Nieuws

Tijdrit in Herkenbosch (Meinweg) gaat NIET door

De organisatie van de LCCTrofee-tijdrit in Herkenbosch op de Meinweg heeft zojuist (15 uur) besloten om de wedstrijd te cancellen. Deze gaat dus NIET door!

De reden zijn de waarschuwingen van de autoriteiten en het te verwachtte onweer boven het bosgebied boven de Meinweg tussen 18 en 21 uur. De organisatie moet borg staan voor de veiligheid van de deelnemers en heeft met ‘pijn in het hart’ deze beslissing genomen. Alle deelnemers ontvangen een bericht via e-mail.

Er zal geen nieuwe datum worden gepland voor deze tijdrit. Wel hoopt de organisatie de renners te mogen begroeten op dinsdag 4 juni voor de tijdrit van 25 kilometer in de Maasduinen (Well).
 

Vijfde Omloop van de Peelrijt komt er weer snel aan!

Op zondag 26 mei staat in Someren de Omloop van de Peelrijt op het programma. De volgende wedstrijd, die georganiseerd wordt door TWC De Zwaluw en onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB). Deze wedstrijd met het karakter van een klassieker wordt verreden op een groot open parkoers van ruim twaalf kilometer in het buitengebied van Someren. De start en finish is gelegen in het centrum van Someren, op de Floreffestraat. Iets na 14 uur wordt deze finish verwacht.

Er is startgelegenheid voor amateurs, masters en ook junioren met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma
12.00 uur start voor een wedstrijd over 98 kilometer. Verwachtte aankomst: 14.15 uur.
Na een geneutraliseerd gedeelte, worden zeven ronden van 12,2 km afgewerkt. Daarna gaat het weer richting de Floreffestraat.

Inschrijven. Wacht niet!
Kan tot en met 20 mei via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf dinsdag 21 mei zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement
Er kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. Hiervoor zijn extra prijzen.

Deelnemers
Vorig jaar won de Belg Fabio Porco uit Genk. Hij had na 2:14,54 uur een voorsprong van 22 seconden op zijn landgenoot Matthias Krols en zijn broer Carlo Porco. In totaal stonden 48 renners aan de start van de editie in 2023. Het gemiddelde van de wedstrijd was toen 43,4 km per uur voor de winnaar.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl.
Tot zondag 26 mei!
 

Toussaint start in Panheel met winst in LCCT-tijdrit

Wouter Toussaint won in Panheel de eerste tijdrit in het kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee p/b CUBE Store Venlo. De belofterenner uit Kerkrade liet de klokken stil staan op 17 minuten en 20 seconden. Een gemiddelde van 48,4 kilometer per uur op het 14,2 kilometer lange traject langs het kanaal. Twee lange rechte stukken over slecht, niet bollend asfalt. Wind in werd vertrokken, waardoor de terugweg wind mee was. 

De 20-jarige renner uit het development-team, Wanty-ReUz-Technord was tevreden over zijn prestatie. “Zeker tevreden. Het was mijn eerste tijdrit van het jaar. Ik zal misschien Herkenbosch nog doen (over twee weken, red.). Maar dat hangt af van mijn programma. Er komt een hele drukke periode aan met ook nog eens grote doelen. Dus we moeten kijken of de Meinweg nog past.”

Favoriet rijdt lek
De grote favoriet, Brian Megens uit Maastricht moest met pech afrekenen. Hij reed zijn voorband lek na zo’n vijf kilometer en kon zijn parcoursrecord van 16:56 minuten niet scherper stellen. De tijd van Toussaint mocht er ook wezen en was 26 seconden sneller dan Jordan Habets (Sint Geertruid) en 34 sneller dan Reuvernaar Tom Smeets. Zij stonden langs Toussaint op het podium.

Masters
Opvallend waren de tijden bij de masters, waar Erwin Bakker won in 18:29. Op 19 seconden gevolgd door Niels van Kempen en drie seconden meer voor Tijmen Moltmaker. Dat waren de 6e, 7e e 8e tijd in het overall-klassement. Zonder meer knappe prestaties.

Overige winnaars
In de overige categorieën won Jeffrey Bakker in 19:30 minuten bij de amateurs. De eerste vier renners finishten binnen de vier seconden, een bijzondere close-finish. Bij de junioren was Silke Bluekens de beste bij de vrouwen en Bas van Heeswijk bij de jongens. Ook van Heeswijk klokte een prima tijd, 18:52 minuten. Inge Pustjens en Ellie Parry wonnen bij de vrouwen 30+ en Elite/beloften (V).

De Winter en Lotz winnen in de 2e editie van de Ronde van de Gansbeek (Belfeld)

Waar het bij de masters nog flink waaide, leek er bij de amateurs minder wind te staan. Na de eerste schermutselingen, trokken de Brabanders Peter de Winter en Roel van Gameren in de aanval. Er moesten toen nog 46 kilometer worden gereden. Na 4 ronden (zo’n 17 km) hadden ze toch al driekwart minuut. In het peloton werd sporadisch gereageerd, maar er was geen sprake van samenwerking. Die was er bij de koplopers wel. Met bijna één minuut voorsprong hoorden ze de bel. In de laatste twee kilometer versneld de Winter achter de rug van Roel van Gameren, die het antwoord schuldig moest blijven. De Winter boekte daarmee in zijn vijfde wedstrijd van het seizoen, zijn eerste zege van 2024.

TWC Tempo-renner de Winter: “We spraken gelijk af om lange beurten te doen. Ik wind mee en wind in en Roel de andere twee stukken. We kennen elkaar, zaten ook twee weken geleden samen in een ontsnapping. Het was in begin nerveus, maar zag wel kansen in een ontsnapping, omdat er toch georganiseerd moest worden in het peloton. En blijkbaar lukte dat onvoldoende, want de voorsprong bleef steeds boven de vijfenveertig seconden. Ik merkte in de laatste ronde dat Roel iets minder werd en heb daarom aangevallen. En de eerste poging was gelijk raak.”

Amateurs
Uitslag: 1. Peter de Winter (Eindhoven) 68 km in 1:34,16; 2. Roel van Gameren (Veghel) 0.15; 3. Brian Rutjens (St Odliënberg) 0.53; 4. Stijn Hanegraaf (Heeswijk-Dinther); 5. Thomas Rieff (Maastricht) 0.55; 6. Bruce Rayer (Baarlo); 7. Koen Wulterkens (Doetinchem); 8. Marcel Ruyten (Merselo), 9. Rob Schouwenberg (Velden); 10. Maikel Janssen (Herten).

Jaarvergadering NWB op 13 mei a.s.

Op maandag 13 mei wordt de algemene jaarvergadering van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) gehouden. De bijeenkomst begint om 20.30 uur en wordt gehouden in de ‘Vrienden van de Peel’, gelegen aan het Aerthijsplein 3 in Ospel.
U bent van harte welkom. In deze vergadering legt het bestuur verantwoording af over de jaren 2022 en 2023. Op de agenda staan de notulen van de laatste jaarvergadering en de jaaroverzichten. Daarna volgen enkele bestuurs mededelingen en -besluiten. 
Ook zal de penningmeester de financiële overzichten presenteren, waarna de kascontrolecommissie haar verslag uitbrengt. Na de presentatie van de wedstrijdkalender volgt de bestuursverkiezing.

Binnen het bestuur staat nog altijd een vacature open vanaf april 2021. Daarnaast heeft onze voorzitter Adrie van der Heijden aangegeven om binnenkort te gaan stoppen. Het bestuur is dus dringend op zoek naar geschikte kandidaten, om zo het bestuur weer op volledige sterkte te krijgen. De werkzaamheden komen steeds meer terecht bij de secretaris. De druk op zijn werkzaamheden worden groter en groter. Daarom wil de NWB graag met de aanwezigen in gesprek en een open discussie voeren. Tevens wil ze in kaart brengen in welke richting het wielerlandschap zich beweegt of gaat bewegen.

Hopelijk zien we u op 13 mei aanstaande in Ospel. Meldt u dan wel aan via e-mail: info@wielrenbond.nl. Ook als u ideeën heeft over de toekomst van de NWB of in één van de twee bestuursfuncties, laat van u horen!
Wilt u de documenten voor de jaarvergadering ontvangen, geen probleem. Stuur dan een verzoekje aan het genoemde e-mail adres.