Gevolgen Coronavirus voor Maasbracht

Het Coronavirus krijgt ook Nederland steeds meer in zijn greep. Het RIVM is in Nederland de organisatie die de overheid adviseert op basis van de wetenschappelijke gegevens die zij hebben. De overheid neemt op basis van die informatie besluiten. Op dit moment heeft het indammen van het virus de hoogste prioriteit. De NWB draagt verantwoordelijkheid voor de wielersport en volgt de richtlijnen/adviezen van het RIVM daarom nauwlettend.

Vanuit de Nederlandse regering en het RIVM is er een verbod gekomen op alle evenementen met meer dan 100 mensen. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De NWB volgt dit advies. Dit houdt in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten zijn afgelast. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

Dit heeft tot gevolg dat de wedstrijden die in Maasbracht verreden zouden worden, de Wielerronde In het Gouden Hoefijzer, niet doorgaan. Er wordt met de organisatie gezocht naar een alternatieve datum.

Gepubliceerd op: 
Friday, 13 March, 2020