Nieuws

Nieuwe ronde van Roermond-Kapel gewonnen door Stephan Lotz

De ronde van Roermond-Kapel werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. De ambience was geweldig volgens een van de deelnemers.
Uitslagen:
Amateurs/Masters (70 km):
1. Stephan Lotz (Maasmechelen, 1:44:55), 2. Marc van Grinsven (Deurne), 3. Thomas Rieff (Maastricht), 4. Hans Slegers (Someren), 5. Jordi van Sambeeck (Nijmegen), 6. Koen Wulterkens (Cuijk), 7. Han Franck (Roermond), 8. Jeroen van der Honing (Lommel B), 9. Frank Driessen (Nieuw-Bergen), 10. Antoine Moonen (Cuijk),
Recreanten (30 km):
1. Arjan van Engeland (Susteren, 0:46:54), 2. Leon Ohlenforst (Echt), 3. Kristian Michiels (Vierlingsbeek), 4. Ian Oukes (Zaltbommel), 5. Max Janssen (Maastricht), 6. Rob Kiggen (Nederweert), 7. Wieger Martens (Nederweert), 8. Rene Janssen (Horn), 9. Robin Lemmens (Beek), 10. Marc Hermans (Ospel),
Jeugd 1 (7-9 jaar):
1. Julian Hendriks (Roermond), 2. Tijn Allers (Roermond), 3. Noud Allers (Roermond), 4. Jing van de Rottem (Roermond), 5. Rio Weerts (Roermond),
Jeugd 2 (10-12 jaar):
1. Rick Cuypers (Roermond), 2. Cas Dieteren (Echt).

Zaterdag 16 augustus Ronde van Stramproy

Zoals waarschijnlijk reeds bij u bekend, organiseert TWC-Stramproy elke laatste zaterdag van de bouwvakantie een wedstrijd voor de NWB-renners. Tevens hebben ze dan ook een open kampioenschap voor de vrije liefhebbers.
Wanneer je klikt op het plaatje, tref je het affiche met de nodige gegevens aan.

Programma:
15.30 u Wedstrijd Masters en Amateurs (NWB)
17.30 u Ploegentijdrit voor genodigde ploegen
18.00 u Open Stramproyer Wielerkampioenschap
19.00 u Juniorenwedstrijd voor de plaatselijke jeugd, en jeugd uit aangrenzende dorpen
19.30 u Clubkampioenschap TWC Stramproy
21.30 u Prijsuitreiking: Ut Opsjupperke

Mocht je interesse gewekt zijn om op een sportieve manier de strijd met elkaar aan te gaan, ziet de organisatie je graag aan de start verschijnen.

 

In memoriam Jan Nolten

Zondag 13 juli is een van Limburgs bekendste renners Jan Nolten uit Geleen aan een hersenbloeding overleden.
Jan is 84 jaar geworden.
Alle kranten en nieuwsmedia hebben er aandacht aan besteedt maar wat de meesten niet meer weten is dat Jan Nolten ook bij de NWB heeft gereden.
Jan was in de jaren 70 /71 regelmatig aan de start bij de veteranen hij won o.a in Roggel en Berg aan de Maas.

Jan Nolten was een zeer bescheiden man met nog ontzettend veel kennis van zaken als het om wielrennen ging, bij elke foto die hij zag wist hij meteen welke wedstrijd het was en in welk jaar.

We zullen hem missen en nooit vergeten.

Jan bedankt voor je vriendschap.

Wiel Kuntzelaers

Donderdag a.s is er een avonddienst in de kerk van Oud-Geleen (aanvang 19.00 uur )

en zaterdag volgt de crematie is het crematorium in Geleen ( aanvang 13.00 uur )

 

op de foto : Jan Nolten en Theo Teunissen na de overwinning in Roggel

Winst in Someren Peer Someren weer voor Marc van Grinsven

Someren Peer Someren werd dit keer over een parkoers gereden waarbij de renners vaak eventuele vluchters uit het oog verloren. Geen lange rechte wegen, met uitzondering van de weg tussen Achel en Peer. De gangmaker was zeker Igor Ovdienko die aan de basis lag van diverse vluchtpogingen. Al vrij snel reed hij met Pim achterkamp en Bruce Rayer weg. Tot tegen een minuut voorsprong kregen ze. Op de weg van Achel naar Kleine Brogel werden ze langzaam weer ingelopen. Maar net voor Eksel, op 50 km, kregen ze gezelschap van Timo Fransen en Job Broekhuis. Met zijn vijven werkten ze weer aan de voorsprong. En dat lukte in eerste instantie op de bochtige smalel wegen door het dommeldal wel. Maar op de brede terugweg van Peer naar Kleine Brogel werden ze weer ingelopen. In de Achelse bossen, 70 km, kregen we een hergroepering, direct gevolgd door een ontsnapping van Koen Wulterkens en weer Igor Ovdienko en Timo Fransen. Maar ook deze poging werd teniet gedaan. Ter hoogte van Soerendonk, op 82 km, een poging van de ploegmaten Andy Michielsen en Stijn van Maldeghem, maar helaas. Op 89 km werd het peloton in tweeën gekliefd door een dichtvallende spoorwegovergang. Dit is een wedstrijdincident waarbij de groep die moet wachten pech heeft. Gelukkig is de wachttijd hier niet zo hoog, zodat de tweede groep met een achterstand van 40 seconden de jacht kon openen. En dat lukte, want een 15 a 20 km later sloten ze weer aan. Van de consternatie die dit incident veroorzaakte wist een drietal gebruik te maken. Van Maldeghem, Wulterkens en Patrick van Gortel wisten te vluchten. Maar op de aankomstronde in Someren werd ook dat ongedaan gemaakt. Een valpartij veroorzaakte het uiteenvallen van het peloton in drie groepen. Uit de eerste ontstond een kopgroep met Philip de la Montagne, Glenn Nierop, Marc van Grinsven, Leon van der Made en Bob Jonkheer. De sprint werd aangetrokken door de la Montagne, Jonkheer ging er overheen maar daar ging van Grinsven weer overheen. Grinsven die vorig jaar ook al won sprak de intentie uit om dit volgend jaar weer te doen, nadat hem de bokaal was overhandigd door Piet Rooijmans.

40e Someren Peer Someren over een nieuw parkoers.

A.s. zondag 13 juli wordt voor de 40e keer de internationale wielerklassieker SOMEREN-PEER-SOMEREN verreden.

Deze wielerwedstrijd voor amateurs, masters en vrije renners over een afstand van 128 km heeft ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld en telt mee voor het Super Prestige Klassement van de Wielerbreedtesport Federatie Nederland. TWC de Zwaluw heeft voor de organisatie getekend en heeft weer veel werk verzet om dit evenement in goede banen te leiden. Diverse besprekingen met betrokken organisaties en overheden in zowel binnen- als buitenland waren weer nodig om het draaiboek en de route in elkaar te kunnen passen. Ook dit jaar wordt de wedstrijd verreden onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

IFC Wereld Kampioenschap in Beegden

Op 3 augustus organiseert WielerComité Beegden (NL) Het ICF Wereld Kampioenschap voor amateurs/sportklasse en masters.
Op een parcours van 5400 meter worden deze wedstrijden verreden in de volgende categorieën:

09.00 uur Masters/Veteranen 60+ en Dames 10 ronden 54,0 KM
10.45 uur Masters/Veteranen 50+ t/m 59+ 12 ronden 64,8 KM
12.45 uur Masters/Veteranen 40+ t/m 49+ 14 ronden 75,2 KM
15.00 uur Amateurs/Cyclosportieven t/m 39+ 20 ronden 108,0 KM

Voor meer gegevens van deze wedstrijden ga dan naar de website: www.8vanbeegden.nl of naar: www.wkicfbeegden.com
Inschrijven via deze site en via: huub@vandenbeucken.net
Hier staat ook een contactadres waar u informatie kunt krijgen.

Wij hopen als organisatie dat vele coureurs de weg naar Beegden zullen vinden als deelnemer of deelneemster aan dit Kampioenschap.

 

Piotr Kornafel wint Omloop van de Heidehof. Jan Hekman en Frank Witlox snelste masters.

Timo Fransen kan wel de strijdlustigste renner genoemd worden. Al in de derde ronde vluchtte hij en reed tot een minuut weg van de anderen. Gedurende een uur wist hij stand te houden, ondanks verwoedde pogingen om hem terug te halen. Een groep van 6 wist hem uiteindelijk in te halen. Deze 7 werkten perfect samen en dat resulteerde in een alsmaar groeiende voorsprong. Tot zelfs bijna drie minuten. Terwijl Fransen een solo gedurende 40 km had gemaakt, ontbrak het hem niet aan meer kracht. Steeds probeerde hij weg te geraken en trok hij aan de kop van de kopgroep. Tot zijn spijt moest hij echter de podiumplaatsen aan zijn neus voorbij zien gaan toen Marc van Grinsven en Piotr Kornafel de sprint aantrokken. Piotr was het rapste. Van Grinsven werd twee en Michael Lasut die de laatste tijd goede prestaties laat zien, werd drie.

De 40 plussers reden eerder op de dag hun wedstrijd. Antoine Moonen en de Belg Marcel Weinans sprongen na 35 km weg, maar ze kregen niet meer dan 25 sec gedurende een tiental kilometers. Even later ontsnapte Stephan van Hoof. De mierlonaar kon 18 km lang wegblijven, maar zijn voorsprong bleef ook rond de 20 sec hangen. In de laatste ronde werd hij weer ingelopen. De massasprint die volgde werd gewonnen door Jan Hekman met in zijn wiel Martijn Broekman en daarachter Michel van Hooff.

De wedstrijd van de oudsten, de 50 plussers, werd beheerst door de ontsnapping van Ian Birkett en de eindhovenaar Frank Witlox. Zij reden al snel weg en werden niet meer teruggezien. Het peloton viel daarachter in twee stukken. Witlox was de snelste en Birkett werd twee. De sprint van de groep daarachter werd gewonnen door Jo Montforts.

 

Kornafel wint in Montfort

Dinsdagavond 17 juni werd de jaarlijkse ronde van Montfort verreden. Piotr Kornafel zette deze wedstrijd voor amateurs en masters op zijn naam.
Uitslagen:
Amateurs/Masters (79 km):
1. Piotr Kornafel (Straelen (D), 1:51:31), 2. Daan Bongers (Baarlo), 3. Sjors Salentijn (Roermond), 4. Bruce Rayer (Venlo), 5. Stephan Lotz (Maasmechelen, op 1 ronde), 6. Ward Schiffelers (Sittard), 7. Antoine Moonen (Cuijk), 8. Danillo Verstappen (Montfoort), 9. Ronald van Engelshoven (Sittard), 10. Patrick Houthooft (Helmond, op 2 rondes), 11. Tim Allen (Sprockh”vel Dld), 12. Wim Habets (Sittard), 13. Ronny Denier (Kinrooi Bel), 14. Hans Slegers (Someren), 15. S”ren Smietana (Wittenm Bel), 16. Marcel van Veen (Venlo), 17. Wouter Seegers (Kinrooi Bel), 18. Leon van der  Schouw (Asten-Heusden), 19. Dominik Streek (Sprockh”vel Dld), 20. Edward van der  Werf (Kessel), 21. Marcus Granzow (Baarlo),
Recreanten (37 km):
1. Lyon Ohlenforst (Echt, 0:54:32), 2. Kristian Michiels (Vierlingsbeek, 0:54:58), 3. Bart Marcellis (Ysselsteyn, 0:55:50), 4. Hans van de Munckhof (Hegelsom, 0:56:00), 5. Arjan van Engeland (Susteren, op 1 ronde), 6. Roel Beckers (Melick),
Jeugd 1 (7-8 jaar):
1. Ties Beckers (Montfort), 2. Tijn Maessen (Montfort), 3. Sep Moors (Echt), 4. Tygo Meeuwissen (Montfort), 5. Roy Jeurissen (Montfort), 6. Juul van Neer (Echt),
Jeugd 2 (9-10 jaar):
1. Cas Dieteren (Echt), 2. Jari Meeuwissen (Montfort), 3. Milan van der Leeuw (Montfort), 4. Ivo Jeurissen (Montfort), 5. Juul Suskens (Montfort), 6. Marit Visschers (Montfort), 7. Sacha Diels (Montfort), 8. Steppe Beckers (Melick), 9. Lente Meeuwissen (Montfort).

HOFFZ.nl MTB Streetrace Baarlo 25 juni 2014

Op woensdag 25 juni vindt in het Nederlands Limburgse Baarlo weer de jaarlijkse HOFFZ.nl mtb streetrace plaats. Momenteel is wielerclub Olympia druk bezig met de voorbereidingen.
Het belooft weer een groot spektakel te worden, zo lekker tussen al dat voetbal door. De eerste inschrijvingen komen al binnen, Liwald Doornbos, de winnaar van vorig jaar heeft ook al ingeschreven. Hij is daarmee dan ook meteen de grote favoriet bij de licentiehouders. Hij zal echter zware concurrentie krijgen van Bas Peters uit Heythuysen, die na twee maal als tweede te zijn gefinisd, gebrand is op de eerste plek . Het parcours zal natuurlijk de bekende cafépassage door cafe de Zwaan, de “col du camion” en het wasbord bevatten. Daarnaast is er nog volop gelegenheid om de snelheid op te voeren door de straten en de verharde bospaden van het ‘Kempke’. Zoals gebruikelijk zal op de markt ook een speaker aanwezig zijn en zal dj Leon voor het muzikale vertier zorgen. Wielerclub Olympia is er trots op dat weer alle Baarlose cracks (zowel recreanten als wedstrijdrenners) hebben ingeschreven. Ook zal MTB Baarlo weer present zijn op en rond het parcours. Samen met andere regionale bikers zullen zij weer borg staan voor spannende wedstrijden. Mtb-streetraces zijn mountainbike wedstrijden die worden gehouden in een woonwijk of centrum. Gewoon, over trappen, tussen bomen door, over obstakels, bestaand of speciaal aangelegd. Spectaculair om naar te kijken maar nog leuker om mee te doen.
Naast de wedstrijd voor licentiehouders zijn er wedstrijden voor recreanten en jeugd. Op woensdag 25 juni zal het eerste startschot om 18.15 uur klinken. Inschrijven kan nog ! Meer informatie kun je vinden op de website www.streetrace.baarlo.nl