Projectplan Breedtesport WFL actief

Begin mei heeft de Provincie Limburg positief beschikt over onze aanvraag Projectplan Breedtesport WFL 2013/2014. Hierdoor komt er een bedrag vrij van € 280.000,00 die geheel ten goede komt aan het wielrennen in Limburg.

Naast een aantal budgetten waarop de NWB, NTFU en KNWU verenigingen en organisatoren een beroep kunnen doen, is er ook geld om de wielerwereld te ondersteunen op diverse gebieden. Britt Jochems is de sporttak coördinator die deze ondersteuning vorm gaat geven.

Samen met het bestuur van de WFL, TalentCoach Danny Stevens en Chris Tiekstra wordt de komende tijd alle energie in het wielrennen in Limburg gestoken. Dit is ook niet vreemd, want wielrennen is een speerpuntsport binnen de Provincie Limburg.

De doelstellingen van het projectplan zijn, het aan het fietsen krijgen van 250 inactieven per jaar, het liefst door ze structureel te laten sporten. Bovendien dient de samenwerking tussen wielerverenigingen en onderwijsinstellingen tot stand te komen. Ook moet de samenwerking tussen topsport en breedtesport worden uitgebreid.

Voor ondersteuning bij het aanvragen van projecten uit de budgetten van het werkplan WFL en voor andere hulp en ondersteuning kan contact worden opgenomen met Britt Jochems (06 – 55 14 58 02) of Chris Tiekstra (06 – 53 25 98 97).

Kijk voor het aanvragen en nadere informatie op de site www.WielerFederatieLimburg.nl onder de button “(financiële) ondersteuning”.

Categorie: