Ladies Course opnieuw op de NWB kalender!

Ook in 2023 zijn er weer verschillende mogelijkheden voor de vrouwen om deel te nemen aan de laagdrempelige vrouwenwedstrijden. Binnenkort staan kennismakingen op het programma in Sint Anthonis, Belfeld en Sambeek.

Bij de Nederlandse Wielrenbond (NWB) staat de breedtesport hoog op de agenda. Iedereen moet kunnen meedoen bij de NWB. Voor deze vrouwenwedstrijden proberen wij een zo breed mogelijke doelgroep voor ons Ladies Course evenement te bereiken.

Het idee is eigenlijk vrij simpel. De wedstrijd over circa 25 km zal gedeeltelijk ‘en groupe’ worden gereden met een lagere snelheid. Veelal zal er een derny voorop rijden in een snelheid, die voor alle deelnemers goed is te doen. Na zo’n zestien kilometer wordt het tempo vrijgegeven en verdwijnt de derny.  Dan is dus de koers open en wordt er het hardst gekoerst.

Op deze manier kunnen vrouwen die nog niet gewend zijn aan het fietsen in wedstrijden op een goede en veilige wijze manier kennis maken met een échte koers. Het enige wat je moet meebrengen is een fiets en een deugdelijke helm, want helm is verplicht!

Het inschrijfgeld bedraagt € 7 (inclusief transponder en verzekeringen). Ook zijn er enkele prijzen, natuurlijk afhankelijk van het aantal deelnemers. Verder zal een complete jury met speaker het evenement begeleiden.

Noteer in je agenda:

Zaterdag 8 juli 2023, Sint Antonis, Ronde van Sint Tunnis, start om 12.15 uur;
Zondag 16 juli 2023, Belfeld, Ronde van de Gansbeek, start om 9.30 uur en
Zondag 27 augustus 2023, Sambeek, Ronde van Sambeek, start om 11.00 uur.

Meer informatie over wedstrijd  en inschrijving, kijk op  www.wielrenbond.nl
Voor meer vragen mail met info@wielrenbond.nl.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Tuesday, 27 June, 2023