Mooie opkomst in Merum-Herten

Gisteren werd in Merum-Herten de laatste wedstrijd van de Huub van den Beucken bokaal verreden. Bij de recreanten ging het van kop af aan volle bak. Renier Scheepers sprong meteen weg en zette de rest op 10 seconden. Twee ronden later een drietal in de achtervolging. Maar ze kwamen niet dichterbij dan 6 seconden. De rest zaktte langzaam steeds verder terug. Totdat de leider vijf ronden voor het eind bij het peloton aansloot en daarmee het hele peloton op een ronde achterstand zette. Het peloton kreeg de bel en mocht afsprinten. De leider en de drie achtervolgers gingen door. Scheeepers won en Koen Janssens werd tweede en Ralf Peeters zette Cedric Kortenraad net naast het podium.

Bas van Bommel won het klassement en daarmee de trui horende bij de Huub van den Becuken Bokaal.

Daarna was het tijd voor de vrouwen. Wederom een klein tiental starters. Vanaf start 15 ronden achter de derny met net iets meer dan 30 km per uur. Daarna werd de wedstrijd vrijgelaten. De groep splitste zich in twee helften. Bij de leiders ging steeds Inge Pustjens voorop, tenminste bij de passages. Ze kwam ook als eerste over de finish. Daarachter sprintten Ilona Willems naar de tweede, Karina Dortu naar de derde plaats en moets Manon van de Ven genoegen nemen met de vierde plek.

Vervolgens was het de beurt aan de amateurs/sportklasse/masters Ze moesten 60 ronden van 1 km afleggen. Na 5 ronden reed Daan Bongers en Koen Wulterkens weg, maar na een paar ronden kwamen ze er snel achter dat dit veel te vroeg was en lieten ze zich terug zakken. Met nog 43 ronden op het bord reden Koen Wulterkens, Daan Bongers, Dirk van Leuken en Bruce Rayer weg. Ze draaiden kop over kop Met nog 16 ronden te gaan zetten ze het peloton op een ronde. De laatste 5 ronden mochten ze met zijn vieren het parkoers afleggen. Ze deden het een stuk rustiger aan. 15 seconden meer op een ronde. Er werd met zijn vieren gesprint. Van Leuken won, Wulterkens twee en Bongers drie.

John de Schutter won het klassement over de drie wedstrijden in en rond Roermond.

De dag begon natuurlijk met de jeugd.

Voor de reportage van L1 klik hier.

De volledige uitslagen vind je hier. De eindstand van het klassement om de Huub van den Beucken bokaal hier.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Wednesday, 14 August, 2019