Nieuwsbrief 2012-44

http://wielrenbond.nl/wielrenbond/sites/default/files/Nieuwsbrief/nieuwsbrieflogo.jpg

Als je opmerkingen en/of suggesties hebt, kun je ze mailen naar de webmaster, e-mail: webmaster@wielrenbond.nl.

De nieuwsbrief verschijnt rond de vijftiende van de maand,

NWB website is stuk

Door een opdatering van de server werkt onze oude site niet meer. We waren al bezig met het opnieuw ontwerpen van onze site en
moeten hier nu meer vaart mee maken. Vermoedelijk kunnen we komend weekend al een en ander actief zetten. Tot die tijd kunt u de belangrijkste linken van het moment bereiken via de pagina waar onze site mee opstart.
 


Kornafel en Ovdienko winnaars van Jan Beckers Trofee

Met de TweeLandenKoers is de laatste wedstrijd verreden die meetelt voor de Trofee Jan Beckers.  Bij de amateurs heeft Piotr Kornafel gewonnen voor Maurice Engbersen en Rob Nillesen. Bij de masters Igor Ovdienko voor Marcel Seevens en Wladimir Gottfried. Deze mensen zullen uitgenodigd worden om tijdens de jaarvergadering in Maart hun prijs in ontvangst te nemen.
 


Wintercross-seizoen van start.

Het nieuwe seizoen zal ook komend jaar weer starten in Baarlo op de eerste zondag van oktober. Ook dit seizoen telt de competitie weer 14 wedstrijden. We sluiten dit seizoen af op 20 januari 2013 met de finale wedstrijd in Reuver. Er is een nieuwe site www.limburgcross.nl in de lucht waar we momenteel nog hard aan het werken zijn. Wij hopen zo snel mogelijk alles up to date te hebben. In elk geval kijken wij uit naar het nieuwe seizoen en hopen jullie allemaal weet te mogen begroeten.

VANAF MAANDAG 10 SEPTEMBER KAN ER INGESCHREVEN WORDEN.

Het programma seizoen 2012 – 2013:

Blok Tijd Categorie
Blok 1 10:30 tot 10:45 Jeugd 2
Blok 1 10:31 tot 10:46 Jeugd 1
Blok 2 10:50 tot 11:30 Jongens en Dames Cyclocross
Blok 2 10:51 tot 11:31 Jongens en Dames MTB
Blok 2 10:52 tot 11:17 Jeugd 3
Blok 3 12:00 tot 12:50 Heren Cyclocross
Blok 3 12:02 tot 12:42 Masters Cyclocross
Blok 4 13:20 tot 14:20 Heren MTB
Blok 4 13:22 tot 14:02 Masters MTB

Leeftijdscategorieën (MTB en Cyclocross)
De categorie indeling wordt aan de hand van het geboorte jaar bepaald.
Jeugd 1: Jongens 2003 t/m 2005 + Meisjes 2002 t/m 2005
Jeugd 2: Jongens 2001 en 2002 + Meisjes 2000 en 2001
Jeugd 3: Jongens 1999 en 2000 + Meisjes 1998 en 1999
Jongens 1996 t/m 1998 + vrouwen (vanaf 97)
Heren vanaf 1995
Masters (vanaf 1973)

De licentie van de NWB geeft je startgelegenheid in alle wedstrijden en daarnaast kun je met de amateurlicentie ook nog bij andere bonden starten. Je kunt een licentie aanvragen door op onze site onder downloads de pdf "7.3.5. Licentieaanvraag 2010" te downloaden. Vul deze in en stuur hem met een recente pasfoto naar het adres vermeld op het formulier. Beiden in scannen en mailen mag ook.
Doe je dit nog voor 1 oktober, dan heb je de licentie bij aanvang van het seizoen in huis.

 


Dringend hulp gevraagd in de Stichting MTB Crosscompetitie.

Zoals elk jaar zijn er veel voorbereidingen nodig voor het winterseizoen en dient er tijdens het  seizoen van alles gecoördineerd te worden. Hiervoor is de Stichting MTB Crosscompetitie in het leven geroepen. Op dit moment heeft deze stichting een serieus gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden.
Het is op dit moment zo dat de dreiging van een verloren seizoen zeer groot is.
Hierbij dan ook een dringend verzoek aan een ieder die de wielersport een warm hart toedraagt. HELP, HELP, HELP, HELP


NWB Licentie aanvragen

Indien je een NWB licentie wilt aanvragen, dan kan dit door het aanvraagformulier te downloaden van onze site (Onder downloads - infomap - hoofdstuk 7.3.5). Na het invullen kan het samen met een recente pasfoto gepost of gescand en gemaild worden naar licenties@wielrenbond.nl of het adres op het formulier.
 


Edwin Achterberg toegevoegd aan RTC Wielrennen

Het (para)medisch team van het RTC Wielrennen Limburg is uitgebreid met de bekende wielersportarts Edwin Achterberg. Achterberg is werkzaam als sportarts bij het SportMáx in Veldhoven/Eindhoven. Dit centrum staat bekend om haar grote expertise binnen het wielrennen. Daarnaast is Edwin als ploegarts verantwoordelijk voor de medische begeleiding bij de Argon-Shimano ploeg.
TalentCoach Ruud Verhagen is erg in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst; “Na het vertrek van Hans Schipper (Orbis) zijn we op zoek gegaan naar een sportarts met veel ervaring in het wielrennen. We zijn dan ook heel blij dat we Edwin Achterberg bereid gevonden hebben ons team te komen versterken.”
Meer informatie is te vinden op www.rtclimburg.nl


WielerFederatie Limburg vraagt aandacht voor de basis

Het WK was in vele opzichten een fantastische reclame voor het wielrennen. Toch waarschuwt de WielerFederatie Limburg voor de wens om dit soort evenementen snel te herhalen. Nadeel van een groot evenement als het WK
is dat het nauwelijks bijdraagt aan het versterken van de basis van het wielrennen.

Basis
Constant Nuytens, voorzitter van de WielerFederatie Limburg, stelt het als volgt:
“Om het wielrennen in Limburg te versterken moeten we veel energie stoppen in het begeleiden van talent en het versterken van wielerverenigingen. Onze grootste zorg is het ontbreken van veilige wieleromgevingen in onze provincie.”

Volgens de WFL is een groot evenement gericht op de korte termijn, terwijl er juist diepte-investeringen nodig zijn. Er wordt wel eens beweerd dat de bijdragen van de overheid voor een eenmalig groot evenement voldoende zouden zijn om de vijf grootste Limburgse wielerverenigingen langdurig te versterken. Tel daarbij ook nog de sponsorbijdragen van het bedrijfsleven op en de wielerverenigingen zouden geen enkele zorg meer hebben.
Alle informatie over de WFL is te vinden op de website www.wielerfederatielimburg.nl


Heeft u nog andere nieuwstips?
Mail ze aan de
redactie van deze nieuwsbrief. Dat mogen ook aankondigingen van wedstrijden zijn! Inmiddels ontvangen 575 wielerliefhebbers deze nieuwsbrief. Het volgende nummer (2012-45 verschijnt medio november, indien voldoende kopy wordt aangeleverd.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Wielren Bond (N.W.B.).
De website van de Nederlandse Wielren Bond vindt u op
http://www.wielrenbond.nl.

Deze nieuwsbrief is ontworpen door 204 Webdesign