11 mei Wielerronde Tungelroy

Geachte fietser en fietster, wielerliefhebber en wielerliefhebster, geïnteresseerde en belangstellende.

11 mei 2019, de dag dat de Giro d’Italia van start gaat is ook dé dag dat Stichting Wielerronde Tungelroy weer een grandioze wielerronde in Tungelroy organiseert.
Dit jaar zal dit wielerfestijn aansluiten bij de kleuren van de Giro: Roze.

En niet alleen daarom.

Wij, Stichting Wielerronde Tungelroy, hebben een primeur in de tiende editie van de Wielerronde Tungelroy in 2019.
Voor het eerst sinds 1970 organiseren wij namens de Nederlandse Wielren Bond, de N.W.B., weer een Vrouwenwedstrijd.  Een unicum voor de N.W.B. in geheel Zuid Nederland sinds lange tijd.

Het programma van de 10e  Wielerronde van Tungelroy gaat er als volgt uitzien:

* Opening met de “Versierde Proloog”: Een wedstrijd voor de kinderen uit Tungelroy en omstreken, waarin niet alleen de snelste maar zeker ook de mooiste fiets gewaardeerd wordt. Een waar kijkgenot voor Opa’s Oma’s, Vaders en Moeders, Ooms en Tantes, Broers en Zussen, Neven en Nichten en Vrienden en Vriendinnen!!!

*Direct daarna de start met een wedstrijd in de “N.W.B. klasse Masters en Amateurs”.
Deze ‘snelle jongens’ gaan in een razend spannende wedstrijd over meer dan 60 kilometers bepalen wie de nieuwe winnaar in Tungelroy gaat worden.

* Vervolgens een “ploegentijdrit” met beginners, gevorderden, recreanten en amateurs uit Tungelroy, Stramproy en ver daar buiten. Er doen zelfs ploegen mee uit het buitenland dus we kunnen spreken van een internationale ploegentijdrit!!. Hier moet je als fietser(ster) aan meegedaan hebben, het risico is laag en het sportieve genot is super hoog!!

*En natuurlijk als klap op de roze vuurpijl, de primeur voor geheel zuid Nederland!!!, de eerste vrouwenwedstrijd onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond sinds 1970. Hier is het risico zeer laag, de vrouwen starten de wedstrijd fietsend achter een “Derny” zodat de snelheid gecontroleerd wordt en pas de laatste paar ronden wordt de wedstrijd vrijgegeven, zodat de geoefende rensters en de amateurs kunnen strijden om de winst. Meedoen is belangrijker dan winnen!! Of je nu beginner bent, recreant, gevorderd of amateur, doe mee en geniet samen met alle andere vrouwen op welk niveau je ook fietst. Hier moet je als wielrenster bij zijn!!
Daarbij komt nog dat deelname gratis is.
Schrijf je in op: www.wielrenbond.nl

* Daarna start het Open Tungelroy's kampioenschap voor individuele renners, beginners – liefhebbers-recreanten-hobbyisten- gevorderden en amateurs waarbij er een wedstrijd in een wedstrijd is.
Hier wordt het kaf van het koren gescheiden en wordt er gestreden voor zowel de titel Open Tungelroys Kampioen 2019, alsook Tungelroys kampioen 2019.

En let vooral op de lokale Tungelroyse helden, die na een fantastische wedstrijd, welke natuurlijk zal eindigen met heuse Tungelroys Kampioen 2019 op het podium.
Deze Tungelroyse Kampioenen zullen het plaatje completeren van deze super mooie sportieve wielerdag in ons zo geliefd Tungelroy.

Voor alle wedstrijden, ook de versierde proloog, schrijf je in via:
www.wielrenbond.nl

Dit worden voor iedere wielerliefhebber wedstrijden om van te smullen!!
* Na afloop van de wedstrijden zullen deelnemers, supporters, vrijwilligers en alle dorpsgenoten zich onderdompelen in een prachtig ROZE wielerfeest, bij MFA KIMPEVELD al aan het Barbaraplein in Tungelroy, tijdens het zogenaamde “WINNAARSBAL ” waarover nog lang zal worden nagepraat.

Gezelligheid en sportieve prestaties gaan op de 11e mei 2019 hand in hand in Tungelroy.
Wielerronde Tungelroy
11 mei 2019
Maak het mee!!

We zien ons dan!!! Op 11-5-2019 de 10e editie van de Wielerronde van Tungelroy.
Met vriendelijke groet, en alvast hartelijk bedankt!!!
Stichting Wielerronde Tungelroy

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
dinsdag, 23 april, 2019