6 mei Ronde van Brabant. Helemaal volgeboekt

aank1rvb2012thumbAanstaande zondag 6 mei zal de Ronde van Brabant, een wielerklassieker van de vrije bonden, weer voor de 35e keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start over een afstand van 126 km. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren

Route
De route is weer als twee jaar geleden, als normaal. Geen wegwerkzaamheden die roet in het eten gooien. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Eerst rijdt de karavaan via Deurne (12:08) en Milheeze (12:15) naar de Rips (12:22). Evenals vorig jaar, loopt de route dan naar Oploo (12:33). Van hier uit rijdt de stoet via Overloon (12:43), Stevensbeek (12:48) naar Sint Anthonis (12:54). Via Landhorst (13:06), Venhorst (13:11), Boekel (13:18), Gemert (13:26), De Mortel (13:32) en Bakel (13:40) komen de renners terug in Deurne (13:47). Dan rijden ze via de Helmondsingel, Langstraat, Nachtegaalweg en Paardenkopweg naar Liessel waarna in Liessel nog drie plaatselijke ronden van 9,4 km gereden worden. De eerste doorkomst in Liessel is 14:16. De finish wordt om circa 14:56 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door de Motorpolitie van de Regio Brabant Zuidoost Afdeling Deurne-Asten-Someren en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.

Super Prestige Klassement
De vrije bonden hebben ook dit jaar weer een aantal prachtige klassiekers geselecteerd die meetellen voor het Super Prestige Klassement. Aan dit klassement zit een aanzienlijk prijzenschema gekoppeld. De Ronde van Brabant telt als vanouds mee voor dit klassement en is de tweede van die acht klassiekers.

aank2rvb2012thumbDeelnemersveld
Ook dit jaar liep het weer storm met de aanmeldingen. De wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), zit al enkele weken met een vol deelnemersveld krijgen. Zo zullen ruim 180 renners gaan strijden om een plaats op het erepodium.

Een groot deel van de top 10 van vorig jaar zien we terug op de deelnemerslijst: Zo komt in ieder geval de plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, vorig jaar tweede plaats, een gooi naar de hoogste plaats doen. Hij werd onlangs in de Omloop der Peel vijfde en won ook al drie van de vier avondcriteriums van WVAN in de regio. Daarnaast komen Piotr Kornafel, Jacques Schuit, Igor Ovdienko, Renier Scheepers, Ferry de Ruiter en Dennis Voskuilen. We moeten echter ook letten op Patrick van Gortel, Jelte Krol en Bram van Kooij. Ook Wladimir Gottfried, Jeroen van der Honing, Twan Kops, Patrick Wingens, Remy Meeuwse, Erik Meerkerk en Lenn Harreveldt zullen zeker proberen hen voor te zijn. Uit België zullen o.a. Tom Agten, Jordi Theunissen, Tim Vreys, Bart Verdonck, Filip Peeters, Bram Donckers, Bert Claes, Jan vlegels en Peter Behiels proberen deze wedstrijd te pakken. Uit Wuppertal zien we een ploeg aan de start met Mirko Brinkmann als kopman en o.a. Claudio Catania, Christoph Kronenberg, Benjamin Ott en Stephan Siebenmorgen. En de top van het Super Prestige Klassement, waarin o.a. eerder genoemde renners en Daniel Verzijl zal aanwezig zijn. Kortom weer een wedstrijd met toppers.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Leon van der Schouw Asten-Heusden, Geertjan van Geffen Gemert, Maurice Engbersen Nederweert, Michael Lasut Weert en David Bakker en Jasper Ruygrok Helmond.

Categorie: