Jules Bremers uit Brunssum en Genkenaar Giovanni Gorga winnen Omloop van de Heidehof

De opkomst van de renners was ronduit matig te noemen. Het schijnt dat dit bij nagenoeg alle evenementen zo is. De organisatie had echter toch gewoon doorgewerkt en alles weer opgetuigd voor een wedstrijd in twee categorie├źn. 

De eerste start was voor de amateurs gecombineerd met de sportklasse. Hier werd al meteen de knuppel in het hoenderhok gegooid door Bjorn Berben en Thom Cremers. Een dikke tien kilometer wisten ze op circa 150 meter voor de rest te blijven. Daarna werden ze ingehaald en meteen sprongen Peter de Winter en Jules Bremers weg. En dat was meteen de slag. Binnen 20 km hadden ze al een minuut voorsprong. Het peloton daarachter kon niet als eenheid rijden en brokkelde uiteen. Hierdoor liep de voorsprong van de twee vluchters ook rap op tot op zeker moment zelfs drie minuten. Op de meet was Bremers de sterkste van de twee. De Winter werd tweede. Van de achtervolgers was Martijn Gijsbers uit Heeze de snelste en werd derde met direct achter hem de veelbelovende plaatselijk favoriet Teun Nagel.

De masters hielden de gelederen gesloten. Dit keer reden ze nagenoeg net zo snel als de amateurs: 42,4 km/uur. Ondanks diverse pogingen wist niemand een gat te slaan. En zo werd 

het een massasprint die door de Belg Giovanni Gorga gewonnen werd voor Bert Nap uit Lopik en Ferry de Ruiter uit Ermelo.

Voor de volledige uitslagen klik hier: Uitslagen

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Monday, 11 July, 2022