Mooie eerste ronde van Klein Paries in Heythuysen

Zaterdag werd de ronde van Klein Paries georganiseerd in Heythuysen.
De sfeer was er zeker goed. Alleen jammer dat de renners het zo laten liggen.

Er werd afgetrapt met een Dikke Banden Race voor de jeugd. Fanatiek reden een kleine twintig kinderen voor de overwinning. Allemaal waren ze winnaars en kregen een chocolade medaille.

Daarna mochten de vrouwen het parkoers innemen. Het was voor iedereen weer even wennen. Helaas ging de voorrijder iets te snel op de eerste rondes, waarna hij vaart moest minderen. Enkele vrouwen hadden echter al moeten lossen. Het was de bedoeling dat de groep bij elkaar zou blijven gedurende 2/3 van de afstand. Nadat de dames na 17 km de eigen snelheid mochten bepalen, trok Michèle Ritzen er flink aan. Karina Dortu kon nog even bij blijven maar Alrie van de Ven moest ze al laten gaan. Met nog 4 km te gaan moest ook Karina lossen. Ritzen won, Dortu werd tweede en van de Ven derde.

Vervolgens gingen er bij de masters slechts tien van start. Maar dat had geen invloed op de strijd die volgde. Al snel ontsnapte Marc van Grinsven en sloeg een gat van 15-20 seconden. Een kleine 10 km kon hij wegblijven voor hij werd teruggehaald. Even later probeerde Roy Steuten het een keer. Hij trok er hard aan, sloeg af en toe een gaatje van 10 tellen, maar werd steeds teruggehaald. Van Grinsven reed lek en moest stoppen, net als Ruud Verbakel. Toen weer een afsplitsing met Edwin Raats, Kristian Michiels en Stephan Lotz. Steuten en Nick Riddy reden op zo'n 20 seconden maar vochten zich terug. Vervolgens ontsnapte Steuten weer. Vier km voor het eind werd hij weer teruggepakt. Het werd een sprint, die door Raats gewonnen werd voor Michiels en Lotz.

De Amateurs, Sportklasse, Junioren en enkele recreanten die als enige zich hadden gemeld gingen als laatste van start. Hier zat het tempo er zo stevig in dat er geen ontkomen aan was. Het grote deel van de groep bleef steeds bij elkaar en dus draaide het uit op een massasprint. De plaatselijke coureur Jip van Montfort won de wedstrijd. Bas Peters, eveneens uit Heythuysen, werd tweede en de Nederlands Kampioen WFN op de weg, Koen Wulterkens, werd derde.

Ondanks dat de renners, zoals bijna overal, maar in een klein aantal naar Heythuysen afreisden, waren de ervaringen die na de wedstrijd werden uitgewisseld positief. Dit evenement heeft de potentie om een mooi evenement te worden met een zeer goede ambiance.

Voor de volledige uitslagen klik hier: Uitslagen