Omloop van de Heidehof in Someren-Heide op 23 juni

Op zondag 23 juni staat de 45e editie van de Omloop van de Heidehof op het programma. Een wedstrijd, die de eerste 22 jaar door het leven ging als Erica Ronde. Vanaf 2002 werd de naam van de koers omgedoopt naar Omloop van de Heidehof.

De wedstrijden worden verreden op een ‘open’ omloop van 5600 meter. Dezelfde omloop als bij de Sint Jozefklassieker eerder dit jaar. Open omdat de wind bijna overal vrij spel heeft. TWC De Zwaluw organiseert deze wielerklassieker, waarbij de permanence is gevestigd in Zalencentrum Heidehof aan de Kerkendijk 126.

Er is startgelegenheid voor amateurs, junioren, masters en nieuwelingen met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma

12.00 uur Amateurs/Sportklasse en Junioren, 16 ronden (89,6 kilometer)
12.02 uur Masters 40+ (40 jaar en ouder) en Nieuwelingen, 12 ronden (61,6 kilometer)

Inschrijven

Kan tot en met 17 juni via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 18 juni zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement

Bij de Amateurs kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. Hiervoor zijn extra prijzen.

Deelnemers

Vorig jaar won de Belg Carlo Porco uit het Belgische Bilzen. Hij had na 2:02,13 uur een voorsprong van 22 seconden op Luuk Sillekens en één seconde meer op Venlonaar Peter Stienstra. 
Bij de masters ging de zege naar de Belg Giovanni Gorga. Hij kwam net voor zijn landgenoot Svenne Vangoethemd binnen. Helmondenaar Edwin Raats won een jaar geleden nipt de sprint van de achtervolgende groep op 25 seconden van de winnaar. Hij klopte Ruud Verbakel en stond met de twee Belgen op het podium. In totaal stonden 96 renners aan de start in 2023.

Info

Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 23 juni!
 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Friday, 14 June, 2024