36e Ronde van Brabant wielerklassieker in Liessel

Ronde van Brabant in Liessel.
Aanstaande zondag 5 mei zal de Ronde van Brabant, een wielerklassieker van de vrije bonden, weer voor de 36e keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start over een afstand van 126 km. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren.

Route.
De route is weer zo goed als gelijk aan die van vorig jaar. De werkzaamheden in Deurne op de Lage Kerk worden via een korte omleiding omzeild. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Eerst rijdt de karavaan via Deurne (12:08) en Milheeze (12:15) naar de Rips (12:22). Evenals vorig jaar, loopt de route dan naar Oploo (12:33). Van hier uit rijdt de stoet via Overloon (12:43), Stevensbeek (12:48) naar Sint Anthonis (12:54). Via Landhorst (13:06), Venhorst (13:11), Boekel (13:18), Gemert (13:26), De Mortel (13:32) en Bakel (13:40) komen de renners terug in Deurne (13:47). Dan rijden ze via de Helmondsingel, Langstraat, Nachtegaalweg en Paardenkopweg naar Liessel waarna in Liessel nog drie plaatselijke ronden van 9,4 km gereden worden. De eerste doorkomst in Liessel is 14:16. De finish wordt om circa 14:56 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door de Motorpolitie van de Regio Brabant Zuidoost Afdeling Deurne-Asten-Someren en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.

Super Prestige Klassement.
De vrije bonden hebben ook dit jaar weer een aantal prachtige klassiekers geselecteerd die meetellen voor het Super Prestige Klassement. Aan dit klassement zit een aanzienlijk prijzenschema gekoppeld. De Ronde van Brabant telt als vanouds mee voor dit klassement en is de tweede van die zeven klassiekers.

Deelnemersveld.
Ook dit jaar liep het weer storm met de aanmeldingen. De wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), zit al enkele weken met een vol deelnemersveld krijgen. Zo zullen ruim 190-200 renners gaan strijden om een plaats op het erepodium.

Alle podiumplaatsen van vorig jaar zien we terug op de deelnemerslijst: Zo komt in ieder geval de plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, vorig jaar winnaar, zijn titel verdedigen. Hij werd onlangs in de Omloop der Peel derde. Ferry de Ruiter en Marijn Pijper zullen er alles aan doen om dit jaar op de hoogste plaats te staan. Daarnaast komen Piotr Kornafel en Igor Ovdienko. We moeten echter ook letten op Patrick van Gortel, Jeroen Noels, Johnny van der Klooster, Marc den Hoed, Robert Koppers en Patrick-Dirk Hack en Stephan Borsboom. Ook Wladimir Gottfried, Jeroen van der Honing, Twan Kops, Remy Meeuwse en Erik Meerkerk zullen zeker proberen hen voor te zijn. Uit België zullen o.a. Maarten van Langendonck, Bert Meuwis, Tom Agten, Bert Claes, Jeffrey Geelen, Philippe van Opstal, Robert Vandekerkhof, Bob Berghmans, Peter Behiels, Christof Marien en Rik Thijs proberen deze wedstrijd te pakken. Uit Wuppertal zien we onder andere Tim Allen en Niels Framke. En de top van het Super Prestige Klassement, waarin o.a. eerder genoemde renners en Rob Krijnen zal aanwezig zijn. Kortom weer een wedstrijd met toppers.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Leon van der Schouw Asten-Heusden, Peter van de Heuvel Bakel, Hans Slegers Someren en Patrick Houthooft en Mark van de Kerkhof Helmond.

Categorie: