Nieuws

Enerverende wedstrijden in Gulpener Derny Bocholtz

De opkomst bij de amateurs was niet geweldig te noemen, maar de strijd was er niet minder om.
Lange tijd reden Koen Wulerkens, Thomas Rieff en Jeroen Hendriks op kop. Echter bij het ingaan van de laatste 10 km werden ze ingerekend door het jagende peloton. Pas in de laatste rondes voor het eind sprong Sjors Salentijn weg met Koen Wulterkens. Salentijn ging met de eer strijken. Wulterkens werd tweede en Hendriks derde met een kleine voorsprong voor het peloton, waarvan de sprint gewonnen werd door Rieff.
Daaarna was het de beurt weer aan de derny's. De dames en heren reden de tweede manche van de dag en raasden met circa 60 km/uur door de straten van Bocholtz.
Snelste dame was de Lieropse Evi Kuypers en snelste heer de Hengeloer Jelle Olsink.

Amateur/master wedstrijd tijdens Gulpener Derny Bocholtz 2015

Met een 4e editie gaat het wielerweekend Bocholtz verder onder de nieuwe naam: Gulpener Derny Spektakel Bocholtz.
De datum is als vanouds in het laatste weekend van september.
Op zaterdag 26 september snorren de derny’s door het centrum van Bocholtz. De gangmakers worden gevolgd door de wielrenners, die vanwege de verminderde luchtweerstand tot respectabele snelheden komen. Naast de mannen rijden ook de vrouwen hun rondjes. Voor beide groepen staan twee manches op het programma. Degene die de snelste tijd realiseert over beide manches, is de winnaar. Deze opzet houdt in dat er steeds voluit gekoerst moet worden. Strategisch rijden impliceert vaak een lagere snelheid en dat doet weer afbreuk aan de totaaltijd. Aan sfeer zal het niet ontbreken. De wedstrijden worden deels afgelegd bij het licht van de straatlantaarns. Op het donkerste deel van het parcours, bij de kerk, zorgen schijnwerpers voor extra licht, zodat gangmakers en renners bij een snelheid van pakweg 60 km verantwoord kunnen rijden. Bekende namen kunt u die avond spotten. Bij de gangmakers rijden o.a. Ron Zijlaard, Herman Bakker en Peter Mohlmann uit Nederland. Uit België komt Walter Huibrechts. Kylie Waterreus (gaat met Nederlands team naar EK voor junioren), Anouk Rijff (rijdt voor de Belgische formatie Lotto) en Nicky Zijlaard behoren tot de deelnemers. Met nog enkele bekende renners personen is de organisatie in gesprek.

Tussen de manches in is er tijd voor de amateurs en masters die een wedstrijd rijden over 60 km. De snelheid zal daar niet zo hoog liggen als bij de derny's, maar 40 km per uur wordt er zeker gereden.

Programma:
16.00 uur Dikke Banden Race
16.45 uur 1e manche Derny Dames
17.15 uur Dikke Banden Race
17.45 uur 1e Manche Derny Heren
18.30 uur Amateurs en Masters Criterium over 60 ronden
20.15 uur 2e Manche Derny  dames
21.00 uur 2e Manche Derny Heren

Parcours: Start en Finish Wilhelminastraat, Julianastraat, Pastoor Neujeanstraat, Dr. Nolensstraat.

Er is een oversteekplaats voor mensen die met de auto naar de kerkdienst willen gaan via Patersplein Kerkstraat.

Remco Bertelink wint de Twee Landen Koers

De 42e editie van de klassieker de "TWEE LANDEN KOERS" werd verreden onder redelijke weersomstandigheden. Een enkel klein buitje, een stevig windje. Het mocht de renners niet deren. Behalve dan de tientallen die er al vrij snel vanaf moesten. De snelheid varieerde van 35 km/u naar 50 km/u. Ontsnappingen werden niet toegestaan door het peloton. Elke poging werd direct afgestraft. Als compleet peloton kwamen ze na 91 km terug in Someren-Eind en begonnen ze dus aan de drie aankomstrondes van 12 km. Pas in de laatste ronde een ontsnapping van vier man. Deze kwamen op25 seconden. Net voor de streep keken ze elkaar even aan en daardoor vielen ze terug naar 13 seconden voor het peloton. De sprint werd aangetrokken door Simon Broekhuis. Maar al snel gingen de andere drie er over heen en won Remco Bertelink. Niels van Deursen werd tweede en Marijn Pijper derde.
De pelotonssprint werd gewonnen door de regionaal favoriet Marc van Grinsven.

Uitslagen:
Categorie Amateurs A, B en Masters (127 km): 1. Remco Bertelink (Bennekom, 2:54:27 = 43,5 km/u), 2. Niels van Deursen (Den Haag), 3. Marijn Pijper (Hoogvliet), 4. Simon Broekhuis (Zwolle), 5. Marc van Grinsven (Deurne op 13 sec), 6. Denny Lannoo (Wingene (B)), 7. Piotr Kornafel (Straelen Dld), 8. Nol van Loon (Tilburg), 9. Thomas Rieff (Maastricht), 10. Ferry de Ruiter (Putten), 11. Christopher Vanneste (Pittem (B)), 12. Tim de Koning (Delfgauw), 13. Jordy van Sambeeck (Nijmegen), 14. Ronald Greep (Maasland), 15. Gerard van Haaften (Dirksland), 16. Robbin van de Geer (Maastricht), 17. Jurgen Verbocht (Roosendaal), 18. Rob Tijdink (Arnhem), 19. Tom de Vreede (Berkel En Rodenrijs), 20. Maarten Junte (Elburg), 21. Bert Schouteden (Helchteren Bel), 22. Marc den Hoed (Pijnacker), 23. Anne Willem van der Meulen (Den Haag), 24. Guus de Graauw (Etten-Leur), 25. Patrick Zonnenberg (Dronten), 26. Stephan Borsboom (Hellevoetsluis), 27. Daan van Alphen (Gennep), 28. Maurice Barendse (Naaldwijk), 29. Lars Rietveld (Oudewater), 30. Pim Poortinga (Kampen),
Ploegenklassement: 1. STMA Cycling Team (8:43:47, 38), 2. Restore Cycling (8:44:00, 57), 3. CT Fietsen Vandeputte (8:44:00, 61 punten), 2. TWC de Kempen (8:44:00, 63 punten), 4. Star Cycling Team Princenhage (8:44:00, 77 punten),

42e Twee Landen Koers zondag 6 september

Traditioneel werd de internationale wielerklassieker de "TWEE LANDEN KOERS" op de derde zondag in september georganiseerd. Na vele besprekingen met betrokken organisaties en overheden in zowel binnen- als buitenland heeft Tour en Wielerclub "de Zwaluw" de 41e editie van deze wielerklassieker op 6 september op de agenda staan. Deze wielerwedstrijd voor amateurs en masters, wordt verreden over een afstand van 127 km door Nederland en België. De organisatie heeft weer veel werk verzet om dit evenement in goede banen te leiden. De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Super Prestige Klassement:
Deze wedstrijd telt mee voor het Super Prestige Klassement van de Vrije Bonden. Dit klassement is opgemaakt over een 6-tal klassiekers. De organisatie van 4 van de klassiekers staat op het conto van TWC de Zwaluw. De Tweelandenkoers is dit keer de voorlaatste wedstrijd voor dat klassement. De laatste is de Zeeland Classic die de zaterdag erna georganiseerd wordt. De vrije bonden hebben een behoorlijk prijzenschema beschikbaar gesteld. De eerste prijs bedraagt zelfs € 100,=. Aan de leiding staat momenteel de Belg Kristof Gryson, die tweede werd in de Omloop der Peel, derde in de Ronde van Brabant en winnaar van Someren-Peer-Someren en de Ronde van Noord-Beveland. Hij staat zoveel punten los, van Jordy van Sambeeck uit Nijmegen dat hij nagenoeg niet meer in te halen is. Rob Linsen uit Waalre en Marc van Grinsven uit Deurne bezetten de gedeelde derde plaats.

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Die Twee de Sluisstraat in Someren-Eind.

Route:
De start en finish van deze wedstrijd is zoals gebruikelijk in Someren-Eind. De rest van de route is zoals vorig jaar verreden werd, ook de lus die In België verreden wordt.

Amsterdammer geeft Limburgers het nakijken in Stramproy

De Limburgers Roel Jetten en Roy Steuten hadden lang zicht op de overwinning. Het duo moest echter in de slotfase toezien hoe de 25-jarige Amsterdammer Gijs Beets de overwinning greep in Stramproy.
De wielerronde in Stramproy was met 64 renners druk bezocht. Er heerste sfeer en de renners maakten al snel koers. Er ontsnapten eerst negen renners, die later nog eens gezelschap kregen van zes anderen. Hierbij acht Limburgers met Steuten, Steins, Cox, van Dam, Salentijn, van Alphen, Jetten en Habets. Met een maximale voorsprong van 41 seconden leek de wedstrijd gelopen. Maar de samenwerking was niet geweldig, zeker niet toen Midden-Limburger Jacques Cox alleen probeerde weg te komen. Na 42 kilometer werden de vluchters gegrepen, maar het spel begon snel weer opnieuw. Ook weer met Roy Steuten, eerst met Riddy en Wulterkens en later met Beets, O’Hara en opnieuw Cox. De tijdrijder Gijs Beest (Amsterdam) ging daarna op solotoer. De lange renner maakte zich klein op de finishstraat tegen de wind en bouwde zijn voorsprong steeds meer uit. Met een voorsprong van 45 seconden won hij de koers. Achter hem won Roy Steuten (Ell) de sprint voor de tweede plaats voor provinciegenoot Roel Jetten (Einighausen). Roy Steuten had zijn zinnen gezet op deze bijna thuiswedstrijd. Eind 2011 beëindigde hij zijn carriére. Drie jaar later had de 39-jarige renner van TWC De Kempen geen vrede meer met deze abrupte beslissing na een valpartij. Na een verhuizing, een operatie en een knieblessure keerde hij op het einde van het vorig jaar terug in het peloton van de amateurs. Langzaam knoopt hij aan bij de vorm van weleer. Hij won dit jaar al eerder in Deurne en Roermond. Steuten: "Jammer dat de eerste ontsnapping niet doorging. In de slotfase moest ik er alles uitpersen om nog tweede te worden. Gijs Beest was gewoon de beste. We dachten hem nog te achterhalen. Maar dat lukte niet meer na een vrij pittige wedstrijd."

Bron: Dagblad De Limburger, door Ger Hermans

Jeroen Boelen domineert in kletsnatte MTB-race in Melderslo

Het parcours van de tiende editie van de van de Pulse mountainbike streetrace in Melderslo veranderde kort na de start van de jeugdcategorieën van een snel, technisch parcours in een grote modderpoel. Nadat de plensbuien ruim tweeëneenhalf uur hun werk hadden gedaan, ging het deelnemersveld van de licentiehouders van start. Nijmegenaar Rens de Bruijn nam de kopstart, maar werd al snel voorbij gestoken door Micki van Empel. De renner uit Sint Michielsgestel probeerde een gat te slaan, maar Jeroen Boelen (Drunen) was attent en meldde zich bij van Empel. Boelen werd eind mei in Goirle de eerste officiële Nederlands Kampioen streetrace. In juni was hij daarna ook de beste in Baarlo. Hij heeft de streetrace 'smaak' duidelijk te pakken. De renner uit het team van Bart Brentjens was veel te sterk voor de rest van het veld. Na 25 minuten trok hij door en duldde nog slechts zes renners in dezelfde ronde, de rest kreeg minimaal één ronde aan de broek. Achter Boelen kwam veldrijder Patrick van Leeuwen sterk opzetten. Hij werd tweede voor van Empel. "Het was ondanks de regen goed te doen. Ik had gekozen voor banden met flinke noppen. Dat pakte prima uit, aldus winnaar Boelen.

Bron: Dagblad De Limburger, door Ger Hermans

Winst voor Stefan Joosten in Kermisronde Merum-Herten

In de kermisronde van Merum-Herten was Stefan Joosten uit Maastricht de snelste van allemaal. Hij won de sprint van Stefan Teunis uit Malden en Jeroen van der Honing uit Lommel. De drie hadden bijna 20 seconden voorsprong op het peloton. Bij de recreanten was Kris Michiels uit Vierlingsbeek de rapste voor Leo Peeters uit Heythuysen en Brian Rutjens uit Roermond.

Uitslagen:
Amateurs/Masters 67 km:
1. Stefan Joosten (Maastricht, 1:44:24), 2. Stefan Teunis (Malden), 3. Jeroen van der Honing (Lommel Bel), 4. Rainer Beckers (Viersen Dld, op 18 sec), 5. Roy Steuten (Ell, op 20 sec), 6. Stefan Lotz (Maasmechelen), 7. Thomas Rieff (Maastricht), 8. Bas Janssen (Baarlo), 9. Ward Schiffelers (Sittard), 10. Patrick Houthooft (Helmond), 11. Koen Wulterkens (Cuyk), 12. Nol van Loon (Meerssen), 13. Gert Jan Verdijk (Boxmeer), 14. Gilbert Krekelberg (Linne), 15. Jack Piels (Roggel), 16. Bas Peeters (Heel), 17. Nico van Dijk (Mierlo), 18. Pieter de Vries (Herten), 19. Pascal Evers (Roermond), 20. Berto van Dam (Herten), 21. Sjors Salentijn (Roermond), 22. Stefan van Hoof (Mierlo), 23. Robin Boeren (Maasbracht), 24. Math Stoffels (Heel), 25. Maikel Schellekens (Nuenen), 26. Marco van Schijndel (Sint Oedenrode),
Recreanten 36 km: 1. Kris Michiels (Vierlingsbeek), 2. Leon Peeters (Heythuysen), 3. Brian Rutjens (Roermond), 4. Barry Giesberts (Asenray), 5. Robin Lemmens (Slek-Echt), 6. Lyon Ohlenforst (Echt), 7. Ralf Peters (Linne), 8. Henri Cnoops (Roermond), 9. Arno Janssen (Herten), 10. Michel van de Berg (Enighausen), 11. Leo Bruijstens (Schijndel), 12. Remco Coolen (Ittervoort), 13. Hennie van Dongen (Susteren),
Jeugd 6-7-8 Jaar: 1. Juul Hendrikx (Herkenbosch), 2. Stef Nelissen (Asenray), 3. Rens Peerboom (Herten), 4. Luca Simons (Herten), 5. Pim Gimmermans (Herten), 6. Perry Rompelberg (Herten),
Jeugd 9 - 10 Jaar: 1. Tijn Maessen (Montfort), 2. Tijmen van Kuik (Herten),
Jeugd 11-12 Jaar: 1. Mel Munten (Herten), 2. Moukje Munten (Herten).

Ronde van Roermond Kapel voor Roy Steuten

In de Ronde van Roermond-Kapel werd afgelopen zondag fel gestreden. Al snel vluchtten twee man. Berto van Dam en Roy Steuten. Ze bleven samen weg.  Steuten won uiteindelijk de wedstrijd. Koen Wulterkens werd derde.

Uitslagen:
Amateurs/Masters 70 km:
1. Roy Steuten (Ell, 1:41:55), 2. Berto van Dam (Roermond), 3. Koen Wulterkens (Cuyk, 1:42:35), 4. Robin Boeren (Maasbracht), 5. Yanic Candel (Berg En Terblijt), 6. Stephan Lotz (Maasmechelen (B)), 7. Thomas Rieff (Maastricht), 8. Antoine Moonen (Cuijk), 9. Hans Slegers (Someren), 10. Ron Paffen (Milsbeek), 11. Daan van Alphen (Gennep), 12. Gilbert Krekelberg (Linne), 13. Ralf Steegs (Arnhem), 14. Han Franck (Roermond), 15. Ronny Denier (Kinrooi), 16. Sjors Salentijn (Roermond), 17. Pascal Evers (Roermond), 18. Frank de Langhe (Maaseik (B)), 19. Stan Janssen (Goch (D)), 20. Theo Vleeshouwers (Heel), 21. Marc van Grinsven (Deurne),
Recreanten 30km: 1. Max Janssen (Geulle, 45:41), 2. Kris Michels (Vierlingsbeek, 45:49), 3. Brian Rutjens (Roermond), 4. Luuk Muggleton (Linne), 5. Bart Rutten (Kinrooi), 6. Henri Cnoops (Roermond), 7. Rob Kiggen (Nederweert), 8. Robin Lemmers (Beek), 9. Bart Moonen (Nederweert), 10. Wieger Martens (Nederweert), 11. Roy Simons (Velden), 12. Marc Leenen (Weert), 13. Marc Hermans (Ospel), 14. Arie Drenth (Kinrooi), 15. Aron Heldens (Horn), 16. Barry Gisberts (Asenray), 17. Jack Steijvers (Stamproy), 18. Ronald Vos (Helmond), 19. Lyon Olenforst (Echt),
Jeugd 2006-2008: 1. Jules van Neer (Echt), 2. Jing van de Rotten (Roermond), 3. Noud Allers (Herten), 4. Chrit Linnartz (Roermond), 5. Pio Weerts (Roermond),
Jeugd 2003-2005: 1. Tijn Allers (Herten).

Zaterdag 22 augustus Ronde van Stramproy

Zoals waarschijnlijk reeds bij u bekend, organiseert TWC-Stramproy elke laatste zaterdag van de bouwvakantie een wedstrijd voor de NWB-renners. Tevens hebben ze dan ook een open kampioenschap voor de vrije liefhebbers.
Wanneer je klikt op het plaatje, tref je het affiche met de nodige gegevens aan.

Programma:
15.30 u Wedstrijd Masters en Amateurs (NWB)
17.30 u Ploegentijdrit voor genodigde ploegen
18.00 u Open Stramproyer Wielerkampioenschap
19.00 u Clubkampioenschap TWC Stramproy
21.30 u Prijsuitreiking: Ut Opsjupperke

Mocht je interesse gewekt zijn om op een sportieve manier de strijd met elkaar aan te gaan, ziet de organisatie je graag aan de start verschijnen.

 

10e Pulse MTB-streetrace Melderslo 15 augustus

De 10e Pulse MTB-streetrace wordt gehouden op zaterdag 15 augustus 2015, als voorprogramma van de Kennedymars in Melderslo.

Tijdstip   Duur            Categorie
16.00     10 minuten   Jeugd 6, 7, 8 en 9 jaar
16.15     15 minuten   Jeugd 10, 11 en 12 jaar
16.30     15 minuten   Jeugd 13, 14 en 15 jaar
16.45                Prijsuitreiking jeugd bij jurywagen
17.15     45 minuten   MTB recreanten / funklasse
18.15                Prijsuitreiking recreanten / funklasse en Melderslose klasse bij jurywagen
18.45     60 minuten   MTB Elite/beloften, dames, junioren, amateurs en masters
19.45                Prijsuitreiking licentie houders bij jurywagen

Start/Finish: Rector Mulderstraat Melderslo

Permanence: Feesttent aan de Rector Mulderstraat (centrum Melderslo / 5962AH)

Voor meer info: www.mtbstreetrace.nl www.limburgexpress.nl