Zondag 7 mei de 4e Omloop van de Peelrijt in Someren

Omloop van de Peelrijt.
Aanstaande zondag 7 mei zal de Omloop van de Peelrijt, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de vierde keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Someren van start en rijdt een omloop van 12,2 km lang die 8 keer wordt afgelegd. Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend. 

Deze wedstrijd is ontstaan na het wegvallen van de alom bekende Omloop der Peel. Die wedstrijd over een flink gebied in de peeldorpen, had begeleiding van de politie nodig, die door diverse bezuinigingen niet meer geleverd kon worden. 
De wedstrijd wordt nu voornamelijk aan de westkant van Someren verreden in het gebied wat doorsneden wordt door de rivier de Peelrijt. Vandaar de gewijzigde naam.

Route.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er geneutraliseerd gestart in de Floreffestraat in Someren ter hoogte van de permanence Café In d'n Herberg. De karavaan trekt dan via Postel – Heuvel – Wolfsveld - Loovebaan naar de Kerkendijk. Daar wordt het definitieve startsein gegeven. Het parkoers bestaat vervolgens uit Kerkendijk – Smulderslaan – Limburglaan – Peelrijtweg – Kuilerstraat - Kuilvenweg – Heikantstraat – Vaarselstraat – Hollestraat – Dellerweg – Heikantstraat en weer Kerkendijk.
De route is 12,2 km en wordt 8 keer gereden. Elke 17 minuten is er een doorkomst. De achtste keer op de Vaarselstraat gaat niet de Hollestraat in, maar rechtdoor naar het centrum, naar de Floreffestraat alwaar de finish om circa 14:15 uur wordt verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motorbegeleiding Bij Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen. 

Deelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook flink te lijden onder de veranderingen ingezet door de corona. Vier jaar terug stonden er circa 100 te trappelen voor deze wedstrijd. Nu is dat toch ongeveer 25% minder. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond. 

De regionaal favoriet Marc van Grinsven en winnaar van de tweede editie en achtste in 2019, zal een gooi naar de nieuwe titel doen. 
Uit de top 10 van de vorige editie zien we ook Dirk van Leuken, Thomas Rieff en Robert Schaap op de startlijst. 

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Martijn Gijsbers uit Heeze, Dennis Willemsen uit Helmond, Rick Craenen uit Nederweert, Teun van Poppel en Jeroen Rebel uit Geldrop, Rick Niesing uit Veldhoven en Rick van Deursen uit Budel-Schoot. En ook van de plaatselijk favoriet Teun Nagel, afkomstig uit Someren-Heide

Inschrijven kan nog ter plaatse tussen 10 uur en 11 uur in de permanence Café In d'n Herberg Someren.

 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Tuesday, 2 May, 2023