Overwinningen in de Omloop van de Heidehof naar veel-winnaars

Zowel bij de amateurs als bij de masters ging de overwinning naar een renner, die al flink wat wedstrijden in het huidige seizoen heeft gewonnen. In de 45e editie van de Omloop van de Heidehof bracht de Belgische amateur Fabio Porco zijn zegeteller op tien. Master en landgenoot Ruud Verbakel heeft dit seizoen al elf overwinningen op zijn naam staan. 

Amateurs/sportklasse

Bij de amateurs reden Peter de Winter, de sterke Luuk Sillekens en Stef van den Bosch weg. De Belg Fabio Porco zag het gevaar nog net op tijd en sprong naar de drie, al kostte dat wel wat moeite. Goed samenwerkend had de kopgroep twee ronden van het einde een voorsprong van bijna twee minuten. Na 89 kilometer leverde Porco en powersprint af en kwam bijna rechtop zittend en omkijkend zien dat Peter de Winter zijn zege niet meer in gevaar kon brengen. Luuk Sillekens, die vorige week nog verschillende elite en belofte-renners te kijk zette in Riethoven, werd derde.

De 37-jarige Fabio Porco boekte in Someren-Heide zijn tiende seizoenszege. Met de Gravel Fondo Limburg  in Valkenburg en het Belgisch kampioenschap gravel bij de 35-plus, boekte hij twee bijzondere overwinningen. Ook op de weg won hij al zeven maal dit seizoen.

Porco: ‘Ik had me een beetje gefixeerd op Luuk Sillekens. Maar ze reden met drie weg op het smalle stuk. En voor dat ik het door had waren ze al tweehonderd meter vliegen. Ik heb toen gereageerd, maar het duurde zo’n zes kilometer voordat ik er bij was. Op een gegeven moment had er ik geen vertrouwen meer in, want het was ook écht op toen ik aansloot bij de drie. Daarna kon ik weer wat herstellen en draaide het prima vooraan. Al moest Stef van den Bosch snel verzaken. Ik had me voorgenomen om in de finale te wachten op de sprint, die ik op 200 meter aan ben gegaan. Ik kon de Winter goed opvangen.”

Uitslag: 1 Fabio Porco (Bilzen,Bel) 90 km in 2:00,27; 3. Peter de Winter (Eindhoven); 3. Luuk Sillekens (Oirschot); 4. Peter Stienstra (Venlo) 1.57; 5. Martijn Gijsbers (Heeze); 6. Roy Steuten (Ell); 7.Nick Riddy (Veghel); 8. Piotr Kornafel (Opole,Pol); 9. Joris de Mönnink (Eindhoven); 10. Daniele Manca (Bree,Bel). Ploegen: 1. WV Schijndel; 2. Tempo Hoppenbrouwers; 3. Racing Homers.

Masters

Carlo Porco (de broer van Fabio), Erwin van Leijen, Stephan Lotz en Ruud Verbakel vonden elkaar al snel. Na tien kilometer was het prijs en de vier waren weg. Het peloton bood weinig tegenstand vandaag. Halverwege was de voorsprong al meer dan twee minuten en in de slotfase zelfs vijf minuten. Stephan Lotz ‘sleepte’ al enige tijd mee en moest in de slotfase capituleren. Hij werd vierde. In de sprint kwam Verbakel langszij bij Carlo Porco. Die zodoende een dubbelslag van de Porco’s kon voorkomen. Erwin van Leijen werd derde.

Ook de 45-jarige Belg Verbakel rijgt de overwinningen dit seizoen aan elkaar. Zijn teller staat dit jaar al op elf met daarbij vijf overwinningen op de woensdagavond (WVAN). Hij is ook Limburgs kampioen op de weg en op de tijdrit bij de 45-plussers. 

Verbakel: “De sprint had ik onder controle en was redelijk getimed. De samenwerking in de kopgroep was wel goed. Stephan Lotz gaf al vroeg aan niet meer mee te draaien en werd op het einde ook gelost. Het leek misschien wel een makkelijke overwinning, maar dat is het nooit.”

Uitslag: 1. Ruud Verbakel 62 km in 1:24,24; 2. Carlo Porco (Bilzen,Bel); 3. Erwin van Leijen (Heumen); 4. Stephan Lotz (Maasmechelen,Bel) 0.54; 5. Jaroslaw Dubienski (Kempen,Dui) 5.17; 6. Jan-Pieter Zonnenberg (Weurt) 5:23; 7. Bas Janssen (Baarlo) 5:43; 8. Edwin Raats (Helmond); 9. Marc van Grinsven (Deurne); 10. Patrock Vanhamond (Pelt,Bel).

De volledige uitslagen kunt u terugvinden via de website van Rennerz.nl, klik hier.
 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Sunday, 23 June, 2024