Peter de Winter sprint naar zege in Netersel Presto Pedale

De Netersel Presto Pedale werd gewonnen door Eindhovenaar Peter de Winter, die deze koers in 2019 ook al wist te winnen. Op de ‘kasseienkopjes’ op de finishstraat in Netersel had hij bijna twee fietslengten voorsprong. Achter hem kwamen Bjarne Maton en Luuk Sillekens over de streep. Deze drie, incluis Thieu Henskens kozen zeven kilometer voor de finish voor de aanval. In de laatste twee ronden wisten ze stand te houden. Het peloton kwam binnen op een achterstand van 16 seconden.

Het peloton bestaande uit negenendertig amateur-, sportklasse- en master-renners begon furieus. Maar na drie van de twintig ronden was het vuur alweer gedoofd. Ook een aanval van tien renners na vijftien kilometer werd snel in de kiem gesmoord. Vooral Peter Stienstra, Roy Steuten, Stijn Peeters, Martijn Gijsbers en Joris de Mönnink lieten zich vaak van voren zien. Ook de vier renners, die vooruit bleven waren altijd vooraan in het peloton, dat iedere vier minuten op de streep passeerde. 

De Zeeuw de Winter heeft de laatste weken de juiste vorm te pakken. Hij won eerder dit jaar een koers in Belfeld, de Ronde van de Gansbeek. Ook op de dag vóór Netersel werd hij vierde in Heeswijk-Dinther. Deze wedstrijd was ook het kampioenschap van de regio Zuid. In dat klassement werd de renner van TWC Tempo tweede.

Uitslag:

1. Peter de Winter (Eindhoven) 62 km in 1:21,57; 2. Bjarne Maton (Bladel); 3. Luuk Sillekens (Oirschot); 4. Thieu Henskens (Heesch) 0.03; 5. Leroy Provenzano (Rotem,Bel) 0.16; 6. Germon Peeters (Tilburg); 7. Edwin Raats (Helmond); 8. Roy Steuten (Ell); 9. Teun van Poppel (Geldrop); 10. Roger van der Waarden (Tilburg).

De volledige uitslagen zijn gepubliceerd op https://www.rennerz.nl/nl/uitslagen

Dikke Banden Race

In de Dikke Banden Race voor volwassenen, in allerlei vormen en al of niet verkleed, won Rick Antonis. Hij had na bijna een kwartier, 17 seconden voorsprong op de snelle starter, Martijn Eikelenboom en Koen van Lieshout, die dus resp. tweede en derde werden. Er kwamen 32 heren opdagen. Liza Dunk was de beste van de twaalf gestarte vrouwen. Een halve minuut achter haar finishte Diana Bressers als tweede. Maud Michiels was de ‘best of the rest’ op een derde plaats. Ze zat al op bijna twee minuten.
 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Tuesday, 4 June, 2024