Opnieuw een nieuwe wedstrijd in Noord-Limburg, Belfeld!

Op zondag 16 juli organiseert Cycling Team Limburg een wielerronde in het buitengebied van Belfeld, de Ronde van de Gansbeek. De wedstrijd valt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB). Het betreft een nieuwe wedstrijd, waar qua aanvangstijd wordt afgeweken van de reguliere starttijden. Het programma wordt vooral in de ochtend en vroege middag afgewerkt. Op deze manier wil de NWB en de organisatie uitproberen hoe deze vervroeging in de smaak valt bij de renners.

Parcours
De omloop wordt in het gebied tussen het kerkdorp Belfeld en Duitsland (Bracht) verreden. Omdat de Gansbeek in het parcours ligt, krijgt de koers de naam ‘Ronde van de Gansbeek’. De lengte is 4,24 kilometer over goed (vrij nieuw!) geasfalteerde wegen. Een fraai parcours!
Parkeren kan alleen buiten het parcours. Inschrijven is in een tent bij de start/finish.
In de jaren tachtig werden in het voorjaar op dit parcours trainingsritten gehouden. Het parcours stond bekend als ‘De Hoof’. Renners uit de regio Roermond-Venlo wisten de open omloop wel te vinden en zeker te waarderen. De laatste trainingsrit dateert uit het jaar 1990.

Organisatie
Blericknaar Ronald Carpay (zelf in het bezit van een wedstrijdlicentie bij de masters) was nog maar zes jaar, toen deze trainingsritten werden verreden. “Nee, die wedstrijden ken ik niet. Ik train hier vaak op mijn tijdritfiets. En dacht waarom geen wedstrijd. In eerste instantie ging ik voor een avondkoers op woensdag bij de WVAN. Dat lukte door het volle programma niet. Daarom nu een wedstrijd bij de NWB, waarbij we ook een ‘pilot’ doen qua aanvangstijden. De renners/rensters hebben zo in de middag nog tijd om iets ander te doen met bijvoorbeeld gezin en familie. Er is startgelegenheid voor vrouwen, masters, nieuwelingen, amateurs, sportklasse en junioren”, aldus organisator Carpay
Het parcours is gemakkelijk te bereiken via de A73, afslag Belfeld.

Programma:

09.30 uur Ladies Course, 25 km
10.30 uur Masters en Nieuwelingen, 50 km
12.00 uur Amateurs/Sportklasse en Junioren, 60 km
Start en finish: Dings Aardbeien en Brookberries, Koelesweg 16, 5951 NL Belfeld
Inschrijven tot en met 14 juli via www.wielrenbond.nl; daarna op de wedstrijddag zelf.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Monday, 10 July, 2023