Bestuursmededelingen

Erelid Mevrouw van der Heijden overleden

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat ons erelid Mevrouw van der Heijden op 97-jarige leeftijd is overleden.
Zij heeft haar hele leven achter de wielersport gestaan. Haar man Mies organiseerde vele wielerevenementen als kartrekker bij Wielerclub Eindhoven. En daar moet je dan als vrouw wel helemaal achter staan.
Haar zonen en kleinkinderen waren ook fanatiek in onder meer de organisatie van de Hel van Brabant en de ronde van Woensel, als organisator of als vrijwillig(st)er. Of als chauffeur ploegleiderswagen of jurywagen. Haar zoon Adrie is al vele jaren voorzitter in ons bestuur.
Ze genoot van het wielrennen en kwam dan ook vaak bij andere organsaties op bezoek. Ze had vele vrienden en kennissen in de wielerwereld.
Ook in de laatste jaren kwam ze vaak kijken, en dat terwijl ze al over de 95 jaar oud was.

We wensen de familie van der Heijden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

De uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 23 mei om 10.30 uur in de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef in Eindhoven, waarna de begrafenis volgt op de parochiebegraafplaats aldaar.

 

Licentie aanvragen 2018

Het is weer tijd voor de voorbereidingen van het seizoen 2018.
Een van de stappen is het aanvragen van een licentie.

De licentie van 2017 is geldig tot en met 31 januari.
Indien de aanvraag voor 20 januari volledig wordt teruggestuurd en de betaling wordt verricht voor 25 januari, heb je uiterlijk 30 januari de nieuwe licentie in je bezit.

Let op! De startgelegenheid bij de KNWU wedstrijden is weer uitgebreid. En sinds 2015 ook voor Vrouwen!!
Je mag met een WFN-licentie van de NWB nu starten in KNWU wedstrijden door het hele land, overal waar KNWU amateurs (of sportklasse) mogen starten, met uitzondering van de kampioenschappen.

Ook wordt de licentie door veel Belgische bonden geaccepteerd.

Met ingang van 2018 is de categoriebenaming aangepast aan die van de KNWU. We spreken dus niet meer van Amateurs A en B, maar van Amateurs en Sportklasse. Dit geldt voor mannen en vrouwen.
Daarnaast is sinds vele jaren de prijs van de licentie iets verhoogd.
Het formulier is te vinden op deze site noder downloads, Hoofdstuk 7.3.5.

 

Piet Haan overleden

Vrijdag 21 juli is op 86 jarige leeftijd oud-NWB en beroepsrenner Piet Haan uit Mechelen overleden.
Piet was al geruime tijd ernstig ziek en is zijn herseninfarct van enkele jaren geleden nooit meer te boven gekomen.
Piet begon zijn rennersloopbaan in 1948 bij de junioren van de SRC (de Samenwerkende Ronde Comités) die later overging in de NWB. Hij won dat jaar 16 wedstrijden en was meteen de beste jonge renner van Limburg die toen overstapte naar de KNWU. In de jaren 1950-1952 reed Piet bij de amateurs en bewees zijn talent door alleen al in 1952 dertig wedstrijden op zijn  palmares te schrijven.
Vanaf 1953 begon de renner uit Mechelen aan zijn avontuur bij de beroepsrenners waarin hij 7 jaar in de Nederlandse top meedraaide en vele successen behaalde. Na een vijfde plaats in het eindklassement van de ronde van Nederland van 1954 won Piet deze ronde in 1955 door in de eerste etappe met enorme voorsprong de openingsrit te winnen en de oranje leiderstrui niet meer af te staan, Wim van Est werd dat jaar tweede. Ook in de rondes van Luxemburg en Zwitserland kwam Piet aan het vertrek maar de start van de Tour moest dat jaar zijn hoogtepunt worden, helaas moest de Zuid Limburger na de negende rit de strijd staken wegens te grote achterstand.
In 1960 komt Piet Haan aan het vertrek in de ronde van St.Joost en is hij weer NWB-er maar na een aantal wedstrijden is de animo verdwenen. Toch vraagt Piet in 1961 opnieuw een NWB licentie aan en rijdt hij enkele wedstrijden mee maar blijkbaar kan hij de motivatie niet meer vinden en besluit dat jaar definitief een punt te zetten achter zijn toch zeer fraaie loopbaan.
Wij wensen de familie Haan-Keulen veel sterkte bij dit verlies.

W.K.

Gunter Sistermans overleden

Onlangs bereikte ons het bericht dat op 81 jarige leeftijd in het Duitse Jüchen de ex-NWB renner Gunther Sistermann is overleden.
Sistermann was vanaf 1969 actief bij de veteranen en won in een periode van 6 jaar  24 wedstrijden.
De sympathieke Duitser was sterk in de spurt maar veroverde ook vaak de overwinning door met voorsprong alleen aan de eindstreep te arriveren.
Tien jaar nadat Sistermann in 1976 zijn laatste wedstrijd had gereden kwam hij in 1987 opnieuw aan de start en reedt hij nog drie jaar bij de veteranen.
Ingo, de zoon van Gunther heeft ook nog enkele jaren bij de NWB  junioren gereden
We wensen de familie Sistermann veel sterkte.

W.K.

Jan Lenkens overleden.

Het bericht bereikte ons dat Jan Lenkens, voormalig jurylid van de NWB, op tachtigjarige leeftijd was overleden.
Jan komt uit een wieler-minded familie en heeft dertig jaar als jurylid gefunctioneert binnen de NWB.
Hij was een behulpzame man die liever op de achtergrond bleef.

Jan wordt woensdagmorgen 17 juli begraven. De afscheidsdienst is iom 10:30 in de parochiekerk H. Cornelius, Kerkplein 1, Wanroij.

Jan, Bedankt en rust zacht.

(op de foto Jan links en zijn broer Theo rechts.)

In memoriam Ger Geraets

Tee weken geleden is in Swalmen de oud-renner Ger Geraets overleden Ger was pas 67 jaar.
Ger was een echte liefhebber van de sport en fietste ruim 8 jaar bij de NWB.
Zijn palmares is bescheiden net als hijzelf was. Hij fietste meestal achteraan in de groep en was niet brutaal genoeg om zich te mengen in massapurts.
Toch haalde Ger nog tal van ereplaatsen en reedt hij vier jaar in de ploeg van Cor Salentijn uit Roermond.
Samen met zijn plaatsgenoten Piet Stienen, Stan Cordang, Jo Koolen heeft hij veel plezier beleefd aan zijn fietshobby, Ger Geraets werd zeer geprezen voor zijn sportieve inzet tijdens de koersen.

We wensen de familie veel sterkte .

Ger is in besloten kring gecremeerd.

Mocht u willen reageren is hier het adres van de familie A.Geraets –Cox
Boekweitsdries 5  6071 EB Swalmen

WK

Oud NWB renner Gerrit Jansen overleden

gerrit vd boogaert 1991 kampioen met janssenBegin januari is in Tegelen op 83 jarige leeftijd oud-NWB renner Gerrit Jansen overleden.
Gerrit, geboren in Venlo, was al vroeg met de wielersport bezig. Hij won in 1948 zijn eerste wedstrijd in Arcen en plaatste zich vrijwel wekelijks bij de top 10 van de junioren.
Samen met zijn broer Leo gaat hij over naar de amateurs en wordt hij derde op het kampioenschap van 1950 in Roermond. Gerrit is een van de toppers van het seizoen 1951 als hij niet minder dan vier maal zegeviert n.l. in Beegden, Boukoul, Boxmeer en Maastricht.

Gerrit wint in 1952 een internationale wedstrijd in het Duitse Kamp Lintfort en is dan een hele periode afwezig op het wielerfront want de krachtsport heeft dan zijn voorkeur en ook daar is hij een van de beste Limburgers .
Zeven jaar later zie je de naam Gerrrit Jansen weer in de uitslagen en met winst in de ronde van Soerendonk in 1960 sluit hij zijn wielercarrière bij de amateurs af, hij trouwt met Mien Leenen uit Tegelen en gaat daar ook wonen.

Vervolgens besluit Gerrit in 1970 toch weer te gaan koersen en wint hij de veteranenwedstrijd in Weert. Het daaropvolgende jaar weet hij de winst te pakken in Nederweert en Merum en in Weert. Ook de Limburgse titel in Maasbracht is dat jaar een hoogtepunt, en zijn  regelmatig presteren resulteert in de eindwinst van het jaarklassement 1971.

Gerrit Jansen behaalde ongetwijfeld zijn mooiste zege in Jabeek waar hij in 1981 Nederlands kampioen bij de vrije renners 45 + wordt.
Dat hij de fiets trouw is gebleven bewijst een foto uit 1991 als hij naast zijn vriend Gerrit van de Boogaert het kampioenschap viert van de Bosschenaar.

De bescheiden Tegelenaar was een  sportieve renner en werd door al zijn collega’s zeer gewaardeerd.

We wensen de familie Jansen-Leenen veel sterkte.

Pagina's