Voskuilen wint St. Jozef Klassieker. Proost en Meerkerk snelste masters.

Ondanks dat de weersvoorspellingen niet geweldig waren, regen en wind, lieten de renners zich niet weerhouden om naar Someren-Heide af te reizen voor de eerste echte voorjaarsklassieker voor amateurs en masters. De aftrap werd gedaan door de masters. In twee leeftijdscategorieën (40+ en 50+) starten 65 coureurs. In de eerste ronde kondigde de buien zich aan, waardoor het parkoers wat gladder werd. Het had immers al heel lang niet geregend. Ook stond er een stevig briesje, waardoor al snel de pelotons in stukken braken en er allemaal kleine groepjes rond reden over het 5,7 km lange parkoers. Bij de 50-plussers was uiteindelijk de belg Herman Proost de snelste, op de voet gevolgd door Jos van der Horst en Barend Verhagen. Bij de 40-plussers was Erik Meerkerk (voirg jaar nog derde) de rapste van allemaal. Hij wist in de sprint de belg Vital Pauwels en Matthieu Hendriks voor te blijven.
Bij de amateurs startten 117 mannen voor een wedstrijd over 100 km. Meteen werd er al hard gereden. De renners wisten wat er aan de achterkant van het parkoers op hen stond te wachten. Een stevige wind, waardoor ze nagenoeg de hele omloop op het kantje moesten rijden. Ideale omstandigheden voor breuken in het peloton en dat gebeurde dan ook. In de tweede ronde ontstonden er tot zelfs 7 pelotons. Een groep van dertien vormde uiteindelijk de kopgroep. Het tweede en derde peloton voegden zich samen en gingen op jacht naar de koplopers. Het lukte om ze in te halen, weliswaar moesten er nog een tiental afhaken. Bij de overgebleven mannen was de ploeg STMA Cyling flink vertegenwoordigd en dat wierp zijn vruchten af. Hun coureur Dennis Voskuilen mocht de wedstrijd op zijn naam zetten. De klepper Piotr Kornafel had het nakijken en werd tweede. Martin Bekking mocht het ereschavot completeren.