Nieuws

Ook bij NK WFN weining NWB-ers of renners uit onze regio.

Afgelopen zondag werd het NK van de WFN georganiseerd in De Lier.

Drie NWB-ers reden naar het plaatsje in het Westland.
In de categorie 40+ werd Cees Snoek kampioen en was Peter Verhouden (33) de snelste NWB-er.
Bij de 50+ was Chris Maas kampioen en Jo Montforts(25) het rapste NWB lid.
En bij de 60+ werd Bert Bakker kampioen en Jac Roemerman (6) was de snelste NWB-er.
Bij de dames werd Esther Kortekaas kampioene.
Bij de amateurs werd zonder NWB-tegenstand de renner Bob van den Berg kampioen.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de site van de WFN: www.wfn-online.nl

Rainer Beckers wint kermisronde van Merum-Herten

Al na 10 km zochten vier mannen de koppositie op. Door een perfecte samenwerking sloten ze 25 km later van achteren bij het peloton aan en wisten zich zeker van een plaats bij de eerste vier. Acht km voor het eind mocht de rest uitmaken wie plaats vijf en verder mocht innemen. Enkele rondes daarvoor reed een vijftal weg van dit peloton. Ralf Steegs probeerde nog tevergeefs ze terug te halen en werd uiteindelijk tiende. De sprint om de vijfde plaats ging naar Kristian Michiels. Door het afsprinten van het peloton kreeg de kopgroep de ruimte om zuiver uit te maken wie van de vier de wedstijd op zijn naam mocht zetten. Rainer Beckers was dit keer de rapste voor Stefan Joosten en Koen Wulterkens. Berto van Dam greep net naast een podiumplaats.

Zaterdag 27 augustus Ronde van Stramproy

Zoals waarschijnlijk reeds bij u bekend, organiseert TWC-Stramproy elke laatste zaterdag van de bouwvakantie een wedstrijd voor de NWB-renners. Tevens hebben ze dan ook een open kampioenschap voor de vrije liefhebbers.
Wanneer je klikt op het plaatje, tref je het affiche met de nodige gegevens aan.

Programma:
15.30 u Wedstrijd Masters en Amateurs (NWB)
17.30 u Ploegentijdrit voor genodigde ploegen
18.30 u Open Stramproyer Wielerkampioenschap
19.30 u Clubkampioenschap TWC Stramproy
21.30 u Prijsuitreiking: Ut Opsjupperke

Mocht je interesse gewekt zijn om op een sportieve manier de strijd met elkaar aan te gaan, ziet de organisatie je graag aan de start verschijnen.

Van Dam sterk naar zege

Berto van Dam won zaterdag in het Roermondse buurtschap Kapel in 't Zand de NWB-wielerronde. De 29-jarige van Dam was ook de eerste aanvaller van de wedstrijd.Toen deze aanval mislukte versnelde de Hertenaar na 20 kilometer opnieuw. Nu kreeg hij Roel van Gameren uit Veghel mee en het duo had al snel een voorsprong van een halve minuut te pakken. Na 50 kilometer werd een achtervolgende groep op touw gezet. Kort daarna dubbelden de twee leiders het peloton. In de finale bleven ze bij elkaar en met een sterke eindsprint verzekerde van Dam zich met vijf lengten voorsprong van de winst. Vorig jaar werd hij ook al tweede op hetzelfde parcours.
Van Dam: ,,Ik wist dat je op dit parcours van bijna één kilometers moest blijven aanvallen. Die tactiek lukte, maar ik was niet zeker van mijn zaak omdat ik kramp voelde opkomen." Achter de twee koplopers werden de achtervolgers ingerekend en mocht het peloton sprinten om de derde plaats. De Midden-Limburger Luuk Metsemakers, tegenwoordig woonachtig in Nuenen won de sprint.

Ger Hermans.

Jan Lenkens overleden.

Het bericht bereikte ons dat Jan Lenkens, voormalig jurylid van de NWB, op tachtigjarige leeftijd was overleden.
Jan komt uit een wieler-minded familie en heeft dertig jaar als jurylid gefunctioneert binnen de NWB.
Hij was een behulpzame man die liever op de achtergrond bleef.

Jan wordt woensdagmorgen 17 juli begraven. De afscheidsdienst is iom 10:30 in de parochiekerk H. Cornelius, Kerkplein 1, Wanroij.

Jan, Bedankt en rust zacht.

(op de foto Jan links en zijn broer Theo rechts.)

Koornberg wint de Omloop van de Heidehof in Someren Heide, Raats is de snelste masters

De opkomst was weer magertjes. In eerste instantie had de organisatie het programma al omgegooid door het lage aantal vooraanmeldingen. Zo gingen de amateurs al om 1 uur van start en meteen daarachter alle masters. De strijdlust van de renners was er niet te minder om. De amateurs reden flink door en het peloton brak daardoor in verschillende groepen. Heini Koornberg uit Heino wist de sprint op zijn naam te zetten. In zijn kielzog zijn ploegmaat  Simon Broekhuis uit Zwolle. En zo was het ploegenklassement ook al zo goed als binnen. De individueel Ronald Greep uit Maasland besteeg de derde podiumplek. Zij waren de eersten van een kopgroep van twaalf. Het peloton zat nog net niet op een ronde. Daartussen diverse enkelingen die het in de kopgroep niet konden houden.
Een half uurtje daarvoor finishten de masters. Drie man waren weg. Ook hier twee ploegmaten, Stefan Verheijen uit Gemert en de Helmonder Edwin Raats. Daarbij zat Edwin Driessen uit Utrecht. Raats was zoals vaak de snelste. Driessen werd tweede. Daarachter een groep van acht.  De rest kwam gedurende de volgende 10 minuten binnen druppelen.

Uitslagen:Categorie Masters (40 jaar en ouder) 68 km: 1. Edwin Raats (Helmond 1:32:04), 2. Edwin Driessen (Utrecht), 3. Stefan Verheijen (Gemert), 4. Martijn Broekman (Utrecht op 24 sec), 5. Ron Paffen (Milsbeek), 6. Jeroen van de Weijer (Oploo), 7. Antoine Moonen (Cuijk), 8. Ton Ippel (Barendrecht), 9. Ronny Denier (Kinrooi Bel), 10. Andrew O'Hara (Grave), 11. Stephan van Hoof (Mierlo op 51 sec), 12. Raymond Schoenmakers (Geulle op 2:35), 13. Henry Schut (Zeeland op 2:38), 14. Johnny van den Berg (Beuningen), 15. Stan Janssen (Goch Dld op 2:54), 16. Ton van Korven (Diessen op 3:28), 17. Cor Gerritsen (Middelbeers), 18. Peter Bouwmans (Bakel), 19. Toon Houtekamer (Noordwijk), 20. Ruud Kuikstra (Brielle op 3:35),

NK WFN in Honselersdijk (De Lier)

Het NK WFN, zal dit jaar in Honselersdijk verreden worden. De organisatie van het NK in 2012 heeft getekend voor deze editie van het NK. Dit zal weer plaatsvinden op het parkoers dat ook in 2012 gebruikt werd aan de Veilingweg in De Lier.
Alle licentiehouders (amateurs/masters/sportklasse) van een bij de WFN aangesloten bond, en dus ook KNWU amateurs (M/V) en Sportklasse kunnen deelnemen aan dit NK.
De inschrijving loopt via de site van de organisatie.

Het programma is als volgt:
09.30 uur Masters/Veteranen 50+ t/m 59         9 ronden 60,3 km
09.32 uur Masters/Veteranen 60+                   7 ronden 46,9 km
11.15 uur Masters/Veteranen 40+ t/m 49         10 ronden 67,0 km
11.16 uur Dames  t/m Vrouwen Amateurs          4 ronden 26,8 km
13.15 uur Amateurs/Cyclosportieven t/m 39      14 ronden 93,8 km

37e Omloop van de Heidehof Someren-Heide zondag 10 juli

Zondag 10 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 37e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Marc van Grinsven Deurne, winnaar van de edities 2012 en 2013, zal proberen om na zijn overwinning in 2015 dit jaar weer voor de vierde keer de overwinning op te eisen. Niels van Deursen uit Den Haag en Daan van Alphen uit Gennep, uit de top van de Omloop van de Peelrijt, zullen strijden voor een podiumplek. Roy Steuten uit Ell, Rob Linsen uit Waalre en Koen Wulterkens uit Cuijk zullen weer, net als vorig jaar, proberen bij de snelsten te zullen zijn.
Uit de regio zullen we het werk zien van Hans Slegers Someren, Patrick Houthooft Helmond, Luuk Metsemakers en Thomas Vael Nuenen, Nico van Dijk Mierlo, Floris Pennings Geldrop, Joost Adriaans en Bram van Kooi Veldhoven, en Rick van Deursen Budel.

Starttijden:
Er wordt gestart om 13:00 uur met amateurs. Zij rijden 92 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 13:02 uur en rijden 69 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 juli vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.