Jeroen Boelen wint 11e editie van de Hoffz Streetrace

Al voor de 11e keer organiseerde TWC Olympia deze mooie streetrace door het centrum van Baarlo. De vrijwilligers hadden er weer een mooi parcours van gemaakt met wederom een passage door Café de Zwaan. Maar ook stukken onverhard zaten erin zoals het lokale parkje ’t Kempke. Daarnaast, zoals vaak aanwezig op streetrace’s een oplegger, pallets en een wasbordje.

Het festijn begon omstreeks 18.00 uur met de jeugdige renners. Ook deze jongens en meisjes mochten dit jaar de sfeer in Café de Zwaan proeven. Speciaal hiervoor had Olympia het parcours aangepast. De jongste renners geboren tussen 2006 en 2008 mochten zich 10 minuten uitleven en het was meisje Jaïda Nagy uit Hoensbroek die als eerste over de streep kwam en de jongens achter zich liet! De Baarlose telgen Gijs Kluthausen en Wout van Enckevort maakten het podium compleet.

Daarna was de jeugd uit de bouwjaren 2004 en 2005 aan de beurt voor 15 minuten koers. Hier was het Bryant Boogert die als eerste over de streep kwam. 2e werd Freek Bouten en 3e lokale renner Finn Keunen uit Baarlo die een sterke wedstrijd reed.

De jeugd uit 2002 en 2003 sloot af voordat de grote renners begonnen. Miel Storms uit Grevenbricht bleek na 20 minuten wedstrijd de sterkste voor Tim Janssen en Rik Peeters. Maar het belangrijkste voor deze jonge deelnemers was het plezier aan de wedstrijd, en dat was duidelijk zichtbaar!

Omstreeks 19.15 uur was het tijd voor de funklasse. Je zou verwachten dat de funklasse voornamelijk zou bestaan uit regionale renners, maar niets is minder waar. Ze komen van heinde en verre voor de streetrace in Baarlo. Woonplaatsen als Tremelo (België) en Hoogblokland zijn geen uitzondering op de deelnemerslijsten. Bij de funklasse 16+ was regionale renner Erik Nellen ook weer aanwezig om z’n winst van vorig jaar te evenaren. Maar na de start was het al snel duidelijk dat er meer renners dit plan hadden. Michel van Hemmen uit Sint-Michielsgestel, vorig jaar 2e, was dit jaar terug gekomen naar Baarlo voor niets minder dan de overwinning. Hij bleek niet onder de druk te bezwijken, hij reed een keurige wedstrijd en kon na 30 minuten koers z’n handen in de lucht steken! Marcel Ruyten uit Panningen won de sprint om de 2e plaats en Stijn Siebens uit Tremelo (Be) kwam met een wheely als 3e over de streep. Roy Joore uit Baarlo werd 4e, en Erik Nellen uit Maasbree kon z’n prestatie van vorig jaar helaas niet evenaren en werd 7e.

Bij de funklasse 40+ maar liefst 5 Baarlonaren aan de start. Echter konden zij helaas niet mee strijden voor de podiumplaatsen. Het was Thomas Verkooijen uit Eindhoven, die ondanks een aparte bochtentechniek voor de chicane van Café de zwaan, naar de overwinning wist te rijden! 2e werd de trouwe deelnemer van de streetrace Philpp Gante uit Landgraaf. Frank Janssen uit Horn maakte het podium compleet. De eerste en enige moedige dame in deze categorie was Tamara Janssen uit Hoensbroek.

Om 20.15 uur was de koningsklasse aan de beurt. De gehele avond was het droog gebleven echter met de start van deze wedstrijdrenners begon het langzaam te druppelen en na 5 minuten koers kwam het met bakken uit de hemel. Dit zorgde voor een spekglad parcours en al snel volgde enkele valpartijen. Helaas waren lokale helden als Daan Bongers en Leon Daniëls uit Baarlo hier het voornaamste slachtoffer van en moesten de strijd staken. Jeroen Boelen uit Drunen profiteerde van het gladde parcours en wist al snel een mooie voorsprong op te bouwen. Op een 2e plaats volgde veldrijder Micki van Empel en 3e lag marathonrijder Bas Peters. Verrassend sterk bleek Baarlonaar Yannick Smedts die kort achter Bas Peters op een 4e plek lag en zeer goed uit de voeten kon op het technische parcours. Helaas moest ook hij de strijd staken na een kettingbreuk. Smedts is in voorbereiding op het NK Marathon in oktober en laat hier zien goed op weg te zijn! Hij zal z’n mechanieker nog even aan het werk moeten zetten zodat hij in oktober niet met materiaalpech komt te staan. Het verloop van de wedstrijd was verder niet zo spannend. Door de regenval ontstonden grote verschillen. Jeroen Boelen won met overmacht voor Micki van Empel en Bas Peters. Baarlonaar Rick van Dijk, die het wedstrijdrijden weer heeft opgepakt, werd de eerste Master 40+

TWC Olympia kijkt terug op een geslaagde avond en bedankt alle deelnemers, supporters en vrijwilligers voor de aanwezigheid.

De uitslagen staan online

Foto's te bekijken op facebook https://www.facebook.com/mtbstreetracebaarlo

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
Saturday, 18 June, 2016