Nieuws

NK WFN dit jaar in juni in Beegden

In tegenstellling tot eerdere berichten over het NK WFN, zal dit NK in 2015 al vroeg verreden worden. De organisatie van het NK in 2013 en het ICF WK in 2014 heeft getekend voor deze editie van het NK. Dit wel onder de voorwaarde dat het op een al eerder geplande datum voor een evenement in Beegden gehouden kon worden. De WFN heeft goedgekeurd dat het NK dit jaar op 14 juni zal plaatsvinden. Alle licentiehouders van een WFN licentie, en dus ook KNWU amateurs (M/V) en Sportklasse kunnen deelnemen aan dit NK.
Het NK zal plaatsvinden op het selectieve slopende parkoers waar vorig jaar het ICF WK op werd verreden.
De inschrijving loopt via deze site. Kies onder menu voor Weg - Digitale inschrijving.

Het programma is als volgt:
10.45 uur Masters/Veteranen 50+ t/m 59         12 ronden 64,8 km
10.48 uur Masters/Veteranen 60+                   10 ronden 54,0 km
10.51 uur Dames  t/m Vrouwen Amateurs          9 ronden 48,6 km
12.45 uur Masters/Veteranen 40+ t/m 49         14 ronden 75,6 km
15.00 uur Amateurs/Cyclosportieven t/m 39      20 ronden 108 km

 

53e Omloop der Peel start met groot deelnemersveld

Aanstaande weekend, zaterdag 18 en zondag 19 april, wordt voor de 53e keer de 'Omloop der Peel' georganiseerd. Dit is de oudste en grootste wielerklassieker voor amateurs in Nederland. De wedstrijd is 52 jaar geleden begonnen als een eendaagse wedstrijd, groeide uit tot een driedaagse met 5 etappes en de laatste jaren (sinds 2006) wordt hij verreden als een tweedaagse met 2 zogenaamde ritten-in-lijn.
Sinds 1996 trekt deze wedstrijd een groot aantal renners en nadat in 2006 afgestapt werd van de individuele tijdrit, werd bijna elk jaar de wedstrijd volgeboekt. Dit jaar echter wat concurrentie op de amateur wieler kalender. Er zullen zo’n 160 amateurs uit binnen- en buitenland in deze prachtige tweedaagse wielerklassieker van start gaan. Het is wat minder dan vorig jaar, maar zeker een heel mooi deelnemersveld te noemen.

Parkoers
Het parkoers is dit jaar weer her en der gewijzigd. Zo wordt er op zaterdag geen lus door het centrum van Liessel gereden, maar blijven we net buiten Liessel op de Snoertsebaan, Griendtveenseweg en het Leegveld. Op zondag wordt er een extra lus op Limburgs grondgebied gereden in Ospel. De aankomst lussen zijn op zaterdag en zondag veranderd. Ook het feit dat dit weekend blijkbaar geliefd is bij de organisatoren en er dus diverse evenementen zijn gepland, zorgde dat er veel overleg nodig was.

Retro Tocht Venlo

Op 17 Mei vind de officiële opening plaats van het nieuwe wielercomplex te Venlo (Louisenburgweg). Tijdens de opening zijn er die dag diverse demonstraties op fiets en skeeler gebied o.a. er is een cross-, skeeler-, wieler- en MTB baan.
De officiële opening is om 11.00uur waarna de demonstraties plaatsvinden. Op de wielerbaan zal ook gereden worden achter derny's.
Na de opening gaat een groep Retro fietsers van start voor een Toertocht. De Toertocht gaat over Nederlands en Duits grondgebied en is ongeveer 70Km lang. Tijdens de tocht zullen een paar heuvels beklommen kunnen worden in de buurt van Hinsbeck (D). Ongeveer halverwege houden we een tussenstop waar men op eigengelegenheid een consumptie kan nuttigen. De snelheid ligt tussen de 25-27Km/uur en rijden in een groep. We komen met zijn allen aan op de wielerbaan zoals Parijs-Roubaix.
Wie mee wil doen moet over een racefiets beschikken van 30 jaar of ouder. Het dragen van een worstenhelm en wollen wielerkleding is aan te bevelen.
Het lijkt ons leuk om oud NWB renners te mogen begroeten, zodat men de oude glorie opnieuw kan herbeleven.
In de kantine hangen foto’s en wieler-tenues uit oude dagen van Olympia Baarlo.
Voor diegene die mee wil doen kan zich voor 15 Mei opgeven bij gpa.hermans@hetnet.nl
De organisatie is mede in handen van TWC Olympia Baarlo.

Hans Dilling wint St. Jozef Klassieker... Luc van Roy en Jan Hekman snelste master

Zware windstoten waren voorspeld, maar de hele middag alleen een sterke constante wind en doorlopend regen. Totaal 156 coureurs (107 amateurs en 49 masters) gingen toch van start. Vooral na de eerste bocht na de finish kregen ze de wind schuin van voren. Dit zorgde al snel voor breuken in het peloton. Bij de 40+ ging uiteindelijk Jan Hekman met de bokaal aan de haal, voor Harko Kievit en Lars Rietveld. Alle drie bekende namen in de wedstrijden die we organiseren. Bij de masters 50+ was Luc van Roy de snelste voor Ron Paffen en Robert vande Kerkhof. Ook al weer niet de minste namen. De amateurs gingen als laatste van start en ook hier was het afzien. Het peloton werd door de straffe wind uiteen geblazen en de maar steeds neerkletterende regen zorgde er voor dat elk groepje uitgedund werd tot enkelingen die snel op grote achterstand kwamen. De jury besloot al deze mannen de warme douche te gunnen en klasseerde ze op achterstand. Van de groep bleven er uiteindelijk een kleine twintig over. Een kopgroep van negen (later acht) en een pelotonnetje. Naarmate het einde naderde werd ook voor deze renners een ronde eerder de bel geluid. Hans Dilling was het eerst, Martin van Plateringen werd tweede en Dennis Voskuilen, de winnaar van vorig jaar) werd derde.

Afscheid Frans Heltzel van bestuur NWB

Op de jaarvergadering werd Frans Heltzel bedankt voor zijn enorme inzet voor de NWB. Ruim 35 jaar is hij actief geweest als jurylid en 25 jaar als bestuurslid. In die jaren heeft hij alles rond de kalendersamenstelling en juryzaken gecoördineerd. Bij vele wedstrijden was hij een van de krachten in het jurykorps.
Frans kreeg eerder al een onderscheiding als lid van verdienste in goud.

We zullen hem zeker niet verliezen voor de wielerwereld. Zo blijft hij betrokken bij de evenementen georganiseerd door Comité 8 van Beegden.

 

Amateurs van De Kempen willen zich laten zien

Vorig seizoen (2014) was al een goed jaar met veel top 10 noteringen van renners van TWC de Kempen-babydump. Dit jaar willen de renners zich echt laten zien met klassieke overwinningen. Toon de Greef is de ploegleider (uit de bekende wielerfamilie) en heeft vorig al laten zien dat hij van een groep renners een hecht team kan maken. Echter dit jaar wil niet alleen de ploegleider Toon de Greef maar ook de renners echt laten zien dat ze een goed team zijn. Vorig jaar werd het eindklassement van de WVAN cup gewonnen door goed samen te werken. Dit jaar moeten en kunnen de renners nog veel meer prijzen gaan pakken. In de winter zijn een aantal nieuwe talenten erbij gekomen. Zij hebben natuurlijk vorig jaar gezien dat dit team goed draaide en veel ervaring heeft. Zeer ervaren mannen zoals Rob Linssen, Hans Slegers en Patrick Houthooft weten hoe het werkt in het wedstrijdmilieu en hebben samen met de ploegleider nieuwe renners aangetrokken die mede voor overwinningen kunnen zorgen. Natuurlijk is daar veel winnaar Marc van Grinsven in de klassiekers het speerpunt, zeker als het op een massasprint zal aankomen, ook passen in dat treintje Bram van Kooij en Roy Steuten. Zeker Bram van Kooij die vorig jaar heeft laten zien dat hij weer kan winnen.

Talenten zullen dit jaar moeten bovendrijven, er wordt dan gedacht aan Jordy van Sambeeck die vorig jaar erg veel progressie maakte maar ook Jeroen Stasse, Tom Reynart en Michael Lasut zullen zich absoluut gaan laten zien. Voeg daarbij ook twee zeer goede veldrijders als Peter van de Heuvel en Rick van Deursen die een compleet wegseizoen meedraaien.

Ook zullen veel-winnaars en “oude rotten” Andy Knijpinga en Witlox hun waarde weer willen tonen.

26e St. JOZEF KLASSIEKER Zondag 29 maart

Zondag 29 maart wordt voor de zesentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 200 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 79,8 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:03 uur en rijden 62,7 km.
De amateurs A & B rijden 102,6 km en starten om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 29 maart vanaf 11:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.
Meer informatie is te verkrijgen via www.twcdezwaluw.nl

Presentatie wielerteam LECT

Afgelopen zaterdag presenteerde het Limburg Express Cycling (LECT) zich in Grubbenvorst. De Noord-Limburgse wielerploeg bestaat al bijna twintig jaar en bestaat vooral uit amateurs en masters. Er zijn twee nieuwe renners aangetrokken, Gianni Schim (Vierlingsbeek) en John Kölker (Born). Daarnaast maken de wegrenners Frank Fonteyne (Lottum), Edward van der Werf (Kessel), Bob Rijvers (Lottum), Lucien Volleberg (Den Bosch), Marcel van der Veen (Venlo), Ad Bakker en Markus Granzow (beiden uit Baarlo) en mountainbiker Lex van Enckevort (Grubbenvorst) deel uit van het team. Zij richten zich vooral op de regionale koersen van de NWB en KNWU. Ook is de 16-jarige Kylie Waterreus (Sittard), lid van het KOTC (KNWU Olympisch Trainingscentrum) lid van de LECT-ploeg.

In Memoriam Leo Schuren

In de week van 15 februari is ons ex-jurylid Leo Schuren overleden en gecremeerd op vrijdag 20 februari.

Leo is 40 jaar jurylid geweest bij de NWB en besloot afgelopen seizoen dat het mooi geweest was en nam afscheid van de collega juryleden.
Daarna werd hij vrij snel ziek en overleed na een kort ziekbed.

Leo bedankt en rust in vrede.