Nieuws

Amateurs van De Kempen willen zich laten zien

Vorig seizoen (2014) was al een goed jaar met veel top 10 noteringen van renners van TWC de Kempen-babydump. Dit jaar willen de renners zich echt laten zien met klassieke overwinningen. Toon de Greef is de ploegleider (uit de bekende wielerfamilie) en heeft vorig al laten zien dat hij van een groep renners een hecht team kan maken. Echter dit jaar wil niet alleen de ploegleider Toon de Greef maar ook de renners echt laten zien dat ze een goed team zijn. Vorig jaar werd het eindklassement van de WVAN cup gewonnen door goed samen te werken. Dit jaar moeten en kunnen de renners nog veel meer prijzen gaan pakken. In de winter zijn een aantal nieuwe talenten erbij gekomen. Zij hebben natuurlijk vorig jaar gezien dat dit team goed draaide en veel ervaring heeft. Zeer ervaren mannen zoals Rob Linssen, Hans Slegers en Patrick Houthooft weten hoe het werkt in het wedstrijdmilieu en hebben samen met de ploegleider nieuwe renners aangetrokken die mede voor overwinningen kunnen zorgen. Natuurlijk is daar veel winnaar Marc van Grinsven in de klassiekers het speerpunt, zeker als het op een massasprint zal aankomen, ook passen in dat treintje Bram van Kooij en Roy Steuten. Zeker Bram van Kooij die vorig jaar heeft laten zien dat hij weer kan winnen.

Talenten zullen dit jaar moeten bovendrijven, er wordt dan gedacht aan Jordy van Sambeeck die vorig jaar erg veel progressie maakte maar ook Jeroen Stasse, Tom Reynart en Michael Lasut zullen zich absoluut gaan laten zien. Voeg daarbij ook twee zeer goede veldrijders als Peter van de Heuvel en Rick van Deursen die een compleet wegseizoen meedraaien.

Ook zullen veel-winnaars en “oude rotten” Andy Knijpinga en Witlox hun waarde weer willen tonen.

26e St. JOZEF KLASSIEKER Zondag 29 maart

Zondag 29 maart wordt voor de zesentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 200 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 79,8 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:03 uur en rijden 62,7 km.
De amateurs A & B rijden 102,6 km en starten om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 29 maart vanaf 11:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.
Meer informatie is te verkrijgen via www.twcdezwaluw.nl

Presentatie wielerteam LECT

Afgelopen zaterdag presenteerde het Limburg Express Cycling (LECT) zich in Grubbenvorst. De Noord-Limburgse wielerploeg bestaat al bijna twintig jaar en bestaat vooral uit amateurs en masters. Er zijn twee nieuwe renners aangetrokken, Gianni Schim (Vierlingsbeek) en John Kölker (Born). Daarnaast maken de wegrenners Frank Fonteyne (Lottum), Edward van der Werf (Kessel), Bob Rijvers (Lottum), Lucien Volleberg (Den Bosch), Marcel van der Veen (Venlo), Ad Bakker en Markus Granzow (beiden uit Baarlo) en mountainbiker Lex van Enckevort (Grubbenvorst) deel uit van het team. Zij richten zich vooral op de regionale koersen van de NWB en KNWU. Ook is de 16-jarige Kylie Waterreus (Sittard), lid van het KOTC (KNWU Olympisch Trainingscentrum) lid van de LECT-ploeg.

In Memoriam Leo Schuren

In de week van 15 februari is ons ex-jurylid Leo Schuren overleden en gecremeerd op vrijdag 20 februari.

Leo is 40 jaar jurylid geweest bij de NWB en besloot afgelopen seizoen dat het mooi geweest was en nam afscheid van de collega juryleden.
Daarna werd hij vrij snel ziek en overleed na een kort ziekbed.

Leo bedankt en rust in vrede.

Cor Vriens overleden

Afgelopen zondag is op 72 jarige leeftijd de renner Cor Vriens uit Helmond overleden.

Cor heeft het na een zware strijd tegen de afschuwelijke ziekte ALS niet gered. Na een KNWU periode van bijna 15 jaar besloot de sympathieke Brabander het nog een aantal jaren bij de NWB te proberen.

In 1973 bewees Cor met een derde plaats in het jaarklassement zijn klasse en vooral strijdlust want het hele jaar door zat hij wel altijd ergens in een kopgroep. Dat jaar won hij naast tientallen ereplaatsen de ronde van Baexem. De ronde van Thorn 1974 en Haps 1977 waren eveneens voor Vriens. Als je dan op je vijftigste de ronde van Leeuwen wint en bovendien NWB kampioen wordt bij de veteranen dan getuigt dat van enorme wilskracht.

Na 4 overwinningen in 1993 besloot Cor Vriens te stoppen met wedstrijden en genoot hij nog lang van trainingstochten met vrienden en oud-collega renners. Ook was hij ondertussen nog als trainer actief en leerde Cor diverse renners het vak, onder hen was b.v. Wout Poels een van zijn beste leerlingen.

Cor Vriens zal bij elke wielerliefhebber in gedachte blijven als een sieraad voor de sport. Wij wensen echtgenote Annie en de kinderen veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

Vaarwel Cor.

Op de foto’s Cor met de kinderen en met Fons Steuten

IM: Harm Knol overleden

Maandag 10 november is in zijn woonplaats Geleen de oud NWB veteraan Harm Knol overleden. Harm was ernstig ziek en is op 66 jarige leeftijd van ons heengegaan.

Vele jaren heeft hij als veteraan bij onze bond gereden en behaalde Harm veel ereplaatsen met o.a. een prachtige zege in de ronde van Bergen in 1988.

Na zijn loopbaan als actieve renner ging Harm in 1988 aan de slag als organisator en “Manus' van alles “ op de Geleense wielerbaan waar hij het stokje overnam van Frans Alberts. 25 jaar lang stond Harm met zijn echtgenote Annemie diverse dagen van de week klaar om de renners te laten sporten.

Voor zijn verdiensten als organisator kreeg hij een Koninklijke onderscheiding.

Afgelopen jaar kon Harm vanwege een ernstige ziekte het niet meer aan en werd een vervanger gezocht. Michel van Dijke nam zijn taak over en deze week moeten we afscheid nemen van een zeer gedreven sportman.

Ons rest nog waardering uit te spreken voor de sportfanaat Harm Knol.

Harm namens allen, bedankt

IM: Ton de Loo overleden

Wielrentrainer Ton de Loo uit Echt is afgelopen week aan een ernstige ziekte overleden. Ton werd 68 jaar. Ton was een groot liefhebber van de wielersport en was vrijwel wekelijks aanwezig bij de NWB wedstrijden.
Later werd hij trainer en heeft ook veel NWB-ers onder zijn hoede gehad en van advies voorzien.
Ton, Rust in vrede.

Openingswedstrijd Jos Feron cup in Baarlo

Zondag 12 oktober gaat de Limburgse veldrit en mtb competitie om de Jos Feron cup weer van start. Wielerclub Olympia uit Baarlo organiseert dan de eerste wedstrijd van een serie van 16 wedstrijden. Olympia organiseert niet alleen op zondag 12 oktober in Baarlo maar ook op zondag 28 december in de Boekend. Het programma is voor elke wedstrijd hetzelfde. Om half elf starten de eerste renners. Deze zijn verdeeld over vier categorieën: de junior mountainbikers, de junior veldrijders, de oudste jeugdcategorie en de dames categorie. Om half twaalf is het dan de tijd voor de amateur en masters veldrijders. Een uurtje later komt dan de jongste jeugd aan het vertrek. Tenslotte zullen de amateur en masters mountainbikers de strijd met elkaar aangaan. Om half drie zijn de wedstrijden afgelopen In de verschillende categorieën komen natuurlijk veel renners uit Baarlo en omstreken aan de start. Hierbij ook veel leden van twc Olympia, mtb Baarlo en wielerclub Midden-Limburg. Bij de amateur veldrijders is Daan Bongers de grote favoriet. En dat hij in goede vorm verkeerd heeft hij dit seizoen in zijn eerste veldrit al laten zien. In Dordrecht eindigde hij op een tweede plaats. Ook Roy Joore zal zijn beste beentje voor zetten om een goede prestatie neer te zetten. Bij de amateurmountainbikers is Leon Crienen ook weer van de partij. Aan de start in deze categorie o.a. Noud Nijssen, Markus Gransow, Bas Janssen, Koen Nijssen, Guus Nijssen. Bij de masters mountainbikers horen Rick van Dijk en Jos Bongers bij de favorieten. Bij de jeugd komen bijna alle jeugdleden van mtb Baarlo in actie. Heb je zin om ook mee te doen aan deze wedstrijd in het Kuukven dan kun je ter plekke nog inschrijven. Dit kan op het terrein van hondenvereniging Kuukven, hier zijn ook de start en finish. Meer info: www.limburgcross.nl.

Op het hondenterrein is ook een kopje soep en een broodje knak te verkrijgen. Als speciale prijs is er natuurlijk de ‘Gouden MTB schoen’, beschikbaar gesteld door Jan Peeten rijwielhandel. Deze word gewonnen door de eerste Baarlose winnaar van de dag. Vorig jaar was dat Bart Peeters die als winnaar in zijn wedstrijd werd afgevlagd.

workshop "Hoe gebruik je burgerinitiatief" op VSG congres op 24-25 sept.

Het nieuwe sportseizoen is begonnen. Meer en meer (sport)verenigingen gaan samenwerkingsverbanden aan. Alleen al in Limburg zijn dit seizoen een kleine 100 voetbalverenigingen die op sportief gebied een samenwerking hebben. Zo proberen ze de verandering die Limburg doormaakt het hoofd te bieden.

Verenigingen worden geconfronteerd met een daling van leden. Daarnaast zijn de leden ouder, zijn ze minder gebonden aan de verenigingen en besteden ze minder geld. Wij zien dat er steeds meer baanbrekende samenwerkingsverbanden ontstaan, bijvoorbeeld tussen verenigingen en zorginstellingen. Het is voor verenigingen alleen moeilijk om de stap te maken naar verregaande samenwerking. De partijen hebben allemaal een eigenbelang. Ze zijn gefocust op hun eigen prioriteiten.

Samenwerking is de rode draad van het VSG congres (24 en 25 september). Huis voor de Sport zet in op samenwerking. Daarom heeft de VSG, HvdS gevraagd een workshop te geven over hoe wij verenigingen, overheden en bedrijfsleven van onderop stimuleren om samen te werken. Wij treden op als onpartijdige kwartiermaker tussen de partijen. Samen inventariseren we alle wensen en belangen. In de volgende stap zet de kwartiermaker samen met de hoofdrolspelers de quick wins uit.

Op het VSG congres geven wij de workshop “Hoe gebruik je burgerinitiatief”. In deze workshop leggen wij aan de hand van ons werk in de kern Neer (gemeente leudal) uit, hoe vanuit het initiatief van verenigingen een visie is gemaakt over het clusteren van sport-, cultuur-, en zorgaccommodaties.

Bent u nieuwsgierig hoe HvdS een rol kan spelen in het verwezenlijken van uw ambitie op het gebied van multifunctionele accommodaties en samenwerking tussen gebruikers? Kom dan naar het VSG congres of neem contact op met:

Cristan Segers c.segers@huisvoordesport.org