Grandioze opkomst in Baarlo, 240 starters.

Dat het druk zou worden in Baarlo was al verwacht. Vorig jaar hadden ze ook het hoogste deelname aantal.

En bij de eerste wedstrijd is er steeds een berg extra administratie. Alle renners met een vast nummer moeten hun spullen ophalen. Renners met buitenlandse licenties en daglicenties moeten helemaal ingevoerd worden in het computer systeem.

Maar dat er 15% meer deelnemers zouden komen (240 in totaal) en dat het aantal starters in het eerste blok (Jeugd-3, Nwl/Jun CC en MTB en Dames) bijna verdubbelde ten opzichte van vorig jaar was toch wel onverwacht. Dit zorgde voor lange rijen voor de inschrijving.
Het feit dat er ook renners van de latere blokken al in de rij stonden, deed hier ook geen goed aan.

Er werd besloten om de start maar wat uit te stellen. 20 minuten later dan gepland konden de renners in blok 1 van start gaan.

Gelukkig was het later op de dag niet nodig om nog meer uit te stellen.

En ook voor de volgende wedstrijden zal het allemaal zeker sneller verlopen.

Om te zorgen dat we niet veel tijd verliezen met invoeren van gegevens in de computer, vragen we alle deelnemers, als ze nog niet geregistreerd zijn, dit op voorhand via de website www.limburgcross.nl te doen. Dit is niet nodig als je in dit seizoen al een keer deelgenomen hebt. En het is ook niet nodig als je een KNWU licentie of WFN licentie had aan het begin van het seizoen.

Daarnaast willen we iedereen verzoeken om pas in de rij te gaan staan als de inschrijving voor je blok gestart is. Blok1 vanaf 9:30, Blok2 vanaf 10:15, Blok3 vanaf 11:30 en Blok4 vanaf 12:00 uur.

 

Gepubliceerd op: 
dinsdag, 13 oktober, 2015