Bestuursmededelingen

Website weer online

Na heel veel werk is het eindelijk gelukt om de website weer online te krijgen.

Helaas is het nog niet gelukt om alle Nieuwsberichten terug te krijgen. We missen die van na juli 2019. We zullen proberen de berichten nog in te voeren.
Verder zullen er nog documenten, zoals op dit moment het programma, in een oude status staan. We doen er alles aan om weer up to date te geraken.

Het kan zijn dat accounts en nieuwsbriefregistraties van de laatste twee jaar niet meegenomen zijn. Herhaal dan je aanmelding of afmelding.

Het inschrijfsysteem werkt weer en er kan ingeschreven worden voor de Omloop van de Heidehof.
Er is uitgebreid getest en de mail functie zou weer helemaal goed moeten werken.
Iedereen die op de deelnemerslijst staat heeft een bevestigingsmail ontvangen. Zo niet, herhaal dan je aanmelding.

Aan de organisatie van de MTB Streetrace in Vessem wordt gewerkt. Zodra er meer duidelijkheid is over de coronamaatregelen en we defnitief groen licht hebben zal die ook geopend worden.

De wedstrijden voor de wintercompetitie zullen snel opgenomen worden.

We willen benadrukken dat er geen sprake is geweest van een hack, maar een crash van het CMS en de bijbehorende database.

In Memoriam: Jan Meulendijks

Zojuist hebben we het trieste bericht gekregen dat vanmorgen vroeg Jan Meulendijks uit Mierlo ten gevolge van een slopende ziekte is overleden.
Meer dan 28 jaar is Jan Meulendijks als fervent liefhebber en bestuurder binnen de wielersport actief geweest. Binnen de KNWU in districtsbestuur en als kartrekker van de Kersenronde in Mierlo maar ook voor andere organisaties was hij actief o.a. via Wielerpromotie Peelland.
De laatste jaren was Jan Meulendijks als bestuurslid van onze bond verantwoordelijk voor de juryzaken en kalender. Twee jaar geleden werd hij ook nog en voorzitter van de WFN.
 
We wensen de familie van Jan en alle naasten heel veel sterkte met dit verlies.

Voorbereidingen voor seizoen 2021

Ondertussen bekijken we voorzichtig wat de mogelijkheden zijn voor de organisatie van wedstrijden in 2021.
Diverse bonden geven aan te plannen vanaf begin mei.
Het is natuurlijk afwachten wat de crisis ons nog gaat brengen en hoe het programma en eventuele corona-maatregelen er uit gaan zien.

Om de renners de mogelijkheid te geven om meteen aan wedstrijden die georganiseerd worden deel te nemen, starten we het licentieaanvraag traject alvast weer op.
Onder downloads - Hoofdstuk 7.3.5 is het formulier te downloaden. Vul het in en mail het met een goede pasfoto naar ons en we zetten de aanmaak in werking.

Verder adviseren we om de komende tijd de site en FB in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

 

In Memoriam: Wiel Heylen

Wiel was al enige tijd ernstig ziek en raakte eind vorige week in coma en is afgelopen donderdag in zijn woonplaats Stramproy overleden. 
Wiel was een echte NWB-er die het wedstrijdrijden slechts even probeerde in 1972 bij de gentlemen maar al spoedig in de gaten kreeg dat hij andere kwaliteiten had dan het fietsen.
Toen hij werd gevraagd om jurylid te worden bleek al meteen dat hij de juiste man was en als we zijn staat van dienst bekijken dan heeft Wiel ruim 40 jaar vrijwel wekelijks in zijn vrije tijd met veel plezier en kunde zijn taak als jurylid uitgeoefend.
Wiel was een zeer bescheiden man maar nam zijn taak bijzonder serieus, ook kreeg hij veel waardering voor zijn correcte optreden.
Wiel Heylen, zal op eigen verzoek, in besloten kring worden gecremeerd.
Wiel bedankt voor je enorme inzet en rust in vrede.

W.K.

In Memoriam: Baer Goofers

Vanmorgen, 30 april, is op 90 jarige leeftijd in zijn woonplaats Blerick oud-NWBer Baer Goofers overleden.
Voordat de NWB werd opgericht werden al talrijke wedstrijden in diverse Limburgse dorpen en steden verreden, Baer Goofers was al meteen bij de deelnemers en won ook al vroeg zijn eerste wedstrijd, op 17 jarige leeftijd kwam hij in 1947 met voorsprong aan de finish in de ronde van Venlo.

14 jaar rijdt Goofers bij de amateurs een uitstekend palmares bij elkaar en is vrijwel wekelijks in de uitslagenlijsten te vinden.
Een 6 plaats in de driedaagse van Belfeld en 5e bij de kampioenschappen in Baarlo ( winnaar Jo Bedeaux uit Tegelen ) 1948.

De daaropvolgende jaren zijn er overwinningen in Pey Echt en Afferden 1951 en opnieuw in Pey Echt in 1952, ook een 6e plaats in de sterk bezette driedaagse van Belfeld is een voortreffelijk resultaat.
We hoeven de uitslagen van Baer Goofers in daaropvolgende jaren maar te raadplegen om te zien welke resultaten hij jaarlijks behaalde.

Baer fietste tot 1962 bij de amateurs maar toen de veteranencategorie werd opgericht was ook Goofers weer van de partij en ook toen was hij bijna wekelijks in de top10 te vinden.
Tegen veel kampioenen en Tour de France deelnemers heeft Goofers in zijn loopbaan moeten strijden o.a. Piet Haan-Sjra Vergooszen-Martin van der Borgh-Piet van den Brekel-Frits Ramakers-Jan Kuntzelaers-Theo Teunissen-Fons Steuten-Frits Knoops-Piet Craenen-Hein Smeets-Ad van Kemenade-Hay Schoenmakers-Frans Evers-Jo van Seggelen –Jan Nolten enz.

Drie overwinningen waren zijn deel bij de veteranen nl. in 1970 Swalmen en Sevenum en 1971 in Boekel.
Na zijn wielercarrière heeft Baer 6 jaar als ploegleider gefungeerd bij de ploeg van André Roest uit Venlo met zijn team behaalde hij 56 overwinningen.
Zoon Johan en kleinzoon Rik hebben ook de wielersport beoefend in de voetsporen van vader en opa Baer.
We zullen ons Baer Goofers blijven herinneren als een sympathieke en bijzonder aardige sportman en persoon.

In memoriam: Paul Konings

Afgelopen zondagnacht (12 april) is Paul Konings uit Asten, in zijn slaap, aan een hartstilstand overleden.
Paul had al enkele jaren hartproblemen en een nieuwe aanval is hem noodlottig geworden.

Paul geboren op 17 september 1941 in Asten heeft net als zijn twee broers Sjeng en Huub vele jaren de wielersport beoefend, hij werd zelfs enkele jaren beroepsrenner. In 1957 start hij bij de junioren van de NWB met wisselend succes en voornamelijk ereplaatsen. De daaropvolgende jaren rijdt Paul bij de amateurs en opnieuw zijn de resultaten niet hoopgevend voor een glanzende carrière, zijn beste resultaat behaald hij in 1961 in de ronde van zijn eigen Asten door als tweede te eindigen achter zijn oudere broer Huub.

Konings gaat over naar de KNWU en begint aan een nieuw avontuur door zich bij de beroepsrenners te melden, hij krijgt een contract bij de ploeg Romeo-Smiths waar hij dat seizoen tevreden moet zijn met een achtste plaats in de klassieker Kanton Aargau in Zwitserland. Hoewel hij een nieuw contract weet te bemachtigen zijn ook nu de resultaten bij de ploeg Goldor-Gerka te mager om stand te houden tussen de profs. Een vierde plaats in de GP l`Eglise, 10e in het Belgische Zwijndrecht en 24e bij de nationale kampioenschappen doet Paul besluiten om na drie jaar te stoppen als beroepsrenner.

Paul Konings komt enkele jaren later weer terug bij de bond waar het allemaal begon, de NWB, en rijdt erg wisselvallig zijn koersen bij de amateurs. Begin 1989 gaat Paul, inmiddels 48 jaar, bij de Masters/veteranen van start en warempel dan komen de resultaten alsnog en wint hij in elf jaar in totaal 20 wedstrijden. De voornaamste zeges behaalt hij bij kampioenschappen o.a in 1990 de Weltcup in het Oostenrijkse Sankt Johann, 1993 het NWB kampioenschap in Venlo en drie jaar later nogmaals de titel in Baarlo.


Het plezier in het fietsen was terug en Paul, die overigens veel te bescheiden was, heeft de laatste jaren van zijn leven met heel veel zin op de racefiets doorgebracht.
Helaas moeten we deze week afscheid nemen van de sympathieke sportman Paul Konings.

In memoriam: Jacques Nieskens

Afgelopen maandag is opnieuw een ex-NWB renner overleden.
Nu moeten we afscheid nemen van Jacques Nieskens uit Sint Odiliënberg, Jacques ( Kueb) werd 88 jaar.

Zijn NWB carrière was zeer kort maar de klasse van de oud Swalmenaar kwam vanaf zijn eerste wedstrijden zeer duidelijk naar voren. Met de start van de NWB in 1950 was Nieskens al van de partij, hij begon als 17 jarige meteen bij de amateurs met een tweede plaats in Echt, werd 4e in de driedaagse van Belfeld en wist zijn eerste overwinning te behalen in de ronde van Haelen. Het volgende jaar kwam zijn klasse al duidelijk naar voren met overwinningen in Geulle, Belfeld (driedaagse) ,Overhoven (Sittard), Deurne, Munstergeleen, en het kampioenschap in Haelen. In deze titelstrijd versloeg Jacques zijn grootste rivaal Hans Voesten uit Venray op de streep. Dat seizoen werd Nieskens ook tweede in het Jaarklassement achter Voesten.

Hij werd opgenomen in de Victoryploeg uit Maaseik maar dat was van korte duur want de overgang naar de KNWU was onvermijdelijk. Jacques werd meteen amateurkampioen van Limburg door op de Cauberg Jac Gelissen te kloppen in een tumultueuze sprint. Dat jaar waren er diverse overwinningen in criteriums en uitnodigingen om met de nationale ploeg deel te nemen in het buitenland. Zo werd Nieskens 3e in de Ster van Namen en won hij op fraaie wijze een rit in de Twaalf Kantons in Luxemburg. In 1957 werd hij geselecteerd voor de Erobaploeg met o.a Piet van den Brekel, Mart van den Borgh en Thijs Roks. Jacques stond enkele jaren op de nominatie als deelnemer aan het WK maar telkens besliste de bond in zijn nadeel.

Hoewel er dat jaar wederom diverse overwinningen zijn deel waren bleken knieproblemen uiteindelijk de oorzaak dat er aan zijn carrière niet veel later een einde kwam. Jack Nieskens was bijzonder populair bij de wielerliefhebbers want zijn strijdlust was formidabel.

Familie Nieskens bijzonder veel sterkte bij het afscheid van Pa, we zullen hem gedenken als een geweldige sportman en mens.

Kueb bedank veur alles.
WK.

In Memoriam: Hein Smeets

In de nacht van maandag op dinsdag 6-7 april is in zijn woonplaats Gronsveld een van de voormalige toprenners van de NWB, Hein Smeets, overleden.
Hein was al enkele jaren aan de sukkel geraakt met zijn gezondheid en toen de dementie de overhand kreeg was de aftakeling een kwestie van tijd.
Helaas is Hein een week voor zijn 84e verjaardag overleden.

Geboren in 1936 in Diergaarde kwam Hein Smeets in 1952 in de ban van de wielersport, niet zo verwonderlijk want in de regio Echt waren tientallen jongens op de fiets actief.
En de wielerbond was nog maar kort opgericht en maakte veel reclame voor de wielersport en het aantal wedstrijden werd elk jaar groter.

Hein Smeets werd in 1952 junior maar veel succes was er niet ter melden en hij stopte na korte tijd met de wedstrijden. In 1958 komt een andere Hein Smeets aan het vertrek bij de amateurs, hij wint in Nederweert en in Susteren en het begin van een uitstekende carrière is aanstaande. 1959 wordt al een prima jaar met 8 overwinningen waaronder het kampioenschap in Zeelst en de clubtitel in Posterholt. De zegereeks zet zich verder met 10 overwinningen in 1959, dertien in 1961 met opnieuw de kampioenstitel nu in Valkenswaard.

Dan volgt een mindere periode in 1962 want slechts 4 zeges is voor Hein Smeets het sein om te stoppen met de wedstrijdsport. En de 5 opvolgende jaren zien we geen Hein Smeets meer aan de start.

Maar in 1967 staat Hein plotseling weer aan het vertrek bij de veteranencategorie om meteen duidelijk te maken dat de zin weer terug is, hij wint 13 wedstrijden want het sprinten is hij niet verleerd, integendeel. 1968 was weer een prima vervolgjaar met eveneens weer 13 zeges en in 1969 is hij onklopbaar en is met 24 overwinning bijzonder op dreef. Die eerste drie jaar bij de veteranen wint Hein ook telkens het kampioenschap en uiteraard ook het jaarklassement.
Maar dan is het opnieuw afgelopen in 1970 om vervolgens de twee daarop volgende jaren weer bij de amateurs aan het vertrek te komen en met 4 zeges te bewijzen dat hij nog steeds een klasbak is.

Wiel Kuntzelaers tot erelid benoemd op feestelijke jaarvergadering

Op 12 maart is de Algemene Leden Vergadering gehouden. Deze had een feestelijke tintje omdat dit de zeventigste jaarvergadering was. Dit wil zeggen dat de NWB al 70 jaar bestaat. Dit werd gevierd met een hapje en drankje voor alle aanwezigen.

Ook is er deze vergadering een start gemaakt met de gewoonte om elk jaar maar weer de standaard agenda af te werken. De statutaire zaken werden snel afgetikt doordat alle informatie al op voorhand door de leden bestudeerd kon worden. Hierdoor was er veeltijd over om te praten en discussieren over de echt belangrijke zaken zoals de wielersport ontwikkelingen in de toekomst.

Maar het hoogtepunt van de vergadering was toch wel de benoeming van Wiel Kuntzelaers tot erelid van de NWB. 
Wiel was vele jaren actief als wielrenner in de jaren 60 en 70. Daarna werd hij ploegleider van onder andere de Vivo ploeg. Dit deed hij 25 jaar. Nu is hij op elke wedstrijd aanwezig en verzamelt alle uitslagen. Zijn tot in perfectie opgezette website bevat alle uitslagen van de NWB wedstrijden en zelfs de jaren voor het bestaan van de NWB. Hij organiseert ook enkele spellen rond de Giro, de Tour en de Vuelta.
Gedurende al de jaren dat het Jan Beckers Trofee klassement werd verreden, hield Wiel de standen van de wedstrijden bij en berekende voor elke NWB renner de punten die deze in het klassement behaalde.
Wiel informeert het bestuur continue over het wel en wee rond de NWB.
Kortom, het leven van Wiel draait om het wielrennen.

Pages