Tijdrijder Brian Megens mist op twee seconden het parcoursrecord

De 33-jarige Brian Megens uit Maastricht maakte zijn favorietenrol volledig waar. In de eerste tijdrit om de Limburg Cycling Chrono Trofee (LCCT) in Panheel liet de barista een tijd klokken van 16 minuten en 58 seconden. Daarmee miste hij het parcoursrecord (van 14 juli 2021) op slecht twee seconden. Vorig jaar klokte hij 17:04 minuten. Vooral door een sterk optreden in de laatste zeven kilometer (terugweg) verwees hij in de categorie Elite/Beloften Nils Sinschek en Wouter Toussaint met 17:43 en 17:54 naar een tweede en derde plaats.

Bij de Elite/Beloften-vrouwen was Marleen Bosma met 19:29 minuten veel sneller dan de rest van het veld. Ellie Patty (Doltcini-Watersley) kwam 51 seconden tekort en werd tweede en bleef op haar beurt Scarlett Souren weer met 37 seconden voor. Inge Pustjens won bij de Vrouwen 30+.

De tijdrit was 14,2 kilometer lang en bestond simpelweg uit twee lange rechte stukken van 7,1 kilometer, langs het kanaal van Wessem richting Weert. De Belg Fabio Porco was met 19:14 de snelste Amateur en verwees Kai van den Brink met 12 seconden naar plek twee. De derde plaats was voor Jeffrey Bakker.

De winnaar van de LCCT 2022 bij de Masters, Niels van Kempen was ook nu weer de snelste. Met 18:56 was het wel vrij nipt, omdat Carlo Porco slechts vijf seconden tekort kwam. De Nederlands kampioen MTB bij de Masters 40+, Erwin Bakker werd derde op 12 seconden.

In de junioren-categorie won Camiel Klignet in 18:25 en klopte Sven Joosten en Sjoerd van der Linden, die hij dus wel meenam op het podium. De Brabantse Sara Sonnemans won bij de meisjes in 21:29 minuten. Duidelijk sneller dan de Nieuw-Zeelandse Muireann Green en provinciegenoot Fenny Coppelmans.

Emilie Fransen won bij de nieuwelingen-meisjes vóór Noï Moes en Britt Jeucken. Bij de jongens was Bas van Heeswijk de rapste in 20:42 minuten. Michel Fuite en Sjuul Vleugels werd respectievelijk twee en derde. Handbikester Chantal Haenen uit Sevenum had 23 minuten en 4 seconden nodig voor de 14,2 kilometer. Een knappe tijd voor de meervoudige medaillewinnares op EK en WK.

In totaal hadden 117 renners ingeschreven. Veel renners meldde zich af; zo’n dertig renners. De weergoden werkten ook niet écht mee. David Blommaert had pech onderweg en bereikte de finish in de auto van de organisatie (Cycling Team Limburg).