Gezellige wielerronde van Merum-Herten

Even leek het erop dat dit jaar ook geen Ronde van Merum-Herten verreden zou worden. Maar het organisatie comité zette zich vol in en ging het gesprek aan met de gemeente.
Daardoor lukte het toch om deze wedstrijd van de grond te krijgen. Helaas was de start van de inschrijving hierdoor aan de late kant waardoor weinig vrouwen zich aanmeldden. Deze categorie werd dan ook geannuleerd.

Er werd gestart met een aantal jeugdrenners die met de gewone fiets aan de Dikke Banden Race meededen. Kai Bijnen uit Roermond won hier.

Vervolgens was het de beurt aan de niet-licentiehouders. De eerste 14 ronden, zeg maar 14 km, bleef de groep goed bij elkaar. Maar toen een ontsnapping van Gert-Jan Verdijk en Rick Mehlkop. Hun voorsprong kon opgebouwd worden tot een kleine halve minuut. Siem Slabbers en Roel Wolters gingen 5 km later op zoek naar de vluchters. En even later sprong ook Vincent Schot weg uit het peloton. Maar de vluchters werden niet meer terug gehaald. Mehlkop won, Verdijk werd tweede en Slabbers derde.

Daarna was het parkoers voor de masters die in even zoveel aantal naar Merum-Herten waren gekomen. Een 17 km in de wedstrijd was het tijd voor een serieuze ontsnapping Nick Riddy, Ralf Peters en Kristian Michiels hadden een klein gaatje en deden er de volgende rondes steeds 100 meter tot ze een minuut voorsprong hadden. Een 10 km later probeerden Rainer Beckers en Roy Steuten de vluchters in te halen.  Beckers viel terug in het peloton maar Steuten wist zijn achterstand te consolideren. Het peloton werd gedubbeld en mocht zes ronden voor het eind afsprinten. Enkele rondes later werd Steuten geklasseerd op de vierde plek op nog steeds zo'n minuut. De overige drie reden nog drie keer rond en sprintten om de podiumplekken te verdelen. Michiels mocht op de hoogste plaats gaan staan, Riddy op 2 en Peters op 3.

Als hoofdprogramma was de amateurwedstrijd gepland. Hier starten bij de NWB ook de sportklasse renners en ook de Junioren mogen hier meerijden. Diverse pogingen om weg te geraken. Roy Marcellis, Peter Stienstra, Addy van Stiphout, Koen Wulterkens en Joris de Mönnink probeerden het. Tot Marcellis en de Mönnink het eindelijk lukten om een gaatje te slaan. De anderen die eerder probeerden wisten ook de sprong te maken en ook Rob Schouwenberg en Teun van Poppel sloten aan. Enkele ronden mocht deze kopgroep voorop rijden, maar weer werden ze terug gepakt. Halfweg koers sprongen Marcellis en Wulterkens weg. Ze kregen zowaar een twintigtal tellen voorsprong. Het peloton bleef jagen en pakte er zo weer 100 meter af. Drie ronden voor het eind sprong van Stiphout naar de twee toe. Op de meet werden ze bijna ingerekend. van Stiphout won, Wulterkens, de WFN kampioen, werd twee en Marcellis, een junior die veelbelovend presteert, werd derde.

 

Voor de volledige uitslagen klik hier: Uitslagen

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Thursday, 18 August, 2022