Nieuws

Berto van Dam wint kermiskoers Montfort

Een enerverende wedstrijd werd verreden op het kermisparkoers in Montfort. Er was geen moment rust.
De Belg Ron Vandenbussche vocht wat ie kon. Keer op keer in de ontsnapping, steeds voorin, maar het mocht niet zijn. Antoine Moonen lukte het om 4 km voor het eind weg te springen. Maar meer dan 10 seconden waren hem niet gegund. In de laatste ronde werd hij ingelopen en in de sprint die gewonnen werd door Berto van Dam moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Leon Strötker pakte de derde podiumplek. De gangmaker van deze wedstrijd, Vandenbussche, eindigde op een vijftiende plek.

Uitslagen:
Amateurs/Masters (75 km): 1. Berto van Dam (Herten, 1:46:44), 2. Antoine Moonen (Cuijk), 3. Leon Strötker (Venlo), 4. Ronny Denier (Kinrooi Bel), 5. Bas Janssen (Baarlo), 6. Luuk Nissen (Best), 7. Kristian Michiels (Vierlingsbeek), 8. Daan Bongers (Baarlo), 9. Jinn Leffering (Landgraaf), 10. Rudo Pinckaers (Epen), 11. Roel  van Gameren  (Veghel), 12. Roy Steuten (Ell), 13. Arno Bouten (Blerick), 14. Pascal Evers (Roermond), 15. Ron Vandenbussche (Merelbeke Bel), 16. Leon Peeters (Heythuysen), 17. Koen Wulterkens (Boxmeer), 18. Luuk Metsemakers (Nuenen),
Recreanten (30 km): 1. Bas van Bommel (Herkenbosch, 44:29), 2. Koen Janssens (Roermond), 3. Cedric Cortenraad (Nijmegen), 4. Remco Corten (Ittervoort), 5. Raymond Broeren (Obbicht), 6. Rick Mehlkop (Horn), 7. Marco Janssen (Swalmen), 8. Wibaut Hawinkels (Thorn), 9. Ron van de Weijer (Valkenburg), 10. Ronald Versteegen (Weert), 11. Henk Hassing (Venlo),
Rabo Dikke Banden Race Categorie 1 (7 + 8 + 9 jaar): 1. Jesper Maassen (Echt), 2. Elise Broeren (Obbicht),
Rabo Dikke Banden Race Categorie 2 (10 + 11 + 12 jaar): 1. Sep van Bommel (Herkenbosch), 2. Ties Beckers (Melick), 3. Tijn Maassen (Montfort).

Twan Kops winnaar Presto Pedale 2017

Al vrij snel sprongen drie man weg. En zorgden samen voor een voorsprong van circa 50 seconden. Daarachter viel het peloton in drie stukken uiteen. De vluchters konden echter niet teruggepakt worden.
De 40ste editie van de Presto Pedale is gewonnen door Twan Kops uit Veldhoven. Tweede werd Dirk Janssen en derde Roy Steuten.

Clublid Wim Vissers (68) is dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Peter Maas van de gemeente Bladel. Dat gebeurde tijdens de veertigste editie van wielerronde Presto Pedale. 
Wim kreeg de onderscheiding voor zijn grote inzet voor de lokale wielersport en de Stichting Zomermarkt Bladel. Vanaf 1976 organiseerde hij de jaarlijkse kermiskoers Presto Pedale vanuit Tour- en Wielerclub Netersel. Ook het fietsweekend regelt hij. Als bestuurslid en als marktmeester was Vissers vanaf 1980 bestuurslid van de Stichting Zomermarkt in Netersel. En daarnaast was hij sinds 1985 betrokken bij de organisatie van de Bladelse Wieleravond Zesdaagse, de Hel van Netersel en andere wieleractiviteiten.
 
Complete uitslag:
1. Twan Kops (Veldhoven, 55km in 1:19:10), 2. Dirk Janssen (Valkenswaard), 3. Roy Steuten (Ell op 4 sec), 4. Luuk Metsemakers (Nuenen op 48 sec), 5. Jelle de Poorter (Best), 6. Nick Riddy (Veghel), 7. Roel van  Gameren (Veghel), 8. Teun  van  Poppel (Tilburg), 9. Teun Jansen (Bladel op 1:06), 10. Luuk Nissen (Best op 1:09), 11. Marc van Grinsven (Deurne), 12. Nick Sesink (Bergeijk), 13. Niels Buijtels (Netersel), 14. Stefan Verheijen (Gemert), 15. Corné van de  Voort (Hilvarenbeek), 16. Ruud Jacobs (Veldhoven), 17. Edwin Raats (Helmond op 1:16), 18. Jeroen Stasse (Oosterhout op 3:13), 19. Patrick Houthooft (Helmond op 3:16), 20. John Verhouden (Eindhoven), 21. Gerard van  Ham (Oostelbeers), 22. Johnny Bosmans (Bergeijk), 23. Mike van Herk (Bergeijk), 24. Peter Michiels (Netersel), 25. Eric van Gestel (Netersel), 26. Ronnie van Tetering (Terheijden op 3:30), 27. Wil Boudewijns (Bergeijk op 1 ronde), 28. Koen van de  Sande (Netersel), 29. Tom Doomen (Helmond)

Presto Pedale op dinsdagavond.

Dit jaar zal de 40e Presto Pedale op dinsdag 6 juni gehouden worden. Voorgaande jaren was dit altijd op maandagavond. Maar dit jaar valt dat samen met 2e Pinksterdag. Vandaar dat de organisatie besloten heeft om deze naar dinsdagavond te verschuiven.

De befaamde "Presto Pedale" in Netersel wordt op dinsdag 6 juni weer verreden!
De organisatie, in handen van TC Netersel met ondersteuning van leden van TWC Het Snelle Wiel, hoopt wederom op een mooi deelnemersveld van amateurs, masters en niet licentiehouders.

Dit jaar wordt de wedstrijd voor de tweede keer verreden onder de vlag van de NWB.

De Presto Pedale is een mooie koers op een omloop van 3200 m door het buitengebied van Netersel.
Voor meer informatie: klik hier.

Wielerinfoavond in Tungelroy over Wielerronde Tungelroy

Stichting Wielerronde Tungelroy nodigt u ook dit jaar weer uit voor een Wieler-Info avond. Deze avond wordt op 20 mei 2017 georganiseerd in Café-Zaal Kimpe Veld te Tungelroy, in aanloop van de Wielerronde van Tungelroy welke verreden zal worden op 24-6-2017.
Deze avond word georganiseerd om u te infomeren over de stand van zaken in de voorbereidingen van de wielerronde in Tungelroy editie 2017. Tevens zal de Boels Ladies Tour ter sprake komen, een UCI etappe wedstrijd die in het eerste weekend van September 2017 de Gemeente Weert zal aandoen.
Als gastspreker op deze avond hebben we Gerard Rietjens bereid gevonden om een en ander uit te leggen hoe het is om als profrenner te leven en de, ons zo geliefde, wielersport te beoefenen. Gerard neemt ons mee in het dagelijkse leven van de wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Gerard is trainer/coach/begeleider van renners als Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Lars Boom, Bram Tankink, Stef Clement, Dylan Groenewegen om maar eens een voorbeeld te noemen. Gerard zal spreken over het dagelijkse leven van een profwielrenner, hoe hij traint, eet, omgaat met tegenslagen, wat het wil zeggen om de grote rondes te fietsen en hoe het is om alles in goede banen te leiden.
Kortom een kijkje in de keuken van een toonaangevende profploeg in het hedendaagse wielrennen. Dit wilt u toch niet missen!!!!!!!!
Op 20 mei 2017 zullen wij u met open armen ontvangen in Café-zaal Kimpe Veld aan het St. Barbaraplein 2 in Tungelroy, vanaf 19.30 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en u in te schrijven voor de Wielerronde in Tungelroy in 2017 of wellicht wil u vriend van Stichting Wielerronde Tungelroy worden om ons zo te steunen en daarmee bij te dragen aan de organisatie van de wielerronde in Tungelroy voor de komende jaren.
 
Nogmaals wij zien u graag op deze avond.
 
Met vriendelijke groet,
 
Stichting Wielerronde Tungelroy

Daan Switters uit Utrecht zet wederom de Omloop Liessel – Liessel op zijn naam

De organisatie had haar licht eens laten schijnen over het parkoers en heeft gekozen voor een langere ronde met minder bochten. 15,5 km lang, 7 keer af te leggen, totaal 108,5 km.

Dit keer stond er niet zo'n stevige wind. De 137 starters bleven dan ook veel beter bij elkaar. Na 7 km een valpartij op een recht stuk weg. Geen ernstige letsels, maar wel de eerste keer dat het peloton brak. Acht km later vonden de groepen elkaar weer en begon gezamenlijk aan de tweede omloop.

Tijdens de derde omloop brak het peloton in drie groepen. En ook dit was een halve ronde later weer ongedaan gemaakt.

Wederom twee rondes later, op dezelfde plek, weer drie groepen, maar ook dit mocht niet lukken.

Na 85 km wedstrijd ontstond een kopgroep die langzaam verder weg reed. Met nog 15 km te gaan hadden ze 30 seconden. Ze wisten dit met vieren vast te houden tot op de meet. Daan Switters won de sprint. Hij dankte de organisatie dat ze de streep wat verlegd had, hierdoor had hij iets meer ruimte voor zijn spurt en won met meer meters dan vorig jaar. Daarachter Koen Wulterkens net voor Dennis Voskuilen. Martijn Broekman greep naast de podiumplekken. De sprint van het peloton was voor Ferry de Ruiter.

"2e OMLOOP LIESSEL LIESSEL" Zondag 23 april 2017

Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 23 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de tweede keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 15,5 km lang die 7 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren

In plaats van de Ronde van Brabant.
Vorig jaar organiseerde Wielercomité MarmaBar de eerste editie in plaats van de Ronde van Brabant. Een zogenaamde rit in lijn die een route van uit Liessel naar Overloon en via St. Anthonis en Gemert-Bakel terugkwam. Deze wedstrijd werd begeleid door een grote groep vrijwilligers, verkeersregelaars en een aantal motoragenten die de taak hadden om de tegenliggers te laten stoppen. De politie heeft echter besloten geen wielerwedstrijden meer te begeleiden en vindt dat de verkeersregelaars het moeten doen.
Om dit mogelijk te maken heeft de organisatie besloten om een groot deel van het parkoers te laten vervallen.

Route.
De route is dit jaar langer en ook is het aantal bochten verminderd. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via het Loon – Biezendreef – Snoertsebaan – Veghelsedijk – Lupinenweg – Eikenlaan – Snoertsebaan – Kanaalstraat – Neerkantseweg en weer Hoofdstraat.
De route is 15,5 km en wordt 7 keer gereden. Elke 22 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.

Dirk van Leuken wint St. Jozef Klassieker... Marco Jeletich en Ferry de Ruiter snelste masters

Snoeihard werd er gereden. In alle drie de categorieën. De 50+ reed 42,4 km/u, de 40-plussers nog een km sneller en de amateurs zelfs 43,6 km/u. En toch vielen er weinig af. Het prachtige weer is een van de redenen dat het zo snel ging. 95 amateurs begonnen aan hun 91 km in Someren-Heide. Normaal is het zo in Someren-Heide dat het gebeurt op de achterzijde van het parkoers. Na de 2e ronde Een kopgroep van 11 man en dat bleef zo tot het eind. Behalve dan dat Anne Willem van der Meulen met materiaalpech terugviel. Halverwege koers tikten ze bijna de 2 minuten voorsprong aan. Tegen het eind probeerden enkelen weg te komen maar dat mocht niet lukken. Niels van Deursen moest de anderen laten gaan. De kop sprintte af met 9 man. In de eindsprint kwam Gerard van Haaften ten val. Hij werd toch op de 9e plek geklasseerd. Het peloton had ondertussen wel wat van de achterstand teruggepakt, maar kwam op anderhalve minuut binnen, waarbij Jack Wenders de sprint won.

72 masters gingen eerder op de dag van start in twee leeftijdsgroepen. De 50-plussers en de 40-plussers. Als gezegd lag hier het tempo ook gigantisch hoog.
 Beide groepen kwamen na de eerste ronde als gesloten peloton door, net als bij de amateurs. Daarna reden bij de 50-plussers twee man weg Jeletich en Barend Verhagen. En deze bleven weg. Een poging om ze terug te halen liep op niets uit. Jeletich was de rapste in de spurt voor Verhagen. Daarachter won Ron Paffen de sprint van het peloton op 1:21.

Zondag 9 april de 28ste Sint Jozef Klassieker in Someren-Heide


Zondag 9 april wordt voor de achtentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 150 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Het programma is aangepast ten opzichte van vorige jaren.
De starttijden zijn gewijzigd en de te rijden afstand iets verlaagd.
Er wordt gestart om 12:30 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 62,7 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 12:32 uur en rijden 51,3 km.
De amateurs A & B rijden 91,2 km en starten om 14:30 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 9 april vanaf 11:00 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk in Someren-Heide.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Meer informatie is te verkrijgen via info@twcdezwaluw.nl