Nieuws zoeken

Zoek hier naar bepaalde Categorieën
11/04/2024 - 16:54

Op zondag 21 april start het wielerseizoen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB). In Someren-Heide staat de 33e editie van de Sint Jozefklassieker op het programma. De wedstrijden worden verreden op een ‘open’ omloop van 5600 meter. Open omdat de wind bijna overal vrij spel heeft. TWC De Zwaluw organiseert de wielerklassieker met start en finish aan de Kerkendijk in Someren-Heide,
Er is startgelegenheid voor amateurs, junioren, masters en nieuwelingen met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma
12.00 uur Masters 40+ (40-49 jaar) en Nieuwelingen, 11 ronden (61,6 kilometer)
12.02 uur Masters 50+ (50 jaar en ouder) en Nieuwelingen, 9 ronden (50,4 kilometer)
14.00 uur Amateurs/Sportklasse en Junioren, 16 ronden (89,6 kilometer)

Inschrijven
Kan tot en met 14 april via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 15 april zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement
Bij de Amateurs kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. Hiervoor zijn extra prijzen.

Deelnemers
Vorig jaar won de Belg Fabio Porco uit Genk. Hij had na 2:03,35 uur een voorsprong van 5 seconden op Addy van Stiphout (tweede) en Niels Vreys (derde). Zijn broer Carlo Porco maakte er een lange solo van. Hij kwam met 1:49 minuten voorsprong aan de meet bij de Masters 40+. Edwin Raats won tenslotte in een sprint de koers bij de Masters 50+. Hij was sneller dan de Belg Benny Claes. In totaal stonden 88 renners aan de start van deze eerste wielerklassieker in 2023.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 21 april!
 

01/03/2024 - 17:36

Het wedstrijdprogramma van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) zal dit jaar bestaan uit dertien wedstrijddagen. Samen met de KNWU wedstrijden voor amateurs en masters zal in Zuid-Nederland voldoende startgelegenheid zijn. Ook de nieuwelingen (bij de masters) en de junioren (bij de amateurs) mogen zoals in voorgaande jaren deelnemen.

In totaal zorgen de NWB-organisatoren voor vier grote omlopen (St. Jozefklassieker, Omloop van de Peelrijt, Omloop van de Heidehof en de Grensland Klassieker) en vier criteriums (Ronde van de Gansbeek in Belfeld, Netersel, Sint Anthonis en Sambeek. Verder drie tijdritten (Panheel, Meinweg in Herkenbosch en Maasduinen-Well) en tot slot MTB-streetraces in Odiliapeel en in Vessem.
Het wegseizoen wordt geopend op zondag 21 april in Someren-Heide met de St. Jozefklassieker; de laatste wedstrijd is op 22 september de GrensLand Klassieker in Someren-Eind.

Inschrijven
Voor de wedstrijden tot en met juni kan al worden ingeschreven. Kijk daarvoor op de website of klik hier. Voor de wedstrijden, die TWC De Zwaluw organiseert (Sint Jozef Klassieker, Omloop van de Peelrijt en Heidehof en de GrensLand Klassieker) krijgt je 10% korting als je snel inschrijft. Bij late inschrijving (in de laatste week) wordt het inschrijfgeld verhoogd. Wacht daarom niet te lang en schrijf gewoon in!

Informatie
Alle nieuwsberichten kunt u vinden op onze website. Alle uitslagen kunt u terugvinden op www.rennerz.nl. Verder houden wij u ook op de hoogte via ons Facebook-account. Mocht u daarnaast vragen hebben, stuur een e-mail bericht aan info@wielrenbond.nl

19/09/2023 - 01:28

Meteen na vrijgave werd er gepoogd om een gat te slaan. Al snel een kopgroep van 6 man met de latere winnaar erin. In de tweede ronde, na zo'n 15 km, werd die groep weer ingelopen. Bzdenga liet het er niet bij zitten en wist meteen weer weg te springen en kreeg gezelschap van Zwollenaar Heini Koornberg. 

Dit tweetal had de smaak te pakken en wisten het peloton nog voor halfweg koers op bijna twee-en-een-halve minuut te zetten. Een tweetal achtervolgers Robert de Vries en Peter Stienstra wist ze niette bereiken. Die zaten maximaal 25 tellen voor het peloton. 

Toen begon het peloton zich te roeren. Een zestal wist goed samenwerkend de voorsprong van de vluchters langzaamaan terug te brengen. Een ronde later sprongen er nog eens vier man vanuit het peloton naar de achtervolging. 
De leiders schudden hun hoofd toen ze hoorden dat er nog maar 1 minuutje over was van de voorsprong en ze zetten nog een tandje bij. Ondertussen brak het peloton door de flink opgevoerde snelheid in stukken. 

Bij de finish was er  van de grote voorsprong nog maar 11 seconden over. Bzdenga won, Koornberg werd twee en Tom Govaerts werd derde.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.rennerz.nl

05/09/2023 - 17:09

In Someren-Eind wordt op zondag 17 september de 4e editie van de Grens Land Klassieker georganiseerd. TWC De Zwaluw organiseert deze wielerklassieker onder auspiciën van de Nederlandse Wielrenbond (NWB).
De wedstrijd wordt verreden op een groot open parcours van ruim elf kilometer in en om Someren-Eind. De start en finish is gelegen op de Bennenbroekstraat. Er is startgelegenheid voor amateurs/sportklasse, masters en junioren met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma
12.00 uur Amateurs/Sportklasse/Junioren, 9 ronden, 99 kilometer

Inschrijven
Kan tot en met 11 september via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 12 september zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement
Er kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. De zesde renner van een ploeginschrijving start gratis. Er zijn extra prijzen voor dit klassement.

Deelnemers
De eerste drie edities werden in achtereenvolgens 2017, 2018 en 2019 verreden. De coronapandemie gooide vanaf 2020 flink wat roet in het eten. De laatste editie van vier jaar geleden werd gewonnen door Nol van Loon uit Tilburg. Hij versloeg Dirk van Leuken (winnaar in 2018), Koen Wulterkens, Roy Steuten (winnaar 2017) en Leon Strötker in de sprint. Zij maakten deel uit van een kopgroep van zeven renners, die bijna 2,5 minuut voorsprong had op een uitgedund peloton.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 17 september!
 

04/09/2023 - 01:20

De 47-jarige Johan van de Ven heeft zaterdagavond de Streetrace van Odiliapeel op zijn naam geschreven. Na een bliksemstart van Ties van Roode, nam van de Ven het commando over in de derde van dertien ronden. Vanaf dat moment bouwde de renner uit Uden zijn voorsprong stelselmatig uit op Lars van de Haterd. Deze keek aan de finish tegen een achterstand aan van 57 seconden. De rest gaf bijna twee minuten of meer prijs. Sander Dijkink uit Odiliapeel werd negende.

Funklasse met meer dan vijftig renners
In de funklasse stond een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start, 54 renners. In deze wedstrijd over elf ronden stond geen maat op Twan van de Brand uit Uden. Hij was als snelste weg en zou gedurende de hele wedstrijd de leiding niet meer afgeven. De spanning zat in deze categorie meer in de strijd om de tweede plaats. Het duo met Thijs van de Berg en de Belg Stijn Siebens duelleerde tot in de laatste ronde. Uiteindelijk mocht van de Berg als tweede het podium op, met een achterstand van 1:40 minuten. De winnaar van de streetrace in Vessem, Stijn Siebens had acht seconden meer nodig en werd dus derde. Jan Rijt werd op de achtste plaats de beste renner uit Odliapeel.

Licentiehouders:
1. Johan van de Ven (Uden) 51:21; 2. Lars van de Haterd (Geffen) op 57 sec,; 3. Wilco Verwegen (Melderslo) op 1:50 minuten; 4. Edo Appelhof (Schaijk) p[ 2:25 en 5. Lars Janssen (Uden) op 2:33.
Aantal vertrekkers: 14

Funklasse: 
1. Twan van de Brand (Uden) 42:27 minuten; 2. Thijs van de Berg (Uden) op 1:40 minuten; 3. Stijn Siebens (Baal,Bel) op 1:49; 4. Frank Janssen (Boekel) op 2:54 en 5. Rob Verbruggen (Boekel) op 2:57. Aantal vertrekkers: 54

Jeugd
De jeugdwinnaars waren: Pim van der Linden uit Zijtaart (13 tot 15 jaar), Daan Sterken uit Helmond (groep 7 en 8), Cas Janssen uit Boekel (groep 5 en 6), Luuk van Roosmalen uit Uden (groep 3 en 4) en Lenn Wijnen uit Odiliapeel (tot en met groep 2). In totaal stonden er 65 deelnemers aan de start bij de vijf jeugdcategorieën. Een mooie score!

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.rennerz.nl
 

31/08/2023 - 00:32

Op zondag 24 september 2023, wordt het monument ter ere van Mathieu Cordang,
zijnde een groots wielrenner in de periode van 1894- 1902, onthuld.
Wij, ondergetekenden Stan Cordang, Lammert Visscher en Henk Sloesen,
zullen het bijzonder op prijs stellen als u daarbij aanwezig kunt/wilt zijn.

De bijeenkomst is die dag vanaf 14.00 uur in de kantine van
de Stichting Wieleromgeving Herungerberg, Louiseburgweg 27, Venlo.
Ontvangst met koffie, thee en andere dranken en vlaai.

Aanvang onthulling om 15.00 uur.

Na afloop nog een gezellig samenzijn in de kantine van genoemde lokatie.
Einde festiviteit omstreeks 17.30 uur.

Met vriendelijke groet,
C.W.M. Cordang, L. Visscher en H. H. Sloesen

Voor het achtergrondverhaal zie: gerhermans.blogspot.com

28/08/2023 - 00:42

In het Land van Cuijk is meer dan voldoende koers. Na Oploo, Sint Tunnis en Boxmeer stond vandaag de Ronde van Sambeek op de kalender. Binnenkort volgt nog Grave. De bijna 2000 inwoners van Sambeek waren er niet allemaal, maar rondom het parcours en op het dorpsplein bij start en finish was het toch gezellig druk. Tussen 14 en 15 uur werd de organisatie verrast door een aantal fikse regenbuien. Waardoor een pauze werd ingelast. Daarna ging de Jeugd en ook later de Amateurs van start. Toen weer onder prima omstandigheden.

Amateurs 
De wedstrijd van de amateurs kreeg een bijzonder slot. Het duo Martijn Gijsbers (Heeze) en de snelle Addy van Stiphout (Venray) kregen als eerste de bel voor de laatste ronde. Ze hadden bijna een halve minuut voorsprong op de achtervolgers. Maar tot ieders verbazing kwam niet van Stiphout, maar Gijsbers als eerste door de laatste bocht. Op twee seconden gevolgd door de renner uit Venray, die met veel snelheid onderuit schoof. Gijsbers: “In de laatste ronde keken we om en Addy klikte per vergissing uit zijn pedaal. Toen moest ik mijn kans grijpen, want ik weet hoe snel hij is aan de meet. Dat plan lukte en ik bleef hem voor. Jammer genoeg ging hij onderuit in de laatste bocht. Het is mijn eerste overwinning en ben natuurlijk geweldig trots!” Daan Bongers (Baarlo) en Peter Stienstra (Venlo) werden tweede en derde.

Ready2Race Dikke Banden Race
De jeugd van 3 tot en met 12 jaar kwam goed opdraven ondanķs de regendruppels. De wedstrijd werd een tijdje uitgesteld. In de jongste categorie was het lastig om met de loopfietsen het parcours te vinden. Maar uiteindelijk won toch Miley Peters uit Beuningen. De overige winnaars: Teun en Lars Bongers uit Baarlo, Jeff van de Weijer uit Oploo en Jurre van Bavel uit Ottersum.

Masters
De veertig plussers gingen om 13.00 uur van start met zeventien coureurs. Na 9 van de 34 ronden ontsnapten twee renners onder impuls van Heumenaar Erwin van Leijen. Hij kreeg gezelschap van Florian Smits uit Nijmegen. Het duo werkte goed samen. In de sprint was Smits geen partij voor van Leijen, die al vroeg zijn handen in de lucht kon steken. Jeroen Hendriks won de sprint van de acht overgeblevene renners in het peloton. 

Recreanten
Een groot deelnemersveld bij de niet-licentiehouders, 59 starters. Door het verschillende niveau werden de mindere goden snel gelost. In een tempo van bijna 43 km p/uur bleven halfkoers zo’n 14 renners over. In de laatste ronden ontsnapte Rob van den Brink. Benjamin Klaver zag het gevaar en sprong er naar toe. In een sprint versloeg Klaver zijn concurrent met minimaal verschil. Achter van den Brink werd Bob Janssen mooi derde.

Ladies Course
De Maasbreese Veronica Peeters won de vrouwenkoers, waarbij de eerste elf ronden achter de derny (E-bike) werden afgelegd. In de 'eigenlijke' wedstrijd ontsnapte ze met Sophie Troost (Heeze). In de sprint rekende Peeters met haar af en boekte haar tweede zege. Eerder won ze in Belfeld, de Ronde van Gansbeek. Ook een Ladies Course. Nikki Verdonschot uit Ysselsteyn werd derde.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.rennerz.nl

17/08/2023 - 21:43

Toerclub De Peeltrappers organiseert op zaterdag 2 september tussen 16 en 19 uur opnieuw een MTB Streetrace. De Streetrace wordt in Odiliapeel gehouden en vindt opnieuw plaats op de dag voor de Peel Missie Toer. Deze spectaculaire mountainbikewedstrijd wordt dit jaar al voor de zesde maal georganiseerd. Het parcours met zowel natuurlijke als kunstmatige obstakels gaat helemaal door het dorp. 

Vanaf 16 uur gaat het los en wordt er gestart met de jeugd. Hierin mag iedereen meedoen tot en met vijftien jaar, verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Na deze fanatieke kinderen zijn om 18 uur de volwassenen aan de beurt, verdeeld in de zogenaamde ‘Funklasse’ en de licentiehouders.

Vorig jaar won Twan van den Brand bij de funklassers. Hij werd op het podium vergezeld door Stijn Siebens (dit jaar winnaar van de streetrace in Vessem) en Fausto van Tuyl. Bij de licentiehouders won junior Guus van de Eijnden, hij nam op 10 augustus nog deel aan het wereldkampioenschap in Schotland. Lars van de Haterd werd een jaar geleden tweede. Juul van Loon was de nummer drie.
 

Programma:
16.00 uur - 16.25 uur:       Jeugd 13 t/m 15 jaar en kinderen groep 7 en 8
16.30 uur - 16.55 uur:       Kinderen groep 5 en 6
17.00 uur - 17.25 uur:       Kinderen groep 3 en 4
17.30 uur - 17.45 uur:       Kinderen tot en met groep 2
17.45 uur - 18.00 uur:       Parcoursverkenning Funklasse en licentiehouders
18.00 uur - 18.40 uur:       Funklasse en licentiehouders (vanaf 15 jaar)

Voor meer info en inschrijvingen:  www.tcdepeeltrappers.nl 
 

11/08/2023 - 00:12

Op zondag 27 augustus 2023 vindt de tweede editie van de Ronde van Sambeek plaats. Voor iedere geïnteresseerde is er een geschikte deelnemerscategorie. Nieuw is dit jaar de Dikke Banden Race voor drie en vierjarigen met hun loopfiets, zij rijden een kort parcours. Een Funklasse voor niet licentiehouders. Een Dikke Banden Race voor de jeugd tussen vijf en twaalf jaar. Een Ladies Course, voor de beginnende vrouwen, die eens willen ‘ruiken’ aan een koersje. Daarnaast vindt er een ronde plaats voor de Masters en Nieuwelingen en tenslotte de Amateurs, Sportklasse en Junioren. 

Het parcours voert door de straten van het kerkdorp Sambeek en is 1200 meter lang. En is gekoppeld aan een dorpsfeest en kermis ‘nieuwe stijl’ van 26 tot en met 28 augustus. Van Frispong, bierpong en beachvolleybal tot een kroegentocht, voor elk wat wils. Elke dag worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

In de eerste editie kwamen zowel deelnemers en toeschouwers in groten getale opdagen. De combinatie met gezelligheid en muziek sloeg duidelijk aan. Dat maakte het organisatiecomité alleen nog maar enthousiaster.

Het programma ziet er als volgt uit:
11.00 uur Ladies Course, 25 km
12.00 uur Funklasse (niet-Licentiehouders), 25 km
14.00 uur Masters 40+ en Nieuwelingen, 50 km
14.30 uur Dikke Banden Race jeugd (3-12 jaar)
15.30 uur Amateurs/Sportklasse en Junioren, 50 km

Inschrijven tot en met vrijdag 25 augustus via www.wielrenbond.nl.
Wil je deelnemen aan Dikke banden Race tijdens de Ronde van Sambeek? Aanmelden hiervoor kan ook via de genoemde site. 

Info via e-mail: rondevansambeek@gmail.com of www.wielrenbond.nl
 

17/07/2023 - 00:15

In het buitengebied van Belfeld werd de eerste Ronde van de Gansbeek georganiseerd. De open omloop van 4,3 kilometer moest voor de natuurlijke selectie zorgen. Geholpen door de wind die vrij spel had. En die was er met 4 Beaufort. Vroeger werden in dit gebied de voorjaartrainingen gehouden; de laatste in 1990. De organisatie was in handen van Cycling Team Limburg, die samen met de Nederlandse Wielren Bond (NWB) had gekozen voor een vroeger aanvangsuur. De eerste wedstrijd begon al om 9.30 uur. De eerste reacties op deze proef waren overwegend positief. Al moet deze nieuwe wedstrijd nog wel aan bekendheid winnen. De deelname bij de vrouwen en masters viel nog wat tegen. De amateurs stonden met zo’n kleine dertig renners aan de start.

Amateurs/sportklasse/junioren

In de vijfde van vijftien ronden formeerde zich een sterke kopgroep met Thomas Rieff uit Maastricht, Jules Bremers uit Brunssum en Martijn Gijsbers uit Heeze. Twee renners zagen het gevaar en  sprongen naar de drie leiders, t.w.: Jacques Cox (Neer) en Venlonaar Rob Schouwenberg.
Toen de vijf een halve minuut te pakken hadden, waren er nog steeds renners die probeerden over te steken. Zeer bedrijvig in die fase waren Daan Bongers, Addy van Stiphout, Leroy Provenzano, Peter Stienstra en Koen Wulterkens. Maar niemand kwam écht dichterbij.
De sprint zou dan toch gaan beslissen. Een uitval in de laatste kilometer van Gijsbers werd gecounterd door Jules Bremers, die daarmee Rieff uitstekend gangmaakte. De 35-jarige Maastrichtenaar won weer eens een koers. Dat was namelijk alweer vier jaar geleden.
Rieff: “De wind blies behoorlijk op dit rondje. Ik zat er echter goed bij toen Gijsbers en Bremers vertrokken. Ik moest wel een wat zwaarder verzet gebruiken, omdat ik wat last had van mijn heup. Zo kon ik deze een beetje ontzien. In de sprint maakte ik gebruik van de reactie van Bremers en won. Ik ben erg blij met deze zege. En zo zie je maar weer, een oude vos verleert zijn streken niet!”

Uitslag: 1.Thomas Rieff (Maastricht) 63 km in 1:28,03; 2. Jules Bremers (Brunssum); 3. Martijn Gijsbers (Heeze); 4. Rob Schouwenberg (Velden); 5. Jacques Cox (Neer); 6. Daan Bongers (Baarlo) op 15 sec.; 7. Peter Stienstra (Venlo); 8. Wessel Coppelmans (Hapert) op 20 sec.; 9. Leroy Provenzano (Rotem, Bel); 10. Thom Cremers (Belfeld); 11. Bruce Rayer (Baarlo); 12. Brian Rutjens (St. Odiliënberg); 13. Siem Slabbers (Roermond); 14. Koen Wulterkens (Doetinchem); 15. Addy van Stiphout (Venray).

Masters
Nijmegenaar Florian Smits en Stan Janssen uit het Duitse Goch wisten precies halfkoers uit het peloton te ontsnappen. Het duo bouwde de voorsprong stelselmatig uit tot bijna veertig seconden. In de slotfase liep deze weer wat terug. Maar voldoende om uit te maken wie zich winnaar mocht noemen in Belfeld. Smits verschalkte Janssen in de laatste rechte lijn, waarna hij met drie seconden voorsprong de wedstrijd op zijn palmares mocht bijschrijven. De laatste podiumplaats ging aan de Duitser Rainer Beckers uit Viersen.

Uitslag: 1. Florian Smits (Nijmegen) 51 km in 1:14,07; 2. Stan Janssen (Goch,Dui) op 3 sec.; 3. Rainer Beckers (Viersen,Dui) op 11 sec.; 4. Wim Verbraeken (Brecht,Bel); 5. Stephan Muijres (Nunhem); 6. Bas Janssen (Baarlo); 7. Ron Paffen (Milsbeek); 8. Jeroen Hendriks (Boxmeer); 9. Lars Jansen (Viersen,Dui) en  10. Gert-Jan Verdijk (Boxmeer).

Ladies Course
De zeven vrouwen begonnen met een wedstrijd met vier ronden achter de auto, in plaats van achter een derny. Daarna was het twee ronden (8,6 kilometer) koers. In een spannende sprint haalde Verona Peeters het met een minimaal verschil vóór Fenny Coppelmans. Het was voor Peeters de eerste officiële wedstrijd. Iris Noten werd derde.

Uitslag: 1. Verona Peeters (Maasbree); 2. Fenny Coppelmans (Hapert); 3. Iris Noten (Hamont, Bel); 4. Veronique Meijers (Vaals); 5. Bo Klappe (Hapert); 6. Moniek Cobben (Voerendaal); 7. Wencke Tullemans (Geleen).

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.rennerz.nl
Foto’s door Gerard Keijsers en Tanja Janssen-Kruse (zie Facebook-account)

Pages