Limburg Cycling Chrono Trofee in Well (3e wedstrijd)

Precies 107 deelnemers aan de start in de derde wedstrijd om de Limburg Cycling Chrono Trofee in Well. De wedstrijd - onder auspiciën van de KNWU -,  stond ook in het teken van het Nederlands kampioenschap voor de Studenten.
Vrouwen
Anneleen Bosma won haar derde wedstrijd op rij. Ze bleef bij de vrouwen Juliët Eickhof zes seconden voor met een gemiddelde van bijna 43 kilometer per uur. Een mooi veld met twintig deelnemers.
Ook amateur Jody Jochems uit Sint Anthonis reed een knappe tijdrit met een gemiddelde van 47,5 km p/uur. En dat was 42 seconden sneller dan Martin van de Pol. Ook hier 26 deelnemers.

Weer parcoursrecord
Barista Brian Megens uit Maastricht lijkt op koers in voorbereiding op het NL, over drie weken in Elsspeet/Nunspeet. Het parcoursrecord ging opnieuw aan diggelen. Hij liet 28:58 afdrukken. Vorig jaar was dat nog 29:18 minuten. Quinten Veling was de opvallende tweede vóór Boris Romers.

Spannende strijd
De spanning zat vooral bij de junioren. Vier renners binnen veertien seconden. Ed Uptegrove won in 31:57. Daarna volgde Camiel Klignet op 5 seconden, de Zuid-Afrikaanse kampioen Jose Kleinsmit op 13 en Sven Joosten uit Meijel op 14 seconden.

De andere winnaars waren Britt Jeucken (nieuweling-meisjes), Tom Huissoon (nieuwelingen), Yaydee van Sinaey (junior vrouwen), Inge Pustjens (vrouwen 30+) en de Belg Filip Speybrouck (masters). De laatste wedstrijd in de Limburg Cycling Trofee wordt op donderdag 15 juni verrreden in Voerendaal (Fromberg).

NK Studenten
Bij de vrouwen werd Henriette Eijking Nederlands kampioen bij de rensters met een startlicentie. Juliët Eickhof bij de wedstrijd-licentiehouders.
Quinten Veling was de nieuwe kampioen in deze categorie bij de mannen. Kai van den Brink won bij de startliciehouders.