Belgische streetrace-specialist Siebens primus in Vessem

De Belg Stijn Siebens won overtuigend de MTB streetrace in Vessem. De wedstrijd werd verreden in twee aparte manches over 25 minuten. De Belg uit Baal won zowel de eerste als tweede reeks. Jorrit de Haas (Eersel) was ook twee maal tweede op respectievelijk 14 en 18 seconden. Zijn plaatsgenoot Martijn Verhoeven werd derde in het klassement over twee manches.

De 37-jarige Siebens is geen onbekende in de streetraces. Al enkele jaren laat de mountainbiker zich zien in streetraces in Brabant en Limburg, en meestal met succes. Vaak bezoekt hij deze wedstrijd met zijn koppelgenoot Stijn van den Bosch, die er vandaag niet bij was. Siebens: “Ik houd wel van deze wedstrijden en het parcours sprak me ook aan. Verder is de sfeer hier in Nederland altijd gezellig en sfeervol, dat motiveert me. Het is mijn eerste overwinning van dit jaar. Heb wel wat goede resultaten gehaald, maar dat waren meestal lokale wedstrijdjes”. Siebens komt uit dezelfde woonplaats als de wel bekende Sven Nijs, die in Baal het Sven Nijs Cycling Center heeft opgericht.

Uitslag Funklasse: 1. Stijn Siebers (Baal, Bel) 2 punten; 2. Jorrit de Haas (Eersel) 4; 3. Martijn Verhoeven (Eersel) 6; 4. Stan de Looff (Bladel) 9; 5. Jan Symens (Brugge, Bel) 11; 6. Roy van den Brand (Volkel) 12; 7. Joost van Aaken (beste deelnemers uit Vessem); 8. Dirk Senden (Waalre) 19; 15. Monique van den Broek (beste vrouw); 20. Rosita Steltenpool, tweede vrouw (beste deelneemster uit Vessem); 21. Anke Spruit en Miranda Verbaant (Vessem) en derde vrouw,

Organisatie tevreden
De organisatie, de Stichting Wielerevenementen Vessem, kijkt tevreden  terug op deze wielerdag. Het leefbaar houden van het kerkdorp, wat reuring brengen voor jeugd en plaatselijke en regionale sportievelingen met dit wielerevenement is de voornaamste drijfveer. De organisatie hoopt ieder jaar weer op een kleine groei van de deelnemersaantallen. In deze tweede editie was dat zeker het geval en was er voldoende sfeer op de terrasjes bij start en finish. De eerste twee geplande edities konden niet doorgaan door de coronapandemie. Vorig jaar werd daarom de eerste editie afgewerkt.

Tienerz Race
Bij de Tienerz (12-16 jaar) kwam Luuk van den Biggelaar sterk uit de startblokken en gaf de leiding niet meer af. Al was de voorsprong op de achtervolgers Musearts en Smeets minder dan een halve minuut. Dit jongere duo hield knap stand en stond terecht op het podium langs de renner uit Tilburg.
Uitslag: 1. Luuk van den Biggelaar (Tilburg); 2. Martijn Musearts (Tilburg) op 25 sec.: 3. Bram Smeets (Geldrop) op 28 sec. Aantal deelnemers: 11.

Kids Race
Jens van Baal liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was bij de 10 en 11 jarigen. Als meisje kwam Lotte Adriaansen sterk voor de dag en werd knap tweede op een beperkte de achterstand.
Uitslag: 1. Jens van Baal (Prinsenbeek) 21:39 min.; 2. Lotte Adriaansen (Hulsel) op 54 sec.; 3. Nick van Eck (Lieshout) op 1:14 min. Aantal deelnemers: 19.

In de jongste categorie (5-9 jaar) bleven er twee koplopers over vooraan. In een ultieme sprint versloeg Baselmans zijn mede-koploper van Spreuwel met een klein verschil. Van Spreuwel kwam nog ten val, maar zonder erg.
Uitslag: 1. Tijs Baselmans (Netersel); 2. Huib van Spreuwel (Goirle) z.t.; 3. Ralf Brons (Bladel) op 59 sec. Aantal deelnemers: 16.

Alle volledige uitslagen kunt u terug vinden op www.rennerz.nl, onder ‘Uitslagen’.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Monday, 3 July, 2023