Jac Roemerman Nederlands Kampioen W.F.N. 2017

De NWB-er Jac Roemerman wist gisteren in Breda de titel Nederlands Kampioen WFN in de wacht te slepen in de categorie 60 plus. Hij klopte Ron Paffen en Barend Verhagen.
Bij de 50 plussers won Johan Peemen voor Erik Satter en Andre Grootveld en werd Jos Reinders als enige NWB-er tiende. In de categorie 40 plus hadden we twee van onze licentiehouders aan de start. Dat waren Jacques Cox die tiende werd en Peter Verhouden haalde een veertigste plaats. In die klasse werd Brian Burggraaf kampioen met daarachter Marc van Grinsven en Michel de Koning. Bij de dames was de titel voor Patricia Door die voor Ellen de Waard en Hedwich Bekius eindigde.
Als laatste categorie gingen de amateurs/Sportklasse van start. Lange tijd reden Nick Zuidenwind en Jeroen Luijks voor de andere 90 coureurs uit. Maar de te rijden afstand van 93km bleek teveel voor hen in dat tempo en in de laatste rondes moesten ze iedereen zien passeren. Het podium was vervolgens voor Tom de Vreede, Germon Peeters en Jeroen Bijnagte. De NWB-er Stan Rutten werd 73-ste.