Dirk van Leuken rapste in Stramproy

Zaterdag 1 september was het weer tijd voor de jaarlijkse Ronde van Stramproy.

Om 14.00 uur startte de jaarlijkse Ronde van Stramproy met de categorie amateurs-sportklasse-masters.
Het programma was zeer gevarieerd en bestond uit diverse wielerwedstrijden. Zo verschenen er Masters, Amateurs en leden van TWC Stramproy aan de start. Ook was er weer het Open Stramproyer Kampioenschap en een spannende ploegentijdrit. In totaal verschenen ruim160 renners aan de start.

Al snel gooiden Riddy, Denier en Rieff de knuppel in het hoenderhok. Met zijn drieën bleven ze vanaf 10 km 15 sec voor de rest rijden. Maar 15 km later werden ze weer ingerekend. Vanaf 35 km wedstrijd een nieuwe poging van Denier die dit keer van der Hijden, Simons en van Leuken mee kreeg. Ze kregen tot een minuut voorsprong. Maar het peloton gaf zich niet gewonnen. Door een ernstige valpartij in de finale werd de wedstrijd met een ronde ingekort. Het peloton kon de achterstand niet meer helemaal goed maken en eindigde op 23 sec achter de leiders. De sprint ging naar van Leuken voor Denier. Simons werd derde.