‘Eind goed, al goed’ gaat zeker op voor winnaar Van Leijen in Sint Tunnis

Het deelnemersveld bij de amateurs/junioren was klein vandaag in de wielerronde van Sint Tunnis. Maar dat betekende niet dat er geen strijd was. Kristian Michiels vloog er gelijk in en pakte een voorsprong op het peloton. Erwin van Leijen reageerde een paar ronden later en kreeg de MCycles-ploegmaat van Michiels, Koen Wulterkens mee. Het trio werkte goed samen en nam steeds meer voorsprong. Marcel Ruyten en Dirk van Leuken lanceerde nog een tegenaanval, maar werd na halfkoers weer opgeslokt. De kopgroep bleef bij elkaar en zag in de laatste ronde de achterkant van het peloton. In de sprint won de 41-jarige Van Leijen (Heumen) vrij gemakkelijk en boekte zijn vijfde zege. Wulterkens bleef zijn ploegmaat Michiels voor en werd tweede.

Op de vraag aan Van Leijen of de sterkste renner heeft gewonnen zegt hij: “Ja, denk ik wel. Michiels werkte niet mee of kon niet en de samenwerking met Koen Wulterkens was prima. In de laatste ronde stonden we bijna stil. Voor de laatste bocht heb ik versneld en ben vol op de elf naar de finish gereden. Het gaat goed de laatste weken met ook de vorige week een zilveren plak op het NK bij de Masters 40+ in Dordrecht. In totaal vijf overwinningen, vier tweede plaatsen, een derde en een vijfde plaats. Meer wedstrijden heb ik niet gereden.”

Autopech, dan maar bij de amateurs

De winnaar zou eigenlijk om 12 uur starten bij de masters, maar had een lekke band met de auto. Na de reparatie van de ANWB nam bij contact op met de organisatie en ging vier uur later toch van start in de ‘zwaardere’ categorie met de amateurs en de junioren. En won dus overtuigend. Eind goed, al goed, geldt in dit geval!

Uitslag: 1. Erwin van Leijen (Heumen) 50 km in 1:12,37; 2. Koen Wulterkens (Doetinchem); 3. Kristian Michiels (Vierlingsbeek) 0.03; 4. Marcel Ruyten (Merselo) op 1 ronde; 5. Jurgen van Oudenhoven (Cuijk); 6. Thomas Rieff (Maastricht); 7. Siem Slabber (Roermond); 8. Gert van der Grijn (Ameide); 9. Michel Ahoud (Arnhem); 10. Dirk van Leuken (Waalre).

Masters

Roy Steuten (Ell) pakte - na het middaguur - bij de masters/nieuwelingen de zege. De 40-plussers bleven halfkoers met z'n negenen over en moesten in de eerste koershelft een klein buitje trotseren. De steentjes van Sint Tunnis werden daardoor even glad. In een lange finale kon Steuten zich losmaken met Jules Bremers. Omdat hij zich wat ongerust maakte over de sprintsnelheid van Bremers, probeerde de renner uit Ell het solo. En dat lukte. Hij kwam met een voorsprong van tien seconden op Bremers over de streep. De zevenvoudige Nederlandse kampioen, Ron Paffen (Milsbeek) won de sprint van de achtervolgers en werd zo derde.

Uitslag: 1. Roy Steuten (Ell) 40 km in 1:01:24; 2. Julia Bremers (Brunssum) 0.10; 3. Ron Paffen (Milsbeek) 0.40; 4. Stephan Lotz (Maasmechelen,Bel); 5. Jeroen Hendriks (Boxmeer); 6. Bob Janssen (Vianen) 0.43; 7. Gert-Jan Verdijk (Sambeek); 8. Jason van der Beeten (Nistelrode); 9. Victor Widdershoven (Brunssum) 0.47, 10. Harm Balvers (Wanroij).

Ladies Course

Uitslag: 1. Sofie Pennings (Boxmeer) 55:43; 2. Noortje Levels (Weert); 3. Sarah Roelofs (Weert) en 4. Chantal Wijnands (Schijndel)

Funklasse

Uitslag: 1. Tycho Janssen (Bemmel) 37:44; 2. Maarten van Tilborg (Nijmegen) 0.48; 3. Remco Gubbels (Belfeld); 4. Pol Nabben (Dordrecht) 1:13; 5. Jaap Verijdt (Well); 6. Ferdi van Katwijk (St Anthonis) en 1e renner Land van Cuijk. Van Katwijk leidt ook in het Funklassement Land van Cuijk

Jeugdwinnaars Dikke Banden Race: Tygo Harms uit Eext (4-6 jaar); Ferris Ruyten uit Oeffelt (7-8 jaar); Sept van Bavel uit Ottersum (9-10 jaar) en Jef van de Weijer uit Oploo (11-12 jaar)