Huub van den Beucken Bokaal voor Thomas Rieff na winst in Merum-Herten

Podium Recreanten BokaalNa nog even een verfrissend regenbuitje ging de jeugd van Merum-Herten en omstreken van start voor hun dikke banden race. In de categorie 5, 6 en 7 jaar won Stijn Bours voor Jesse Rompelberg en derde werd Puk van Heusden. Bij de 8, 9 en 10 jarigen won Kas Rutten voor Sven van Dijk, derde werd Levi Suma en vierde Julie Jordens.

Daarna was het de beurt aan de recreanten. Alhoewel, recreanten? Deze groep reed hun 25 km met een gemiddelde van rond de 42 km per uur. Dat doet niet meer onder voor de amateurs. Er werd flink gestreden. Na 7 km vormde zich een kopgroep van 7 die tot het eind wegbleven. Ze kregen niet veel meer tijd dan 30 seconden. De overige bleven met 17 goed bij elkaar in het peloton. Een enkeling moest lossen. Aan het eind had de kop nog 37 seconden. Guus Schutte won voor Bas van Bommel en Remco Veen. De Huub van den Beucken Bokaal, die over drie wedstrijden in en om Roermond (Montfort, Roermond-Kapel en Merum-Herten) wordt verreden ging naar Bas van Bommel.

Podium amateursPodium Amateurs BokaalDe amateurs tikten een gemiddelde van 44 km per uur aan. Bij dergelijke snelheden is er letterlijk en figuurlijk geen ontkomen meer aan. Steeds pogingen om weg te komen maar het peloton pakte iedere vluchter eendrachtig weer terug. Pas na dik 50 km ontstond een kopgroep van zes man. Hierin van Gameren, Beckers, Rieff, Wulterkens, Simons en Theunissen. De ronde erna zagen we Strötker en Michiels in de achtervolging. Weer een ronde later zaten ze erbij en sprongen Peters en de Winter uit het peloton weg. Ook zij kwamen bij de kopgroep. Twee ronden voor het eind sluiten Bongers en Rayer nog aan. De laatste viel in de laatste ronde weer terug en bleef in de eindsprint nog maar net voor het peloton. Van de kopgroep, die 15 seconden had, won Thomas Rieff. Tweede werd Rainer Beckers en derde Leon Strötker. Thomas Rieff mocht de Huub van den Beucken Bokaal in ontvangst nemen.

PubliekLed SchermMede door het mooie weer was de publieke belangstelling groot. En zeker het grote led-scherm waar de stand in de wedstrijden op werden gepresenteerd kreeg veel aandacht.

De complete uitslagen van de wedstrijden vind je hier.

De eindstand in de Huub van den Beucken Bokaal hier.