Sterk optreden van de junioren in LCCT-tijdrit Herkenbosch

Het podium van de junioren kwam in de 13,8 kilometer lange tijdrit in Herkenbosch sterk voor de dag. Winnaar Sjoerd van der Linden won in 17:59 minuten, wat goed was voor een gemiddelde van 46 km p/uur in deze tweede tijdrit voor Limburg Cycling Chrono Trofee. De nummer twee, Renzo Moretti kwam slechts 0,19 tekort. Ook Sven Joosten uit Meijel zat binnen de 2 seconden. Zelfs Ed Uptegrove en Thom van Herwaarden moesten maar respectievelijk 8 en 14 seconden toegeven.

Bij de junior-vrouwen was Nikki Souren uit Meerssen de beste in 20:35. Zij bleef Muireann Green en Sara Sonnemans een half minuutje voor. Bas van Heeswijk won bij de nieuwelingen ook deze tweede tijdrit. In Panheel won hij ook al de beste. Sander Tullemans werd tweede op 21 seconden en Michiel Fluite derde op 32 seconden. Bij de meisjes won Megan Arens ruim voor Emilie Fransen en Noï Moes. Arens klokte 20:58 minuten.

Anneleen Bosma won eveneens haar tweede tijdrit in deze competitie. Ze bleef Noa Janssen met 56 seconden voor. Pem Hoefmans (Doltcini-Watersley) werd derde. Inge Pustjens won bij de vrouwen 30+ in een gemiddelde van precies 40 kilometer per uur.

Brian Megens (Maastricht) liet zijn snelheidsmeter stoppen na de 13,8 kilometer met een gemiddelde van 50,09 kilometer per uur. Opnieuw de beste en hij lijkt langzaam naar de juiste vorm toe te groeien. In juni gaat hij zijn nationale tijdrittitel bij de Elite-renners zonder contract verdedigen. De Duitser Phlippe Schmitt hield knap stand op 31 seconden en werd tweede. De laatste podiumplaats was voor ABloc-renner Stijn Appel. Hij verloor weer 16 seconden op de Duitser.

Ook bij de masters een snelle tijd van de Belg Flip Speybrouck, 17:46 minuten. Erwin Bakker uit Neerkant en Niels van Kempen werden verwezen naar de tweede en derde plek. De in Buggenum geboren Stefan Joosten won bij de amateurs in 18:22. Hij bleef Jeffrey Bakker en Michael-Angelo Romana voor.

De derde wedstrijd staat voor volgende week dinsdag (30 mei) gepland in Well. Deze wedstrijd wordt in tegenstelling tot de eerste twee tijdritten onder auspiciën van de KNWU georganiseerd. Er staat namelijk een Nederlands kampioenschap op het programma voor de Studenten. De wedstrijd in Panheel en Herkenbosch vielen ‘onder de vlag’ van de Nederlandse Wielren Bond.