Nieuws

Zaterdag 22 augustus Ronde van Stramproy

Zoals waarschijnlijk reeds bij u bekend, organiseert TWC-Stramproy elke laatste zaterdag van de bouwvakantie een wedstrijd voor de NWB-renners. Tevens hebben ze dan ook een open kampioenschap voor de vrije liefhebbers.
Wanneer je klikt op het plaatje, tref je het affiche met de nodige gegevens aan.

Programma:
15.30 u Wedstrijd Masters en Amateurs (NWB)
17.30 u Ploegentijdrit voor genodigde ploegen
18.00 u Open Stramproyer Wielerkampioenschap
19.00 u Clubkampioenschap TWC Stramproy
21.30 u Prijsuitreiking: Ut Opsjupperke

Mocht je interesse gewekt zijn om op een sportieve manier de strijd met elkaar aan te gaan, ziet de organisatie je graag aan de start verschijnen.

 

10e Pulse MTB-streetrace Melderslo 15 augustus

De 10e Pulse MTB-streetrace wordt gehouden op zaterdag 15 augustus 2015, als voorprogramma van de Kennedymars in Melderslo.

Tijdstip   Duur            Categorie
16.00     10 minuten   Jeugd 6, 7, 8 en 9 jaar
16.15     15 minuten   Jeugd 10, 11 en 12 jaar
16.30     15 minuten   Jeugd 13, 14 en 15 jaar
16.45                Prijsuitreiking jeugd bij jurywagen
17.15     45 minuten   MTB recreanten / funklasse
18.15                Prijsuitreiking recreanten / funklasse en Melderslose klasse bij jurywagen
18.45     60 minuten   MTB Elite/beloften, dames, junioren, amateurs en masters
19.45                Prijsuitreiking licentie houders bij jurywagen

Start/Finish: Rector Mulderstraat Melderslo

Permanence: Feesttent aan de Rector Mulderstraat (centrum Melderslo / 5962AH)

Voor meer info: www.mtbstreetrace.nl www.limburgexpress.nl

Winst in Someren Peer Someren voor de Belg Kristof Gryson.

Someren Peer Someren met het deels nieuwe parkoers was een gevarieerde route, met een aantal lange rechte stukken, maar ook voor een groot deel een route waarop de renners vaak eventuele vluchters uit het oog verloren. Geen lange rechte wegen, met uitzondering van de weg tussen Someren en Maarheeze en tussen Achel en Peer. De eerste 50 km, tot in Peer, enkele pogingen om weg te komen. Deze liepen op niets uit. In het bochtige deel nabij Wijchmaal, in de Dommelvallei, sprongen Patrick van Gortel en Joost Volkers weg. Bij het binnenrijden van Peer hadden ze een serieuze voorsprong. Dat hadden de anderen ook gezien en een groep van 7, Roel Jetten, Niels van Deursen, Teus de Jong, Kristof Gryson, Dries de Smet, Roy Steuten en Koen Wulterkens probeerde het ook. En ook hen lukte het. Al snel waren ze bij de andere 2 vluchters. Eerst konden ze de cadans niet vinden. Lange tijd hing de voorsprong op 15 seconden. Een vijftal kilometers later sprong Bram Vermeulen er ook naar toe. Vervolgens konden de tien in de Achelse bossen werken aan de voorsprong. Hier begon hij te groeien. Net na Budel bedroeg hij 1 minuut. In Maarheeze, 80 km, weer 10 sec erbij. Terug in Someren zakte de Jong langzaam af. Net na de eerste doorkomst aan de finish, bij het ingaan van de laatste 20 km maakte Jetten en schuiver. Volkers, de mede-initiator van deze ontsnapping moest uitwijken door de stoep op te rijden. Daarbij reed hij zijn voorband kapot. Hij werd snel geholpen, maar kon de rest niet meer achterhalen. Enkele kilometers later moest Wulterkens de rest laten gaan. De overgebleven zes vochten voor hun voorsprong. Maar achterin zaten ze ook niet stil. Een zevental ging de achtervolging in. Al snel zagen de koplopers de seconden wegtikken. In de eindsprint hadden ze nog maar 10 sec. Er werd fel gesprint, maar Gryson is daarin juist heel sterk. Van Deursen werd tweede en daarachter eindigde Steuten als derde.

41e SOMEREN PEER SOMEREN op zondag 12 juli 2015

A.s. zondag 12 juli wordt voor de 41e keer de internationale wielerklassieker SOMEREN-PEER-SOMEREN verreden. Deze wielerwedstrijd voor amateurs, masters en vrije renners over een afstand van 127 km heeft ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld en telt mee voor het Super Prestige Klassement van de Wielerbreedtesport Federatie Nederland. TWC de Zwaluw heeft voor de organisatie getekend en heeft weer veel werk verzet om dit evenement in goede banen te leiden. Diverse besprekingen met betrokken organisaties en overheden in zowel binnen- als buitenland waren weer nodig om het draaiboek en de route in elkaar te kunnen passen.

Parkoers: Wederom zijn er wat wijzigingen in de route doorgevoerd. De start is dit jaar wederom om 12:00 uur. De wedstrijd start en finisht in Someren. Vervolgens zal de karavaan voor een deel van de wedstrijd over Belgisch grondgebied trekken.
Dat is zo'n beetje wat hetzelfde gebleven is.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Floreffestraat in Someren. Vanaf Someren rijden de renners en volgers via de Kerkendijk naar Maarheeze, doorkomst 12:16 uur. Daarna gaat de karavaan naar Weert. Hier passeert men circa 12:26. Vervolgens via Budel (12:32) richting de Belgische grens, die om 12:36 uur gepasseerd wordt. In België rijdt de karavaan via Hamont (12:37) en Achel (12:47) naar St. Huibrechtslille met doorkomst 12:49. Dan via Kleine Brogel (12:58) naar Eksel (13:01). Van Eksel via Wijchmaal (13:08), Peer (13:11 uur), Kleine Brogel (13:16), St. Huibrechtslille (13:26), Achel (13:30) en Hamont (13:37) terug naar de grens (13:39 uur). Daarna passeert de karavaan weer Budel (13:42), Weert (13:48) en Maarheeze (13:59). De eerste keer terug in Someren rijdt de karavaan via Heikantstraat en Vaarselstraat naar de aankomstlijn op de Floreffestraat (14:19). Daar wordt vervolgens begonnen aan de 4 aankomstrondes van 6,8 km via Postel, Heuvel, Wolfsveld, Loovebaan, Kerkendijk, Heikantstraat, Vaarselstraat en Floreffestraat. De finish wordt rond 14.57 uur verwacht.

ICF Kampioenschap in Aartselaar (België)

Het ICF WK wordt dit jaar georganiseerd in Aartselaar - nabij Antwerpen (België) op 2 augustus. Inschrijven kan voor het ICF WK via de site van de NWB. Informatie is daar ook te vinden. Alle licentiehouders van ICF aangesloten bonden kunnen deelnemen. De WFN is aangesloten bij de ICF en aangezien bij de WFN de bonden WVAN, NWB, BWF, TMZ, WV Snits én de KNWU zijn aangesloten, kunnen alle amateurs van deze bonden deelnemen aan dit kampioenschap. Inschrijven van renners van deze bonden dient te lopen via Huub van den Beucken van de NWB. Alle informatie vindt u op de site van de ICF en inschrijfformulier (Klik hier ). Inschrijven kan via de site van www.wielrenbond.nl. Mocht u niet zo technisch zijn, print dan het inschrijfformulier uit, vul het in en stuur het naar het vermelde adres. Tevens moet u ook het inschrijfgeld overmaken. Denk er aan dat dit voor 22 juli gebeurd, anders worden het daginschrijvingskosten.
LET OP: Uiterste inschrijfdatum is 22 juli. Het geld moet dan ook binnen zijn !!
Het programma is als volgt:
Heren 60+, 09.00 uur, 51,6 km,
Heren 50-59, 10.30 uur, 60,2 km,
Heren 40-49, 12.15 uur, 86,0 km,
Dames alle leeftijden, 14.45 uur 43,0 km,
Heren t/m 39, 15.30 uur, 103,2 km.

Inschrijfgeld € 6,00 per deelnemer. Daginschrijving: € 15,00.

Marc van Grinsven wint weer in Someren Heide.

De opkomst was magertjes, maar dat deed niets af aan de strijdlust van de renners. De amateurs reden flink door en het peloton brak daardoor in verschillende groepen. Marc van Grinsven, winnaar in 2012 en 13) wist de sprint op zijn naam te schrijven voor Tom de Vreede en Roy Steuten. Eerder die dag reden de masters hun rondjes en ook daar werd flink gestreden. Niet alleen door de hoge snelheid vielen er diverse renners af, maar ook een olieplek in een bocht in combinatie met een regenbui voor de start eiste zijn tol.
Bij de 50 plussers won, de kersverse Nederlands Kampioen Frank Witlox weer, net als vorig jaar. Twee werd Erik Meerkerk en drie John van Rullen.
Bij de 40-plussers was Edwin Raats de rapste voor Ferry de Ruiter en Arnoud Witsenburg.

Uitslagen 36e Omloop van de Heidehof Someren-Heide Zondag 21 juni 2015
Categorie Masters (50 jaar en ouder) 63 km: 1. F. Witlox (Eindhoven, 1:34:43), 2. E. Meerkerk (Zuidland), 3. J. van Rullen (Schijndel), 4. G. Oosterbosch (Eindhoven), 5. R. Godschalk (Brielle), 6. P. Bouwmans (Bakel), 7. J. Reinders (Helden),
Categorie Masters (40 jaar en ouder) 80 km: 1. E. Raats (Helmond, 1:59:18), 2. F. de Ruiter (Putten op 9 seconden), 3. A. Witsenburg (Driebergen), 4. J. van der Honing (Lommel Bel), 5. S. Verheijen (Gemert), 6. M. Broekman (Utrecht op 2:22), 7. S. Lotz (Maasmechelen Bel op 3:08), 8. T. van Korven (Diessen), 9. A. Kuiten (Geldrop), 10. R. Schellekens (Schijndel), 11. S. Jacobs (Heerlen), 12. T. Doomen (Kerkdriel), 13. L. Rietveld (Oudewater), 14. P. Verhouden (Eindhoven),

Reportage NK WFN Beegden

Nader bekeken - NK wielrennen in Beegden 17-6-2015

In Beegden vond zondag 14 juni het Nederlands kampioenschap van de Wielerbreedtesport Federatie Nederland plaats. Er werd gestreden om de nationale titels. Dit gebeurde op een plaatselijke omloop van 4,3 kilometer. Om 10.45 was de aftrap en om 15.00 uur volgde het hoofdnummer van het NK: de koers voor amateurs -cyclosportieven. Zij reden 103,2 kilometer.

Omroep 3ML maakte een reportage: klik hier

Karin van Grimbergen op het podium NK in Beegden

Afgelopen zondag werd het NK van de WFN georganiseerd in Beegden.

Bij de dames stond een NWB-lid op het podium. Karin van Grimbergen werd derde en mocht daarom plaatsnemen naast winares Renske van Rijswijk.
Bij de amateurs was Bas Janssen met een 7de plaats de snelste NWB-er. Marco Kuijvenhoven werd kampioen.
In de categorie 40+ werd Stephan Lotz kampioen en was Peter Verhouden (17) de snelste NWB-er.
Bij de 50+ was Frank Witlox kampioen en Twan Donkers (14) het rapste NWB lid.
En bij de 60+ werd Barend Verhagen kampioen en Jac Roemerman (5) was de snelste NWB-er.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de site van de WFN: www.wfn-online.nl

36e Omloop van de Heidehof om de grote prijs Heidehof

Zondag 21 juni staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 36e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:

Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de drie categorieën: amateurs, masters 40+ en masters 50+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de I.C.F. en de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Marc van Grinsven Deurne, winnaar van de edities 2012 en 2013, zal proberen om dit jaar weer de overwinning op te eisen. Piotr Kornafel Straelen, winnaar van 2014 wil dat natuurlijk voorkomen. Ook Rob Linsen uit Waalre, uit de top van het super prestige klassement, zal zich gaan voorbereiden op de Someren Peer Someren. Uit de regio zullen we het werk zien van Hans Slegers Someren, Patrick Houthooft Helmond, Luuk Metsemakers en Jeroen Stasse Eindhoven, Bram van Kooi Veldhoven, en Rick van Deursen Budel.

Starttijden:
Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 80 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:02 uur en rijden 63 km.
De amateurs rijden 103 km en start om 15:15 uur.

IM: Nico Brouwers overleden

In zijn woonplaats Deurne is begin deze week oud-renner Nico Brouwers overleden.
Nico voelde zich al een hele tijd niet goed, hij verloor veel gewicht en ondanks de vele medicijnen ging zijn gezondheid elke week achteruit. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis openbaarde zich eind 2014 een gezwel in de maag dat Nico uiteindelijk het leven kostte.
De Deurnenaar mocht slecht 67 jaar worden.

Nico begon zijn wielercarriére bij de NWB op vijftienjarige leeftijd bij de junioren hij won in 1963 twee wedstrijden, Koningslust was zijn eerste zege en ook in Oerle was hij de beste. Hoewel hij in 1964 maar één overwinning (Susteren) boekte was een 5e plaats in het jaarklassement het bewijs dat Nico bijna wekelijks de top 10 haalde. Vijf zeges in 1965 n.l. in Roermond, Helmond, Middelbeers, Someren-Eind (Brabants kampioen) en samen met de amateurs van DTS het NWB clubkampioenschap. In 1966 won Brouwers als amateur de ronde van Budel en werd hij 4e in het jaarklassement terwijl in 1967 opnieuw het clubkampioenschap werd gewonnen. Twee overwinningen zijn er dan in 1968 n.l. in Liessel en Budel Dorplein.
Of Nico een bepaalde tijd is gestopt met wielrennen is niet bekend want merkwaardig genoeg zijn er de volgende drie jaar geen resultaten van hem bij de NWB te bespeuren als hij plots in 1972 weer volop meedoet voor de prijzen en in Boekel zijn laatste zege weet te behalen. Nico heeft diverse jaren samen met zijn jongere broer Willy vele wedstrijden betwist. Alles bij elkaar een prachtige staat van dienst van een bescheiden sportman die Nico was, hij werd zeer gewaardeerd door zij collega renners.

Vaarwel Nico en heel veel sterkte voorde familie.

foto links Nico Brouwers en Jac van Kessel r. (1964) foto rechts Nico Brouwers in tweede positie achter Huub Janssen (1967)

WK