Cor Vriens overleden

Afgelopen zondag is op 72 jarige leeftijd de renner Cor Vriens uit Helmond overleden.

Cor heeft het na een zware strijd tegen de afschuwelijke ziekte ALS niet gered. Na een KNWU periode van bijna 15 jaar besloot de sympathieke Brabander het nog een aantal jaren bij de NWB te proberen.

In 1973 bewees Cor met een derde plaats in het jaarklassement zijn klasse en vooral strijdlust want het hele jaar door zat hij wel altijd ergens in een kopgroep. Dat jaar won hij naast tientallen ereplaatsen de ronde van Baexem. De ronde van Thorn 1974 en Haps 1977 waren eveneens voor Vriens. Als je dan op je vijftigste de ronde van Leeuwen wint en bovendien NWB kampioen wordt bij de veteranen dan getuigt dat van enorme wilskracht.

Na 4 overwinningen in 1993 besloot Cor Vriens te stoppen met wedstrijden en genoot hij nog lang van trainingstochten met vrienden en oud-collega renners. Ook was hij ondertussen nog als trainer actief en leerde Cor diverse renners het vak, onder hen was b.v. Wout Poels een van zijn beste leerlingen.

Cor Vriens zal bij elke wielerliefhebber in gedachte blijven als een sieraad voor de sport. Wij wensen echtgenote Annie en de kinderen veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

Vaarwel Cor.

Op de foto’s Cor met de kinderen en met Fons Steuten

Categorie: