Wiel Kuntzelaers tot erelid benoemd op feestelijke jaarvergadering

Op 12 maart is de Algemene Leden Vergadering gehouden. Deze had een feestelijke tintje omdat dit de zeventigste jaarvergadering was. Dit wil zeggen dat de NWB al 70 jaar bestaat. Dit werd gevierd met een hapje en drankje voor alle aanwezigen.

Ook is er deze vergadering een start gemaakt met de gewoonte om elk jaar maar weer de standaard agenda af te werken. De statutaire zaken werden snel afgetikt doordat alle informatie al op voorhand door de leden bestudeerd kon worden. Hierdoor was er veeltijd over om te praten en discussieren over de echt belangrijke zaken zoals de wielersport ontwikkelingen in de toekomst.

Maar het hoogtepunt van de vergadering was toch wel de benoeming van Wiel Kuntzelaers tot erelid van de NWB. 
Wiel was vele jaren actief als wielrenner in de jaren 60 en 70. Daarna werd hij ploegleider van onder andere de Vivo ploeg. Dit deed hij 25 jaar. Nu is hij op elke wedstrijd aanwezig en verzamelt alle uitslagen. Zijn tot in perfectie opgezette website bevat alle uitslagen van de NWB wedstrijden en zelfs de jaren voor het bestaan van de NWB. Hij organiseert ook enkele spellen rond de Giro, de Tour en de Vuelta.
Gedurende al de jaren dat het Jan Beckers Trofee klassement werd verreden, hield Wiel de standen van de wedstrijden bij en berekende voor elke NWB renner de punten die deze in het klassement behaalde.
Wiel informeert het bestuur continue over het wel en wee rond de NWB.
Kortom, het leven van Wiel draait om het wielrennen.

Gepubliceerd op: 
Tuesday, 14 April, 2020