Nieuws

Geslaagde 2e editie Omloop der Kempen avondcriterium

Het avondcriterium in Veldhoven in het kader van de Omloop der Kempen is zeker geslaagd te noemen. Allereerst streden de recreanten om de ereprijzen. Met een gemiddelde snelheid van 42 km per uur doen ze zeker niet onder voor de amateurs. We zullen dan ook namen uit deze groep in de toekomst terugzien in het amateur peloton. Daarna kwamen de amateurs aan de beurt en een paar minuutjes later de masters. Alle groepen bleven goed bij elkaar en dat maakte het voor de begeleiding natuurlijk wat gemakkelijker. Een achttal politieagenten en een groep burger motards namen deze taak voor hun rekening en dat deden ze perfect. Ondanks dat er per ronde twee keer de zeer drukke Kempenbaan overgestoken moest worden, waren er geen problemen voor de renners en het oponthoud voor het verkeer minimaal.

Ook het weer zat super mee en dat zorgde op haar beurt weer voor een mooie publieksschare.

De organisator Rene van der Velden stelde dat het zeker weer voor herhaling vatbaar was.

2e omloop der Kempen avondcriterium 23 mei

Na een zeer succesvolle eerste editie vindt op 23 mei het 2e Omloop der Kempen avondcriterium plaats.
Op zaterdag 23 mei en zondag 24 mei staat Veldhoven in het teken van veel wielergeweld met in de kopgroep de 67e Omloop der Kempen oftewel Kempens Mooiste. Hopelijk wordt het een wielerweekend met veel wielerspektakel waaraan velen plezier zullen beleven.

Amateurs en masters krijgen op zaterdagavond in de ambiance van Kempens Mooiste de kans om zich te meten op een prachtige omloop van 5,2km.
Naast het standaard NWB prijzenschema voor criteriums zijn er 4 premiespurts voor de amateurs en 3 voor de masters.

De wedstrijd wordt voorafgegaan door een wedstrijd voor recreanten/ niet licentiehouders die meetelt voor het Kempencup klassement.

Programma:
18:15 recreanten/ niet licentiehouders 8 ronden
19:30 amateurs 12 ronden
19:33 masters 10 ronden

Programma NK WFN 2015 Beegden gewijzigd

De organisatie van het NK in Beegden heeft een parkoerswijziging moeten doorvoeren in verband met een provinciale wegomlegging over de geplande route.
Het nieuwe parkoers is nog 4,3 km lang en het selectiefste stuk van de originele route zit er nog in. Ook het programma is hierdoor gewijzigd.
Programma:
10.45 uur Masters 50+ 64,5 Km 15 ronden.
10.48 uur Masters 60+ 51,6 Km 12 ronden.
12.45 uur Masters 40+ 73,1 Km 17 ronden.
12.47 uur Dames-Amateurs 47,3 Km 11 ronden.
15.00 uur Amateurs-Sportklasse 103,2 Km 24 ronden.

Harko Kievit wint 38e Ronde van Brabant.

Deze wielerklassieker over 127 km ging van start met 184 amateurs. Direct na de vrijgave van de wedstrijd ging de snelheid naar circa 55 km per uur. Dit werd vastgehouden door Deurne en verder op weg naar Milheeze. Diverse coureurs probeerden met een of meer maten een gaatje te slaan, maar het was schier onmogelijk om aan de greep van het peloton te ontsnappen. Door de hoge snelheid waren er diverse renners die moesten lossen. Op de terugweg naar het zuiden ging de gemiddelde snelheid weer naar beneden. Dan reed het peloton weer 35 km/u om even later weer naar de 50 te gaan. Bij terugkomst in Liessel was het gemiddelde echter weer de vooraf geplande 43 km/u. Onderweg hadden de renners een beetje miezerweer gehad, op de plaatselijke rondes werd het echter menens met de regen. Ook hier weer grote variaties in de snelheid. Vier kilometer voor het eind sprong Dirk van Leuken uit Best weg. Hij wist zijn voorsprong op 10 seconden te brengen en vast te houden tot de laatste kilometer. Achter hem kwamen echter Jan Hekman uit Norg en zijn ploegmaat Harko Kievit uit Leek \opzetten. Kievit, die de Omloop der Peel vorig jaar op zijn naam zette was de rapste van de twee. Derde werd de individuele renner Youri Hamaekers uit Gulpen. De uiteindelijke snelheid lag hoog, gemiddeld 43,9 km per uur.

 

Henk Moonen op 65 jarige leeftijd overleden

In 1971 kwam Henk Moonen uit Udenhout samen met zijn broer Gerard naar de NWB en zijn manier van zeer aanvallend koersen viel meteen op. Vivo ploegleider Wiel Kuntzelaers was er als de kippen bij om de Brabander in zijn ploeg op te nemen,samen met o.a. Fons Steuten,Gerrit de Wit,Bert van Zantvoort,Daan van Dijk,Cor Salentijn kon Moonen zijn klasse tonen. Henk won de ronde van Heusden-Asten en de klassieker “de omloop van de Postel “ in en rond Someren. Ook in 1972 is Henk Moonen van de partij maar zijn werk in de gehandicaptenzorg gaat vóór en zodoende kan hij vaak niet starten in verband met zijn diensttijden. Toch wint Moonen ook dat seizoen twee mooie wedstrijden, opnieuw in Heusden-Asten,en de semi-klassieker in Someren-Eind.

Samen met zijn echtgenote Jeanne en broer Gerard begint Henk aan een experiment met zelf in elkaar geknutselde hometrainers waarop zesdaagsen op rollen worden georganiseerd. Als spoedig worden ze uitgenodigd door Televisieomroepen die graag gebruik maken van de hometrainers en tevens de inmiddels aangeschafte stier, die de raarste capriolen uithaalt tot vermaak van de kijkers. De zaak groeit enorm en onder naam Attractieverhuur Moonen worden de Moonens al spoedig door het hele land benadert. Naast zijn bedrijf wil Henk nog wel blijven fietsen en gaat hij van start bij de beroepsrenners,zijn motto is “waarom zou ik die mannen niet kunnen bijhouden” Hij rijdt alleen criteriums en kan gemakkelijk volgen maar bij de Top 10 mag Henk niet rijden want de uitslagen waren als op voorhand door de grote jongens ( Jan Raas en Gerrie Kneteman ) ingevuld.

De laatste maanden kwam Henk Moonen regelmatig te vallen bij zijn trainingstochten en een bezoek aan het ziekenhuis in Tilburg bracht aan het licht dat zich in zijn hoofd drie tumoren hadden ontwikkeld die niet waren te behandelen. Acht weken later is Henk op 65 jarige leeftijd (afgelopen Koningsdag ) te midden van zijn naasten overleden.

Henk rust in vrede.

Weer volle bak in Ronde van Brabant

Aanstaande zondag 3 mei zal de Ronde van Brabant, een wielerklassieker van de vrije bonden, weer voor de 38e keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start over een afstand van 126 km. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren
Route.
De route is weer zo goed als gelijk aan die van vorig jaar. Een tweetal kleine wijzigingen in verband met wegwerkzaamheden in Deurne en Bakel. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Eerst rijdt de karavaan via Deurne (12:08) en Milheeze (12:15) naar de Rips (12:22). Evenals vorig jaar, loopt de route dan naar Oploo (12:33). Van hier uit rijdt de stoet via Overloon (12:43), Stevensbeek (12:48) naar Sint Anthonis (12:54). Via Landhorst (13:06), Venhorst (13:11), Boekel (13:18), Gemert (13:26), De Mortel (13:32) en Bakel (13:40) komen de renners terug in Deurne (13:47). Dan rijden ze via de Helmondsingel, Langstraat, Nachtegaalweg en Paardenkopweg naar Liessel waarna in Liessel nog drie plaatselijke ronden van 9,4 km gereden worden. De eerste doorkomst in Liessel is 14:16. De finish wordt om circa 14:56 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door de Motorpolitie van de Regio Brabant Zuidoost Afdeling Deurne-Asten-Someren en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Super Prestige Klassement
De vrije bonden hebben ook dit jaar weer een aantal prachtige klassiekers geselecteerd die meetellen voor het Super Prestige Klassement. Aan dit klassement zit een aanzienlijk prijzenschema gekoppeld. De Ronde van Brabant telt als vanouds mee voor dit klassement en is de tweede van die zeven klassiekers.
Deelnemersveld.
Ook dit jaar liep het weer storm met de aanmeldingen. De wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), zit al enkele weken met een vol deelnemersveld krijgen. Zo zullen ruim 190-200 renners gaan strijden om een plaats op het erepodium.

In Memoriam Piet Rooijmans

Vandaag bereikte ons het bericht dat Piet Rooijmans, erelid van de NWB, is overleden na een kort ziekbed.
Piet mocht de respectabele leeftijd van 91 jaar bereiken.

In zijn hele leven heeft hij altijd klaar gestaan voor de wielersport. Van zijn jeugd af heeft hij zich ingezet als begeleider en later als organisator van vele wedstrijden (tot 70 per jaar) en als jurylid/bestuurslid voor diverse bonden, KNWU, NWB, BWF en WVAN. Hij was mede initiator van de samenwerking tussen de bonden en de latere oprichting van de WFN. Hij richtte samen met zijn broer de bond WVAN op. Hij was voor de oorlog betrokken bij TWC de Zwaluw, wn na de oorlog zorgde hij voor de her-oprichting van deze vereniging die nu nog een groot deel van ons wedstrijdprogramma invult.

Hij had maar 1 doelstelling: Alles doen om de renners te kunnen laten fietsen.

Piet wordt dinsdag 28 april om half vier gecremeerd in crematorium Berkendonk in Helmond.

Piet, bedankt voor alles, rust zacht.

Tom de Vreede wint 53e Omloop der Peel

Er gingen 143 renners van start in Someren. De eerste 30 km bleef het een beetje rustig. Toen wist een groep van 21 weg te geraken. Gezamenlijk werkten ze aan hun voorsprong. Op de lus in Liessel hadden ze 15 seconden. Bij het verlaten van Liessel 30 en in Helenaveen 1 minuut. Nu reageerde het peloton en de voorsprong groeide niet meer. Op 80 km maakten een tweetal uit deze groep een schuiver in een scherpe bocht. Meeuwse en van Kooi vielen weg uit de groep. Met 19 man kwam de groep dus in Someren op de plaatselijke ronden. Ze werkten echter wel goed door, of het peloton had opgegeven, want bij het passeren van de meet hadden ze ruim 2 minuten. De een na de ander haakten af door het hoge tempo, van Dijk, van der Pijl, Hendriks, Diels, Kapitein en Rayer. In de voorlaatste ronde van 6,8 km wisten van Grinsven en de Vreede weg te springen. Op de meet was de Vreede net te rap voor van Grinsven. Daarachter won Stynen de sprint van de achtervolgers.

De tweede etappe ging van start op zondag 13:00 uur.
Al vrij snel na de neutralisatie de eerste ontsnapping van 3 man waarna 4 man in de achtervolging ging. In Vlierden kwamen de twee groepjes samen. En dit zevental met daarin Kristof Gryson en Wieger van der Schaaf, twee kanshebbers op ene podiumplek gezien hun klassering van een dag eerder. Een goede samenwerking zorgde ervoor dat deze wegbleven. Een voorsprong van rond de 1 minuut hielden ze de volgende 50 km vol. Op de nieuwe lus in de Ospelse Peel werd deze zelfs groter tot bijna 2 minuten.
Voordat ze echter de streep in Someren voor de eerste keer passeerden werd die voorsprong kleiner en kon een vijftal naar ze toe springen gedaan. Vier man wist weg te blijven Wieger van der Schaaf, Vincent Meyvis, Kristof Gryson en Piotr Kornafel. Van de overige drie werd Marco van Schijndel door het peloton ingerekend en kregen Luuk Metsemakers en Remy Meeuwse gezelschap van Robbert Schaap, Vincent ter Schure, Tim Foppen, Tim de Koning en Raymond Bakker. En deze twee groepjes voegden zich samen.

NK WFN dit jaar in juni in Beegden

In tegenstellling tot eerdere berichten over het NK WFN, zal dit NK in 2015 al vroeg verreden worden. De organisatie van het NK in 2013 en het ICF WK in 2014 heeft getekend voor deze editie van het NK. Dit wel onder de voorwaarde dat het op een al eerder geplande datum voor een evenement in Beegden gehouden kon worden. De WFN heeft goedgekeurd dat het NK dit jaar op 14 juni zal plaatsvinden. Alle licentiehouders van een WFN licentie, en dus ook KNWU amateurs (M/V) en Sportklasse kunnen deelnemen aan dit NK.
Het NK zal plaatsvinden op het selectieve slopende parkoers waar vorig jaar het ICF WK op werd verreden.
De inschrijving loopt via deze site. Kies onder menu voor Weg - Digitale inschrijving.

Het programma is als volgt:
10.45 uur Masters/Veteranen 50+ t/m 59         12 ronden 64,8 km
10.48 uur Masters/Veteranen 60+                   10 ronden 54,0 km
10.51 uur Dames  t/m Vrouwen Amateurs          9 ronden 48,6 km
12.45 uur Masters/Veteranen 40+ t/m 49         14 ronden 75,6 km
15.00 uur Amateurs/Cyclosportieven t/m 39      20 ronden 108 km