Sprangers: sterk, slim en snel naar de zege in de Omloop van de Peelrijt

De 30-jarige Rino Sprangers heeft in het centrum van Someren de 5e editie van de Omloop van de Peelrijt op zijn naam geschreven. Hij klopte zijn twee medevluchters in de sprint. Om klokslag twaalf uur vertrokken 86 renners op de Floreffestraat in Someren. De plek, waar ze alleen nog terug zouden komen voor de finish. Want er stonden acht grote omlopen door het buitengebied van Someren op het menu. 

Vroege ontsnapping met vijf
Na vijftien kilometer zagen we al een eerste serieuze poging van vijf renners: Vincent Tissingh, Luuk Sillekens, Olivier van Pelt, de Belg Rino Sprangers en Bruce Rayer. Ze namen snel 25 seconden en bereikten na 36 kilometer de maximale voorsprong van 52 seconden. Kort daarna formeerde zich een achtervolgende groep van zes renners, die echter niet uit de greep van het peloton bleef. Dat lukte een nieuwe groep van negen renners wel. Ze kwamen tot op 26 seconden van de leiders. En die kopgroep verloor na 1,5 uur dan ook nog twee renners. Olivier van Pelt en Bruce Rayer moesten capituleren en drie renners bleven over op kop van de wedstrijd. 

In slotfase versplintering achter de leiders
Na zo’n zeventig kilometer zette Ruud Verbakel, Piotr Kornafel en Peter de Winter de achtervolging in, met daarachter een versplinterd peloton. Inmiddels waren zo’n dertig renners uit het peloton weggereden. Maar de drie vooraan hielden stand. In een lange sprint won Sprangers met twee fietslengten voor Sillekens. Vincent Tissingh moest in de laatste 600 meter het duo laten gaan en werd derde.

Sterke en snelle Sprangers 
De in Rijkevorsel wonende Sprangers: “Ik koers bij verschillende federaties zoals WAOD, VWB en BWF en zoek vooral grote omlopen door het buitengebied, zoals de wedstrijd van vandaag. Mooie Nederlandse wegen en veilig en overzichtelijk parcours.”


“Liever door het buitengebied, dan door de dorpskern”
“Het koersen door de dorpskern met veel straatmeubilair trekt mij niet zo. Ik zie mezelf als een goede temporijder, die ook vaak wel het juiste moment vindt voor de ontsnapping. Vandaag was Tissingh degene, die de ontsnapping op touw zette. Hij reed 100 meter voor ons uit, toen ik doorreed na een tempoversnelling in het peloton. Ik kreeg nog drie renners mee. Het duo, wat later loste, was iets minder en daardoor haperde het soms in de samenwerking. Met z’n drieën liep het eigenlijk prima. Ja, en dan de sprint. Dat is wel vaak een vraagteken, want een échte sprinter ben ik niet! Ik moet er een lange sprint van maken en geen krampen krijgen. Het was een eerlijke sprint langs elkaar vanaf zo’n 250 meter van de streep. In de laatste vijftig meter kon ik pas het verschil maken. Werd ook tijd want de kramp schoot erin”, aldus de Belg die dit jaar al drie koersen won.

Uitslag: 
Amateurs/masters/sportklasse: 1. Rino Sprangers (Rijkevorsel,Bel) 98 km in 2:13,16; 2. Luuk Sillekens (Oirschot); 3. Vincent Tissingh (Utrecht) 0.09; 4. Ruud Verbakel (Bree,Bel) 1.08; 5. Peter de Winter (Eindhoven); 6. Lars Linden (Willich,Dui); 7. Piotr Kornafel (Opole,Pol); 8. Stefan Cohnen (Heinsberg.Dui) 1.13; 9. Roy Steuten (Ell) 1.19; 10. Filip Scholliers (Nijmegen); 11. Martijn Gijsbers (Heeze); 12. Mathias Krols (Baarle-Hertog,Bel); 13. Joris de Mönnink (Eindhoven); 14. Jelmer Groen (Dronten) en 15. Jules Bremers (Brunssum). 
Ploegenklassement: 1. WV Schijndel 1; 2. Betonmixers en 3. ESWV Squadra Veloce.

De volledige uitslag kunt u terugvinden op: www.rennerz.nl
 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Sunday, 26 May, 2024