Wintercompetitie Limburg

Afgelasting WEBU CROSS CUP Seizoen 2020/2021

Zoals vanavond op de pers conferentie door dhr. Rutte is bekend gemaakt zijn sportwedstrijden voor volwassenen waarbij de afstand-regel niet gehandhaafd kan worden niet toegestaan. Daarnaast worden er voor evenementen ook geen vergunningen meer afgegeven.

Dit houdt in dat het geplande programma van de Webu Cross Cup in zijn originele vorm geen doorgang kan vinden. We hebben nog onderzocht of een dagprogramma met alleen jeugd en jongeren een haalbare kaart is, maar dat blijkt financieel niet mogelijk te zijn. Daarnaast is het de vraag of we de vele vrijwilligers elke week moeten laten opdraven in een tijd dat het dringende advies is om thuis te blijven.

Verder is de verwachting dat de organisatoren veel problemen zullen ondervinden met het opnieuw bemachtigen van een vergunning en dat de van hen verlangde maatregelen steeds intensiever zullen worden.

Daarom hebben we besloten om de Webu Cross Cup 2020-2021 volledig te annuleren.

Reeds betaalde inschrijfgelden worden terug gestort.

Wat met de aangevraagde en betaalde licenties gaat gebeuren wordt nog besproken. De betreffende renners worden hierover persoonlijk ingelicht.

 

NK WFN Off Road op 22 december in Venlo

Vorig jaar werd voor het eerst in de historie van de WFN een heus Nederlands Kampioenschap Off Road georganiseerd, waarbij zowel veldrijders als mountainbikers in aparte klassen mogen gaan strijden om de rood-wit-blauwe trui.
Dit jaar zal het een Open NK worden. Dat wil zeggen dat ook renners die geen kans hebben op de titel kunnen meedoen. Iedere breedtesport renner die de Nederlandse nationaliteit bezit maakt kans op de titel. De breedtesportrenners zijn de amateurs/sportklasse zowel mannen als vrouwen. De leeftijd ondergrens is 16 jaar. De belofte en elite mag dus wel starten, maar kunnen geen kampioen worden.
De wedstrijden worden verreden binnen het programma van de Toma Cycles Cup en wel op 22 december in Venlo op het wielerparkoers Herungerberg aan de Louisenburgweg 27.
Het programma van de dag is mede bepaald door het wedstrijdschema van de Toma Cycles Cup.
10:00 NJ-CC
10:01 Vrouwen (NK Vrouwen CC 16+ en 35+ en NK Vrouwen MTB 16+ en 35+)
10:02 Jeugd 3
11:00 Masters CC (NK Masters 40+ CC en NK Masters 50+ CC)
12:00 Mannen CC (NK Mannen CC)
13:15 Jeugd 2
13:40 Jeugd 1
14:30 Mannen MTB (NK Mannen MTB)
14:31 Masters MTB (NK Masters 40+ MTB en NK Masters 50+ MTB)
14:32 NJ-MTB
Een aantal kampioenschappen wordt dus in dezelfde wedstrijd verreden, dit om de gebruikelijke klassering voor de Toma Cycles Cup mogelijk te maken.
De vrouwen dienen zich uiterlijk 15 december aan te melden. Enkel bij voldoende deelname in de categorie zal er een titel uitgereikt worden.
Er is verder geen voorinschrijving, enkel inschrijving op de dag ter plaatse.
De permanence is in de kantine van de wielerbaan. Er is in de omgeving van het parcours voldoende parkeergelegenheid. Routeborden zullen uitgezet worden om de renners en bezoekers naar de juiste parkeerplaatsen te leiden.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op zondag 22 december 2019 op ons NK Offroad in Venlo.

Afsluiting Winterseizoen 2018/2019

Zondag 27 januari is het zover, dan volgt alweer de laatste wedstrijd van seizoen 2018 van de limburgcross in Sittard (Watersley). Dit betekent dat naast de huldigingen van de dagwinnaars van Sittard ook alle nummers 1, 2 en 3 van het eindklassement gehuldigd worden. Nu lijkt het de organisatie van deze wedstrijd en het bestuur van de Limburgcross leuk om alle renners bij elkaar te hebben om er een gezellige namiddag van te maken. Daarom gaan we de huldiging van alle jeugdcategorieën voor de middag doen en de huldiging van de volwassen renners na de mountainbike wedstrijden. Dat betekend dat er op deze dag ook een aangepast wedstrijdprogramma verreden wordt!

Voor de duidelijkheid verwijzen we nog even na het reglement waarin aangegeven staat dat de prijzen die bij het eindklassement horen PERSOONLIJK opgehaald dienen te worden, anders vervallen ze aan de stichting. Zie ook hier in het reglement.

BELANGRIJK: Vergeet niet om in Sittard ALLE spullen in te leveren. Dit geldt dus ook voor de renners / mountainbikers met een vast nummer!

Het aangepaste startschema voor Sittard:

Programma Limburgcross om Toma Cycles Cup bekend

In oktober gaat de wintercompetitie weer van start. De eerste wedstrijd is op 7 oktober in Baarlo en er zal elke week gestreden worden tot en met 27 januari 2019. In totaal 16 wedstrijden. Het bestuur van de stichting heeft weer veel werk verzet om alles in goede banen te leiden.

De hoofdsponsor van deze competitie is ook dit jaar weer Toma Cycles gevestigd in Kerkrade.

Voor meer informatie van wat zij in de fietswereld bieden zie: website Toma Cycles

Grandioze opkomst bij LimburgCross Kampioenschap in Venlo

De organisatie heeft er niets aan gelegen gelaten. Een flinke reclame campagne heeft tot gevolg gehad dat er in Venlo 260 renners inschreven voor de wedstrijden van de Toma Cycles Cup. Deze keer ging het ook nog om de titel van kampioen LimburgCross.

Ondertussen is de competite van start gegaan en de deelname is wederom hoog, maar deze keer was het enorm, nooit is dit aantal gehaald. We zien dat de deelname bij jeugd-2 flink gestegen is ten opzichte van voorgaande jaren. Dat maakt dat de keuze om jeugd 1 en 2 apart te laten rijden zeker een goede was. Hierdoor starten de MTB-ers echter wel wat later dan vorig jaar.

De organisatie van Venlo haalde alles uit de kast. Vlaggen met de Limburgse Leeuw, vlagjes overal, Limburgse vlaai voor alle deelnemers. 

De kampioenen voor dit jaar zijn:
Vrouwen: PIEN LIMPENS
Nieuwelingen/Junioren CC: FRANS LEDOUX
Nieuwelingen/Junioren MTB: PRIMO ARETS
Jeugd 3: MATHIEU KOCKELMANN
Mannen CC: MARVIN SCHMIDT
Masters CC: EDWIN RAATS
Jeugd 1: MIKA BRANDS
Jeugd 2: FYNN BRANDS
Mannen MTB: BAS PETERS
Masters MTB: KRIS DE NEF

Wintercompetitie heeft nieuwe hoofdsponsor

In oktober gaat de wintercompetitie weer van start. De eerste wedstrijd is op 1 oktober in Baarlo en er zal elke week gestreden worden tot en met 21 januari 2018. In totaal 17 wedstrijden. Het bestuur van de stichting heeft weer veel werk verzet om alles in goede banen te leiden.

Ze hebben een nieuwe hoofdsponsor weten aan te trekken die de komende jaren de competitie zal ondersteunen.
Toma Cycles is gevestigd in Kerkrade. Voor meer informatie van wat zij in de fietswereld bieden zie: website Toma Cycles

Winter Tijdrit Omnium op Herungerberg

Voor degene die eens een keer wat anders willen doen dan 40 minuten of zo aan een stuk rond te rijden.
Voor degene die wel eens wil strijden op speciale technieken.
Organiseert wieleromgeving Herungerberg woensdag 28 december een tijdrit omnium op delen van het parkoers wat zaterdag 24 december voor de Jos Feron Cup bereden wordt.
Dit omnium staat los van de Jos Feron Competitie.

Jos Feron Cup 2015-16 zeer succesvol afgesloten

Zondag 24 januari werd de laatste wedstrijd van de Jos Feron Cup van dit seizoen verreden. Iedereen keek terug op een geweldig seizoen. 15 wedstrijden werden door de diverse organisatoren op het programma gezet. En door de coordinatie van de Stichting Wintercompetitie Cyclocross en MTB toernooi was er een duidelijke rode draad door al deze organisaties. Deze constante factor zorgde ondermeer dat alles rondom aanmelden, inschrijven en deelnemen zeer soepel verliep. De renners, die uit de grote omtrek van de provincie Limburg kwamen, waren over het geheel zeer tevreden en hadden er dan ook plezier in om vele kilometers ver te rijden, of met de camper en de familie inclusief huisdieren al de dag van te voren naar het parkoers te trekken.

De getallen spreken voor zich. Tussen haakjes het verschil t.o.v. 2014-15. In totaal waren er 2744 starters in 15 wedstrijden wat het gemiddelde op 182,9 bracht (+16). Deze stijging was nagenoeg geheel te danken aan de jeugd en nieuwelingen/junioren. Alleen al in de drie jeugdgroepen gingen er gemiddeld 56,5 van start (+9,4). Er deden 566 (+31) verschillende renners mee, die gemiddeld 4,8 (-0,2) keer aan de start kwamen. Het meest trouw zijn ook dit seizoen weer de jeugdrenners die gemiddeld de helft van de wedstrijden starten, en het minst trouw wederom de heren (CC en MTB) die gemiddeld slechts aan 20% van de wedstrijden deelnemen.

Voor volledige informatie en uitslagen verwijzen we naar de site van de Jos Feron Cup.
Het complete eindklassement staat ook op deze site.

 

Zeer goede start van het winterseizoen

Het winterseizoen is alweer bijna op de helft. Zeven van de vijftien wedstrijden zijn verreden in de Jos Feron Cup.
Gemiddeld kwamen er 197,6 deelnemers aan de start. In het vorige seizoen waren dat er in de eerste 7 wedstrijden 186,5.
Een grote stijging zagen we in de categorie Jeugd-3, die hierom ook uit het blok getild zijn en een eigen wedstrijd hebben gekregen.

Zondag is het weer de beurt aan Beegden.

Grandioze opkomst in Baarlo, 240 starters.

Dat het druk zou worden in Baarlo was al verwacht. Vorig jaar hadden ze ook het hoogste deelname aantal.

En bij de eerste wedstrijd is er steeds een berg extra administratie. Alle renners met een vast nummer moeten hun spullen ophalen. Renners met buitenlandse licenties en daglicenties moeten helemaal ingevoerd worden in het computer systeem.

Maar dat er 15% meer deelnemers zouden komen (240 in totaal) en dat het aantal starters in het eerste blok (Jeugd-3, Nwl/Jun CC en MTB en Dames) bijna verdubbelde ten opzichte van vorig jaar was toch wel onverwacht. Dit zorgde voor lange rijen voor de inschrijving.
Het feit dat er ook renners van de latere blokken al in de rij stonden, deed hier ook geen goed aan.

Er werd besloten om de start maar wat uit te stellen. 20 minuten later dan gepland konden de renners in blok 1 van start gaan.

Gelukkig was het later op de dag niet nodig om nog meer uit te stellen.

En ook voor de volgende wedstrijden zal het allemaal zeker sneller verlopen.

Om te zorgen dat we niet veel tijd verliezen met invoeren van gegevens in de computer, vragen we alle deelnemers, als ze nog niet geregistreerd zijn, dit op voorhand via de website www.limburgcross.nl te doen. Dit is niet nodig als je in dit seizoen al een keer deelgenomen hebt. En het is ook niet nodig als je een KNWU licentie of WFN licentie had aan het begin van het seizoen.

Daarnaast willen we iedereen verzoeken om pas in de rij te gaan staan als de inschrijving voor je blok gestart is. Blok1 vanaf 9:30, Blok2 vanaf 10:15, Blok3 vanaf 11:30 en Blok4 vanaf 12:00 uur.

 

Pagina's