Nieuws

Zondag 1 mei de 1e editie van de Omloop Liessel - Liessel

Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 1 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de eerste keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 12,8 km lang die 10 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren

In plaats van de Ronde van Brabant.
Tot vorig jaar organiseerde Wielercomité MarmaBar de Ronde van Brabant. Een zogenaamde rit in lijn die een route van uit Liessel naar Overloon en via St. Anthonis en Gemert-Bakel terugkwam. Deze wedstrijd werd begeleid door een grote groep vrijwilligers, verkeersregelaars en een aantal motoragenten die de taak hadden om de tegenliggers te laten stoppen. De politie heeft echter besloten dit jaar geen wielerwedstrijden meer te begeleiden en vindt dat de verkeersregelaars het moeten doen.
Om dit mogelijk te maken heeft de organisatie besloten om een groot deel van het parkoers te laten vervallen.

Route.
De route is dus aanzienlijk ingekort. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via de Nieuwstraat – Moorveld – Willige Laagt – Biezendreef – Snoertsebaan – Griendtsveenseweg – Klaverweg – Zonnewende – Lupinenweg – Eikenlaan en weer Hoofdstraat.
De route is 12,8 km en wordt 10 keer gereden. Elke 18 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 15:00 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook te lijden onder de ontwikkelingen. Vorig jaar stonden er circa 200 te trappelen voor de Ronde van Brabant. Nu is dat toch ongeveer 25% minder. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

Tom de Vreede wint St. Jozef Klassieker, Ron Paffen en Ferry de Ruiter snelste masters

101 amateurs begonnen aan hun 102 km in Someren-Heide. En zoals altijd in Someren-Heide gebeurt het op de achterzijde van het parkoers. De eerste afsplitsing van een kopgroep van 20 man ontstond na 10 km. Maar een ronde later volgde weer een algehele hergroepering. Zo bleef het spel aan verandering onderhevig tot bijna halfweg koers het peloton uit elkaar valt in diverse groepen. Voor velen was het nu zaak om samen te werken en de goede groep op te zoeken. Een valpartij op 65 km hielp hier echter niet aan mee. Na nog eens een dikke 10 km vormden zich vier groepen van tussen de 15 en 20 man. De overige renners hielden het ondertussen voor gezien. In de groepen draaiden de molens goed, maar de kopgroep kon niet meer achterhaald worden.
Winnaar werd Tom de Vreede voor Stefan Laurijssen. Over de derde plek was even onduidelijkheid, maar de video-opnames van de jury brachten de beslissing. Roy Steuten mocht op het podium plaats nemen.

55 masters gingen eerder op de dag van start in twee leeftijdsgroepen. Ze reden onder een stralend zonnetje. Heel ander weer dan vorig jaar.
Na ongeveer 40 km ontstaat er aan de achterzijde van het parkoers, waar de wind langs de bosrand altijd invloed heeft op het verloop van de wedstrijd, een kopgroep van 4 man. Deze werkten goed samen, deden om beurten kopwerk en bleven weg van het peloton. In de laatste ronde werden ze echter, weer op de achterzijde, ingelopen door een jagende groep achtervolgers. De eerdere vluchters eindigden op de 9e tot de 12e plaats. Van de achtervolgers wist Ferry de Ruiter de wedstrijd op zijn naam te zetten, voor Edwin Raats en Berry Hoedemakers.
Ondertussen hadden de vijftig-plussers hun wedstrijd al wat eerder beslist. Die reden 3 ronden minder. Winnaar werd Ron Paffen, Roger Pauwels werd twee en Ad Guldemeester drie.

Informatieavond Wielerronde Tungelroy

In Tungelroy zijn wij, een 7 tal enthousiaste fietsers, na bijna 40 jaar van stilte, weer volop bezig om een Wielerronde te organiseren en is er de Stichting Wielerronde Tungelroy opgericht, waarmee de Wielerronde Tungelroy in 2016 en de komende jaren een feit is geworden.

De voorbereidingen zijn in volle gang, de Nederlandse Wielren Bond heeft haar volledige medewerking aan dit evenement toegezegd. Ook van onze vrienden van TWC Stramproy, die ons bijstaan met hun kennis en expertise, krijgen wij de volledige medewerking. Dat sterkt ons in de gedachte op weg te zijn naar geweldig evenement.

Om ons als Stichting Wielerronde Tungelroy te presenteren aan de buitenwacht, hebben we op zaterdag 23-4-2016 een algemene informatieavond ingepland.
Op deze avond zullen we het wedstrijdprogramma en ook de tijdsplanning bekend maken, verder zal er ook enige uitleg gegeven worden over de stand van zaken betreffende de organisatie, verkeer en omleidingsplan, parcours en afzettingen etc.

Ook zal oud prof wielrenner Henk Lubberding deze avond zijnopwachting maken en onze nieuw gebouwde website lanceren en kan men zich vanaf deze avond ook opgeven om deel te nemen aan een van de wedstrijden. 

Graag willen wij, Stichting Wielerronde Tungelroy, u uitnodigen om deze avond bij te wonen. Het adres is MFA Kimpeveld Barbaraplein 2, 6005 SR in Tungelroy.

Mocht u verder nog informatie nodig hebben of anderszins vragen of opmerkingen, kunt u ons altijd bereiken via ons secretariaat info@stichtingwielerrondetungelroy.nl of u kunt contact opnemen met Marien van Helmond +31-6-20957940.

We hopen u op deze avond te mogen begroeten.

Zondag 10 april St. Jozef Klassieker te Someren-Heide

Zondag 10 april wordt voor de zevenentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 200 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 79,8 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:03 uur en rijden 62,7 km.
De amateurs A & B rijden 102,6 km en starten om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 april vanaf 11:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

Meer informatie is te verkrijgen via info@twcdezwaluw.nl

Ploegenpresentatie Limburg Express Cycling Team

Bij Aarts Conserven in Lottum werd zaterdag de wielerformatie Limburg Express Cycling Team (kortweg LECT genaamd) gepresenteerd. In het bedrijf dat vanaf 1934 asperges, kersen en peren weckt, werden de renners eerst getrakteerd op een rondleiding, waarna de gebruikelijke teamfoto's werden gemaakt. Na twintig jaar is teammanager Frank Fonteyne nog steeds de 'man achter de schermen'. De Noord-Limburgse ploeg presenteert zich ook weer in de herkenbare donkerblauwe met gele tricots. Bij de vrouwen is het geel vervangen door het roze.
Fonteyne: "Het is een ploeg met vooral amateurs en masters. Maar met Meggie en Max Rijvers hebben we ook twee talentvolle jongeren in huis. Max won deze winter twaalf wedstrijden in de Jos Feron Cup, een wintercompetitie voor crossers in onze provincie."

De ploeg bestaat uit veertien licentiehouders en ook nog eens dertien renners, die zonder licentie de nodige kilometers maken. "Ik verwacht veel van de nieuwkomers Giel Emons (Venray) en Roy Simons (Velden). Ook Markus Granzow (Baarlo) en Edward van der Werf (Kessel) hebben de laatste jaren al laten zien hun mannetje te kunnen staan in de regionale koersen. Daarop zullen we het accent zetten. Koersen in de wielerronde van Kesssel, Stramproy en in de klassiekers rondom Someren. Dat zijn 'onze' wedstrijden."
Naast de vier genoemde renners maken ook Kees van Rengs en Sander Hermans (Horst), Frank Fonteyne, Meggie en de al eerder genoemde Max Rijvers (allen uit Lottum), John Kölker (Born), Gianni Schim (Vierlingsbeek) en mountainbiker Lex van Enckevort (Sevenum) deel uit van het LECT team. De talentvolle Kylie Waterreus (Ulestraten) en Tom Peters (Thorn) zijn eveneens lid, maar zijn opgenomen in een Nederlandse of Belgische sponsorformatie.

door Ger Hermans

Dekkers Tweewielers Jewagas Cup 2016

Op de baan van Herungerberg in Venlo wordt dit jaar ook weer een competitie van zes masterwedstrijden verreden. De masters rijden nu in vier leeftijdsklasses, 30+, 40+, 50+ en 60+. De eerste wedstrijd is op zaterdag 16 april. De start van de eerste wedstrijd zal steeds 10:00 uur zijn. Bij voldoende deelname worden de categorieen over twee wedstrijden verdeeld.

Zes wedstrijden
- Zaterdag 16 april     
- Zaterdag 21 mei
- Zaterdag 25 juni         
- Zaterdag 16 juli
- Zaterdag 10 september
- Zaterdag 17 september

Vier categorieën:
30 - 40 jaar,  40 - 50 jaar, 50 - 60 jaar en 60+

Voor elke wedstrijd worden punten verzameld. Aan het einde van de 6 wedstrijden wordt per categorie een totaalklassement opgemaakt voor de Dekkers Tweewielers Jewagas Cup.

Rijdt je alle 6 wedstrijden, loot je na afloop van de finalewedstrijd op 17 september mee voor een racefiets of een waardecheque van  € 700 ter beschikking gesteld door Dekkers Tweewielers.

Daarnaast wekelijks een prachtige prijzenpot beschikbaar gesteld door sponsor Dekkers Tweewielers.

Start 10 uur
Inschrijfgeld € 5,- per wedstrijd
Licentie KNWU, NWB of BRD verplicht
Daglicentie NWB € 2,50, indien men geen licentie heeft

Organisatie Wielerschool Noord-Limburg onderdeel van TWC Noord-Limburg.

Locatie: Wielerpark Herungerberg, Louisenburgweg 27 te Venlo

Voor meer info kijk op wielerschoolnoordlimburg.nl of twcnoord-limburg.nl

In memoriam Ger Geraets

Tee weken geleden is in Swalmen de oud-renner Ger Geraets overleden Ger was pas 67 jaar.
Ger was een echte liefhebber van de sport en fietste ruim 8 jaar bij de NWB.
Zijn palmares is bescheiden net als hijzelf was. Hij fietste meestal achteraan in de groep en was niet brutaal genoeg om zich te mengen in massapurts.
Toch haalde Ger nog tal van ereplaatsen en reedt hij vier jaar in de ploeg van Cor Salentijn uit Roermond.
Samen met zijn plaatsgenoten Piet Stienen, Stan Cordang, Jo Koolen heeft hij veel plezier beleefd aan zijn fietshobby, Ger Geraets werd zeer geprezen voor zijn sportieve inzet tijdens de koersen.

We wensen de familie veel sterkte .

Ger is in besloten kring gecremeerd.

Mocht u willen reageren is hier het adres van de familie A.Geraets –Cox
Boekweitsdries 5  6071 EB Swalmen

WK