Nieuws

Hel van Mijheerkens op 11 mei

Zondag 11 mei organiseert de stichting Wielercomité Leeuwen weer de jaarlijkse Hel van Mijnheerkens. Deze wedstrijden zijn voor masters en amateurs en zullen plaatsvinden op het parkoers in Leeuwen met de finish aan de Groeneweg.
De masters gaan als eerste van start om 13:00 uur en de amateurs krijgen daarna, om 15:00 uur, de ruimte.

Inschrijven kan via deze site of door te mailen naar ger.versteegen@ziggo.nl

Het aantal inschrijvingen voor deze wedstrijden laat te wensen over. Hierbij dan ook aan een ieder het dringende verzoek om snel aan te melden, want de organisatie gaat aan de hand van de ontwikkeling van het aantal inschrijvers bepalen of het nog zin heeft hier mee door te gaan.

52e OMLOOP DER PEEL weer VOL van start.

Aanstaande weekend, zaterdag 12 en zondag 13 april, wordt voor de 52e keer de 'Omloop der Peel' georganiseerd. Dit is de oudste en grootste wielerklassieker voor amateurs in Nederland. De wedstrijd is 51 jaar geleden begonnen als een eendaagse wedstrijd, groeide uit tot een driedaagse met 5 etappes en de laatste jaren (sinds 2006) wordt hij verreden als een tweedaagse met 2 zogenaamde ritten-in-lijn.
Sinds 1996 trekt deze wedstrijd een groot aantal renners en nadat in 2006 afgestapt werd van de individuele tijdrit, werd bijna elk jaar de wedstrijd volgeboekt. Zo ook dit jaar. Dit betekent dat er zo’n 190 amateurs uit binnen- en buitenland in deze prachtige tweedaagse wielerklassieker van start zullen gaan.

Voskuilen wint St. Jozef Klassieker. Proost en Meerkerk snelste masters.

Ondanks dat de weersvoorspellingen niet geweldig waren, regen en wind, lieten de renners zich niet weerhouden om naar Someren-Heide af te reizen voor de eerste echte voorjaarsklassieker voor amateurs en masters. De aftrap werd gedaan door de masters. In twee leeftijdscategorieën (40+ en 50+) starten 65 coureurs. In de eerste ronde kondigde de buien zich aan, waardoor het parkoers wat gladder werd. Het had immers al heel lang niet geregend. Ook stond er een stevig briesje, waardoor al snel de pelotons in stukken braken en er allemaal kleine groepjes rond reden over het 5,7 km lange parkoers. Bij de 50-plussers was uiteindelijk de belg Herman Proost de snelste, op de voet gevolgd door Jos van der Horst en Barend Verhagen. Bij de 40-plussers was Erik Meerkerk (voirg jaar nog derde) de rapste van allemaal. Hij wist in de sprint de belg Vital Pauwels en Matthieu Hendriks voor te blijven.
Bij de amateurs startten 117 mannen voor een wedstrijd over 100 km. Meteen werd er al hard gereden. De renners wisten wat er aan de achterkant van het parkoers op hen stond te wachten. Een stevige wind, waardoor ze nagenoeg de hele omloop op het kantje moesten rijden. Ideale omstandigheden voor breuken in het peloton en dat gebeurde dan ook. In de tweede ronde ontstonden er tot zelfs 7 pelotons. Een groep van dertien vormde uiteindelijk de kopgroep. Het tweede en derde peloton voegden zich samen en gingen op jacht naar de koplopers. Het lukte om ze in te halen, weliswaar moesten er nog een tiental afhaken. Bij de overgebleven mannen was de ploeg STMA Cyling flink vertegenwoordigd en dat wierp zijn vruchten af. Hun coureur Dennis Voskuilen mocht de wedstrijd op zijn naam zetten. De klepper Piotr Kornafel had het nakijken en werd tweede. Martin Bekking mocht het ereschavot completeren.

Hel van Brabant afgelast.

Ons bereikte het nieuws dat dit jaar de prachtige tweedaagse wielerklassieker voor amateurs, de Hel van Brabant, om organisatorische redenen niet door kan gaan.
Deze klassieker is een begrip inde wielerwereld waar veel renners naar uitkeken. We hopen van harte dat de organisatoren er in zullen slagen om hem in 2015 weer op de kalender te zetten.
 

 

"25e St. Jozef Klassieker" om de grote prijs Heidehof te Someren-Heide

Zondag 6 april wordt voor de vijfëntwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 200 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 79,8 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:03 uur en rijden 62,7 km.
De amateurs A & B rijden 102,6 km en starten om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 6 april vanaf 11:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

Meer informatie is te verkrijgen via info@twcdezwaluw.nl

 

LECT presenteert de nieuwe ploeg

Afgelopen zaterdag 29 maart presenteerde Limburg Express Cycling Team bij brasserie In de Witte Dame haar nieuwste aanwinst namelijk Kylie Waterreus uit het Zuid- Limburgse Ulestraten. Deze jeudige renster is een aanstormend talent en komt uit in de categorië nieuwelingen/dames. Speciaal voor Kylie(en andere dames en meisjes) heeft LECT in samenwerking met kledingfrabrikant Bioracer een damestenue laten maken en deze werd ook bekend gemaakt op de presentatie.

Verder zijn ook Max en Meggie Rijvers uit Lottum zijn bij het team gekomen en rijden wedstrijden in de categorië jeugd 1 en 2.

Het team bestaat verder uit licentiehouders en recreanten.

Zij zullen deelnemen aan NWB en KNWU wedstrijden in Limburg en Brabant zowel op de weg als in het veld(MTB en veldrijden). De belangrijkste wedstrijd dit jaar voor de wegrenners zal ongetwijfeld het ICF WK voor amateurs/masters op zondag 3 augustus in Beegden zijn. Ook staan er cyclo's/prestatietochten op het programma die plaatsvinden in België en Frankrijk.

Op zaterdag 16 augustus organiseert LECT de 9e MTB streetrace Melderslo. Info: www.mtbstreetrace.nl

Licentiehouders LECT: Frank Fonteyne Lottum, Bob Rijvers Lottum, Wilco Verwegen Melderslo, Guus Mol Melderslo, Wim Janssen Venray, Ad Bakker Baarlo, Markus Granzow Baarlo, Edward van der Werf Kessel, Marcel van der Veen Venlo, Lex van Enckevort Grubbenvorst, Lucien Vollenberg Den Bosch, Nico Hofmans Leunen
Recreanten LECT: Peter Hoeymakers Lottum, Frank Seuren Melderslo, Ger Hermans Helden, Koen Gubbels Horst
Voor meer info over renners,wedstrijden en uitslagen zie www.limburgexpress.nl

Omloop der Kempen avondcriterium op zaterdag 24 mei

Op zaterdag 24 mei wordt in het programma van de Omloop der Kempen een avondcriterium georganiseerd in Veldhoven.

Het programma ziet er als volgt uit:

17:45 recreanten/ niet licentiehouders uit de Kempen en omstreken over 8 ronden (ca 40km).
Zij rijden om de Trofee Van Diessen Keukens
19:00 categorie amateurs/sportklasse over 12 ronden (ca 60km).
19:02 categorie masters 40+ over 10 ronden (ca 50km).

Parcourslengte is 5,2 km met start en finish in de Dorpstraat.
Parcours: Dorpstraat - Locht - De Plank - De Run - Heerseweg - Witvenseweg - Runstraat - De Run

Permanence: Grand Cafe 't Vervolg,  Locht 1 te Veldhoven

Voor informatie kun je contact opnemen met:
wielervereniging TWC Tempo-Bruns uit Veldhoven
E-mail: tempobruns@onsbrabantnet.nl
Telefoonnummer 0402539873
 

 

Jaarvergadering NWB

De algemene ledenvergadering was dit keer matig bezocht. Er werd stevig gediscussieerd over allerlei zaken die de NWB aangaan.
De matige deelname bij criteriums, waardoor categorieën gecombineerd worden leidt tot een vermagering van het aanbod aan de renners, waar vooral de masters de dupe van zijn. En omdat er hierdoor weinig master wedstrijden zijn, is er ook steeds een probleem omtrent het NWB-kampioenschap.
De groeiende druk op de schouders van steeds minder mensen werd ook gesignaleerd. Bestuursleden, juryleden en andere vrijwilligers stoppen en er zijn geen nieuwe mensen. Hierdoor ontstaat het gevaar dat organisaties wegvallen en mogelijk zelfs door gebrek aan jury niet door kunnen gaan. En ook het voortbestaan van de NWB is ernstig in gevaar.
Verder werden enkele mensen in de bloemetjes gezet. De prijswinnaars in het Jan Beckers klassement wat tevens het kampioenschap bepaalde. Helaas waren hier maar twee van de zes aanwezig.
Leo Verberne voor het feit dat hij al 10 jaar het secretariaat doet. En Wiel Kuntzelaers voor zijn werk met de klassementen.
We gaan de komende tijd gericht een beroep doen op mensen om taken en taakjes over te nemen, om zo de huidige mensen te ontlasten en mogelijk openvallende plaatsen op te vullen.

WFL: Mooie ideeën, maar gebrek aan budget? We helpen!

Wielersport. Onze lust en ons leven. En die liefde willen we gráág met zijn allen aan anderen overbrengen. Als WielerFederatie Limburg geven we invulling aan de doelstelling van de Provincie om van Limburg een waardevolle wielerprovincie te maken, om de prachtige wielersport breder en professioneler neer te zetten.

Hoe kunnen we ú helpen?
Omdat u als vereniging en organisator met de voeten -of beter gezegd met de wielen- in de klei staat en het dichtst bij de doelgroepen staat, willen we met u om de tafel om te horen waarmee we ú kunnen helpen, waar er bij uw vereniging behoefte aan bestaat. Maandag 10 maart a.s. brengen we vertegenwoordigers van de Limburgse wielerwereld bij elkaar. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel van der Valk, Urmond, vanaf 18.30 uur.

WFL zorgt voor budget
Eerst willen we het Projectplan Breedtesport nog eens bij u onder de aandacht brengen. Belangrijkste doelstelling van het plan is het enthousiast maken van mensen die eigenlijk nooit op de fiets zitten, hen eens te laten proeven van de sport. Tijdens een toertocht of een evenement bijvoorbeeld. Vervolgens kunnen we aan hen laten zien welke mogelijkheden er nog meer zijn. Van inactief naar actief dus.

Het plan dat we indienden bij de Provincie is inmiddels goedgekeurd. Om de doelstelling te realiseren, hebben we budget toegekend gekregen. Dus heeft u goede ideeën om mensen kennis te laten maken met de wielersport, laat het ons weten! Wij ondersteunen u met een financiële bijdrage!

Helpende hand bij organiseren
Een ander projectplan waar we op dit moment mee aan de slag zijn, is ‘Facilitering Organisatoren’. Graag horen we van u als organisator, vereniging of stichting hoe we u kunnen ondersteunen bij het organiseren van wedstrijden en wielerevenementen. Dus wees erbij maandag a.s.

Graag verwelkomen wij u op maandag 10 maart a.s. U kunt zich via onderstaande button aanmelden.