Roermond Kapel onder tropische omstandigheden

Zaterdag 29 juni werd in Roermond-Kapel onder een tropische zonnetje de tweede wedstrijd om de Huub van den Beucken Bokaal verreden. Dit was zeker te zien aan de snelheidsgemiddelden die twee km per uur lager lagen dan normaliter.

Om te beginnen was er ruimte voor de plaatselijke jeugd. Vermoedelijk zaten die liever aan of in het water dan op de fiets. Mette van Vlerken reed haar rondjes met complete motorbegeleiding, kwam als eerste over de streep en mocht op de hoogste trede van het ereschavot plaats nemen.

Vervolgens gingen de Niet-Licentiehouders van start voor hun wedstrijd op het 1 km lange parkoers. 25 rondjes moesten ze afleggen. Na twaalf lieten Beckers, Ianotti en Notermans de rest op een achterstand die opliep tot 13 sec. In de twintigste ronde moesten Beckers en Ianotti Notermans laten gaan. Even later werden ze opgeslokt door het peloton dat ondertussen zo dicht genaderd was dat ze in de laatste ronde de vluchter konden terugpakken waarna Bas van Bommel de sprint won en Ludo Notermans tweede werd voor Sven Pollaert.

Daarna was het de beurt aan de vrouwen. Ze reden in het kader van de Ladies Course - een programma om vrouwen kennis te laten maken met de wedstrijdsport - eerst 15 ronden achter een motor (de derny had het begeven door de hitte) en vervolgens nog 11 als volwaardige wedstrijd. Vanaf het moment dat de motor van het parkoers was sprong Inge Pustjens weg en deed elke ronde een kwart minuut bij haar voorsprong. En zelfs toen ze de rest op een ronde zette stoomde ze nog door tot ze ruim 1 minuut plus een ronde voor de rest finishte. Achter haar bleven ze tot het eind bij elkaar en werd er gesprint waarbij Regina Martens tweede werd en Nicole Bouten derde.

Als hoofdschotel kwamen de licentiehouders aan bod. De sportklasse, amateurs en masters reden een gezamenlijke wedstrijd over 60 km. Steeds probeerde iemand weg te komen. De eerste keer dat dit even lukte was na acht ronden. Bruce Rayer pakte zo'n 15 seconden. Maar ja alleen tegen een heel peloton en met een smorende hitte houdt je het niet lang vol. Een volgende poging kwam van Sander Dijkink en Marcel van der Veen en vijf kilometer later kregen ze nog gezelschap van John de Schutter. De rest hing op en rond de 15 à 20 tellen. Daan Bongers probeerde ook de sprong, maar haalde het niet. Blijkbaar voerde de Schutter het tempo op, want Dijkink viel terug in het peloton en de voorsprong van de twee begon te groeien. Halfweg koers hadden ze een halve ronde voorsprong. Weer vijf ronden later wist Rob Schouwenberg een voorsprong op het peloton te verwezenlijken. De twee leiders, van der Veen en de Schutter, nestelden zich in het peloton. Schouwenberg hield zo'n 20 sec. Met nog twaalf ronden te gaan gingen de twee leiders op zoek naar hem en liet de rest op tien tellen en meer. Toen sprongen uit het peloton Thomas Rieff en Arno Bouten weg en twee kilometer later zaten ze bij de leiders en bij Schouwenberg. De Schutter vond het welletjes en sprong weg van zijn medekoploper. Eerst mocht het peloton afsprinten, Twee ronden later Bouten, Rieff en Schouwenberg die 3, 4 en 5 werden. En vervolgens mochten de Schutter en van der Veen nog enkele ererondjes rijden. De Schutter kwam op een halve minuut voor van der Veen binnen.

De volledige uitslagen vind je hier. De tussenstand van het klassement om de Huub van den Beucken bokaal hier.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Sunday, 7 July, 2019