Nieuws

Van Dam sterk naar zege

Berto van Dam won zaterdag in het Roermondse buurtschap Kapel in 't Zand de NWB-wielerronde. De 29-jarige van Dam was ook de eerste aanvaller van de wedstrijd.Toen deze aanval mislukte versnelde de Hertenaar na 20 kilometer opnieuw. Nu kreeg hij Roel van Gameren uit Veghel mee en het duo had al snel een voorsprong van een halve minuut te pakken. Na 50 kilometer werd een achtervolgende groep op touw gezet. Kort daarna dubbelden de twee leiders het peloton. In de finale bleven ze bij elkaar en met een sterke eindsprint verzekerde van Dam zich met vijf lengten voorsprong van de winst. Vorig jaar werd hij ook al tweede op hetzelfde parcours.
Van Dam: ,,Ik wist dat je op dit parcours van bijna één kilometers moest blijven aanvallen. Die tactiek lukte, maar ik was niet zeker van mijn zaak omdat ik kramp voelde opkomen." Achter de twee koplopers werden de achtervolgers ingerekend en mocht het peloton sprinten om de derde plaats. De Midden-Limburger Luuk Metsemakers, tegenwoordig woonachtig in Nuenen won de sprint.

Ger Hermans.

Jan Lenkens overleden.

Het bericht bereikte ons dat Jan Lenkens, voormalig jurylid van de NWB, op tachtigjarige leeftijd was overleden.
Jan komt uit een wieler-minded familie en heeft dertig jaar als jurylid gefunctioneert binnen de NWB.
Hij was een behulpzame man die liever op de achtergrond bleef.

Jan wordt woensdagmorgen 17 juli begraven. De afscheidsdienst is iom 10:30 in de parochiekerk H. Cornelius, Kerkplein 1, Wanroij.

Jan, Bedankt en rust zacht.

(op de foto Jan links en zijn broer Theo rechts.)

Koornberg wint de Omloop van de Heidehof in Someren Heide, Raats is de snelste masters

De opkomst was weer magertjes. In eerste instantie had de organisatie het programma al omgegooid door het lage aantal vooraanmeldingen. Zo gingen de amateurs al om 1 uur van start en meteen daarachter alle masters. De strijdlust van de renners was er niet te minder om. De amateurs reden flink door en het peloton brak daardoor in verschillende groepen. Heini Koornberg uit Heino wist de sprint op zijn naam te zetten. In zijn kielzog zijn ploegmaat  Simon Broekhuis uit Zwolle. En zo was het ploegenklassement ook al zo goed als binnen. De individueel Ronald Greep uit Maasland besteeg de derde podiumplek. Zij waren de eersten van een kopgroep van twaalf. Het peloton zat nog net niet op een ronde. Daartussen diverse enkelingen die het in de kopgroep niet konden houden.
Een half uurtje daarvoor finishten de masters. Drie man waren weg. Ook hier twee ploegmaten, Stefan Verheijen uit Gemert en de Helmonder Edwin Raats. Daarbij zat Edwin Driessen uit Utrecht. Raats was zoals vaak de snelste. Driessen werd tweede. Daarachter een groep van acht.  De rest kwam gedurende de volgende 10 minuten binnen druppelen.

Uitslagen:Categorie Masters (40 jaar en ouder) 68 km: 1. Edwin Raats (Helmond 1:32:04), 2. Edwin Driessen (Utrecht), 3. Stefan Verheijen (Gemert), 4. Martijn Broekman (Utrecht op 24 sec), 5. Ron Paffen (Milsbeek), 6. Jeroen van de Weijer (Oploo), 7. Antoine Moonen (Cuijk), 8. Ton Ippel (Barendrecht), 9. Ronny Denier (Kinrooi Bel), 10. Andrew O'Hara (Grave), 11. Stephan van Hoof (Mierlo op 51 sec), 12. Raymond Schoenmakers (Geulle op 2:35), 13. Henry Schut (Zeeland op 2:38), 14. Johnny van den Berg (Beuningen), 15. Stan Janssen (Goch Dld op 2:54), 16. Ton van Korven (Diessen op 3:28), 17. Cor Gerritsen (Middelbeers), 18. Peter Bouwmans (Bakel), 19. Toon Houtekamer (Noordwijk), 20. Ruud Kuikstra (Brielle op 3:35),

NK WFN in Honselersdijk (De Lier)

Het NK WFN, zal dit jaar in Honselersdijk verreden worden. De organisatie van het NK in 2012 heeft getekend voor deze editie van het NK. Dit zal weer plaatsvinden op het parkoers dat ook in 2012 gebruikt werd aan de Veilingweg in De Lier.
Alle licentiehouders (amateurs/masters/sportklasse) van een bij de WFN aangesloten bond, en dus ook KNWU amateurs (M/V) en Sportklasse kunnen deelnemen aan dit NK.
De inschrijving loopt via de site van de organisatie.

Het programma is als volgt:
09.30 uur Masters/Veteranen 50+ t/m 59         9 ronden 60,3 km
09.32 uur Masters/Veteranen 60+                   7 ronden 46,9 km
11.15 uur Masters/Veteranen 40+ t/m 49         10 ronden 67,0 km
11.16 uur Dames  t/m Vrouwen Amateurs          4 ronden 26,8 km
13.15 uur Amateurs/Cyclosportieven t/m 39      14 ronden 93,8 km

37e Omloop van de Heidehof Someren-Heide zondag 10 juli

Zondag 10 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 37e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Marc van Grinsven Deurne, winnaar van de edities 2012 en 2013, zal proberen om na zijn overwinning in 2015 dit jaar weer voor de vierde keer de overwinning op te eisen. Niels van Deursen uit Den Haag en Daan van Alphen uit Gennep, uit de top van de Omloop van de Peelrijt, zullen strijden voor een podiumplek. Roy Steuten uit Ell, Rob Linsen uit Waalre en Koen Wulterkens uit Cuijk zullen weer, net als vorig jaar, proberen bij de snelsten te zullen zijn.
Uit de regio zullen we het werk zien van Hans Slegers Someren, Patrick Houthooft Helmond, Luuk Metsemakers en Thomas Vael Nuenen, Nico van Dijk Mierlo, Floris Pennings Geldrop, Joost Adriaans en Bram van Kooi Veldhoven, en Rick van Deursen Budel.

Starttijden:
Er wordt gestart om 13:00 uur met amateurs. Zij rijden 92 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 13:02 uur en rijden 69 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 juli vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Programma Omloop van de Heidhof aangepast

De voorinschrijving van de Omloop van de Heidehof laat te wensen over. De organisatie heeft daarom besloten om het programma aan te passen. Dit om het voor de bewoners en de vrijwilligers aantrekkelijker te maken. De masters categorieën worden gecombineerd tot 1 wedstrijd voor Masters 40+. De masters starten 2 minuten na de amateurs.
LET OP: De start van de amateurs wordt vervroegd naar 13:00 uur. En de masters starten net daarna in plaats van om 12:00 uur.

Het programma wordt als volgt:
13:00 uur Amateurs 91,2 km, 16 ronden
13:02 uur Masters 40+ 68,4 km, 12 ronden

Edwin Raats wint de ronde van Tungelroy voor masters/amateurs

Het was Edwin Raats uit Helmond die op 18-06-2016 en na 38 jaar de ronde van Tungelroy voor masters/amateurs op zijn naam schreef. Het was een spannende strijd waarbij nummer 2 Koen Wulterkens en nummer 3 Roy Steuten net naast de wins grepen. Het 29 man tellende peloton moest tegen het einde van de 75 km tellende tocht ook nog eens een regenbui trotseren. Ondanks het mindere weer was het toch een prachtige wedstrijd waar ook veel publiek naar kwam kijken.

Uitslag: 1. Edwin Raats (Helmond), 2. Koen Wulterkens (Boxmeer), 3. Roy Steuten (Ell), 4. Antoine Moonen (Cuijk), 5. Hans Slegers (Someren), 6. Stephan Lotz (Maasmechelen), 7. Ronny Denier (Kinrooi), 8. Marco van Schijndel (St. Oedenrode), 9. Luuk Metsemakers (Nuenen), 10. Robin Boeren (Maasbracht), 11. Loek  Vossen (Amstelveen), 12. Frank Driessen (Nieuw Bergen), 13. Jan Coolen (Geldrop), 14. Patrick Houthooft (Helmond), 15. Tom Doomen (Helmond), 16. Peter Verhouden (Eindhoven), 17. Detlef La Grand (Eindhoven),
18. Jeffry Geelen (Kinrooi), 19. Michael Lasut (Weert)

De wedstrijd voor recreanten leverde al snel een 3 kopmannen op die vrijwel de hele wedstrijd domineerde. Toch kwamen er meerdere tegen het einde van de 35 km langszij. Maar het was Pascal Evers uit Roermond die winnend over de finish kwam.Hij klokte 46 minuten en 53 seconden. Bart Rulten uit Molenbeersel en Jack Steijvers werden resp. 2e en 3e. De eerste Tungelroysche wielrenner die over de finish kwam was Max van Helmond. Hij werd Tungelroysch kampioen. Voor Tungelroy reden ook Luuk Verstappen, Martie Nijs, Daan van Hoef, Dick van Aggel, Maurice Stals, Bart Mans en Henk Verdonkschot mee. Henk was in de jaren zeventig de laatste kampioen van Tungelroy en deed nu ook mee.

Jeroen Boelen wint 11e editie van de Hoffz Streetrace

Al voor de 11e keer organiseerde TWC Olympia deze mooie streetrace door het centrum van Baarlo. De vrijwilligers hadden er weer een mooi parcours van gemaakt met wederom een passage door Café de Zwaan. Maar ook stukken onverhard zaten erin zoals het lokale parkje ’t Kempke. Daarnaast, zoals vaak aanwezig op streetrace’s een oplegger, pallets en een wasbordje.

Het festijn begon omstreeks 18.00 uur met de jeugdige renners. Ook deze jongens en meisjes mochten dit jaar de sfeer in Café de Zwaan proeven. Speciaal hiervoor had Olympia het parcours aangepast. De jongste renners geboren tussen 2006 en 2008 mochten zich 10 minuten uitleven en het was meisje Jaïda Nagy uit Hoensbroek die als eerste over de streep kwam en de jongens achter zich liet! De Baarlose telgen Gijs Kluthausen en Wout van Enckevort maakten het podium compleet.

Daarna was de jeugd uit de bouwjaren 2004 en 2005 aan de beurt voor 15 minuten koers. Hier was het Bryant Boogert die als eerste over de streep kwam. 2e werd Freek Bouten en 3e lokale renner Finn Keunen uit Baarlo die een sterke wedstrijd reed.

De jeugd uit 2002 en 2003 sloot af voordat de grote renners begonnen. Miel Storms uit Grevenbricht bleek na 20 minuten wedstrijd de sterkste voor Tim Janssen en Rik Peeters. Maar het belangrijkste voor deze jonge deelnemers was het plezier aan de wedstrijd, en dat was duidelijk zichtbaar!

Omstreeks 19.15 uur was het tijd voor de funklasse. Je zou verwachten dat de funklasse voornamelijk zou bestaan uit regionale renners, maar niets is minder waar. Ze komen van heinde en verre voor de streetrace in Baarlo. Woonplaatsen als Tremelo (België) en Hoogblokland zijn geen uitzondering op de deelnemerslijsten. Bij de funklasse 16+ was regionale renner Erik Nellen ook weer aanwezig om z’n winst van vorig jaar te evenaren. Maar na de start was het al snel duidelijk dat er meer renners dit plan hadden. Michel van Hemmen uit Sint-Michielsgestel, vorig jaar 2e, was dit jaar terug gekomen naar Baarlo voor niets minder dan de overwinning. Hij bleek niet onder de druk te bezwijken, hij reed een keurige wedstrijd en kon na 30 minuten koers z’n handen in de lucht steken! Marcel Ruyten uit Panningen won de sprint om de 2e plaats en Stijn Siebens uit Tremelo (Be) kwam met een wheely als 3e over de streep. Roy Joore uit Baarlo werd 4e, en Erik Nellen uit Maasbree kon z’n prestatie van vorig jaar helaas niet evenaren en werd 7e.

Zeer snelle koers in Neterselse Presto Pedale

Zoals elk jaar werd op kermismaandag de Presto Pedale verreden in Netersel, dit jaar voor de 39e keer en voor het eerst onder de NWB vlag.
Allereerst gingen de plaatselijke recreanten van start voor een Dikke Banden Race. De deelnemers waren in ploegen verdeeld, maar de individuele klassering telde en daarnaast de tijd van de eerste drie van iedere ploeg. Er waren allerlei prijzen, van de origineelste deelname, de pechprijs, de bergprijs en de elegantste tot een prijs voor de ludiekste en de sportiefste deelnemer en ploeg.  Zelfs met een riksja werd er meegedaan.

Daarna was het de beurt aan de masters/amateurs/vrije renners. De 74 coureurs startten voor een wedstrijd over 60 km. Het tempo lag stervenshoog. Hoe hard men ook probeerde, het lukte maar niet om weg te komen. Elke ronde lag er wel weer een ander enkele seconden voor op het peloton, maar die werden steeds teruggepakt. Verbazingwekkend is wel dat er ook bijna niemand afgereden werd. Een schuivertje of materiaalpech waren de oorzaken van de uitvallers. Slechts acht reden de wedstrijd niet uit.
Even leek het halfweg koers dat Stefan Verheijen het ging lukken. Hij had 15 seconden, maar miste de hulp van zijn ploegmaat in het peloton. Drie ronden voor het eind sprong de Belg Jeroen Noels weg. Een echte voorsprong kreeg hij niet. Het bleef zo rond de 5-10 seconden. In de laatste ronde sprong Sjors Hooijen er nog naar toe, maar kwam net een seconde te kort. Roy Steuten won de sprint van het peloton daarachter.
Meer informatie en foto's op de site van Cycling fanatics en op www.tcnetersel.nl


Uitslag:

ICF Kampioenschap in Groot-Gelmen (België)

Het ICF WK wordt dit jaar georganiseerd in Aartselaar - nabij Antwerpen (België) op 7 augustus. Inschrijven kan voor het ICF WK via de site van de NWB. Informatie is daar ook te vinden. Alle licentiehouders van ICF aangesloten bonden kunnen deelnemen. De WFN is aangesloten bij de ICF en aangezien bij de WFN de bonden WVAN, NWB, BWF, TMZ, WV Snits én de KNWU zijn aangesloten, kunnen alle amateurs van deze bonden deelnemen aan dit kampioenschap. Inschrijven van renners van deze bonden dient te lopen via Huub van den Beucken van de NWB. Alle informatie vindt u op de site van de ICF en inschrijfformulier (Klik hier ). Inschrijven kan via de site van www.wielrenbond.nl. Mocht u niet zo technisch zijn, print dan het inschrijfformulier uit, vul het in en stuur het naar het vermelde adres. Tevens moet u ook het inschrijfgeld overmaken. Denk er aan dat dit voor 27 juli gebeurd, anders worden het daginschrijvingskosten.
LET OP: Uiterste inschrijfdatum is 27 juli. Het geld moet dan ook binnen zijn !!
Het programma is als volgt:
Heren 60+, 09.00 uur, 50,4 km,
Heren 50-59, 10.30 uur, 56,7 km,
Heren 40-49, 12.15 uur, 69,3 km,
Dames alle leeftijden, 14.15 uur 44,1 km,
Heren t/m 39, 15.30 uur, 94,5 km.

Inschrijfgeld € 6,00 per deelnemer. Daginschrijving: € 15,00.