Openingswedstrijd Jos Feron cup in Baarlo

Zondag 12 oktober gaat de Limburgse veldrit en mtb competitie om de Jos Feron cup weer van start. Wielerclub Olympia uit Baarlo organiseert dan de eerste wedstrijd van een serie van 16 wedstrijden. Olympia organiseert niet alleen op zondag 12 oktober in Baarlo maar ook op zondag 28 december in de Boekend. Het programma is voor elke wedstrijd hetzelfde. Om half elf starten de eerste renners. Deze zijn verdeeld over vier categorieën: de junior mountainbikers, de junior veldrijders, de oudste jeugdcategorie en de dames categorie. Om half twaalf is het dan de tijd voor de amateur en masters veldrijders. Een uurtje later komt dan de jongste jeugd aan het vertrek. Tenslotte zullen de amateur en masters mountainbikers de strijd met elkaar aangaan. Om half drie zijn de wedstrijden afgelopen In de verschillende categorieën komen natuurlijk veel renners uit Baarlo en omstreken aan de start. Hierbij ook veel leden van twc Olympia, mtb Baarlo en wielerclub Midden-Limburg. Bij de amateur veldrijders is Daan Bongers de grote favoriet. En dat hij in goede vorm verkeerd heeft hij dit seizoen in zijn eerste veldrit al laten zien. In Dordrecht eindigde hij op een tweede plaats. Ook Roy Joore zal zijn beste beentje voor zetten om een goede prestatie neer te zetten. Bij de amateurmountainbikers is Leon Crienen ook weer van de partij. Aan de start in deze categorie o.a. Noud Nijssen, Markus Gransow, Bas Janssen, Koen Nijssen, Guus Nijssen. Bij de masters mountainbikers horen Rick van Dijk en Jos Bongers bij de favorieten. Bij de jeugd komen bijna alle jeugdleden van mtb Baarlo in actie. Heb je zin om ook mee te doen aan deze wedstrijd in het Kuukven dan kun je ter plekke nog inschrijven. Dit kan op het terrein van hondenvereniging Kuukven, hier zijn ook de start en finish. Meer info: www.limburgcross.nl.

Op het hondenterrein is ook een kopje soep en een broodje knak te verkrijgen. Als speciale prijs is er natuurlijk de ‘Gouden MTB schoen’, beschikbaar gesteld door Jan Peeten rijwielhandel. Deze word gewonnen door de eerste Baarlose winnaar van de dag. Vorig jaar was dat Bart Peeters die als winnaar in zijn wedstrijd werd afgevlagd.

Naast het organiseren van deze wedstrijd zijn de leden van twc Olympia ook nog altijd hard aan het werk om de wieleromgeving Herungerberg meer vorm te geven. Hier zal de komende winter ook de gebruikelijke wintertraining plaats gaan vinden. Op de vertrouwde woensdagavond, het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze trainingen zullen starten. Waarschijnlijk wordt dat 29 oktober.