Fabio Porco wint Omloop van de Peelrijt.

Onder een lekker zonnetje stonden de renners in Someren voor de start te wachten en luisterden naar de mededelingen van koersdirecteur Leo Verberne.

Om 12 uur klonk het vertreksignaal en begon het grote peloton aan hun 98 km lange rit. Te beginnen met een geneutraliseerd deel van 1 km waarbij de renners achter de wedstrijdleiding bleven tot op de Kerkendijk richting Someren-Heide.

Al vanaf het begin werd er stevig gekoerst en waren er ontsnappingspogingen. De zon werd afgewisseld met de nodige bewolking maar het bleef droog waardoor het heel goed koersweer was.

Na een 20 km koers een ontsnapping van Bram Wouters en Daniele Manca. Echter 15 km later werden ze weer ingerekend. Nu sprongen meteen Martijn Gijsbers en  Kris van der Moeren weg en Manca was er weer bij. Ze kregen niet veel meer dan 30 tellen en toen het peloton aan kon sluiten brak het en was er meteen een kopgroep van 14 man. Zij kregen tot ruim een minuut voorsprong.

Met nog een 14 km te gaan sprongen Matthias Krols en Fabio Porco weg en al snel hadden ze 40 seconden op de andere twaalf. Maar het peloton gaf nog niet op en in hun jacht slokten ze de 12 weer op.

De twee hadden echter op het juiste moment toegeslagen. Porco was in de laatste km te sterk voor Krols. De sprint van het peloton werd gewonnen door de winnaars broer Carlo Porco. Daarmee zetten ze ook hun ploegnaam op de eerste plek van het ploegenklassement.

En de weergoden hadden toch even gewacht tot de huldiging, waarna het onweer startte en de regen met bakken uit de lucht viel.

 

Voor de volledige uitslagen klik hier: Individueel Ploegenklassement

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Monday, 8 May, 2023