Nieuws

Omloop van de Peelrijt geannuleerd !!

Zojuist vernamen we van TWC de Zwaluw dat ze niet doorzetten met de organisatie van de Omloop van de Peelrijt.
Dit vanwege een bedroevend laag aantal aanmeldingen. "Moeten we onderhand op elke deelnemer 2 vrijwilligers regelen? Dan is het eind zoek!" "We kunnen niet met zo'n klein groepje rondrijden, wegen afsluiten, verkeer laten wachten etc."

Zelfs na een noodoproep afgelopen week, voelden niet genoeg renners de noodzaak om zich aan te melden.

Deze club mensen heeft in de afgelopen corona periode in allerlei vormen alles op alles gezet om hun motto: "Als ze maar kunnen fietsen" waar te maken. Maar nu zijn ze diep teleur gesteld in de renners waar ze altijd zo hard voor werkten.
Laten we hopen dat dit geen impact heeft op hun wil om te organiseren in de toekomst.

Schrijf je in voor de Omloop van de Peelrijt en de Presto Pedale

De inschrijving voor de NWB wedstrijden staat al een tijdje open.

Op 29 mei is er een wedstrijd op een grote omloop van ruim 12 km met een complete karavaan door het buitengebied van gemeente Someren. De Omloop van de Peelrijt wordt dan door Tour en WielerClub de Zwaluw georganiseerd.
Deze wedstrijd is voor amateurs, sportklasse, masters en junioren en is 111 km lang.

Op dinsdagavond 7 juni wordt weer de jaarlijkse Presto Pedale in Netersel verreden. Een wedstrijd voor amateurs, sportklasse, masters en junioren over 62 km op een ronde van 3100 meter.

Voorinschrijving is zeer dringend gewenst. Zoals altijd overigens.
De organisatie is ook graag een beetje op tijd op de hoogte van wat er te verwachten is.

 

Belg Niels Vreys wint 31e Sint Jozef Klassieker en de Belg Philippe Dela Montagne snelste Master

Zondag werd weer na enkele jaren de Sint Jozef Klassieker verreden. De amateurs, samen met sportklasse en junioren, gingen het eerst van start voor hun wedstrijd van 92 km.

Snel daarna begonnen de masters, mannen 40 jaar of ouder, samen met de nieuwelingen aan hun wedstrijd over 63 km.

 

De eerste 30 km kwam er niemand weg bij de amateurs. Joris de Mönnink probeerde het meermalen maar zonder resultaat. Maar toen lukte het Evert-Jan Veldkamp om van het werk van de Mönnink gebruik te maken en een gat te slaan van zo'n 40 seconden. Echter de rest liet het er niet bij zitten en haalde hem na 20 km weer terug. Vervolgens steeds nieuwe pogingen met een gat van maximaal 20 tellen, eerst Leroy Provenzano, Peter Stienstra, Hugo Heijer, Niels Vreys en Dennis Willems.

Met nog een dikke 15 km te gaan zat alles weer bij elkaar. De ronde erop weer een kopgroep van zeven. Naast de Mönnink, Heijer, Veldkamp en Vreys zat daarin Roel de Vries, Florian Smits en Jasper de Kort. Deze werkten goed samen en bepaalden samen de podiumplekken met een voorsprong van 43 seconden op het peloton. Vreys won de sprint van de zeven. Daarachter De Vries en Smits.

 

Bij de 40-plussers was het eerst Tom van Loon die aan de boom schudde. Hij bleef alleen weg op 20 tot 30 seconden voor de rest. Het peloton hield hem echter steeds in de gaten en vond het na 40 km genoeg. Ze haalden hem terug en meteen sprong Philippe Dela Montagne weg. Die hield het tot de meet vol. Daarachter sprintte de rest waarbij Rainer Beckers won voor de tweede plek en Benny Claes genoegen moest nemen met de resterende podiumplek. Zowel de masters als de amateurs tikten een gemiddelde snelheid van 42,3 km per uur aan. 

 

Morgen eerste paasdag na drie jaar weer Sint Jozef Klassieker.

Nadat TWC de Zwaluw twee seizoenen heeft overgeslagen is het ondertussen drie jaar geleden dat de Sint Jozef Klassieker werd verreden.
Morgen gaan ze echter weer van start. De weersvoorspelling is veelbelovend. Het zal mooi weer worden.
Programma/starttijden:
De start van de amateur/sportklasse/junioren zal om 12 uur zijn. Zij beginnen dan aan hun 91,2 km.
Vrij snel daarna, om 2 minuten over 12 zullen de masters 40+/nieuwelingen in de pedalen klikken voor hun 62,7 km.
Rond half twee wordt de finish van de masters/nieuwelingen verwacht en om ongeveer tien over twee die van de amateurs/sportklasse/junioren.
Rugnummer uitreiking en prijsuitreiking is in pop-up café HeiSa aan de Brink in Someren-Heide.

Aanpassingen Sint Jozef Klassieker

Wegens diverse redenen, waaronder een laag aantal inschrijvingen zijn er een aantal zaken gewijzigd bij de Sint Jozef Klassieker op 17 april.
Programma/starttijden:
De start van de amateur/sportklasse/junioren wedstrijd wordt vervroegd naar 12 uur.
De master/nieuwelingen wedstrijden worden samengevoegd tot 1 wedstrijd en starten om 12:02 uur
Permanence:
De permanence is deze keer verplaatst naar pop-up café Heisa aan de Brink. Bij het grasveld.
Finish:
De start/finish is ook verplaatst naar de omgeving van de permanence.