Sfeervolle Ronde van Sint Tunnis smaakt naar meer

In 1956 werd de eerste ronde in Sint Anthonis verreden. Vierentwintig jaar later, in 1980 stond de elfde editie op het programma. Dat was de laatste. Een nieuw organisatiecomité dacht daar echter anders over. Nu, na meer dan 40 jaar werd de twaalfde editie verreden in het bijzondere sfeervolle centrum. Onder geweldige publieke belangstelling gingen om 13.15 uur de recreanten van start. Later zouden de masters/nieuwelingen, de jeugd en ook de amateurs/junioren nog aan de beurt komen.

Johan de Bruijn van het organisatiecomité glunderde van oor tot oor. En was zeer verrast met de belangstelling van zowel renners als toeschouwers. Hij had – als verrassing - de 86-jarige Jeanne Verstegen gestrikt als rondemiss. De Bruijn liet aan de microfoon al weten dat in 2024 opnieuw een Ronde van Sint Tunnis wordt georganiseerd.

Amateurs/junioren
Na vijftien kilometer ontsnapte al een groep van zeven renners. Onder dit verschroeiende tempo en de hitte verbrokkelde het complete peloton van iets meer dan dertig renners. Na dertig kilometer maakten alleen Daan Bongers, Roel van Gameren en Rob Schouwenberg de oversteek. Hierdoor dus tien renners aan de leiding. In de sprint klopte Jules Bremers uit Brunssum de Belg Ruud Verbakel en Daan Bongers uit Baarlo. Bremers verzekerde zich ook van de leidersprijs.

Uitslag:
1. Jules Bremers (Brunssum) 1:13,43; 2. Ruud Verbakel (Bree,Bel); 3. Daan Bongers (Baarlo); 4. Peter Strienstra (Venlo); 5. Kristian Michiels (Vierlingsbeek); 6. Rob Schouwenberg (Venlo); 7. Daniele Manca (Bree,Bel); 8. Redney Janssen (Venray); 9. Roel van Gameren (Veghel) en 10. Edo Appelhof (Schaijk).

Recreanten

Zoals gezegd, dus bijzonder veel publiek bij de wedstrijd van de recreanten, met ook veel plaatselijke deelnemers. Een groot peloton van 53 renners verraste de organisatie. In de achtste van 21 ronden formeerde zich een kopgroep van eerst elf renners. Later bleven er zeven over. In de sprint verzekerde Siem Slabbers zich van zijn tweede zege van dit seizoen. Slabbers: "Bijzonder verrast door de sfeervolle wedstrijd hier in Sint Anthonis. Na deze recreanten wedstrijden heb ik toch wel als doel om het eens te proberen bij de amateurs."

Recreanten: 1. Siem Slabbers (Roermond) 37:27 minuten; 2. Pol Nabben (Dordrecht); 3. Remco Gubbels (Belfeld); 4. Gert-Jan Verdijk (Sambeek), 5. Koen Thomassen (1e Sint Anthonis); 6. Lukas Koppes (Mill); 7. Patrick Pijnappels (Wanroij); 8. Jaap Verrijdt (Well) op 1:15 minuten; 9. Harm Balvers (Wanroij); 10. Tom Herijgers (Velp); 18. Stijn van den Broek (2e Sint Anthonis) op 1 ronde; 23. Dion Gerrits (3e Sint Anthonis).

Masters

Al vroeg in de wedstrijd ging Jeroen Hendriks uit Boxmeer voor een solo. Om zo'n tien ronden later gezelschap te krijgen van Bas Janssen uit Baarlo. Vijftien kilometer voor de streep maakte Edwin Raats de oversteek naar de kopgroep door er in één rush naar toe te vlammen. Hendriks moest vervolgens lossen en betaalde de tol voor zijn solo in het begin van de koers. In de slotfase ontsnapte Raats opnieuw en liet Bas Janssen achter. De Baarlonaar werd wel knap tweede. Jan Dingemanse won de sprint van het peloton en werd daardoor derde.

Uitslag: 1. Edwin Raats (Helmond) 1:01,57; 2. Bas Janssen (Baarlo) op 47 sec.; 3. Jan Dingemanse (Etten-Leur) op 1:25 min.; 4. Jeroen Hendriks (Boxmeer): 5. Stephan Muijres (Nunhem); 6. Henry Schut (Zeeland).

Jeugd

4-5 jaar: 1. Ferris Ruyten (Merselo); 2. Emma van der Heijden (Eindhoven); 3. Max Weemen (Ledeacker)
6-8 jaar: 1. Max van der Heijden (Eindhoven): 2. Wout Verbakel (Bree, Bel); 3. Bing Engels (Beek en Donk).
9-12 jaar: 1. Jurre van Bavel (St Anthonis); 2. Wout Nabben (Merselo); 3. Siem van der Locht (Venray).

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.rennerz.nl, onder de rubriek ‘Uitslagen’.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Saturday, 8 July, 2023