Nieuws

42e Twee Landen Koers zondag 6 september

Traditioneel werd de internationale wielerklassieker de "TWEE LANDEN KOERS" op de derde zondag in september georganiseerd. Na vele besprekingen met betrokken organisaties en overheden in zowel binnen- als buitenland heeft Tour en Wielerclub "de Zwaluw" de 41e editie van deze wielerklassieker op 6 september op de agenda staan. Deze wielerwedstrijd voor amateurs en masters, wordt verreden over een afstand van 127 km door Nederland en België. De organisatie heeft weer veel werk verzet om dit evenement in goede banen te leiden. De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Super Prestige Klassement:
Deze wedstrijd telt mee voor het Super Prestige Klassement van de Vrije Bonden. Dit klassement is opgemaakt over een 6-tal klassiekers. De organisatie van 4 van de klassiekers staat op het conto van TWC de Zwaluw. De Tweelandenkoers is dit keer de voorlaatste wedstrijd voor dat klassement. De laatste is de Zeeland Classic die de zaterdag erna georganiseerd wordt. De vrije bonden hebben een behoorlijk prijzenschema beschikbaar gesteld. De eerste prijs bedraagt zelfs € 100,=. Aan de leiding staat momenteel de Belg Kristof Gryson, die tweede werd in de Omloop der Peel, derde in de Ronde van Brabant en winnaar van Someren-Peer-Someren en de Ronde van Noord-Beveland. Hij staat zoveel punten los, van Jordy van Sambeeck uit Nijmegen dat hij nagenoeg niet meer in te halen is. Rob Linsen uit Waalre en Marc van Grinsven uit Deurne bezetten de gedeelde derde plaats.

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Die Twee de Sluisstraat in Someren-Eind.

Route:
De start en finish van deze wedstrijd is zoals gebruikelijk in Someren-Eind. De rest van de route is zoals vorig jaar verreden werd, ook de lus die In België verreden wordt.

Amsterdammer geeft Limburgers het nakijken in Stramproy

De Limburgers Roel Jetten en Roy Steuten hadden lang zicht op de overwinning. Het duo moest echter in de slotfase toezien hoe de 25-jarige Amsterdammer Gijs Beets de overwinning greep in Stramproy.
De wielerronde in Stramproy was met 64 renners druk bezocht. Er heerste sfeer en de renners maakten al snel koers. Er ontsnapten eerst negen renners, die later nog eens gezelschap kregen van zes anderen. Hierbij acht Limburgers met Steuten, Steins, Cox, van Dam, Salentijn, van Alphen, Jetten en Habets. Met een maximale voorsprong van 41 seconden leek de wedstrijd gelopen. Maar de samenwerking was niet geweldig, zeker niet toen Midden-Limburger Jacques Cox alleen probeerde weg te komen. Na 42 kilometer werden de vluchters gegrepen, maar het spel begon snel weer opnieuw. Ook weer met Roy Steuten, eerst met Riddy en Wulterkens en later met Beets, O’Hara en opnieuw Cox. De tijdrijder Gijs Beest (Amsterdam) ging daarna op solotoer. De lange renner maakte zich klein op de finishstraat tegen de wind en bouwde zijn voorsprong steeds meer uit. Met een voorsprong van 45 seconden won hij de koers. Achter hem won Roy Steuten (Ell) de sprint voor de tweede plaats voor provinciegenoot Roel Jetten (Einighausen). Roy Steuten had zijn zinnen gezet op deze bijna thuiswedstrijd. Eind 2011 beëindigde hij zijn carriére. Drie jaar later had de 39-jarige renner van TWC De Kempen geen vrede meer met deze abrupte beslissing na een valpartij. Na een verhuizing, een operatie en een knieblessure keerde hij op het einde van het vorig jaar terug in het peloton van de amateurs. Langzaam knoopt hij aan bij de vorm van weleer. Hij won dit jaar al eerder in Deurne en Roermond. Steuten: "Jammer dat de eerste ontsnapping niet doorging. In de slotfase moest ik er alles uitpersen om nog tweede te worden. Gijs Beest was gewoon de beste. We dachten hem nog te achterhalen. Maar dat lukte niet meer na een vrij pittige wedstrijd."

Bron: Dagblad De Limburger, door Ger Hermans

Jeroen Boelen domineert in kletsnatte MTB-race in Melderslo

Het parcours van de tiende editie van de van de Pulse mountainbike streetrace in Melderslo veranderde kort na de start van de jeugdcategorieën van een snel, technisch parcours in een grote modderpoel. Nadat de plensbuien ruim tweeëneenhalf uur hun werk hadden gedaan, ging het deelnemersveld van de licentiehouders van start. Nijmegenaar Rens de Bruijn nam de kopstart, maar werd al snel voorbij gestoken door Micki van Empel. De renner uit Sint Michielsgestel probeerde een gat te slaan, maar Jeroen Boelen (Drunen) was attent en meldde zich bij van Empel. Boelen werd eind mei in Goirle de eerste officiële Nederlands Kampioen streetrace. In juni was hij daarna ook de beste in Baarlo. Hij heeft de streetrace 'smaak' duidelijk te pakken. De renner uit het team van Bart Brentjens was veel te sterk voor de rest van het veld. Na 25 minuten trok hij door en duldde nog slechts zes renners in dezelfde ronde, de rest kreeg minimaal één ronde aan de broek. Achter Boelen kwam veldrijder Patrick van Leeuwen sterk opzetten. Hij werd tweede voor van Empel. "Het was ondanks de regen goed te doen. Ik had gekozen voor banden met flinke noppen. Dat pakte prima uit, aldus winnaar Boelen.

Bron: Dagblad De Limburger, door Ger Hermans

Winst voor Stefan Joosten in Kermisronde Merum-Herten

In de kermisronde van Merum-Herten was Stefan Joosten uit Maastricht de snelste van allemaal. Hij won de sprint van Stefan Teunis uit Malden en Jeroen van der Honing uit Lommel. De drie hadden bijna 20 seconden voorsprong op het peloton. Bij de recreanten was Kris Michiels uit Vierlingsbeek de rapste voor Leo Peeters uit Heythuysen en Brian Rutjens uit Roermond.

Uitslagen:
Amateurs/Masters 67 km:
1. Stefan Joosten (Maastricht, 1:44:24), 2. Stefan Teunis (Malden), 3. Jeroen van der Honing (Lommel Bel), 4. Rainer Beckers (Viersen Dld, op 18 sec), 5. Roy Steuten (Ell, op 20 sec), 6. Stefan Lotz (Maasmechelen), 7. Thomas Rieff (Maastricht), 8. Bas Janssen (Baarlo), 9. Ward Schiffelers (Sittard), 10. Patrick Houthooft (Helmond), 11. Koen Wulterkens (Cuyk), 12. Nol van Loon (Meerssen), 13. Gert Jan Verdijk (Boxmeer), 14. Gilbert Krekelberg (Linne), 15. Jack Piels (Roggel), 16. Bas Peeters (Heel), 17. Nico van Dijk (Mierlo), 18. Pieter de Vries (Herten), 19. Pascal Evers (Roermond), 20. Berto van Dam (Herten), 21. Sjors Salentijn (Roermond), 22. Stefan van Hoof (Mierlo), 23. Robin Boeren (Maasbracht), 24. Math Stoffels (Heel), 25. Maikel Schellekens (Nuenen), 26. Marco van Schijndel (Sint Oedenrode),
Recreanten 36 km: 1. Kris Michiels (Vierlingsbeek), 2. Leon Peeters (Heythuysen), 3. Brian Rutjens (Roermond), 4. Barry Giesberts (Asenray), 5. Robin Lemmens (Slek-Echt), 6. Lyon Ohlenforst (Echt), 7. Ralf Peters (Linne), 8. Henri Cnoops (Roermond), 9. Arno Janssen (Herten), 10. Michel van de Berg (Enighausen), 11. Leo Bruijstens (Schijndel), 12. Remco Coolen (Ittervoort), 13. Hennie van Dongen (Susteren),
Jeugd 6-7-8 Jaar: 1. Juul Hendrikx (Herkenbosch), 2. Stef Nelissen (Asenray), 3. Rens Peerboom (Herten), 4. Luca Simons (Herten), 5. Pim Gimmermans (Herten), 6. Perry Rompelberg (Herten),
Jeugd 9 - 10 Jaar: 1. Tijn Maessen (Montfort), 2. Tijmen van Kuik (Herten),
Jeugd 11-12 Jaar: 1. Mel Munten (Herten), 2. Moukje Munten (Herten).

Ronde van Roermond Kapel voor Roy Steuten

In de Ronde van Roermond-Kapel werd afgelopen zondag fel gestreden. Al snel vluchtten twee man. Berto van Dam en Roy Steuten. Ze bleven samen weg.  Steuten won uiteindelijk de wedstrijd. Koen Wulterkens werd derde.

Uitslagen:
Amateurs/Masters 70 km:
1. Roy Steuten (Ell, 1:41:55), 2. Berto van Dam (Roermond), 3. Koen Wulterkens (Cuyk, 1:42:35), 4. Robin Boeren (Maasbracht), 5. Yanic Candel (Berg En Terblijt), 6. Stephan Lotz (Maasmechelen (B)), 7. Thomas Rieff (Maastricht), 8. Antoine Moonen (Cuijk), 9. Hans Slegers (Someren), 10. Ron Paffen (Milsbeek), 11. Daan van Alphen (Gennep), 12. Gilbert Krekelberg (Linne), 13. Ralf Steegs (Arnhem), 14. Han Franck (Roermond), 15. Ronny Denier (Kinrooi), 16. Sjors Salentijn (Roermond), 17. Pascal Evers (Roermond), 18. Frank de Langhe (Maaseik (B)), 19. Stan Janssen (Goch (D)), 20. Theo Vleeshouwers (Heel), 21. Marc van Grinsven (Deurne),
Recreanten 30km: 1. Max Janssen (Geulle, 45:41), 2. Kris Michels (Vierlingsbeek, 45:49), 3. Brian Rutjens (Roermond), 4. Luuk Muggleton (Linne), 5. Bart Rutten (Kinrooi), 6. Henri Cnoops (Roermond), 7. Rob Kiggen (Nederweert), 8. Robin Lemmers (Beek), 9. Bart Moonen (Nederweert), 10. Wieger Martens (Nederweert), 11. Roy Simons (Velden), 12. Marc Leenen (Weert), 13. Marc Hermans (Ospel), 14. Arie Drenth (Kinrooi), 15. Aron Heldens (Horn), 16. Barry Gisberts (Asenray), 17. Jack Steijvers (Stamproy), 18. Ronald Vos (Helmond), 19. Lyon Olenforst (Echt),
Jeugd 2006-2008: 1. Jules van Neer (Echt), 2. Jing van de Rotten (Roermond), 3. Noud Allers (Herten), 4. Chrit Linnartz (Roermond), 5. Pio Weerts (Roermond),
Jeugd 2003-2005: 1. Tijn Allers (Herten).

Zaterdag 22 augustus Ronde van Stramproy

Zoals waarschijnlijk reeds bij u bekend, organiseert TWC-Stramproy elke laatste zaterdag van de bouwvakantie een wedstrijd voor de NWB-renners. Tevens hebben ze dan ook een open kampioenschap voor de vrije liefhebbers.
Wanneer je klikt op het plaatje, tref je het affiche met de nodige gegevens aan.

Programma:
15.30 u Wedstrijd Masters en Amateurs (NWB)
17.30 u Ploegentijdrit voor genodigde ploegen
18.00 u Open Stramproyer Wielerkampioenschap
19.00 u Clubkampioenschap TWC Stramproy
21.30 u Prijsuitreiking: Ut Opsjupperke

Mocht je interesse gewekt zijn om op een sportieve manier de strijd met elkaar aan te gaan, ziet de organisatie je graag aan de start verschijnen.

 

10e Pulse MTB-streetrace Melderslo 15 augustus

De 10e Pulse MTB-streetrace wordt gehouden op zaterdag 15 augustus 2015, als voorprogramma van de Kennedymars in Melderslo.

Tijdstip   Duur            Categorie
16.00     10 minuten   Jeugd 6, 7, 8 en 9 jaar
16.15     15 minuten   Jeugd 10, 11 en 12 jaar
16.30     15 minuten   Jeugd 13, 14 en 15 jaar
16.45                Prijsuitreiking jeugd bij jurywagen
17.15     45 minuten   MTB recreanten / funklasse
18.15                Prijsuitreiking recreanten / funklasse en Melderslose klasse bij jurywagen
18.45     60 minuten   MTB Elite/beloften, dames, junioren, amateurs en masters
19.45                Prijsuitreiking licentie houders bij jurywagen

Start/Finish: Rector Mulderstraat Melderslo

Permanence: Feesttent aan de Rector Mulderstraat (centrum Melderslo / 5962AH)

Voor meer info: www.mtbstreetrace.nl www.limburgexpress.nl

Winst in Someren Peer Someren voor de Belg Kristof Gryson.

Someren Peer Someren met het deels nieuwe parkoers was een gevarieerde route, met een aantal lange rechte stukken, maar ook voor een groot deel een route waarop de renners vaak eventuele vluchters uit het oog verloren. Geen lange rechte wegen, met uitzondering van de weg tussen Someren en Maarheeze en tussen Achel en Peer. De eerste 50 km, tot in Peer, enkele pogingen om weg te komen. Deze liepen op niets uit. In het bochtige deel nabij Wijchmaal, in de Dommelvallei, sprongen Patrick van Gortel en Joost Volkers weg. Bij het binnenrijden van Peer hadden ze een serieuze voorsprong. Dat hadden de anderen ook gezien en een groep van 7, Roel Jetten, Niels van Deursen, Teus de Jong, Kristof Gryson, Dries de Smet, Roy Steuten en Koen Wulterkens probeerde het ook. En ook hen lukte het. Al snel waren ze bij de andere 2 vluchters. Eerst konden ze de cadans niet vinden. Lange tijd hing de voorsprong op 15 seconden. Een vijftal kilometers later sprong Bram Vermeulen er ook naar toe. Vervolgens konden de tien in de Achelse bossen werken aan de voorsprong. Hier begon hij te groeien. Net na Budel bedroeg hij 1 minuut. In Maarheeze, 80 km, weer 10 sec erbij. Terug in Someren zakte de Jong langzaam af. Net na de eerste doorkomst aan de finish, bij het ingaan van de laatste 20 km maakte Jetten en schuiver. Volkers, de mede-initiator van deze ontsnapping moest uitwijken door de stoep op te rijden. Daarbij reed hij zijn voorband kapot. Hij werd snel geholpen, maar kon de rest niet meer achterhalen. Enkele kilometers later moest Wulterkens de rest laten gaan. De overgebleven zes vochten voor hun voorsprong. Maar achterin zaten ze ook niet stil. Een zevental ging de achtervolging in. Al snel zagen de koplopers de seconden wegtikken. In de eindsprint hadden ze nog maar 10 sec. Er werd fel gesprint, maar Gryson is daarin juist heel sterk. Van Deursen werd tweede en daarachter eindigde Steuten als derde.

41e SOMEREN PEER SOMEREN op zondag 12 juli 2015

A.s. zondag 12 juli wordt voor de 41e keer de internationale wielerklassieker SOMEREN-PEER-SOMEREN verreden. Deze wielerwedstrijd voor amateurs, masters en vrije renners over een afstand van 127 km heeft ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld en telt mee voor het Super Prestige Klassement van de Wielerbreedtesport Federatie Nederland. TWC de Zwaluw heeft voor de organisatie getekend en heeft weer veel werk verzet om dit evenement in goede banen te leiden. Diverse besprekingen met betrokken organisaties en overheden in zowel binnen- als buitenland waren weer nodig om het draaiboek en de route in elkaar te kunnen passen.

Parkoers: Wederom zijn er wat wijzigingen in de route doorgevoerd. De start is dit jaar wederom om 12:00 uur. De wedstrijd start en finisht in Someren. Vervolgens zal de karavaan voor een deel van de wedstrijd over Belgisch grondgebied trekken.
Dat is zo'n beetje wat hetzelfde gebleven is.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Floreffestraat in Someren. Vanaf Someren rijden de renners en volgers via de Kerkendijk naar Maarheeze, doorkomst 12:16 uur. Daarna gaat de karavaan naar Weert. Hier passeert men circa 12:26. Vervolgens via Budel (12:32) richting de Belgische grens, die om 12:36 uur gepasseerd wordt. In België rijdt de karavaan via Hamont (12:37) en Achel (12:47) naar St. Huibrechtslille met doorkomst 12:49. Dan via Kleine Brogel (12:58) naar Eksel (13:01). Van Eksel via Wijchmaal (13:08), Peer (13:11 uur), Kleine Brogel (13:16), St. Huibrechtslille (13:26), Achel (13:30) en Hamont (13:37) terug naar de grens (13:39 uur). Daarna passeert de karavaan weer Budel (13:42), Weert (13:48) en Maarheeze (13:59). De eerste keer terug in Someren rijdt de karavaan via Heikantstraat en Vaarselstraat naar de aankomstlijn op de Floreffestraat (14:19). Daar wordt vervolgens begonnen aan de 4 aankomstrondes van 6,8 km via Postel, Heuvel, Wolfsveld, Loovebaan, Kerkendijk, Heikantstraat, Vaarselstraat en Floreffestraat. De finish wordt rond 14.57 uur verwacht.

ICF Kampioenschap in Aartselaar (België)

Het ICF WK wordt dit jaar georganiseerd in Aartselaar - nabij Antwerpen (België) op 2 augustus. Inschrijven kan voor het ICF WK via de site van de NWB. Informatie is daar ook te vinden. Alle licentiehouders van ICF aangesloten bonden kunnen deelnemen. De WFN is aangesloten bij de ICF en aangezien bij de WFN de bonden WVAN, NWB, BWF, TMZ, WV Snits én de KNWU zijn aangesloten, kunnen alle amateurs van deze bonden deelnemen aan dit kampioenschap. Inschrijven van renners van deze bonden dient te lopen via Huub van den Beucken van de NWB. Alle informatie vindt u op de site van de ICF en inschrijfformulier (Klik hier ). Inschrijven kan via de site van www.wielrenbond.nl. Mocht u niet zo technisch zijn, print dan het inschrijfformulier uit, vul het in en stuur het naar het vermelde adres. Tevens moet u ook het inschrijfgeld overmaken. Denk er aan dat dit voor 22 juli gebeurd, anders worden het daginschrijvingskosten.
LET OP: Uiterste inschrijfdatum is 22 juli. Het geld moet dan ook binnen zijn !!
Het programma is als volgt:
Heren 60+, 09.00 uur, 51,6 km,
Heren 50-59, 10.30 uur, 60,2 km,
Heren 40-49, 12.15 uur, 86,0 km,
Dames alle leeftijden, 14.45 uur 43,0 km,
Heren t/m 39, 15.30 uur, 103,2 km.

Inschrijfgeld € 6,00 per deelnemer. Daginschrijving: € 15,00.