Amateurs van De Kempen willen zich laten zien

Vorig seizoen (2014) was al een goed jaar met veel top 10 noteringen van renners van TWC de Kempen-babydump. Dit jaar willen de renners zich echt laten zien met klassieke overwinningen. Toon de Greef is de ploegleider (uit de bekende wielerfamilie) en heeft vorig al laten zien dat hij van een groep renners een hecht team kan maken. Echter dit jaar wil niet alleen de ploegleider Toon de Greef maar ook de renners echt laten zien dat ze een goed team zijn. Vorig jaar werd het eindklassement van de WVAN cup gewonnen door goed samen te werken. Dit jaar moeten en kunnen de renners nog veel meer prijzen gaan pakken. In de winter zijn een aantal nieuwe talenten erbij gekomen. Zij hebben natuurlijk vorig jaar gezien dat dit team goed draaide en veel ervaring heeft. Zeer ervaren mannen zoals Rob Linssen, Hans Slegers en Patrick Houthooft weten hoe het werkt in het wedstrijdmilieu en hebben samen met de ploegleider nieuwe renners aangetrokken die mede voor overwinningen kunnen zorgen. Natuurlijk is daar veel winnaar Marc van Grinsven in de klassiekers het speerpunt, zeker als het op een massasprint zal aankomen, ook passen in dat treintje Bram van Kooij en Roy Steuten. Zeker Bram van Kooij die vorig jaar heeft laten zien dat hij weer kan winnen.

Talenten zullen dit jaar moeten bovendrijven, er wordt dan gedacht aan Jordy van Sambeeck die vorig jaar erg veel progressie maakte maar ook Jeroen Stasse, Tom Reynart en Michael Lasut zullen zich absoluut gaan laten zien. Voeg daarbij ook twee zeer goede veldrijders als Peter van de Heuvel en Rick van Deursen die een compleet wegseizoen meedraaien.

Ook zullen veel-winnaars en “oude rotten” Andy Knijpinga en Witlox hun waarde weer willen tonen.

Ook dit jaar zijn er weer erg veel mooie wedstrijden waar de amateurs zich kunnen laten zien. In het weekend van 18-19 april staat de meerdaagse Omloop der Peel op het programma hier hebben Marc van Grinsven en Patrick Houthooft in het verleden al aangetoond voorin mee te kunnen doen. Ook 3 mei Met de Ronde van Brabant is er een attractieve klassieker te verwachten. Daarnaast zullen er verscheidene klassiekers buiten Brabant op het programma staan, zelfs in het buitenland. Ook op het NK, WK en zeker het vernieuwde districtskampioenschap in Mierlo zullen podiumplekken verwacht mogen worden. De zeer ambitieuze Toon de Greef verwacht dit jaar ook echt prestaties, hij weet van ieder individueel zeer goed wat ze kunnen en wat de mogelijkheden zijn, door hier een mooi eenheid van te smeden gaan de prestaties vanzelf komen, vertelt hij. Zeker de mix in de groep en ook het hoge aantal amateurs dat op dit moment bij de Kempen actief is is zeker in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. Maar nu is het zo dat renners echt vragen om de Kempen te mogen rijden omdat iedereen ziet dat alles zeer goed geregeld is en er soms 2 klassieke ploegen opgesteld kunnen worden. Kortom de basis is er om goede prestaties te leveren, aankomend jaar zullen de renners het moeten laten zien, zegt de Greef nogmaals.

Categorie: 
Gepubliceerd op: 
donderdag, 26 maart, 2015