Genkenaar Fabio Porco wint Sint Jozef Klassieker. Naamgenoot Carlo Porco en Edwin Raats snelste Masters.

De opkomst van de renners was dit jaar matig te noemen. TWC de Zwaluw had zich echter voorgenomen om de wedstrijden toch door te laten gaan. De organisatie had alles weer opgetuigd voor een wedstrijd in drie categorieën. 

De eerste start was voor de masters 40+. Na de eerste ronde brak de groep in twee stukken. Negen man sloegen en gat. Na 39 km moest Sander Kern van deze kopgroep afhaken die tot dan toe steeds op zo'n anderhalve minuut voor de rest reed. Kern viel terug in de tweede groep. Nog eens twee rondes verder sprong Carlo Porco weg en trapte stevig door, in 2 ronde tijd had hij honderd seconden voorsprong en won dus oppermachtig. Achter hem was Marc Janssen de snelste van de rest en klopte Wim Verbraecken op de streep. 

De oudere masters (50+) volgden het voorbeeld en al snel een kopgroep van zes man. Lommelnaar Luc Keim wist net niet aan te haken en wat hij ook probeerde, hij kwam niet dichterbij. Uiteindelijk reed hij de hele wedstrijd alleen op een zevende plek tussen de kopgroep en het peloton. Een dikke 12 km voor het eind sprongen Benny Claes en Edwin Raats weg. Ze kregen een kleine halve minuut. Raats won net voor Claes en in de sprint van de rest pakte Marc van Grinsven de overgebleven podiumplaats.

Als hoofdschotel begonnen de amateurs gecombineerd met de sportklasse aan hun 90 km lange koers.. In de eerste 35 km was er steeds een wisselende kopgroep. Het peloton brak in tweeën. Vervolgens brak de eerste groep weer. En na het sein "halfweg koers" begon de rust weer te keren. ER had zich een kopgroep van acht met een tweetal minuten voorsprong op het grote peloton. Tijdens het luiden van de bel voor de laatste ronde demarreerde de helft van de vluchters. Van deze vier was Fabio Proco de rapste en daarachter op 5 tellen ging de sprint naar Addy van Stiphout voor Niels Vreys.

 

Voor de volledige uitslagen klik hier: Individueel - Ploegenklassement

 

 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Tuesday, 25 April, 2023