERS.... SCHRIJF JE IN. 
Zorg dat deze organisatoren gesteund worden in hun inzet om de wedstrijden van de grond te krijgen.

Jules Bremers uit Brunssum en Genkenaar Giovanni Gorga winnen Omloop van de Heidehof

De opkomst van de renners was ronduit matig te noemen. Het schijnt dat dit bij nagenoeg alle evenementen zo is. De organisatie had echter toch gewoon doorgewerkt en alles weer opgetuigd voor een wedstrijd in twee categorieën. 

De eerste start was voor de amateurs gecombineerd met de sportklasse. Hier werd al meteen de knuppel in het hoenderhok gegooid door Bjorn Berben en Thom Cremers. Een dikke tien kilometer wisten ze op circa 150 meter voor de rest te blijven. Daarna werden ze ingehaald en meteen sprongen Peter de Winter en Jules Bremers weg. En dat was meteen de slag. Binnen 20 km hadden ze al een minuut voorsprong. Het peloton daarachter kon niet als eenheid rijden en brokkelde uiteen. Hierdoor liep de voorsprong van de twee vluchters ook rap op tot op zeker moment zelfs drie minuten. Op de meet was Bremers de sterkste van de twee. De Winter werd tweede. Van de achtervolgers was Martijn Gijsbers uit Heeze de snelste en werd derde met direct achter hem de veelbelovende plaatselijk favoriet Teun Nagel.

De masters hielden de gelederen gesloten. Dit keer reden ze nagenoeg net zo snel als de amateurs: 42,4 km/uur. Ondanks diverse pogingen wist niemand een gat te slaan. En zo werd 

het een massasprint die door de Belg Giovanni Gorga gewonnen werd voor Bert Nap uit Lopik en Ferry de Ruiter uit Ermelo.

Voor de volledige uitslagen klik hier: Uitslagen

"43e Omloop van de Heidehof" op zondag 10 juli 2022

"43e Omloop van de Heidehof" om de grote prijs Heidehof te SOMEREN-HEIDE op zondag 10 juli 2022. 
Zondag 10 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 43e editie van deze wedstrijd getekend. 
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
De deelnemers zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs/sportklasse/junioren, masters 40+/nieuwelingen. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.


Starttijden:
Er wordt gestart om 12:00 uur met amateurs/sportklasse/junioren. Zij rijden 91 km.
De masters/nieuwelingen van 40 jaar en ouder starten om 12:02 uur en rijden 63 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 juli vanaf 10:30 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk. 

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).
De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Mooie eerste ronde van Klein Paries in Heythuysen

Zaterdag werd de ronde van Klein Paries georganiseerd in Heythuysen.
De sfeer was er zeker goed. Alleen jammer dat de renners het zo laten liggen.

Er werd afgetrapt met een Dikke Banden Race voor de jeugd. Fanatiek reden een kleine twintig kinderen voor de overwinning. Allemaal waren ze winnaars en kregen een chocolade medaille.

Daarna mochten de vrouwen het parkoers innemen. Het was voor iedereen weer even wennen. Helaas ging de voorrijder iets te snel op de eerste rondes, waarna hij vaart moest minderen. Enkele vrouwen hadden echter al moeten lossen. Het was de bedoeling dat de groep bij elkaar zou blijven gedurende 2/3 van de afstand. Nadat de dames na 17 km de eigen snelheid mochten bepalen, trok Michèle Ritzen er flink aan. Karina Dortu kon nog even bij blijven maar Alrie van de Ven moest ze al laten gaan. Met nog 4 km te gaan moest ook Karina lossen. Ritzen won, Dortu werd tweede en van de Ven derde.

Vervolgens gingen er bij de masters slechts tien van start. Maar dat had geen invloed op de strijd die volgde. Al snel ontsnapte Marc van Grinsven en sloeg een gat van 15-20 seconden. Een kleine 10 km kon hij wegblijven voor hij werd teruggehaald. Even later probeerde Roy Steuten het een keer. Hij trok er hard aan, sloeg af en toe een gaatje van 10 tellen, maar werd steeds teruggehaald. Van Grinsven reed lek en moest stoppen, net als Ruud Verbakel. Toen weer een afsplitsing met Edwin Raats, Kristian Michiels en Stephan Lotz. Steuten en Nick Riddy reden op zo'n 20 seconden maar vochten zich terug. Vervolgens ontsnapte Steuten weer. Vier km voor het eind werd hij weer teruggepakt. Het werd een sprint, die door Raats gewonnen werd voor Michiels en Lotz.