Nieuwsbrief 2015-46

http://wielrenbond.nl/wielrenbond/sites/default/files/Nieuwsbrief/Nieuwsbrief_logo.jpg
Komende NWB wedstrijden

De komende weken worden de volgende wedstrijden onder de valg van de NWB georganiseerd:
3 mei Ronde van Brabant Liessel,
16 mei mastercompetitie Herungerberg Venlo,
23 mei Veldhoven (A en M apart),
2 juni Montfort (A en M samen),
14 juni WFN NK Beegden,
20 juni mastercompetitie Herungerberg Venlo,
21 juni Omloop van de Heidehof Someren-Heide ( A en M apart),
24 juni Baarlo Hoffz MTB Streetrace,
1 juli Arcen WFL Chrono tijdrit.


Opening Wieleromgeving Venlo op 17 mei

Een droom is gerealiseerd, een multifunctioneel wieler- en skatepark met eventueel plek voor nog andere sporten. Er is jaren over gedaan om samen met de Provincie en de gemeente Venlo te komen tot deze sportomgeving. Een drietal factoren zijn hierbij onmisbaar gebleken. De steun en inzet van de gemeente Venlo, de financiële ondersteuning van de Provincie Limburg en de enorme hoeveelheid werk dat onze vrijwilligers hebben verricht. Het Stichtingsbestuur en de vier verenigingen nodigen U hierbij uit, om het resultaat van deze unieke samenwerking met eigen ogen te aanschouwen en samen met ons te toasten op de opening van de Wieleromgeving Herungerberg. U bent van harte welkom om 17 mei vanaf 10.30 uur aanwezig te zijn voor de openingsceremonie en het verdere programma van deze dagop het park aan de Louisenburgweg 27, 5916 NA Venlo . Om 11.30 uur zullen ze samen met de vertegenwoordigers van Provincie en Gemeente de vlaggen hijsen op dit heugelijke feit.


Herungerberg start Mastercompetitie op baan


Op de baan van Herungerberg in Venlo worden dit jaar een competitie van zes masterwedstrijden verreden. De masters rijden in drie leeftijdsklasses. De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 mei. In verband met het openingsprogramma van de wielerbaan dit keer om 16:00 uur start. Daarna zal de start vervroegd worden naar 11:00 uur.

23 mei amateurs en masters in Veldhoven

In het pinksterweekend kunnen de amateurs en masters op zaterdagavond 23 mei een wedstrijd rijden in Veldhoven. Om 18:15 uur starten de recreanten. Om 19:30 de amateurs en om 19:33 de masters. De amateurs rijden 12 ronden en de masters 10. Het parkoers is 5200 meter. Deze wedstrijd wordt georganiseerd onder auspicien van de NWB. Inschrijven dient dus via onze site te gebeuren.NK WFN dit jaar op 14 juni in Beegden.


De Wielerbreedtesport Federatie Nederland heeft besloten het NK van WFN 2015 toe te kennen aan de organisatie in Beegden, nadat deze organisatie zich bereid heeft verklaard om dit evenement op te pakken. Ze zullen net als in 2013 weer vier heren categorieën en een categorie dames aan de start krijgen. De WFN gaat weer uit van een puike organisatie. Het selectieve parkoers zal zorgen dat de winnaar tercht Nederlands Kampioen genoemd mag worden.

MTB Streetrace Baarlo

Door de grote deelname bij de volwassenen categorieen, heeft de organisatie besloten om de funklasse en de licentiehouders groep op te splitsen in twee leeftijdsklasses, 40- en 40+.

Theatershow: Planeet Koers

De Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen en de gemeente Sittard-Geleen organiseren in samenwerking met De Domijnen op 4 juni aanstaande in de
Stadsschouwburg van Sittard-Geleen de speciale theatershow:
Planeet Koers van Michel Wuyts en Geert Vandenbon
Michel Wuyts vertelt in zijn show over de wielerwereld en dan vooral over de
fijne histories en over spitse anekdotes. Liedjesmaker-gitarist Geert Vandenbon begeleidt deze show met wielersongs gekoppeld aan fotomateriaal van wieler-fotograaf Tim De Waele.

Voor meer info over deze show zie: www.planeetkoers.be
Kaarten à € 10,-- kunt u bestellen bij www.uitbalie.nl of kopen aan de kassa.
Op www.uitbalie.nl vindt u ook alle informatie over de voorstelling.


Ruth en Gabor fietsen 2000 km voor goed doel


Gabor en Ruth gaan in Augustus van dit jaar 2000 kilometer door Nederland fietsen, in twee weken. Met deze tocht willen zij zoveel mogelijk aandacht vragen voor Spieren voor Spieren en zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Meer weten:
Homepage Spieren voor Spieren: www.spierenvoorspieren.nl
Actiepagina: www.sportenvoorspieren.nl/actie/ruth-gabor
Internationale donatiepagina: https://www.indiegogo.com/projects/2000-km-for-children-with-muscle-diseases
Facebook actie: www.facebook.com/2000kilometer
Facebook Gabor: www.facebook.com/gkleinbloesem
Facebook Ruth: www.facebook.com/ruthvennekens

Heeft u nog andere nieuwstips?
Mail ze aan de
redactie van deze nieuwsbrief. Dat mogen ook aankondigingen van wedstrijden zijn! Inmiddels ontvangen 700 wielerliefhebbers deze nieuwsbrief. Het volgende nummer (2015-47 verschijnt medio juni, indien voldoende kopij wordt aangeleverd.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Wielren Bond (N.W.B.).
De website van de Nederlandse Wielren Bond vindt u op
http://www.wielrenbond.nl.