Tijdritliefhebbers zien Wolf en van Anrooij winnen in Well

Met 114 starters kreeg de tijdrit in de Maasduinen (Well) een geweldig deelnemersveld. Verschillende toppers wisten de weg naar Noord-Limburg te vinden. Twee ervan wisten ook te winnen. De Duitser Justin Wolf won bij Elite/U23 en Shirin van Anrooij was – naar verwachting – de snelste bij de vrouwen.

Nieuw parcoursrecord voor Wolf

De 31-jarige Wolf uit het Team Sportforum was misschien wel minder verwacht, maar liet vorig jaar in het Franse Kreiz Breizh zien, dat hij kon tijdrijden. Hij won daar de proloog over 11,8 km. Gisteren liet hij een nieuw parcours noteren met 28:25 minuten over 24,4 kilometer. Hij bleef Brian Megens uit Maastricht net voor. Het verschil: 6,6 seconden. Ook Megens dook nog onder zijn oude record. Benedikt Helbig werd derde op 46 tellen. Justin Wolf won ook het klassement over de twee wedstrijden (Panheel en Well). De geplande tweede wedstrijd in Herkenbosch moest op 21 mei worden afgelast door het onweer en de fikse regenoverlast.

Mooie affiche met Shirin van Anrooij

Enigszins verrast werd de organisatie met de komst van Lidl-TREK renster Shirin van Anrooij. Wel ontzettend mooi voor deze, toch regionale competitie. De 22-jarige Zeeuwse was veel sterker dan de rest van het deelnemersveld. Anneleen Bosma moest als tweede 1.50 minuten en Ellie Parry (Watersley R+D Team), die het klassement won, moest 1.58 toegeven. De tijd van Shirin van Anrooij van 32:34 minuten was ook een nieuw parcoursrecord. Het oude record stond op naam van Julliet Eickhof (34:06 uit 2022).

Sterk optreden Joosten na val

Junior Sven Joosten deed zijn heroptreden na een flinke val in de Ster van Zuid-Limburg (begin april). Hij liet de klokken stoppen na 31 minuten en 17 seconden en versloeg Sjoerd Bijlsma met 25 seconden. Sem van Wijngaarden werd derde. Bas van Heeswijk, de winnaar van de eerste tijdrit in Panheel won het klassement. Nationaal kampioen, Megan Arens won in 35:25 bij de junioren-vrouwen. Vóór Sara Sonnemans en Noï Moes. Silke Bluekens won het klassement over twee wedstrijden.

Overige categorieën

Stefan Joosten had bij de amateurs een voorsprong van 12 seconden op Joost Rusche en nog eens 24 seconden meer op Jeffrey Bakker. Naast deze dagoverwinning pakte Joosten ook het klassement. Master Erwin Bakker won opnieuw, na Panheel. Zijn tijd was 31:32 minuten. Niels van Kempen had slecht drie seconden meer nodig over de 24,4 kilometer. Tim Demedts uit Venlo werd derde. De volgorde in het klassement was hetzelfde als in de daguitslag.
In de andere vier categorieën wonnen: Sandra de Jonge (vrouwen 30+) terwijl Inge Pustjens het klassement won. Matt Roijackers won met 5 seconden voorsprong op Koen Sonnemans bij de nieuwelingen. Terwijl Jaap van der Linden het klassement greep. De Venrayse Britt Jeucken was de beste bij de meisjes, waar Marissa van Putten de betere was over de twee wedstrijden samen. Bij het aangepast wielrennen werd Cyriel van Nuland de winnaar in een tijd van 35:34 minuten.

Tijdritten LCCT in de lift

Organisatie was in handen van Cycling Team Limburg, waarbij de eindprijzen werden geschonken door Limburg Cycling en CUBE Store Venlo, die zich tot en met 2026 heeft verbonden aan deze tijdritcompetitie om de Limburg Cycling Chrono Trofee. De interesse voor de tijdritten wordt steeds groter. Het maximale aantal toegelaten deelnemers van 120 wordt regelmatig overtroffen, waardoor renners zelfs op een wachtlijst komen.

Uitslagen

De volledige uitslagen en klassementen zijn te bekijken via de website van RENNERZ.