Sillekens pakt een dik verdiende overwinning in Sambeek

Met een mooi deelnemersveld bij de amateurs en de recreanten was de derde editie van de Kermisronde van Sambeek wederom een succes. En opnieuw liep Sambeek uit voor de Dikke Banden Race voor de jeugd vanaf 2 tot en met 12 jaar. De finishstraat stond tussen twee en drie uur goed vol, zowel voor de finish als erachter. Meer dan zestig ‘dikke banden racers’ wisten de inschrijftafel te vinden. Een geweldig opkomst!

De wedstrijd van de amateurs was nog geen acht kilometer onderweg, toen Luuk Sillekens (WV Schijndel) zijn versnelling plaatste. De regionale master Kristian Michiels was attent en sprong mee en wist dat hij rugdekking zou krijgen van zijn MCycles-ploeggenoten. Het duo had al snel 25 seconden voorsprong en bouwde deze uit tot iets boven de minuut. In de laatste vijf ronden (6 km) liet Sillekens zijn medevluchter achter en won zeer verdiend. Achter Michiels, sprintte Bjarne Maton naar de derde plaats.

De 22-jarige Sillekens: "Ik kwam samen voorop met een renner uit deze regio, Kristian Michiels uit Vierlingsbeek bleek. We werkten goed samen en hadden op een gegeven moment een voorsprong van een minuut. Toen dacht ik, nu moet ik het ook afmaken ook. En dat lukte. Ik was eerst voetballer, maar dat was geen succes. Daarna heb ik voor de racefiets gekozen en dat gaat steeds beter. Inmiddels vier overwinningen op zak. Ik ben vorig jaar begonnen als amateur en begin van deze maand met TWC De Kempen mee geweest naar een 4-daagse in Frankrijk, de Estivale Bretonne. Dat ging best goed, zodoende zal ik in 2025 de overstap maken naar de Elite-categorie. Belofte-categorie moet ik overslaan omdat ik in 2024 drieëntwintig wordt.”

Uitslag: 1. Luuk Sillekens (Oirschot) 51 km in 1:11,20; 2. Kristian Michiels (Vierlingsbeek) 0.23; 3. Bjarne Maton (Bladel) 0.43; 4. Addy van Stiphout (Venray); 5. Rob van den Brink (Groesbeek); 6. Koen Wulterkens (Doetinchem); 7. Peter Stienstra (Venlo); 8. Jos van der Heijden (Rosmalen); 9. Koen Geurts (Katwijk); 10. Eric van de Meent (Lent).

Masters, een kopgroep van vijf

Bij de masters bleef de groep lang bij elkaar. De poging van Eddy Hermsen was nog het meest serieus. In de laatste 15 kilometer formeerde zich dan toch een sterk vijftal aan de leiding met van Leijen, Bremers, Hendriks, van de Koolwijk en Maassen. Van Leijen, die de koers ook al eens won bij de amateurs in 2022, won de sprint. De renner uit Heumen was enkele weken ook al de beste in St. Anthonis. Hij versloeg in Sambeek de Zuid-Limburger Jules Bremers met enkele fietslengten.

Uitslag: 1. Erwin van Leijen (Heumen) 40 km in 59:34; 2. Jules Bremers (Brunssum); 3. Jeroen Hendriks (Boxmeer); 4. Dik van de Koolwijk (Elst); 5. Bram Maassen (Eindhoven) 0.03; 6. Bas Janssen (Baarlo) 0.50; 7. Gerald Keijzer (Kampen); 8. Gert-Jan Verdijk (Sambeek); 9. Bob Janssen (Vianen) 0.51; 10. Redney Janssen (Venray).

Ladies Course, opnieuw Verona Peeters

In de vrouwenkoers formeerde zich een kopgroep van drie rensters met Peeters, Vrouwenkelder en Pennings. De Maasbreese Verona Peeters versnelde meerdere malen en kwam zes ronden voor het einde alleen op kop. Ze won met 37 seconden voorsprong.

Uitslag: 1. Verona Peeters ( Maasbree) 30 km in 50:57; 2. Dominique Vrouwenvelder (Nijmegen) 0.37; 3. Sofie Pennings (Boxmeer) 2:01.

Recreanten strijden in FunKlassement Land van Cuijk

Bij de recreanten werden de meer dan veertig starters snel gedecideerd tot 25 renners. Later zelfs tot vijftien. In de sprint won Sam van den Brink vóór Tijn Mommens. Dennis Willems uit Sint Anthonis werd derde en was de beste renner uit het Land van Cuijk. Willems werd de nieuwe leider in het FunKlassement Land van Cuijk. Er wordt nog één koers gereden voor dit klassement, namelijk op 1 september in Grave.

Uitslag: 1. Sam van den Brink (Overasselt) 26 km in 37:55; 2. Tijn Mommers (Nijmegen), 3. Dennis Willems (St Anthonis) en 1e renner Land van Cuijk; 4. Siem Slabbers (Roermond); 5. Hugo Heijnen (Beugen); 6. Eric van Leijen (Nijmegen); 7. Sjors van 't Hag (Amsterdam); 8. Rob Nillessen (Baarlo) 0.04; 9. Martijn Wesseling (Nijmegen); 10. Luc Antonis (Wanroij); 12. Mark van de Hoogen (Sambeek), 1e renner Sambeek.

Jeugdwinnaars

Tom Janssen uit Sambeek (2-4 jaar), Ferris Ruyten uit Merselo (5-6 jaar), Xavi van Kesteren uit Sambeek (7-8 jaar), Stan Arts uit Venray (0-10 jaar) en Jurre van Bavel uit Ottersum (11-12 jaar)