Oud NWB renner Gerrit Jansen overleden

gerrit vd boogaert 1991 kampioen met janssenBegin januari is in Tegelen op 83 jarige leeftijd oud-NWB renner Gerrit Jansen overleden.
Gerrit, geboren in Venlo, was al vroeg met de wielersport bezig. Hij won in 1948 zijn eerste wedstrijd in Arcen en plaatste zich vrijwel wekelijks bij de top 10 van de junioren.
Samen met zijn broer Leo gaat hij over naar de amateurs en wordt hij derde op het kampioenschap van 1950 in Roermond. Gerrit is een van de toppers van het seizoen 1951 als hij niet minder dan vier maal zegeviert n.l. in Beegden, Boukoul, Boxmeer en Maastricht.

Gerrit wint in 1952 een internationale wedstrijd in het Duitse Kamp Lintfort en is dan een hele periode afwezig op het wielerfront want de krachtsport heeft dan zijn voorkeur en ook daar is hij een van de beste Limburgers .
Zeven jaar later zie je de naam Gerrrit Jansen weer in de uitslagen en met winst in de ronde van Soerendonk in 1960 sluit hij zijn wielercarrière bij de amateurs af, hij trouwt met Mien Leenen uit Tegelen en gaat daar ook wonen.

Vervolgens besluit Gerrit in 1970 toch weer te gaan koersen en wint hij de veteranenwedstrijd in Weert. Het daaropvolgende jaar weet hij de winst te pakken in Nederweert en Merum en in Weert. Ook de Limburgse titel in Maasbracht is dat jaar een hoogtepunt, en zijn  regelmatig presteren resulteert in de eindwinst van het jaarklassement 1971.

Gerrit Jansen behaalde ongetwijfeld zijn mooiste zege in Jabeek waar hij in 1981 Nederlands kampioen bij de vrije renners 45 + wordt.
Dat hij de fiets trouw is gebleven bewijst een foto uit 1991 als hij naast zijn vriend Gerrit van de Boogaert het kampioenschap viert van de Bosschenaar.

De bescheiden Tegelenaar was een  sportieve renner en werd door al zijn collega’s zeer gewaardeerd.

We wensen de familie Jansen-Leenen veel sterkte.

Gepubliceerd op: 
Sunday, 31 January, 2016