Regen kan Sambeeks wielerfeestje niet bederven

In het Land van Cuijk is meer dan voldoende koers. Na Oploo, Sint Tunnis en Boxmeer stond vandaag de Ronde van Sambeek op de kalender. Binnenkort volgt nog Grave. De bijna 2000 inwoners van Sambeek waren er niet allemaal, maar rondom het parcours en op het dorpsplein bij start en finish was het toch gezellig druk. Tussen 14 en 15 uur werd de organisatie verrast door een aantal fikse regenbuien. Waardoor een pauze werd ingelast. Daarna ging de Jeugd en ook later de Amateurs van start. Toen weer onder prima omstandigheden.

Amateurs
De wedstrijd van de amateurs kreeg een bijzonder slot. Het duo Martijn Gijsbers (Heeze) en de snelle Addy van Stiphout (Venray) kregen als eerste de bel voor de laatste ronde. Ze hadden bijna een halve minuut voorsprong op de achtervolgers. Maar tot ieders verbazing kwam niet van Stiphout, maar Gijsbers als eerste door de laatste bocht. Op twee seconden gevolgd door de renner uit Venray, die met veel snelheid onderuit schoof. Gijsbers: “In de laatste ronde keken we om en Addy klikte per vergissing uit zijn pedaal. Toen moest ik mijn kans grijpen, want ik weet hoe snel hij is aan de meet. Dat plan lukte en ik bleef hem voor. Jammer genoeg ging hij onderuit in de laatste bocht. Het is mijn eerste overwinning en ben natuurlijk geweldig trots!” Daan Bongers (Baarlo) en Peter Stienstra (Venlo) werden tweede en derde.

Ready2Race Dikke Banden Race
De jeugd van 3 tot en met 12 jaar kwam goed opdraven ondanķs de regendruppels. De wedstrijd werd een tijdje uitgesteld. In de jongste categorie was het lastig om met de loopfietsen het parcours te vinden. Maar uiteindelijk won toch Miley Peters uit Beuningen. De overige winnaars: Teun en Lars Bongers uit Baarlo, Jeff van de Weijer uit Oploo en Jurre van Bavel uit Ottersum.

Masters
De veertig plussers gingen om 13.00 uur van start met zeventien coureurs. Na 9 van de 34 ronden ontsnapten twee renners onder impuls van Heumenaar Erwin van Leijen. Hij kreeg gezelschap van Florian Smits uit Nijmegen. Het duo werkte goed samen. In de sprint was Smits geen partij voor van Leijen, die al vroeg zijn handen in de lucht kon steken. Jeroen Hendriks won de sprint van de acht overgeblevene renners in het peloton.

Recreanten
Een groot deelnemersveld bij de niet-licentiehouders, 59 starters. Door het verschillende niveau werden de mindere goden snel gelost. In een tempo van bijna 43 km p/uur bleven halfkoers zo’n 14 renners over. In de laatste ronden ontsnapte Rob van den Brink. Benjamin Klaver zag het gevaar en sprong er naar toe. In een sprint versloeg Klaver zijn concurrent met minimaal verschil. Achter van den Brink werd Bob Janssen mooi derde.

Ladies Course
De Maasbreese Veronica Peeters won de vrouwenkoers, waarbij de eerste elf ronden achter de derny (E-bike) werden afgelegd. In de 'eigenlijke' wedstrijd ontsnapte ze met Sophie Troost (Heeze). In de sprint rekende Peeters met haar af en boekte haar tweede zege. Eerder won ze in Belfeld, de Ronde van Gansbeek. Ook een Ladies Course. Nikki Verdonschot uit Ysselsteyn werd derde.