Maasbracht Beek trapt het NWB seizoen af

Zondag werd de eerste wedstrijd op het programma van de NWB voor 2022 verreden. De Ronde van het Gouden Hoefijzer.

Het was alweer anderhalf jaar geleden sinds er een criterium werd verreden. In 2021 was er slechts een Omloop in Someren-Heide.

Het ochtend programma (en vroege middag) begon met jeugdwedstrijden onder de vlag van de KNWU.

Daarna was het de beurt aan de NWB. Om kwart over twee startten de recreanten. Zij reden 25 km en al snel wisten Davy Koppen, Joep Suskens en Remco de Veen een gaatje te slaan. Ze werkten goed samen en hun voorsprong bleef groeien. Daarachter brak het peloton in twee helften en zo reden er drie groepjes rond over het zonnige parkoers in Maasbracht-Beek. De drie mochten uiteindelijk sprinten voor de plek die ze moesten innemen op het podium. Suskens werd eerste, de Veen twee en Koppen drie.

Vervolgens was het de beurt aan de licentiehouders. Er werd in één groep gestart, maar er waren twee klasseringen: amateurs/sportklasse/junioren en masters/nieuwelingen.

Bij de amateurs reed al snel een groep van 11 man weg terwijl de rest in een tweede peloton bleef rijden. Bij die eerste groep zaten ook vier masters. Toen de kopgroep de achterblijvende groep na 20 km wedstrijd op een ronde zette en vervolgens inhaalde bleven 2 man van die kop, Zenden en Marschall, bij de achterblijvers hangen. Tegelijkertijd zetten twee masters, Beckers en Lotz een tandje bij en sloegen een gat ten opzichte van de amateurs en de rest van de masters. De twee gevluchte masters konden niet doorpakken. En enkele rondes later viel Beckers terug in de groep achter hem. Daarin zat als enige andere master Roy Steuten en verder 9 amateurs. Lotz lukte het nu wel om zijn voorsprong uit te breiden tot bijna een minuut. Hij keek op de rug van zijn naaste concurrenten. Beckers viel een ronde uit en daardoor wist Steuten ook zeker dat hij aan de rechterzijde van de winnaar op het podium mocht. De gedubbelden mochten afsprintten en Lotz bolde de wedstrijd uit naar zijn overwinning. De 9 overgebleven amateurs sprintten naar de podiumplekken en de gouden hoefijzers. Eindhovenaar Joris de Mönnick was daarbij de snelste en de Belg Niels Vreys klopte nipt Bruce Rayer.

 

Voor de volledige uitslagen klik hier: Uitslagen

 

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Thursday, 31 March, 2022