Toussaint start in Panheel met winst in LCCT-tijdrit

Wouter Toussaint won in Panheel de eerste tijdrit in het kader van de Limburg Cycling Chrono Trofee p/b CUBE Store Venlo. De belofterenner uit Kerkrade liet de klokken stil staan op 17 minuten en 20 seconden. Een gemiddelde van 48,4 kilometer per uur op het 14,2 kilometer lange traject langs het kanaal. Twee lange rechte stukken over slecht, niet bollend asfalt. Wind in werd vertrokken, waardoor de terugweg wind mee was.

De 20-jarige renner uit het development-team, Wanty-ReUz-Technord was tevreden over zijn prestatie. “Zeker tevreden. Het was mijn eerste tijdrit van het jaar. Ik zal misschien Herkenbosch nog doen (over twee weken, red.). Maar dat hangt af van mijn programma. Er komt een hele drukke periode aan met ook nog eens grote doelen. Dus we moeten kijken of de Meinweg nog past.”

Favoriet rijdt lek
De grote favoriet, Brian Megens uit Maastricht moest met pech afrekenen. Hij reed zijn voorband lek na zo’n vijf kilometer en kon zijn parcoursrecord van 16:56 minuten niet scherper stellen. De tijd van Toussaint mocht er ook wezen en was 26 seconden sneller dan Jordan Habets (Sint Geertruid) en 34 sneller dan Reuvernaar Tom Smeets. Zij stonden langs Toussaint op het podium.

Masters
Opvallend waren de tijden bij de masters, waar Erwin Bakker won in 18:29. Op 19 seconden gevolgd door Niels van Kempen en drie seconden meer voor Tijmen Moltmaker. Dat waren de 6e, 7e e 8e tijd in het overall-klassement. Zonder meer knappe prestaties.

Overige winnaars
In de overige categorieën won Jeffrey Bakker in 19:30 minuten bij de amateurs. De eerste vier renners finishten binnen de vier seconden, een bijzondere close-finish. Bij de junioren was Silke Bluekens de beste bij de vrouwen en Bas van Heeswijk bij de jongens. Ook van Heeswijk klokte een prima tijd, 18:52 minuten. Inge Pustjens en Ellie Parry wonnen bij de vrouwen 30+ en Elite/beloften (V).

Bij de nieuwelingen, gecombineerd met de oudste jeugdcategorie won Jaap van der Linden (M) en Marissa van Putten (V). Paracyclist Cyriel van Nuland was met precies 21 minuten duidelijk sneller dan Aniek van den Aarssen in de categorie Para-cycling.